Μαγική απολιπαντική πέτρα: Τι είναι και γιατί πρέπει να τη χρησιμοποιείτε;

Τα συμβατικά προϊόντα δεν είναι η καλύτερη επιλογή για την αφαίρεση του λίπους, ενώ ερεθίζουν και τα χέρια. Όμως, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις! Θα σας πούμε ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για τη μαγική απολιπαντική πέτρα στο σημερινό μας άρθρο.
Μαγική απολιπαντική πέτρα: Τι είναι και γιατί πρέπει να τη χρησιμοποιείτε;

Έχει γραφτεί από Facundo Martin Desimone

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Έχετε ακούσει για τη μαγική απολιπαντική πέτρα;

Με τα συμβατικά απορρυπαντικά και άλλα προϊόντα, η αφαίρεση του λίπους από τα διάφορα αντικείμενα του σπιτιού δεν ήταν ποτέ εύκολη ή ιδιαίτερα ικανοποιητική. Αυτό μέχρι να κάνει την εμφάνισή της η μαγική απολιπαντική πέτρα… μια τέλεια λύση την οποία θα παρουσιάσουμε στο άρθρο μας!

Πρόκειται για μια τεχνητή πέτρα σε στερεή κατάσταση κατασκευασμένη από οικολογικά, βιοδιασπώμενα, και φυσικά συστατικά. Τα υλικά που συνθέτουν την ουσία της είναι οι νιφάδες σαπουνιού, ο μικροποιημένος λευκός άργιλος, τα φυτικά λιπαρά, το έλαιο λάιμ, το νάτριο, και η γλυκερίνη.

Θα πρέπει να σημειώσετε ότι, σε αντίθεση με άλλα καθαριστικά προϊόντα, αυτή η πέτρα δεν έχει οξέα, φωσφορικά άλατα, και τοξικά προϊόντα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν ερεθίζει το δέρμα και δεν είναι επικίνδυνη η χρήση της από παιδιά, πέραν του ό,τι δεν έχει αλλεργιογόνα.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μαγική απολιπαντική πέτρα;

Όταν υγράνετε το σφουγγάρι και το περάσετε πάνω από την πέτρα, θα προκληθεί ένας λευκός αφρός. Αυτός ο αφρός έχει έναν πολύ λεπτό τύπο αργίλου, με τον οποίο προκαλείται μια ελαφριά διάβρωση. Έτσι, μπορείτε να καθαρίσετε σε βάθος χωρίς να προκαλέσετε ζημιά στις επιφάνειες του σπιτιού.

Μετά τον καθαρισμό, οι ειδικοί συνιστούν να σκουπίσετε τις επιφάνειες με ένα υγρό πανί και έπειτα με ένα στεγνό. Έτσι, θα απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα αργίλου.

Ποιες επιφάνειες μπορείτε να καθαρίσετε με αυτό το προϊόν;

Ο αριθμός των αντικειμένων και των επιφανειών που μπορείτε να καθαρίσετε με τη μαγική απολιπαντική πέτρα είναι ατελείωτος. Παραδείγματος χάρη, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε βρύσες και πλακάκια, σκουριά, πλαστικά, γυαλί, κεραμικά, και στοιχεία του μπάνιου όπως νιπτήρες, μπανιέρες, καθρέφτες, και τουαλέτες.

Όμως, είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε τους περιορισμούς της μαγικής απολιπαντικής πέτρας. Δε θα πρέπει να καθαρίζετε ξύλο οποιασδήποτε μορφής με αυτή την πέτρα. Επίσης, καλό είναι να μην καθαρίζετε κανένα τύπο υφάσματος.

Φλούδες πορτοκαλιού- μαγική απολιπαντική πέτρα
Οι φλούδες πορτοκαλιού είναι μια φυσική εναλλακτική επιλογή για τον καθαρισμό του σπιτιού λόγω των φυσικών ιδιοτήτων τους.

Χρησιμοποιώντας φλούδες πορτοκαλιού ως φυσικό απολιπαντικό

Στη δουλειά της για το Διεθνές Πανεπιστήμιο Σεκ, η Andrea Emilia Quiroz Valle προτείνει την πιθανότητα δημιουργίας ενός απολιπαντικού με βάση τις φλούδες πορτοκαλιού. Σύμφωνα με τη συγγραφέα, η πρόθεση της μελέτης βασίζεται στο γεγονός πως οι φλούδες πορτοκαλιού είναι ένα από τα κύρια στερεά βιολογικά απόβλητα στη χώρα της.

Η Quiroz Valle αναφέρει πως, πέραν του ό,τι είναι ένας πιθανά αποτελεσματικός απολιπαντικός παράγοντας εξαιτίας των ενεργών στοιχείων της φλούδας του πορτοκαλιού, είναι και οικονομικός στην κατασκευή του.

Επιπλέον, η μαγική απολιπαντική πέτρα δεν είναι ακριβή. Δεν διατίθεται σε όλα τα καταστήματα, αλλά μπορείτε να την ψάξετε. Μόλις την αποκτήσετε, θα δείτε ότι το πλεονέκτημά της είναι πως χρειάζεται να χρησιμοποιείτε λίγη κάθε φορά, έτσι θα παρατείνετε τη διάρκειά της.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Universidad Internacional de Sek.  Quiroz Valle, Andrea Emilia. Utilización de residuos de cáscara de naranja para la preparación de un desengrasante doméstico e industrial. Ecuador 2009.
  • Universidad Nacional de La Plata. Estudian propiedades de la arcilla para remover contaminantes del agua. Argentina 2019.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.