Λούζατε τα μαλλιά σας με λανθασμένο τρόπο όλη σας τη ζωή

28 Σεπτεμβρίου 2017
Αν λούζατε τα μαλλιά σας με λανθασμένο τρόπο όλη σας τη ζωή, θα έχετε συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει σημασία πόσες μάσκες μαλλιών χρησιμοποιείτε, επειδή δεν έχετε ποτέ το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μήπως λούζατε τα μαλλιά σας μέχρι τώρα με λάθος τρόπο; Έχετε ένα άψογο φόρεμα ή κοστούμι, τα πιο όμορφα παπούτσια του καταστήματος και τα πιο κομψά αξεσουάρ, όμως αν τα μαλλιά σας δεν έχουν ωραία όψη, τότε όλα χάνουν τη σημασία τους.

Η ποιότητα των μαλλιών σας είναι θεμελιώδης για την εμφάνισή σας.

Τα μαλλιά μας πλαισιώνουν το πρόσωπό μας και στέλνουν ένα μήνυμα για μας στους άλλους. Επομένως θα πρέπει να μάθουμε να τα φροντίζουμε και να μην ακολουθούμε απλώς αυτά που κάνουν οι άλλοι με τα μαλλιά τους. Αντί αυτού, πρέπει να βρούμε τον σωστό τρόπο να φροντίζουμε τα δικά μας μαλλιά.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μάθετε να λούζετε τα μαλλιά σας.

Η φροντίδα των μαλλιών σας ξεκινά με αυτήν την καθημερινή δραστηριότητα. Αν δεν τα λούζετε σωστά, δεν έχει σημασία πόσες βιταμίνες και μάσκες χρησιμοποιείτε, επειδή τις χρησιμοποιείτε σε μαλλιά που έχουν  υποστεί βλάβη.

Έτσι, επενδύετε μάταια σε προϊόντα φροντίδας των μαλλιών. Στην καλύτερη περίπτωση τα προϊόντα αυτά θα αποκαταστήσουν τη βλάβη των μαλλιών σας. Για τους παραπάνω λόγους θέλουμε να σας παρουσιάσουμε μερικές σημαντικές συμβουλές σχετικά με το πώς πρέπει να φροντίζετε τα μαλλιά σας.

Λούζατε τα μαλλιά σας με λανθασμένο τρόπο αν…

Χρησιμοποιείτε σαμπουάν κάθε μέρα

kopela mallia me afro

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντέχουν να περάσουν μια μέρα χωρίς να λούσουν τα μαλλιά τους. Πιστεύουν ότι τα μαλλιά θα βρωμίσουν και φοβούνται ότι θα αρχίσουν να δείχνουν λαδωμένα. Έτσι επιλέγουν να χρησιμοποιούν σαμπουάν κάθε μέρα.

Ωστόσο, αν συνεχίσετε να το κάνετε αυτό για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, τα μαλλιά σας θα παρουσιάσουν μόνιμη ξηρότητα.

Περιμένετε πολύ καιρό μέχρι να λούσετε να μαλλιά σας

Γνωρίζοντας ήδη ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν σαμπουάν κάθε μέρα, μερικοί άνθρωποι πηγαίνουν στο άλλο άκρο. Έτσι λούζουν τα μαλλιά τους μία φορά την εβδομάδα.

Το αποτέλεσμα είναι ότι το τριχωτό της κεφαλής τους βρωμίζει πολύ και δεν καθαρίζει εντελώς.

Τρίβετε πολύ δυνατά το τριχωτό της κεφαλής σας

Όλοι θυμόμαστε τους γονείς μας να τρίβουν το κεφάλι μας τόσο δυνατά όταν ήμασταν μικροί που πονούσαμε. Μερικές φορές μας γρατζουνούσαν κατά λάθος με τα νύχια τους.

Γενικά, όταν μεγαλώνουμε συνεχίζουμε να ακολουθούμε την ίδια τακτική. Αν αυτή είναι η περίπτωσή σας, αυτό σημαίνει ότι λούζατε τα μαλλιά σας με λανθασμένο τρόπο όλη σας τη ζωή.

Θα προσέξετε ότι τα μαλλιά σας είναι αδύναμα και, με τον καιρό, πέφτουν όλο και περισσότερο. Ανεξάρτητα από τις μάσκες που χρησιμοποιείτε, η τριχόπτωση δεν σταματάει.

Χρησιμοποιείτε πολύ σαμπουάν

malia me sampuan

Περισσότερο δεν σημαίνει καλύτερο. Τα χημικά συστατικά που περιέχουν τα προϊόντα υγιεινής βλάπτουν το τριχωτό της κεφαλής, αν τα χρησιμοποιείτε σε μεγαλύτερη ποσότητα από ό,τι είναι απαραίτητο.

Χρησιμοποιείτε καυτό νερό

Αν και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν βλάπτουν το δέρμα και την κυκλοφορία του αίματος, ισχύει το αντίθετο για το κεφάλι μας. Αυτό επειδή το καυτό νερό ξηραίνει το τριχωτό της κεφαλής και αποδυναμώνει τα μαλλιά.

Πώς να λούζετε σωστά τα μαλλιά σας

Επιλέγετε τα σωστά προϊόντα για τα μαλλιά σας

kopela sto mpanio

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να φροντίζετε σωστά τα μαλλιά σας. Τα ξηρά μαλλιά διαφέρουν από τα λιπαρά μαλλιά, έτσι πρέπει να τα περιποιείστε διαφορετικά.

Προετοιμάστε τα μαλλιά σας

Σήμερα πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν συνήθως σπρέι, τζελ ή αφρό μαλλιών. Αν χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα, συνιστούμε να χτενίσετε τα μαλλιά σας για να απαλλαγείτε από τα κατάλοιπα του προϊόντος πριν μπείτε στο ντους.

Έτσι θα μπορέσετε να καθαρίσετε τα μαλλιά σας καλύτερα, αφού θα υπάρχουν λιγότερα εμπόδια για να φτάσετε στην τρίχα.

Βρέξτε τα μαλλιά σας με ζεστό νερό

kopela sto mpanio2

Οι ακραίες θερμοκρασίες ξηραίνουν τα μαλλιά σας. Επομένως το ζεστό νερό είναι η καλύτερη επιλογή. Ωστόσο, αν δεν μπορείτε να βρείτε την ιδανική θερμοκρασία, είναι καλύτερα να εναλλάσσετε το κρύο και το καυτό νερό.

Μετράτε την ποσότητα σαμπουάν που χρησιμοποιείτε

Προφανώς αυτή διαφέρει ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας:

  • Κοντά μαλλιά και μαλλιά με μέτριο μήκος: χρησιμοποιήστε ποσότητα ίση με ένα φουντούκι.
  • Μακριά μαλλιά: ποτέ μη χρησιμοποιείτε περισσότερο σαμπουάν από την ποσότητα που ισοδυναμεί με το μέγεθος ενός νομίσματος.

Χρησιμοποιείτε τα ακροδάχτυλά σας για να τρίψετε το τριχωτό της κεφαλής σας

Αφού κάνετε αφρό με το σαμπουάν σας, σαπουνίστε απαλά το τριχωτό της κεφαλής σας με τα ακροδάχτυλά σας. Αν προσέξετε ότι τα νύχια σας ακουμπούν στο τριχωτό της κεφαλής σας, διορθώστε τη θέση των χεριών σας έτσι ώστε να χρησιμοποιείτε μόνο τα ακροδάχτυλά σας.

Κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Έπειτα ξεπλύντε το προϊόν και επαναλάβετε.

Χρησιμοποιείτε κρύο νερό για το τελευταίο ξέβγαλμα

Το στάδιο αυτό βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και είναι πολύ σημαντικό, επειδή βοηθάει τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες να φτάσουν πιο αποτελεσματικά στην τρίχα και στο τριχωτό τις κεφαλής μας.

Έτσι δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιείτε τόσα πολλά άλλα προϊόντα, επειδή το σώμα σας θα είναι υπεύθυνο για την εξασφάλιση βιταμινών και θρέψης στα μαλλιά σας.

Επομένως, τώρα που γνωρίζετε ότι λούζατε τα μαλλιά σας με λανθασμένο τρόπο, μπορείτε να διορθώσετε αυτήν την κατάσταση.

Θα ακολουθήσετε τις συμβουλές μας; Πείτε μας αν είχαν αποτέλεσμα!

 

Ίσως σας αρέσουν