Kορσέδες και κορμάκια σύσφιξης: τι είναι και πώς λειτουργούν;

Δεδομένου ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να στενέψετε με κάποιο ένδυμα την περιοχή της μέσης, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε για το ποια είναι η πλέον κατάλληλη επιλογή για τις ανάγκες σας, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο θα το φοράτε με ασφάλεια, ώστε να αποφεύγονται τυχόν κίνδυνοι.
Kορσέδες και κορμάκια σύσφιξης: τι είναι και πώς λειτουργούν;
Carlos Fabián Avila

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από γιατρό Carlos Fabián Avila.

Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαΐου, 2021

Τι είναι τα κορμάκια σύσφιξης;

Πολλοί άνθρωποι ψάχνουν τρόπους για να στενέψουν τη μέση τους χρησιμοποιώντας κρέμες, ορισμένα τρόφιμα, θεραπείες και πρακτικές. Αν και ίσως να έχετε ακούσει γι ‘αυτά, ίσως να υπάρχουν μερικοί από εσάς που δεν γνωρίζουν τι είναι οι κορσέδες για τη μέση, ούτε πώς να τους χρησιμοποιήσετε.

Σε αυτό το άρθρο, ανακαλύψτε πώς μπορείτε να στενέψετε  τη μέση σας και να βελτιώσετε τη σιλουέτα σας χρησιμοποιώντας τον σωστό κορσέ. Επιπλέον, θα σας προσφέρουμε κάποιες πολύ χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο χρήσης τους. Εσείς φοράτε κορμάκια σύσφιξης;

Τι είναι οι κορσέδες και τα κορμάκια σύσφιξης;

μέση, γυναίκα- κορμάκια σύσφιξης

Οι κορσέδες συμβάλλουν στη στένωση της μέσης με την πάροδο του χρόνου, καθώς συμπιέζουν την κοιλιακή ζώνη.

Υπάρχουν δύο τύποι κορσέδων, ο καθένας με τη δική του λειτουργία. Από τη μία πλευρά, υπάρχουν κορσέδες που κατασκευάζονται με υλικά που ενθαρρύνουν την εφίδρωση, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε απώλεια υγρών. Η αφαίρεση του κορσέ επιτρέπει στους χρήστες να δουν την ποσότητα νερού που χάνεται κατά τη χρήση του.

Από την άλλη πλευρά, οι κορσέδες δουλεύουν στο σχήμα, δίνοντας μια επιθυμητή μορφή χάρη στη σταθερή πίεση που ασκείται από μια σειρά από άγκιστρα ή κάποια άλλη μορφή ρύθμισης του πλάτους. Μέσα από τον τρόπο που σφίγγει ο κορσές, μπορείτε να τον ρυθμίσετε έτσι ώστε να στενέψει η μέση λίγα εκατοστά παραπάνω.

Ποιο από τα κορμάκια σύσφιξης πρέπει να επιλέξετε;

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις διαφορές μεταξύ αυτών των ενδυμάτων, προκειμένου να αποφασίσετε ποιο είναι το καλύτερο για εσάς.

Ο κορσές αυξάνει την εφίδρωση, καθιστώντας το πιο κατάλληλο για εκείνους που τείνουν να κάνουν κατακράτηση υγρών. Χρησιμοποιώντας τον, μπορείτε να δείτε αλλαγές στην περιφέρεια της κοιλιάς. Είναι επίσης ιδανικό για άτομα που κάνουν καρδιαγγειακή άσκηση και που θέλουν να τον εκμεταλλευτούν για να ιδρώσουν ακόμη περισσότερο στην περιοχή της μέσης τους.

Ο κορσές λειτουργεί καλύτερα προκειμένου να δώσει μια επιθυμητή μορφή στην κοιλιά σας. Αν και δεν καίει λίπος, σίγουρα δίνει σχήμα. Είναι επίσης η καλύτερη επιλογή για τις γυναίκες που έχουν δημιουργήσει πάρα πολύ έντονους κοιλιακούς μυς και θέλουν να στενέψουν τη μέση προς τα κάτω.

Σας συνιστούμε να επιλέγετε πάντοτε τους υψηλής ποιότητας κορσέδες για τη μέσης σας, αυτούς που είναι κατασκευασμένοι με το κατάλληλο ύφασμα για να είναι σε επαφή με το δέρμα μας για αρκετές ώρες κάθε μέρα. Εάν όχι, κινδυνεύετε να υποφέρετε από κάποια αλλεργία. Οι καλύτεροι, παγκοσμίως γνωστοί κορσέδες κατασκευάζονται στην Κολομβία.

Είναι όλοι οι κορσέδες αποτελεσματικοί;

μέση, εσώρουχο κορμάκια σύσφιξης

Δεν είναι σχεδιασμένοι όλοι οι κορσέδες έτσι ώστε να στενεύουν τη μέση. Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία τους είναι κατασκευασμένη αποκλειστικά για να διαμορφώσει το σχήμα της μέσης ενώ χρησιμοποιείται. Σχηματίζουν την περιοχή ασκώντας ελαφριά πίεση που δεν παρεμποδίζει τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Υπάρχουν κορμάκια διαμόρφωσης του σώματος διαφόρων μεγεθών και για διάφορα μέρη του σώματος (μηρούς, γλουτοί, κοιλιακή χώρα και στήθος). Προορισμένα να φοριούνται κάτω από στενό ρουχισμό, δίνουν ένα αποτέλεσμα που σας δείχνει αδυνατισμένους και σφριγηλούς για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Παρόλο που οι κορσέδες μπορούν επίσης να δώσουν το ίδιο αποτέλεσμα, μπορεί να μην είναι αρκετά άνετοι για να τους φοράτε πάντα κάτω από τα ρούχα σας. Κάποιοι μπορεί να είναι ελαφρώς ευδιάκριτοι όταν συνδυάζονται με σφιχτό ρουχισμό. Για το λόγο αυτό, μπορείτε να επιλέξετε να φοράτε εναλλάξ ανάμεσα σε κορμάκια και κορσέδες.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα τζιν καμπάνα

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κορμάκια σύσφιξης;

μέση, μεζούρα-κορμάκια σύσφιξης

 

Είναι πολύ σημαντικό να μάθετε τον σωστό τρόπο χρήσης αυτών των ενδυμάτων. Όχι μόνο για να επιτύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε, αλλά και για να αποφύγετε να βλάψετε τον εαυτό σας:

 • Πάντοτε ξεκινήστε δοκιμάζοντας τα για ένα μικρό χρονικό διάστημα, το πολύ 30 λεπτά.
 • Αυξήστε τη διάρκεια χρήσης, σιγά-σιγά, εξασφαλίζοντας μια άνετη διαδικασία.
 • Πρέπει να το αφαιρέσετε αμέσως αν αισθανθείτε οποιαδήποτε δυσφορία, πόνο ή άγχος.
 • Αποφύγετε τη χρήση κατά την τοποθέτηση ή μετά το φαγητό.
 • Δεν συνιστάται να το χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως.
 • Παρόλο που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ενώ κάθεστε, ο καλύτερος χρόνος είναι να στέκεστε, να κάνετε καθήκοντα που δεν απαιτούν περίπλοκες θέσεις ή πολλή προσπάθεια.

Για παράδειγμα, πηγαίνετε έξω για να αγοράσετε κάτι μικρό, φορέστε το ολοκληρώνοντας τις δουλειές του σπιτιού, κ.λπ.

Συμβάλλουν στη βελτίωση της στάσης του σώματος;

Πολλές γυναίκες λένε ότι αισθάνονται μια βελτίωση στη στάση τους ενώ φοράνε κορσέ ή κορμάκι, επειδή τους βοηθά να στέκονται ή να κάθονται ίσια. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν επίσης ειδικοί κορσέδες για προβλήματα της σπονδυλικής στήλης.

Ενώ είναι αλήθεια ότι οι κορσέδες μπορούν να βοηθήσουν, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι είναι θεμελιώδες να κάνετε κοιλιακές ασκήσεις σε καθημερινή βάση. Με τακτική άσκηση, η πλάτη σας θα έχει μια ισχυρή και φυσική υποστήριξη.

Μια ισορροπημένη διατροφή θα πρέπει να συνοδεύει κάθε μέθοδο περιποίησης της μέσης σας, μαζί με σωματική άσκηση τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Díaz, J., & Espinoza-Navarro, O. (2012). Determinación del Porcentaje de Masa Grasa, según Mediciones de Perímetros Corporales, Peso y Talla: Un Estudio de Validación. International Journal of Morphology. https://doi.org/10.4067/S0717-95022012000400054.
 • Flores, M., Pineda, M., Tobías, K., Villarreal, P. (2017). “Estereotipos sexualizados de la mujer y el hombre en la publicidad. Perspectivas de la Comunicación. 10(1): 119-135.
 • Hernández Alcántara A, Gómez-Peresmitré G, Cuevas Renaud C. (2012). Relación entre dieta-atracón y práctica de actividad física. Psicología y Salud; 22(1): 99-106.
 • Polo, C., & Del Castillo, M. (2012). El Índice Cintura Cadera. Centro de Medicina Deportiva.
 • Ramírez Hernández, M. (2018). Diseñar los cuerpos: mujeres en la publicidad impresa. Costa Rica, 1970-2010. Memorias del XIV Congreso de la Asociación Latinoamericana de Investigadores en Comunicación. Pp. 61-68.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.