5 τρόποι για να αφαιρέσετε τη σκόνη από τα έπιπλα

Είναι αδύνατο να αποτρέψετε τη σκόνη από το να μπει σπίτι σας. Ωστόσο, μπορείτε να αποτρέψετε τη σκόνη από το να συσσωρευτεί στα έπιπλά σας, προστατεύοντάς τα από την καταστροφή. Βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε τα έπιπλά σας από καιρό σε καιρό.
5 τρόποι για να αφαιρέσετε τη σκόνη από τα έπιπλα

Έχει γραφτεί από Jose Popoff

Τελευταία ενημέρωση: 09 Αυγούστου, 2022

Είναι αναπόφευκτο: είτε αφαιρέσετε τη σκόνη από τα έπιπλα είτε όχι, θα βρει το δρόμο της στις επιφάνειες του σπιτιού σας. Τα σωματίδια της σκόνης είναι τόσο μικροσκοπικά ώστε είναι σχεδόν αδύνατο να αποφευχθεί η είσοδός της στο σπίτι σας. Κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του σπιτιού, τα σωματίδια σκόνης στον αέρα και στα ρούχα σας μπαίνουν μέσα. Αυτή η σκόνη θα βρει σίγουρα το δρόμο της στα έπιπλά σας.

Αν επιτρέψετε τη δημιουργία σκόνης στα έπιπλά σας, θα καταστραφούν γρηγορότερα και θα φαίνονται θαμπά, χάνοντας όλη τη λάμψη τους. Επίσης, η συσσώρευση σκόνης έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, καθώς προκαλεί αλλεργίες και αναπνευστικές ασθένειες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να συνηθίσετε να απομακρύνετε τη σκόνη από το σπίτι σας.

γυναίκα που ξεσκονίζει

Συστατικά για να αφαιρέσετε τη σκόνη από τα έπιπλά σας

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε 5 συστατικά με τα οποία μπορείτε να απομακρύνετε τη σκόνη. Λάβετε υπόψη ότι το ξεσκόνισμα δεν είναι αποτελεσματικό γιατί είναι καλύτερο να πιάσετε και να αφαιρέσετε τη σκόνη, χωρίς να τη μεταφέρετε κάπου αλλού.

1.- Σπιτικό καθαριστικό με ξύδι και ελαιόλαδο για να αφαιρέσετε τη σκόνη από τα έπιπλα

ξύδι για νααφαιρέσετε τη σκόνη από τα έπιπλα

Αυτό το καθαριστικό είναι πολύ εύκολο να κατασκευαστεί και θα χρειαστείτε μόνο συστατικά που έχετε ήδη στο σπίτι.

Συστατικά

 • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (20 γρ)
 • ½ κουταλάκι του γλυκού αιθέριο έλαιο λεμονιού (3 γρ)
 • ¼ φλιτζάνι λευκό ξύδι (60 ml)
 • 420 ml νερού
 • 1 φιάλη ψεκασμού των 500 ml
 • 1 πανί

Παρασκευή

 • Ξεκινήστε αναμειγνύοντας το ελαιόλαδο και το έλαιο λεμονιού.
 • Στη συνέχεια, προσθέστε το νερό και το λευκό ξύδι. Αναμείξτε καλά και ρίξτε το ομοιογενές μείγμα στη φιάλη ψεκασμού.
 • Ψεκάστε το μείγμα στα έπιπλά σας και αφήστε το για λίγα λεπτά.
 • Τέλος, σκουπίστε το με ένα πανί.
 • Αυτή η λύση είναι πολύ αποτελεσματική, ειδικά σε γυάλινες, μεταλλικές, ξύλινες και δερμάτινες επιφάνειες.

2.- Μαντηλάκια επίπλων

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λύση για να διατηρήσετε τα έπιπλά σας χωρίς σκόνη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καθαρίσετε τα ξύλινα έπιπλα με αυτά τα μαντηλάκια μία φορά την ημέρα.

Μπορείτε να βρείτε αυτά τα μαντηλάκια επίπλων σε σουπερμάρκετ σε πολύ προσιτές τιμές. Η συχνή χρήση τους θα αποτρέψει τη σκόνη από το να χρωματίσει τα ξύλινα έπιπλά σας.

3.- Μαγειρική σόδα για να αφαιρέσετε τη σκόνη από τα έπιπλα

Η σκόνη που βλέπετε στο φως ή βρίσκεται στα έπιπλα δεν αποτελείται μόνο από σωματίδια εδάφους. Αποτελείται επίσης από νεκρά κύτταρα του δέρματός σας και πολλά μικρόβια. Αυτά τα μικρόβια περιλαμβάνουν ακάρεα και άλλους μικροοργανισμούς που απειλούν την υγεία.

Η μαγειρική σόδα ,για τον καθαρισμό επιφανειών, ιδιαίτερα μεταλλικών επιφανειών, μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματική για την αφαίρεση της σκόνης. Καθαρίστε με τη χρήση σόδας και τα έπιπλά σας θα λάμπουν.

μαγειρική σόδα

4.- Ξύδι ή χυμός λεμόνι

Το ξύδι βοηθά στην απομάκρυνση των παθογόνων επειδή είναι αντισηπτικό. Το αποτέλεσμα βοηθάει στην εξάλειψη των μικροοργανισμών που υπάρχουν στη σκόνη. Ωστόσο, μαζί με αυτή την εξαιρετική ποιότητα, έχει επίσης και ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Η μυρωδιά του μπορεί να διαπεράσει τις επιφάνειες που θέλετε να καθαρίσετε.

Γι’ αυτό είναι σκόπιμο να το αναμείξετε με ελαιόλαδο και αιθέριο έλαιο. Και αν δεν σας αρέσει η μυρωδιά του ξυδιού, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού. Βρέξτε ένα πανί με χυμό λεμονιού και καθαρίστε τα έπιπλά σας με αυτό. Θα μοιάζουν με καινούρια!

5.- Μωρομάντηλα για να αφαιρέσετε τη σκόνη από τα έπιπλα

Είναι υγρά, αντισηπτικά και φθηνά. Επίσης, είναι πολύ ευέλικτα όταν πρόκειται να αφαιρέσουν σκόνη από στενές επιφάνειες. Το καλύτερο είναι ότι αφήνουν ένα δροσιστικό άρωμα. Και αν δεν σας αρέσει ο τρόπος που μυρίζουν, μπορείτε να επιλέξετε πάντοτε μωρομάντηλα χωρίς μυρωδιά!

Είμαστε σίγουροι ότι έχετε τα δικά σας κόλπα για να καθαρίσετε τη σκόνη από τα έπιπλά σας. Μοιραστείτε τα μαζί μας και πείτε μας τι σκέφτεστε για τα δικά μας!


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.