Τι είναι το μασάζ με ζεστές πέτρες και ποια είναι τα οφέλη του;

Εάν εκτίθεστε σε πολύ άγχος, το μασάζ με ζεστές πέτρες μπορεί να είναι η τέλεια επιλογή για εσάς. Μάθετε τι είναι, τα οφέλη και αντενδείξεις.
Τι είναι το μασάζ με ζεστές πέτρες και ποια είναι τα οφέλη του;

Έχει γραφτεί από Patricia Sofia Jimenez Blanco

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Ο μυϊκός πόνος αναπτύσσεται ως αποτέλεσμα μιας σειράς παραγόντων που κυμαίνονται από το άγχος, την αϋπνία, τα προβλήματα κυκλοφορίας του αίματος ή ακόμη και τα προβλήματα των αρθρώσεων. Γι ‘αυτό έχουν αναπτυχθεί όλα τα είδη θεραπειών για την επίλυση αυτών των προβλημάτων, όπως ένα μασάζ με ζεστές πέτρες.

Πρόκειται για μια θεραπεία που συνδυάζει το κοινό θεραπευτικό μασάζ με την εφαρμογή λίθων στο δέρμα σε διαφορετικές αυξημένες θερμοκρασίες. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τη ροή ζωτικής ενέργειας και να ανακουφίσει τις σωματικές και συναισθηματικές διαταραχές.

Εδώ, θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε σχετικά με το μασάζ με ζεστές πέτρες!

Τι είναι το μασάζ με ζεστές πέτρες;

Το επίσημο όνομα αυτής της μεθόδου είναι η γεωθερμική θεραπεία και επικεντρώνεται στην εφαρμογή λίθων στο σώμα. Οι πέτρες θερμαίνονται εκ των προτέρων και τοποθετούνται στο δέρμα για την ανακούφιση της έντασης στους μυς για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου μαλακού ιστού ή ακόμη και για τη βελτίωση της ενέργειας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι πέτρες που χρησιμοποιούνται για αυτήν τη θεραπεία είναι ιδιαίτερες. Συνήθως είναι κατασκευασμένες από βασάλτη, που είναι ένας τύπος ηφαιστειακού βράχου με επίπεδο και λείο σχήμα. Προηγουμένως, ο θεραπευτής μασάζ τους θερμαίνει και μπορεί να κυμαίνονται μέχρι και 55  βαθμούς Κελσίου.

Στη συνέχεια, ο θεραπευτής τις εφαρμόζει σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, όπως στη σπονδυλική στήλη, στο στήθος, στο στομάχι, στο πρόσωπο, στις παλάμες και στα πόδια.

Όσον αφορά την τεχνική, θα εξαρτηθεί από τον επαγγελματία που κάνει το μασάζ. Μερικοί τείνουν να κρατούν τις πέτρες στα χέρια τους και στη συνέχεια να τις τοποθετούν σε ανθρώπους. Μπορούν επίσης να συνδυάσουν μασάζ με ζεστές πέτρες με σουηδικό μασάζ, δονήσεις ή κυκλικές κινήσεις.

μαύρες πέτρες
Αυτή η τεχνική παρέχει μυϊκή χαλάρωση και μειώνει το άγχος, καθώς και τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

Ποια είναι τα οφέλη του μασάζ με ζεστές πέτρες;

Αυτή η πρακτική έχει γίνει δημοφιλής χάρη στα χαλαρωτικά της αποτελέσματα στο σώμα, εκτός από τις ιδιότητές της όσον αφορά την ανανέωση της ενέργειας. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλά άλλα οφέλη, τα οποία θα εξηγήσουμε λεπτομερώς παρακάτω!

 1. Ανακούφιση μυϊκού πόνου

Αυτό είναι το πιο δημοφιλές πλεονέκτημα του μασάζ με ζεστές πέτρες. Η θερμότητα είναι ο τέλειος σύμμαχος για την ανακούφιση του μυϊκού πόνου και της έντασης στο σώμα.

Αυτό συμβαίνει επειδή επιτρέπει αυξημένη ροή αίματος στην πληγείσα περιοχή, γεγονός που βοηθά στη μείωση των μυϊκών σπασμών. Εκτός από αυτό, μειώνει κάθε φλεγμονή που μπορεί να συμβεί στους μυς.

 1. Μειωμένα επίπεδα άγχους

Το άγχος είναι ένα πρόβλημα από το οποίο υποφέρουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι ως αποτέλεσμα του πολυάσχολου τρόπου ζωής τους. Αυτό προκαλεί τις ανησυχίες ή τις ταλαιπωρίες της καθημερινής ζωής να μετατραπούν σε μικρά φορτία αρνητικής ενέργειας.

Ωστόσο, μεταξύ των πολλαπλών θεραπειών που υπάρχουν για αυτό, οι τεχνικές με θερμές πέτρες είναι αποτελεσματικές στην επίθεση και τη μείωση των επιπέδων στρες. Χάρη σε αυτό το μασάζ, οι ροές ενέργειας και η αρμονία επιτυγχάνονται μεταξύ σώματος, μυαλού και πνεύματος.

 1. Μεγαλύτερη ευελιξία στις αρθρώσεις

Όταν ένα άτομο αναπτύσσει μια ασθένεια των αρθρώσεων, εκδηλώνεται ένα άλλο σύνολο διαδεδομένων πόνων που είναι πολύ άβολοι. Γι ‘αυτό, όταν εντοπίζονται περιορισμοί, όπως δυσκολία στην κίνηση, μία από τις πρώτες λύσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι το μασάζ.

Τα μασάζ που πραγματοποιούνται με ζεστές πέτρες είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή, καθώς αυτός ο τύπος θεραπείας είναι ιδανικός για χαλάρωση των μυών και μείωση της φλεγμονής.

 1. Βελτιωμένη ποιότητα ύπνου

Διάφοροι παράγοντες, όπως το άγχος, ακόμη και ο πόνος στο σώμα οδηγούν συχνά σε άλλες καταστάσεις που συνδέονται με δυσκολίες στον ύπνο. Από αυτήν την άποψη, είναι σημαντικό να τονιστεί η ανάγκη αποτελεσματικής ανάπαυσης ώστε να λειτουργεί βέλτιστα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τα μασάζ με ζεστές πέτρες είναι χρήσιμο για την προώθηση της γενικής χαλάρωσης του σώματος, γεγονός που καθιστά δυνατή την βαθύτερη και καλύτερη ποιότητα ύπνου.

 1. Το μασάζ με ζεστές πέτρες προσφέρει επίσης αισθητικά οφέλη

Τέλος, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα οφέλη αυτών των θεραπειών για το δέρμα. Η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και η αποβολή των τοξινών συμβάλλουν σε πολύ πιο λείο και πιο υγιές δέρμα.

Αυτό σημαίνει ότι αναζωογονεί, οξυγονώνει και φωτίζει τον δερματολογικό ιστό.

Συστάσεις και αντενδείξεις για το μασάζ με ζεστές πέτρες

Παρά τις ιδιότητες που έχουν τα μασάζ με ζεστές πέτρες για το σώμα, υπάρχουν μια σειρά συστάσεων που πρέπει να λάβετε υπόψη. Το γεγονός ότι είναι μια φυσική διαδικασία δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αντενδείξεις. Προτείνουμε λοιπόν να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα σημεία.

Συμβουλευτείτε έναν γιατρό

Πριν πάτε σε ένα κέντρο όπου κάνουν αυτό το είδος μασάζ, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε πρώτα έναν γιατρό για το πρόβλημά σας. Ίσως η κατάστασή σας να ξεπερνά τον απλό μυϊκό πόνο, οπότε θα πρέπει πρώτα να τον δει ένας ειδικός.

Υπό αυτήν την έννοια, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες αυτές οι πρακτικές δεν συνιστώνται. Για παράδειγμα, εάν έχετε διαταραχές αιμορραγίας, εγκαύματα στο δέρμα σας ή εάν είχατε χειρουργική επέμβαση τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Κάντε μασάζ μόνο με επαγγελματίες

Σε οποιαδήποτε διαδικασία που πρόκειται να υποβληθείτε, πρέπει να διερευνήσετε διεξοδικά τα άτομα που θα είναι υπεύθυνα για την εκτέλεση. Δεν γνωρίζουν όλοι τις σωστές τεχνικές όταν πρόκειται για μασάζ με ζεστές πέτρες.

Γι ‘αυτό πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κάνετε με επαγγελματίες με εμπειρία στην περιοχή. Αυτό θα αποτρέψει σοβαρές συνέπειες, όπως εγκαύματα ή επιδείνωση των τραυματισμών.

Αποφύγετε την τοποθέτηση πετρών σε κατεστραμμένο δέρμα

Εάν έχετε μώλωπες, γρατζουνιές, κοψίματα ή εγκαύματα, ανεξάρτητα από το βαθμό, αυτά τα είδη μασάζ πρέπει να αποφεύγονται με κάθε κόστος μέχρι να επουλωθούν οι τραυματισμοί. Η εφαρμογή θερμών πετρών στο δέρμα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πιο σημαντικών ζημιών.

Επίσης, μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις που προκαλούνται από βακτήρια από τα χρησιμοποιημένα έλαια.

Μην το κάνετε σε περίπτωση αναπνευστικής νόσου

Αυτή η πρόταση φαίνεται να αποτελεί κοινή λογική, αλλά πολλοί δεν την παίρνουν στα σοβαρά. Όποιος έχει κρυολόγημα, γρίπη ή πυρετό πρέπει να αποφύγει να κάνει μασάζ με ζεστές πέτρες μέχρι να αναρρώσει πλήρως.

Θυμηθείτε ότι τα κρυολογήματα καθιστούν δύσκολη τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός σας. Κατά συνέπεια, εάν εφαρμοστούν ζεστές πέτρες στο δέρμα, η εμπειρία μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστη.

πέτρες στην πλάτη
Οι θερμές πέτρες έχουν κάποιες αντενδείξεις που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να αποφεύγονται επιπλοκές.

Μασάζ με ζεστές πέτρες στο πλαίσιο της γεωθερμικής θεραπείας

Εν ολίγοις, η γεωθερμική θεραπεία είναι μια ασφαλής και ικανοποιητική τεχνική. Πολλοί από αυτούς που υποβάλλονται σε μασάζ με ζεστές πέτρες αντιμετωπίζουν σχετικά άμεσες αλλαγές όσον αφορά τη χαλάρωση των μυών τους, καθώς και βελτιώσεις κατά τον ύπνο.

Εάν χρειάζεστε περισσότερη ενθάρρυνση, ακολουθούν μερικές τελικές προτάσεις που θα είναι πολύ χρήσιμες:

 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάει σε ένα μέρος με προηγούμενη εμπειρία που έχει τις απαραίτητες μεθόδους υγιεινής.
 • Επικοινωνήστε με τον θεραπευτή μασάζ και εξηγήστε τα προβλήματά σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες σας.
 • Εάν έχετε αμφιβολίες, συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας και μετά τον θεραπευτή.
 • Ενημερώστε τον θεράποντα εάν έχετε οποιεσδήποτε καταστάσεις υγείας.

Όσον αφορά την κανονικότητα του μασάζ, εξαρτάται από τον τύπο του ατόμου που είστε. Για παράδειγμα, εάν είστε αθλητής, μπορείτε να κάνετε μασάζ δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα για εντατική προπόνηση. Εάν είστε λιγότερο σωματικά ενεργοί, μπορείτε να πάτε μία ή δύο φορές το μήνα.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • VARELA-ACOSTA, MARIA JOSE. ESTUDIO COMPARATIVO ENTRE MASAJE RELAJANTE VS. MASAJE CON PIEDRAS CALIENTES EN ESPALDA PARA ESTRES ACADEMICO EN ESTUDIANTES DE OCTAVO SEMESTRE DE LA CARRERA DE MECATRONICA DE LA UNIVERSIDAD TECNICA DEL NORTE. Diss. UNIBE, 2013.
 • Angulo Amado, Dayana. “Dispositivo para contrarrestar los efectos de la insuficiencia venosa en mujeres a través de masajes terapéuticos a base de piedras de mármol.” (2020).
 • Arévalo Barriga, Fabyana Gabriela, and Valeria Margarita Cajas Mera. Efectos de la terapia geotermal en el tratamiento del dolor muscular cervical y lumbar en pacientes que acuden al área de rehabilitación del Hospital Básico Dr. Publio escobar del cantón Colta junio–noviembre 2016. BS thesis. Universidad Nacional de Chimborazo 2017, 2017.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.