Πως ωφελείται το άδειο στομάχι από την κατανάλωση μελιού και σκόρδου;

3 Φεβρουαρίου 2019
Με την κατανάλωση του σκόρδου και του μελιού με άδειο στομάχι, είναι σίγουρο πως θα βελτιώσετε την υγεία σας. Δεν υπάρχει καμία άλλη θεραπεία που να κάνει τόσα πράγματα ταυτόχρονα σε μία φορά και χωρίς παρενέργειες.

Στο σημερινό μας άρθρο, θέλουμε να περιγράψουμε λεπτομερώς τα οφέλη της κατανάλωσης μελιού και σκόρδου άδειο στομάχι και το πρόσθετο μπόνους αν τα συνδυάσετε. Μην το χάσετε.

Θυμάστε την ταινία Jamon, Jamon; Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ έτρωγε συνεχώς ωμά σκόρδα επειδή όπως είπε, τον έκαναν γερό σαν βόδι. Κάποιοι άνθρωποι τον χλεύαζαν, ενώ άλλοι τον κοιτούσαν αηδιασμένοι, όμως στην πραγματικότητα ο χαρακτήρας του έκανε το σωστό με το να καταναλώνει αυτό το ισχυρό λαχανικό τόσο συχνά.

Αν όμως προσθέσετε λίγο μέλι στο σκόρδο οι ιδιότητές του πολλαπλασιάζονται. Ο συνδυασμός του μελιού και του σκόρδου, που είναι δύο ισχυρά αντιβιοτικά, φροντίζει τη διατήρηση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Ο λόγος που σας προτείνουμε την κατανάλωσή τους με άδειο στομάχι είναι πολύ απλός. Το στομάχι σας τώρα είναι εντελώς άδειο και έτοιμο να ξεκινήσει να δουλεύει.

Γι’ αυτό είναι ιδανικό να ξεκινήσετε τη μέρα σας με κάτι που θα προετοιμάσει το στομάχι σας να μεταβολίσει το φαγητό σας με τον βέλτιστο τρόπο.

Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: 1) δε θα πάρετε πολύ βάρος και 2) θα είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε κατά το βέλτιστο τα θρεπτικά συστατικά που απορροφάτε και να απαλλάξετε το σώμα σας από περισσότερες τοξίνες.

 

Διαβάστε επίσης: Τέσσερα ροφήματα για να αποβάλλετε τις τοξίνες

 

Γιατί σκόρδο;

Συνήθως αυτό είναι κάτι που προστίθεται στα γεύματά σας για να δώσει γεύση. Κάνοντας όμως κάτι τέτοιο, απλώς χαραμίζετε πολλές ιδιότητές του.

Βελτιώστε την ποιότητα της κυκλοφορίας του αίματός σας

Όταν το σκόρδο φτάνει στο στομάχι σας βοηθάει την παραγωγή γαστρικών υγρών. Αυτά είναι ουσιώδη για τη σωστή απορρόφηση του σιδήρου.

Επιπροσθέτως, είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Έτσι με το να το καταναλώνετε εμπλουτίζετε την κυκλοφορία του αίματός σας.

Και εκτός από αυτό, μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων και έτσι αποτρέπει το αίμα σας από το να πήξει, επιτρέποντάς του να ρέει φυσιολογικά. Αυτό βοηθάει και στην αποτροπή καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Θρέψτε το δέρμα σας

Υγιές δέρμα, κατανάλωση μελιού και σκόρδου

Το σκόρδο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο αναγεννάει επίσης τα κύτταρά σας. Αυτό βοηθάει στο να έχετε λείο, απαλό και χωρίς ακμή δέρμα.

Έχετε όλα αυτά τα οφέλη χωρίς να χρειάζεται να καταφύγετε σε εμπορικά προϊόντα. Τα περισσότερα περιέχουν χημικά που ερεθίζουν και μπορεί να βλάψουν την επιδερμίδα σας μακροπρόθεσμα.

Προστατεύστε τις άμυνές σας

Χάρη στο σκόρδο το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι πιο δυνατό και έτσι βοηθάει στο να αμυνθείτε ενάντια σε μικρόβια και βακτήρια.

Είναι επίσης σημαντικό να κρατήσετε υγιές το ανοσοποιητικό σας σύστημα για να αποφύγετε κρίσιμες παθήσεις όπως ο καρκίνος. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να κάνετε ό,τι μπορείτε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, αλλιώς μπορεί να βρεθείτε στο έλεος κάποιας επίθεσης από ιούς ή βακτήρια.

Γιατί μέλι;

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Απώλεια βάρους, κατανάλωση μελιού και σκόρδου

Μπορεί να φαντάζει σα ψέμα αλλά δεν είναι. Εκτός της γλυκύτητας του, το μέλι είναι πολύ ικανοποιητικό. Όταν τρώτε σκόρδο με μέλι με άδειο στομάχι, σας φροντίζει και ταυτόχρονα μειώνει την επιθυμία σας για φαγητό.

Με τη σειρά του, αυτό μειώνει το άγχος και την παραγωγή κορτιζόλης, μια ορμόνης που παράγεται όταν βρίσκεστε σε τέτοια κατάσταση, οπότε αυτό δρα για να σας χαλαρώσει. Διαβάστε τη σχετική μελέτη εδώ.

Μειώνει τις φλεγμονές

Πονοκέφαλος, κατανάλωση μελιού και σκόρδου

Εάν έχετε ημικρανίες ή χρόνιο πόνο, προσθέστε μέλι στη διατροφή σας. Η απίθανη γεύση του θα σας χαλαρώσει. Ίσως παρατηρήσετε πως χρειάζεστε λιγότερα παυσίπονα ή ιβουπροφαίνη πλέον.

Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής σας και να σας καταστήσει ικανούς να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο σε δραστηριότητες αναψυχής, ελεύθεροι από πόνους.

Μία πηγή ενέργειας

Οι ημέρες μπορεί να κρατούν πολύ. Οι υποχρεώσεις σας στη δουλειά πολλαπλασιάζονται και είναι δύσκολο να φτάσετε στο τέλος χωρίς να αισθάνεστε εξουθενωμένοι. Γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι επιλέγουν ενεργειακά ποτά ή αναψυκτικά με ζάχαρη.

Με την πάροδο του χρόνου όμως, οι επιπτώσεις αυτών των ροφημάτων είναι περισσότερο βλαβερές απ’ ότι βοηθητικές. Από την άλλη, το μέλι θα σας προμηθεύσει με την έξτρα δόση ενέργειας χωρίς παρενέργειες.

 

Δείτε αυτό το άρθρο: 10 κλέφτες της ενέργειάς σας

 

Κατανάλωση μελιού και σκόρδου σε άδειο στομάχι

Συστατικά

 • 12 σκελίδες σκόρδο
 • 1 κούπα μέλι (335 γραμ.)
 • 1 γυάλινο δοχείο με καπάκι

Παρασκευή

 • Κόψτε τις σκελίδες σκόρδου ή ακόμα πολτοποιήστε τες.
 • Προσθέστε το μέλι στο δοχείο.
 • Ανακατέψτε μέσα το σκόρδο.
 • Κλείστε το δοχείο και φυλάξτε το σε σκοτεινό μέρος για μία εβδομάδα.
 • Μετά απ’ αυτό το διάστημα μπορείτε να φάτε μια κουταλιά της σούπας σκόρδο με μέλι, με άδειο στομάχι και το σώμα σας θα ωφεληθεί όσο ποτέ άλλοτε.

Θυμηθείτε ότι τα οφέλη αυτής της θεραπείας με το συνδυασμό μελιού και σκόρδου είναι πραγματικά απίστευτα. Δεν υπάρχει χάπι στον κόσμο που να είναι τόσο ολοκληρωμένο. Θα το δοκιμάσετε, έτσι;

 • Mosavat, M., Ooi, F. K., & Mohamed, M. (2014). Stress hormone and reproductive system in response to honey supplementation combined with different jumping exercise intensities in female rats. BioMed Research International2014. https://doi.org/10.1155/2014/123640
 • Andualem, B. (2013). Combined antibacterial activity of stingless bee (Apis mellipodae) honey and garlic (Allium sativum) extracts against standard and clinical pathogenic bacteria. Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine3(9), 725–731. https://doi.org/10.1016/S2221-1691(13)60146-X
 • Al Masaudi, S. B., & Albureikan, M. O. (2013). Antimicrobial activity of garlic juice (Allium Sativum), honey, and garlic -honey mixture on some sensetive and multiresistant microorganisms. Life Science Journal10(4), 2429–2435.
 • Gaifullina, L., Saltykova, E., & Nikolenko, A. (2016). Prebiotic and Probiotic Properties of Honey. In R. Ramirez (Ed.), Honey: Geographical Origins, Bioactive Properties & Health Benefits(pp. 53–80). Nova Science Publishers, Inc.
 • Tsai, C. W., Chen, H. W., Sheen, L. Y., & Lii, C. K. (2012, March). Garlic: Health benefits and actions. BioMedicine (Netherlands). https://doi.org/10.1016/j.biomed.2011.12.002