Καθαριστής αέρα ενάντια στη γύρη και τις αλλεργίες

Ένας καθαριστής αέρα αποτελεί εξαιρετική επιλογή για να απολαμβάνετε ένα καθαρότερο και υγιεινότερο περιβάλλον. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο αν ζείτε σε μια περιοχή με υψηλά επίπεδα μόλυνσης.
Καθαριστής αέρα ενάντια στη γύρη και τις αλλεργίες

Έχει γραφτεί από Maite Córdova Vena

Τελευταία ενημέρωση: 09 Αυγούστου, 2022

Ο καθαριστής αέρα είναι ιδιαίτερα χρήσιμος στο σπίτι. Ο ερχομός της άνοιξης φέρνει χαρά σε πολλά άτομα καθώς ο καιρός βελτιώνεται. Η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει, υπάρχει περισσότερο φως την ημέρα, τα πουλιά κελαηδούν, μέλισσες, λουλούδια, πρασινάδα παντού… Σε πολλούς ανθρώπους όμως, η άνοιξη φέρνει αλλεργίες. Εδώ είναι που χρησιμεύει ο καθαριστής αέρα.

Η φαγούρα στη μύτη και τον λαιμό, τα υγρά μάτια, μια μύτη που στάζει, και το συνεχές φτάρνισμα δεν επιτρέπουν σε ένα άτομο που υποφέρει από αλλεργίες να ευχαριστηθεί τον καλό καιρό. Ωστόσο, υπάρχουν και καλά νέα: ο καθαριστής αέρα βοηθά στο φιλτράρισμα και την αποτελεσματική απομάκρυνση της γύρης από το σπίτι.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η άνοιξη είναι η περίοδος γονιμοποίησης των φυτών. Αυτό σημαίνει πως είναι αναπόφευκτη η γύρη στον αέρα. Για παράδειγμα, η Ισπανική Κοινότητα Αλλεργιολογίας και Ανοσολογίας υποδεικνύει ότι η μόλυνση του αέρα στα αστικά περιβάλλοντα αυξάνει τις επιπτώσεις της γύρης. Έτσι, όσοι άνθρωποι πάσχουν από αλλεργική ρινίτιδα θα υποφέρουν ακόμη περισσότερο από τα συμπτώματα.

Εδώ έρχονται να βοηθήσουν οι καθαριστές αέρα.

Τι κάνει ένα καθαριστής αέρα;

Οι καθαριστές αέρα είναι αρκετά χρήσιμες συσκευές για την καθημερινότητά μας, καθώς βοηθούν στην εξόντωση χιλιάδων μικροσκοπικών σωματιδίων τα οποία μπορούν να βλάψουν την υγεία μας. Επίσης, βοηθούν στην εξουδετέρωση των δυσάρεστων οσμών.

Πρέπει να καταλάβετε ότι αυτά τα σωματίδια δεν περιλαμβάνουν μόνο σκόνη αλλά και ακάρεα, ζωικά αλλεργιογόνα, μούχλα, γύρη, βακτήρια, ιούς και χημικές προσμείξεις, όπως καπνό και μονοξείδιο του άνθρακα.

Όσοι δοκίμασαν την αποτελεσματικότητα ενός καθαριστή αέρα λένε πως τον θεωρούν βασικό εργαλείο για να απολαμβάνουν καθαρό αέρα στο σπίτι.

Πώς λειτουργούν οι καθαριστές αέρα;

Οι καθαριστές αέρα σημειώνουν μεγαλύτερη επιτυχία σε μεγάλες πόλεις, εξαιτίας του υψηλότερου επιπέδου μόλυνσης της ατμόσφαιρας. Όμως, μπορείτε να επωφεληθείτε από τον καθαριστή αέρα οπουδήποτε!

Συνδέστε τον απλώς στην πρίζα και θα ξεκινήσει να λειτουργεί.

Μόλις εγκαταστήσετε τη συσκευή, αυτή θα προσαρμοστεί αυτόματα. Έπειτα, μόλις τη βάλετε σε λειτουργία, ο καθαριστής αέρα θα καθαρίσει την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Καθαριστής αέρα Rowenta

Ο Rowenta Intense Pure Air Connect φιλτράρει και καθαρίζει το 100% των μικρότερων σωματιδίων του αέρα. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να αναπνέετε καθαρό, αγνό αέρα. Έτσι, αυτό το μοντέλο είναι μια εξαίσια επιλογή για όσους υποφέρουν από αλλεργίες, άσθμα, ρινίτιδα, βρογχίτιδα ή άλλες παθήσεις που επηρεάζουν το αναπνευστικό σύστημα.

Τα παραπάνω συμβαίνουν κυρίως την άνοιξη όπου τα αλλεργιογόνα του αναπνευστικού (γύρη, μύκητες, ακάρεα, και ζώα) προκαλούν περισσότερα προβλήματα.

Η επιτυχία αυτής της τεχνολογίας οφείλεται στο σύστημα φιλτραρίσματος τεσσάρων επιπέδων. Η συσκευή καταφέρνει να πιάσει, ακόμη πιο εύκολα, όλους του παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες. Επίσης, είναι εντελώς αθόρυβη ενώ λειτουργεί. Ο καθαριστής αέρα εκτελεί τη λειτουργία του διακριτικά, χωρίς να επηρεάζει την καθημερινή σας ζωή, τις δραστηριότητες, και πάνω απ’ όλα, την ξεκούρασή σας.

Εφόσον ένας καθαριστής αέρα συνδέεται στην πρίζα για να λειτουργήσει, έχει και χρονοδιακόπτη. Έρχεται με πληθώρα προγραμμάτων προκειμένου να αποτραπεί η άσκοπη σπατάλη ενέργειας. Επιπλέον, μπορείτε να τον χειριστείτε από το κινητό σας τηλέφωνο, εντός ή εκτός σπιτιού, προσφέροντάς σας μεγαλύτερη άνεση.

Οι καθαριστές αέρα κάνουν μόνο για το σπίτι;

Οι καθαριστές αέρα για το σπίτι είναι ιδιαίτερα διαδεδομένοι και αυτή τους η χρήση συνιστάται περισσότερο. Παρόλα αυτά, μπορείτε να εγκαταστήσετε τη συσκευή και σε άλλα περιβάλλοντα στα οποία περνούν πολλές ώρες άνθρωποι, όπως σε έναν εργασιακό χώρο.

Γυναίκα εργάζεται χαρούμενη

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψιν και ο καθαριστής αέρα

Παρότι αληθεύει πως ένας καθαριστής αέρα θα σας φανεί πολύ χρήσιμος στη διατήρηση της καθαριότητας του σπιτιού, δε μπορείτε να ρίξετε όλη την “ευθύνη” στη συσκευή.

Ακόμη και αν λειτουργεί σωστά, είναι σημαντικό και απαραίτητο να λάβετε ορισμένα μέτρα, όπως:

  • Να αερίζετε καθημερινά το σπίτι για τουλάχιστον 10 με 15 λεπτά.
  • Να καθαρίζετε με ηλεκτρική σκούπα τα χαλιά και τις κουρτίνες, συχνά.
  • Να απομακρύνετε τα λούτρινα ζωάκια και παρόμοια αντικείμενα για να αποφύγετε τη συσσώρευση αλλεργιογόνων.
  • Αν έχετε κλιματιστικό ή άλλον καθαριστή αέρα, να θυμάστε να αλλάζετε συχνά τα φίλτρα. Αν δε το κάνετε, θα μαζέψουν σκόνη και δε θα λειτουργούν σωστά. Έχετε υπόψιν ότι ορισμένα φίλτρα απόσμησης και HEPA δε μπορούν να χρησιμοποιούνται ξανά και ξανά. Θα πρέπει να τα αντικαθιστάτε πού και πού.
  • Να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε μάλλινα κλινοσκεπάσματα και μαξιλάρια (για να αποτρέψετε την επιδρομή από ακάρεα).
  • Το προφίλτρο Intense Pure Air θα πρέπει να καθαρίζεται κάθε 2 με 4 εβδομάδες. Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήσης για τη σωστή συντήρηση της συσκευής.

Τέλος, οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν στο νου τους ότι οι καθαριστές αέρα δεν καταναλώνουν τόση ηλεκτρική ενέργεια όση τα κλιματιστικά. Επιπροσθέτως, μόλις ολοκληρώσει τον καθαρισμό του σπιτιού σε λιγότερο από 10 λεπτά την ημέρα, δεν καταναλώνει ιδιαίτερη ενέργεια.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.