Λούζατε τα μαλλιά σας με λανθασμένο τρόπο όλη σας τη ζωή

3 Μαΐου 2019
Αν λούζατε τα μαλλιά σας με λανθασμένο τρόπο όλη σας τη ζωή, θα έχετε συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει σημασία πόσες μάσκες μαλλιών χρησιμοποιείτε, επειδή δεν έχετε ποτέ το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μήπως λούζατε τα μαλλιά σας μέχρι τώρα με λάθος τρόπο; Έχετε ένα άψογο φόρεμα ή κοστούμι, τα πιο όμορφα παπούτσια του καταστήματος και τα πιο κομψά αξεσουάρ, όμως αν τα μαλλιά σας δεν έχουν ωραία όψη, τότε όλα χάνουν τη σημασία τους.

Η ποιότητα των μαλλιών σας είναι θεμελιώδης για την εμφάνισή σας.

Τα μαλλιά μας πλαισιώνουν το πρόσωπό μας και στέλνουν ένα μήνυμα για μας στους άλλους. Επομένως θα πρέπει να μάθουμε να τα φροντίζουμε και να μην ακολουθούμε απλώς αυτά που κάνουν οι άλλοι με τα μαλλιά τους. Αντί αυτού, πρέπει να βρούμε τον σωστό τρόπο να φροντίζουμε τα δικά μας μαλλιά.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μάθετε να λούζετε τα μαλλιά σας.

Η φροντίδα των μαλλιών σας ξεκινά με αυτήν την καθημερινή δραστηριότητα. Αν δεν τα λούζετε σωστά, δεν έχει σημασία πόσες βιταμίνες και μάσκες χρησιμοποιείτε, επειδή τις χρησιμοποιείτε σε μαλλιά που έχουν  υποστεί βλάβη.

Έτσι, επενδύετε μάταια σε προϊόντα φροντίδας των μαλλιών. Στην καλύτερη περίπτωση τα προϊόντα αυτά θα αποκαταστήσουν τη βλάβη των μαλλιών σας. Για τους παραπάνω λόγους θέλουμε να σας παρουσιάσουμε μερικές σημαντικές συμβουλές σχετικά με το πώς πρέπει να φροντίζετε τα μαλλιά σας.

Γιατί λούζατε τα μαλλιά σας με λανθασμένο τρόπο;

Χρησιμοποιείτε σαμπουάν κάθε μέρα

Λούζατε τα μαλλιά σας με λανθασμένο τρόπο όλη σας τη ζωή

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντέχουν να περάσουν μια μέρα χωρίς να λούσουν τα μαλλιά τους. Πιστεύουν ότι τα μαλλιά θα βρωμίσουν και φοβούνται ότι θα αρχίσουν να δείχνουν λαδωμένα. Έτσι επιλέγουν να χρησιμοποιούν σαμπουάν κάθε μέρα.

Ωστόσο, αν συνεχίσετε να το κάνετε αυτό για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, τα μαλλιά σας θα παρουσιάσουν μόνιμη ξηρότητα.

Περιμένετε πολύ καιρό μέχρι να λούσετε να μαλλιά σας

Γνωρίζοντας ήδη ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν σαμπουάν κάθε μέρα, μερικοί άνθρωποι πηγαίνουν στο άλλο άκρο. Έτσι λούζουν τα μαλλιά τους μία φορά την εβδομάδα.

Το αποτέλεσμα είναι ότι το τριχωτό της κεφαλής τους βρομίζει πολύ και δεν καθαρίζει εντελώς.

Διαβάστε ακόμη: Θέλετε τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν δυνατά γρήγορα;

Λούζατε τα μαλλιά σας λάθος αν τρίβετε πολύ δυνατά το τριχωτό

Όλοι θυμόμαστε τους γονείς μας να τρίβουν το κεφάλι μας τόσο δυνατά όταν ήμασταν μικροί που πονούσαμε. Μερικές φορές μας γρατζουνούσαν κατά λάθος με τα νύχια τους.

Γενικά, όταν μεγαλώνουμε συνεχίζουμε να ακολουθούμε την ίδια τακτική. Αν αυτή είναι η περίπτωσή σας, αυτό σημαίνει ότι λούζατε τα μαλλιά σας με λανθασμένο τρόπο όλη σας τη ζωή.

Θα προσέξετε ότι τα μαλλιά σας είναι αδύναμα και, με τον καιρό, πέφτουν όλο και περισσότερο. Ανεξάρτητα από τις μάσκες που χρησιμοποιείτε, η τριχόπτωση δεν σταματάει.

Λούζατε τα μαλλιά σας λάθος αν χρησιμοποιείτε πολύ σαμπουάν

Γιατί λούζατε τα μαλλιά σας με λανθασμένο τρόπο;

Περισσότερο δεν σημαίνει καλύτερο. Τα χημικά συστατικά που περιέχουν τα προϊόντα υγιεινής βλάπτουν το τριχωτό της κεφαλής, αν τα χρησιμοποιείτε σε μεγαλύτερη ποσότητα από ό,τι είναι απαραίτητο.

Λούζατε τα μαλλιά σας λάθος αν χρησιμοποιείτε καυτό νερό

Αν και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν βλάπτουν το δέρμα και την κυκλοφορία του αίματος, ισχύει το αντίθετο για το κεφάλι μας. Αυτό επειδή το καυτό νερό ξηραίνει το τριχωτό της κεφαλής και αποδυναμώνει τα μαλλιά.

Τι πρέπει να αλλάξετε αν λούζατε τα μαλλιά σας λάθος

Επιλέγετε τα σωστά προϊόντα για τα μαλλιά σας

Τι πρέπει να αλλάξετε αν λούζατε τα μαλλιά σας λάθος

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να φροντίζετε σωστά τα μαλλιά σας. Τα ξηρά μαλλιά διαφέρουν από τα λιπαρά μαλλιά, έτσι πρέπει να τα περιποιείστε διαφορετικά.

Προετοιμάστε τα μαλλιά σας

Σήμερα πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν συνήθως σπρέι, τζελ ή αφρό μαλλιών. Αν χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα, συνιστούμε να χτενίσετε τα μαλλιά σας για να απαλλαγείτε από τα κατάλοιπα του προϊόντος πριν μπείτε στο ντους.

Έτσι θα μπορέσετε να καθαρίσετε τα μαλλιά σας καλύτερα, αφού θα υπάρχουν λιγότερα εμπόδια για να φτάσετε στην τρίχα.

Διαβάστε το άρθρο: Δοκιμάστε τις θεραπείες μας για μακριά και υγιή μαλλιά

Βρέξτε τα μαλλιά σας με ζεστό νερό

κοπέλα στο μπάνιο

Οι ακραίες θερμοκρασίες ξηραίνουν τα μαλλιά σας. Επομένως το ζεστό νερό είναι η καλύτερη επιλογή. Ωστόσο, αν δεν μπορείτε να βρείτε την ιδανική θερμοκρασία, είναι καλύτερα να εναλλάσσετε το κρύο και το καυτό νερό.

Μετράτε την ποσότητα σαμπουάν που χρησιμοποιείτε

Προφανώς αυτή διαφέρει ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας:

  • Κοντά μαλλιά και μαλλιά με μέτριο μήκος: χρησιμοποιήστε ποσότητα ίση με ένα φουντούκι.
  • Μακριά μαλλιά: ποτέ μη χρησιμοποιείτε περισσότερο σαμπουάν από την ποσότητα που ισοδυναμεί με το μέγεθος ενός νομίσματος.

Χρησιμοποιείτε τα ακροδάχτυλά σας για να τρίψετε το τριχωτό της κεφαλής σας

Αφού κάνετε αφρό με το σαμπουάν σας, σαπουνίστε απαλά το τριχωτό της κεφαλής σας με τα ακροδάχτυλά σας. Αν προσέξετε ότι τα νύχια σας ακουμπούν στο τριχωτό της κεφαλής σας, διορθώστε τη θέση των χεριών σας έτσι ώστε να χρησιμοποιείτε μόνο τα ακροδάχτυλά σας.

Κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Έπειτα ξεπλύντε το προϊόν και επαναλάβετε.

Χρησιμοποιείτε κρύο νερό για το τελευταίο ξέβγαλμα

Το στάδιο αυτό βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και είναι πολύ σημαντικό, επειδή βοηθάει τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες να φτάσουν πιο αποτελεσματικά στην τρίχα και στο τριχωτό τις κεφαλής μας.

Έτσι δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιείτε τόσα πολλά άλλα προϊόντα, επειδή το σώμα σας θα είναι υπεύθυνο για την εξασφάλιση βιταμινών και θρέψης στα μαλλιά σας.

Επομένως, τώρα που γνωρίζετε ότι λούζατε τα μαλλιά σας με λανθασμένο τρόπο, μπορείτε να διορθώσετε αυτήν την κατάσταση.

Θα ακολουθήσετε τις συμβουλές μας; Πείτε μας αν είχαν αποτέλεσμα!

  • C. Piérard-Franchimont and G. E. Piérard, “Alterations in hair follicle dynamics in women.,” Biomed Res. Int., vol. 2013, p. 957432, Jan. 2013
  • I. Herskovitz and A. Tosti, “Female pattern hair loss.,” Int. J. Endocrinol. Metab., vol. 11, no. 4, p. e9860, Oct. 2013.
  • Garrote,Antonieta and Bonet, Ramón, “Alteraciones del cabello y del cuero cabelludo. Cosmética capilar de tratamiento.,” Offarm., vol. 21, no. 3, p 11-122. Mar. 2008.