Πώς να καθαρίζετε τις δερμάτινες τσάντες και τα πορτοφόλια σας

Τα δερμάτινα αξεσουάρ έχουν αρκετά χρόνια ωφέλιμης ζωής και μπορούν να συνδυαστούν με ρούχα. Ωστόσο, για να διατηρήσουν τη λάμψη τους και να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε ορισμένες συμβουλές καθαρισμού.
Πώς να καθαρίζετε τις δερμάτινες τσάντες και τα πορτοφόλια σας

Έχει γραφτεί από Jonatan Menguez

Τελευταία ενημέρωση: 12 Δεκεμβρίου, 2022

Τα δερμάτινα προϊόντα είναι συνήθως ακριβά και απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα. Η διατήρησή τους σε καλή κατάσταση είναι σημαντική για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους ώστε να μην χάνουν την αισθητική και τη λειτουργικότητά τους. Παρόλο που δεν πρόκειται για μια πολύπλοκη εργασία, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε ορισμένες συστάσεις σχετικά με το πώς να καθαρίζετε τις δερμάτινες τσάντες και τα πορτοφόλια σας.

Αυτά τα αξεσουάρ προορίζονται για καθημερινή χρήση και για τη μεταφορά αντικειμένων σε διάφορα μέρη. Ως εκ τούτου, είναι συνεχώς εκτεθειμένα στη βρωμιά και τους λεκέδες. Για να εξασφαλίσετε ότι θα διαρκέσουν για χρόνια (για τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάζεται αυτό το υλικό), είναι σημαντικό να τα διατηρείτε καθαρά και να τα φροντίζετε.

Ακολουθήστε αυτές τις συστάσεις για να κρατάτε τις δερμάτινες τσάντες και τα πορτοφόλια σας καθαρά

Τα δερμάτινα προϊόντα αποτελούν συνήθως ένα αισθητικό συμπλήρωμα για να τα συνδυάσετε με ρούχα. Ωστόσο, πρέπει να φροντίζονται καλά και να γυαλίζονται.

Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο αν χρησιμοποιούνται ως εργαλείο εργασίας. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να τα καθαρίζετε ακολουθώντας ορισμένες συγκεκριμένες συμβουλές.

1. Αφαιρέστε τυχόν σκόνη

Πριν από την εφαρμογή οποιουδήποτε προϊόντος καθαρισμού, η τσάντα πρέπει να ανακινείται καλά για να απομακρυνθούν όλα τα ίχνη σκόνης και βρωμιάς. Ορισμένες τσάντες καθιστούν πιο περίπλοκη την απομάκρυνση της σκόνης, γι’ αυτό είναι σημαντικό να αφαιρέσετε όλα τα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα και να γυρίσετε τη τσάντα μέσα έξω.

Διαφορετικά, μπορεί να εισχωρήσει στα εσωτερικά μέρη και να γίνει ακόμη πιο δύσκολος ο καθαρισμός. Μια ηλεκτρική σκούπα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει ενάντια στα μικρά σκουπίδια.

2. Εφαρμόστε σαπούνι και νερό

Αφού απομακρυνθούν όλες οι στεγνές ακαθαρσίες, αναμείξτε ένα φλιτζάνι νερό με μία κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι. Μουλιάστε ένα πανί και καθαρίστε τις δερμάτινες τσάντες και τα πορτοφόλια σας με αυτό το παρασκεύασμα.

Μην ξεχνάτε τις τσέπες και τις μικρότερες περιοχές. Συνήθως εκεί συσσωρεύεται περισσότερη βρωμιά.

Jabón con agua para limpiar bolsos de cuero.
Η ανάμειξη σαπουνιού και νερού είναι χρήσιμη για τον καθαρισμό των δερμάτινων τσαντών, αρκεί πρώτα να έχετε απομακρύνει τη σκόνη.

3. Οινόπνευμα

Αν και η εφαρμογή οινοπνεύματος δεν συνιστάται πάντα, μπορεί να είναι μια πολύ καλή ιδέα για ορισμένους συγκεκριμένους λεκέδες στο δερμάτινο προϊόν. Για παράδειγμα, αυτούς του μελανιού ή της λάσπης.

Στην περίπτωση αυτή, χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα βρεγμένη σε οινόπνευμα και περάστε την πάνω από το μελάνι για να το διαλύσετε. Στη συνέχεια, απορροφήστε το υπόλοιπο υγρό με ένα στεγνό πανί.

4. Γυαλιστικό επίπλων για να καθαρίσετε τις δερμάτινες τσάντες και τα πορτοφόλια σας

Μια καλή συμβουλή για να δώσετε λάμψη και χρώμα στα δερμάτινα προϊόντα είναι η εφαρμογή γυαλιστικού επίπλων. Τα ίδια που δίνουν λάμψη στις βιβλιοθήκες ή τα ντουλάπια μπορούν να περιποιηθούν και τα δερμάτινα προϊόντα σας.

Ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο λίγο και εξωτερικά για να απομακρύνετε τη βρωμιά από εκείνη την περιοχή. Απλά εφαρμόστε το με ένα στεγνό πανί.

5. Καθαρίζετε τακτικά τις τσάντες σας

Αν ο στόχος σας είναι να τα διατηρήσετε καθαρά, θα πρέπει να καθαρίζετε τις δερμάτινες τσάντες και τα πορτοφόλια σας τουλάχιστον κάθε τρεις ημέρες. Τουλάχιστον, εφαρμόστε ένα γρήγορο ξεσκόνισμα. Δηλαδή, αφαιρέστε όλο το περιεχόμενο από μέσα και ανακινήστε το καλά για να απομακρύνετε τη σκόνη.

Όσον αφορά τον βαθύ καθαρισμό και την επεξεργασία του δέρματος, προσπαθήστε να το κάνετε περίπου κάθε τρεις μήνες, αν χρησιμοποιείτε το αξεσουάρ καθημερινά.

Καθαρίστε τις δερμάτινες τσάντες και τα πορτοφόλια σας ανάλογα με την επεξεργασία τους

Πέρα από τις γενικές συστάσεις για τον καθαρισμό των δερμάτινων αξεσουάρ, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι επεξεργασίας και φινιρίσματος του υλικού. Ως εκ τούτου, ο συγκεκριμένος καθαρισμός ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του δέρματος.

Λάκα

Τα δερμάτινα προϊόντα με φινίρισμα λάκας έχουν ένα χρώμα με βάση το νερό στο οποίο προστίθενται βερνίκια. Καθώς στεγνώνουν, σκληραίνουν και προστατεύουν το δέρμα. Ως εκ τούτου, είναι πιο ανθεκτικά στη βρωμιά και σε ορισμένους τύπους λεκέδων, όπως το λίπος.

Ωστόσο, αυτός ο τύπος δέρματος παραμένει ευαίσθητος στην επαφή με το νερό, το χρώμα ή τους διαλύτες. Μπορείτε να το καθαρίσετε με μια ειδική κρέμα καθαρισμού, η οποία εφαρμόζεται μέσω ενός στεγνού πανιού.

Λιπαρό δέρμα

Το λιπαρό δέρμα είναι ένα υλικό βαμμένο με ανιλίνες, μια οργανική ένωση που προσδίδει μια φυσική εμφάνιση. Έχει το χαρακτηριστικό ότι είναι λίγο πιο ευαίσθητο από άλλους τύπους δέρματος.

Για τον καθαρισμό, καλό είναι να χρησιμοποιείτε μια γόμα για την επιφάνεια και, αν χρειαστεί, να εφαρμόζετε χρωματιστές ή ουδέτερες λιπαρές κρέμες.

Σαμουά

Πρόκειται για έναν τύπο δέρματος που είναι επίσης βαμμένο με ανιλίνες και περιλαμβάνει μια διαδικασία λείανσης. Είναι το πιο ευαίσθητο για τσάντες ή πορτοφόλια, καθώς είναι ευαίσθητο στο να δεχτεί ρύπους, λίπη ή λεκέδες.

Επομένως, είναι επίσης ο πιο δύσκολος τύπος δέρματος για να καθαριστεί. Είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε μια μικρή βούρτσα, όπως μια βούρτσα νυχιών, για να αφαιρέσετε τη σκόνη από την επιφάνεια.

Στη συνέχεια, αναμείξτε το νερό και σαπούνι για να το εφαρμόσετε στο σουέτ με την ίδια βρεγμένη βούρτσα. Περάστε το απαλά και στη συνέχεια τρίψτε το με ένα υγρό πανί με κυκλικές κινήσεις για να απομακρύνετε τα υπολείμματα. Αφήστε το να στεγνώσει για μία ημέρα.

Λευκές δερμάτινες τσάντες

Είναι σαφές ότι, λόγω του χρώματός του, το λευκό δέρμα έχει έναν πιο ευαίσθητο τόνο, ο οποίος απαιτεί συχνή διαδικασία καθαρισμού. Είναι απαραίτητο να το σκουπίζετε με ένα στεγνό πανί κάθε 4 ή 5 ημέρες για να αποφύγετε τη συσσώρευση σκόνης και βρωμιάς. Είναι σημαντικό να μη χρησιμοποιείτε ποτέ προϊόντα όπως ξύδι ή χλωρίνη.

Muebles de cuero blanco.
Αν έχετε λευκά δερμάτινα έπιπλα, γνωρίζετε ήδη ότι είναι δύσκολο να διατηρήσετε αυτό το υλικό καθαρό. Το ίδιο ισχύει και για τις τσάντες και τα πορτοφόλια.

Μερικές τελευταίες συμβουλές φροντίδας για τις δερμάτινες τσάντες και τα πορτοφόλια σας

Τέλος, λάβετε υπόψη σας τις παρακάτω συστάσεις όσον αφορά τη φροντίδα των τσαντών και των πορτοφολιών σας:

  • Κρατήστε τα μακριά από άλλα αντικείμενα. Για να αποφύγετε την αφαίρεση των λεκέδων, είναι καλύτερο να τους προλάβετε. Κρατήστε τη δερμάτινη τσάντα ή το πορτοφόλι σας μακριά από άλλα αντικείμενα που μπορούν να τη λερώσουν. Για παράδειγμα, κρέμα χεριών.
  • Αποθηκεύστε τα σε σακούλες. Η χρήση ενός περιτυλίγματος για την αποθήκευση του δερμάτινου αντικειμένου όταν δεν το χρησιμοποιείτε, βοηθά να κρατήσετε τη σκόνη και τη βρωμιά μακριά του. Επίσης, το προστατεύει από την υγρασία του περιβάλλοντος.
  • Φροντίστε το ίδιο το φορτίο του. Είναι σύνηθες να κρατάτε στην τσάντα αντικείμενα που, αν τα ανοίξετε, μπορεί να προκαλέσουν βρωμιά και ζημιά στο δέρμα. Για παράδειγμα, στυλό, τρόφιμα ή καλλυντικά μπορούν να προκαλέσουν λεκέδες. Βεβαιωθείτε ότι είναι καλά κλεισμένα για να αποφύγετε έναν σοβαρό λεκέ στο εσωτερικό της τσάντας.
  • Διατηρήστε την τάξη. Η φροντίδα του δερμάτινου πορτοφολιού ισχύει και κατά τη διάρκεια της καθημερινής χρήσης. Τακτοποιήστε καλά το περιεχόμενό του, ώστε όταν χρειαστεί να αφαιρέσετε κάτι, να μην μπερδευτούν όλα.
  • Ανανέωση. Ορισμένοι τύποι δέρματος, όπως το σουέτ, μπορούν να ανακτήσουν τη λάμψη τους με ένα χρώμα. Επιπλέον, υπάρχουν προϊόντα αδιαβροχοποίησης που παρέχουν προστασία από τους λεκέδες και τη βρωμιά.
  • Μην τα εκθέτετε στον ήλιο. Ποτέ μην αφήνετε μια δερμάτινη τσάντα να στεγνώσει εκθέτοντάς την στο άμεσο ηλιακό φως.

Αν και οι παραπάνω συμβουλές αφορούν τον τρόπο καθαρισμού των δερμάτινων τσαντών και πορτοφολιών σας, το ίδιο μπορεί να εφαρμοστεί και σε ένα ευρύ φάσμα αξεσουάρ από το ίδιο υλικό. Για παράδειγμα, παπούτσια ή ζώνες. Επωφεληθείτε από αυτά!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.