Καθαρίστε εύκολα τις αποχετεύσεις χωρίς χημικά

Το χρησιμοποιημένο μαγειρικό έλαιο ή λίπος που αδειάζετε στην αποχέτευση του νεροχύτη σας μπορεί να στερεοποιηθεί και να φράξει τη ροή του νερού. Αντί να τα αδειάζετε στο νεροχύτη, αποθηκεύετέ τα σε ξεχωριστά δοχεία.
Καθαρίστε εύκολα τις αποχετεύσεις χωρίς χημικά

Τελευταία ενημέρωση: 07 Ιανουαρίου, 2019

Καθαρίστε εύκολα τις αποχετεύσεις χωρίς χημικά. Ένα από τα ενοχλητικότερα προβλήματα που μπορείτε να αντιμετωπίσετε στο σπίτι είναι μια βουλωμένη αποχέτευση στην κουζίνα ή στο μπάνιο σας. Είναι κάτι πολύ συνηθισμένο και, πέρα από το ότι προκαλεί δυσάρεστες οσμές, είναι δύσκολο να καθαριστεί. Σήμερα, υπάρχουν άφθονα προϊόντα διαθέσιμα, τα οποία βοηθούν στο ξεβούλωμα των αποχετεύσεων γρήγορα και αποτελεσματικά. Όμως, όταν πρόκειται για τη φροντίδα του πλανήτη, τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν συνιστώνται, επειδή είναι γεμάτα χημικά και άλλες τοξικές ουσίες που δεν επηρεάζουν μόνο το περιβάλλον αλλά και την υγεία του ατόμου που τα χρησιμοποιεί.

Αν ήδη γνωρίζετε ότι τα χημικά δεν αποτελούν την καλύτερη επιλογή για να καθαρίσετε τις αποχετεύσεις σας, σταματήστε τώρα και δοκιμάστε πιο υγιεινές και αποτελεσματικές εναλλακτικές. Στο σημερινό άρθρο, θα μοιραστούμε μαζί σας μερικές από τις καλύτερες συμβουλές και τα καλύτερα φυσικά προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεβουλώσετε και να καθαρίσετε τις αποχετεύσεις στο σπίτι σας, όποτε είναι απαραίτητο.

Λευκό ξύδι, μαγειρική σόδα και αλάτι για να καθαρίσετε τις αποχετεύσεις χωρίς χημικά

αποχετεύσεις χωρίς χημικά μηλοξυδο

Αν καθαρίζετε τακτικά τις αποχετεύσεις σας, μπορείτε να προλάβετε μελλοντικές αποφράξεις και βλάβες. Ένας θαυμάσιος φυσικός τρόπος για να τις διατηρείτε καθαρές και να αποφεύγετε τις οσμές είναι να αναμείξετε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα με ένα φλιτζάνι επιτραπέζιο αλάτι και ένα φλιτζάνι ξύδι από λευκό κρασί.

Πώς γίνεται;

Πρώτα βεβαιωθείτε ότι η αποχέτευση δεν περιέχει καθόλου νερό. Έπειτα, ρίξτε τα συστατικά σας στην αποχέτευση με την παρακάτω σειρά:

  • 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
  • 1 φλιτζάνι αλάτι
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξίδι, κατά προτίμηση ζεστό
  • Αφήστε τα συστατικά να δράσουν για δέκα λεπτά πριν ξεπλύνετε με βραστό νερό

Πρόκειται για ένα τέλειο διάλυμα το οποίο απομακρύνει τα υπολείμματα λίπους και λίγδας που συσσωρεύονται στην αποχέτευσή σας.

Αλάτι, ξύδι και βόρακας για να καθαρίσετε τις αποχετεύσεις χωρίς χημικά

Πρόκειται για ένα ακόμα απλό καθαριστικό που εγγυάται ότι οι αποχετεύσεις σας θα καθαρίσουν από λίγδα, κατάλοιπα τροφών και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τις φράσσει.

Πώς γίνεται;

Ανακατέψτε 1/4 φλιτζάνι αλάτι με 1/2 φλιτζάνι λευκό ξίδι και 1/4 φλιτζάνι βόρακα. Έπειτα, αδειάστε το μείγμα στην αποχέτευσή σας και ρίξτε βραστό νερό. Μπορείτε να έχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα βράζοντας μία κατσαρόλα νερό με πολύ αλάτι και αδειάζοντας το περιεχόμενό της στην αποχέτευση μετά την αρχική μέθοδο.

Μαγειρική σόδα, αλάτι και χυμό λεμονιού για να καθαρίσετε τις αποχετεύσεις χωρίς χημικά

για να καθαρίσετε τις αποχετεύσεις χωρίς χημικά με λεμονι

Αυτό το φυσικό μείγμα από μαγειρική σόδα, αλάτι και χυμό λεμονιού κάνει πανεύκολο τον καθαρισμό των αποχετεύσεών σας και την απομάκρυνση των οσμών άμεσα!

Πώς γίνεται;

Ανακατέψτε ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και αλατιού. Αδειάστε το μείγμα στην αποχέτευσή σας και προσθέστε πολύ χυμό λεμονιού. Έπειτα ρίξτε αρκετή ποσότητα βραστού νερού.

Αλάτι για να καθαρίσετε τις αποχετεύσεις

Ένα απλό κόλπο για να διατηρείτε τις αποχετεύσεις σας καθαρές είναι να αναμείξετε αλάτι και ζεστό νερό.

Πώς γίνεται;

Ζεσταίνετε ένα φλιτζάνι νερό και προσθέτετε τρεις κουταλιές της σούπας αλάτι. Αδειάστε το μείγμα στην αποχέτευση και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα.

Πώς μπορείτε να αποτρέψετε το βούλωμα των αποχετεύσεών σας;

  • Ο καλύτερος τρόπος να διατηρείτε τις αποχετεύσεις σας καθαρές είναι να μην αφήνετε να πέφτουν σε αυτές υπολείμματα τροφών, τρίχες και άλλες ουσίες. Χρησιμοποιείτε προστατευτικό φίλτρο σε όλες τις αποχετεύσεις του σπιτιού σας. Αυτό θα αποτρέψει το βούλωμα που μπορεί να προκύψει με τον καιρό.
  • Ποτέ μην κάνετε το λάθος να αδειάσετε μαγειρικό έλαιο ή λίπος στην αποχέτευση. Αν και συνήθως βρίσκονται σε υγρή μορφή όταν πλένετε τα πιάτα, στερεοποιούνται και φράσσουν τις αποχετεύσεις και τους σωλήνες σας. Είναι πάντα καλύτερο να αδειάζετε αυτά τα κατάλοιπα μέσα σε ένα βάζο ή σε μια παλιά κονσέρβα και να τα αφήνετε να στερεοποιηθούν πριν τα πετάξετε.
  • Πέρα από όλα αυτά, είναι πάντοτε καλή ιδέα να καθαρίζετε τις αποχετεύσεις σας τακτικά ακολουθώντας μία από τις παραπάνω μεθόδους, ώστε να διατηρούνται καθαρές και να αποτρέπονται μελλοντικές αποφράξεις και δυσάρεστες οσμές.

Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.