Μια γουλιά από αυτό το μείγμα αναζωογονεί και καθαρίζει το συκώτι

Το συκώτι παίζει θεμελιώδη ρόλο στη γενική σωματική υγεία.
Μια γουλιά από αυτό το μείγμα αναζωογονεί και καθαρίζει το συκώτι

Τελευταία ενημέρωση: 28 Ιανουαρίου, 2019

Σε αυτό το άρθρο θα σας μιλήσουμε για ένα μείγμα το οποίο αναζωογονεί και καθαρίζει το συκώτι. Τα λιπαρά οξέα στο ελαιόλαδο, μαζί με τις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχονται στο χυμό του λεμονιού, συμβάλλουν στον καθαρισμό του συκωτιού σας ρυθμίζοντας τα επίπεδα της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν τη λειτουργία της καρδιάς.

Το συκώτι παίζει θεμελιώδη ρόλο στη γενική σωματική υγεία. Είναι υπεύθυνο για το φιλτράρισμα του αίματος, τον καθαρισμό και την αποβολή των τοξικών ουσιών που θα μπορούσαν να βλάψουν τα υγιή κύτταρα.

Συμμετέχει επίσης στις διεργασίες της πέψης καθώς και στην περίπλοκη διαδικασία της αποβολής των άχρηστων ουσιών. Ορισμένες άχρηστες ουσίες καταλήγουν να συσσωρεύονται στο σώμα για διάφορους λόγους.

Αν το συκώτι είναι υγιές και λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο, αυτό σας εξασφαλίζει ενέργεια, καλύτερη διάθεση και επίσης καλύτερο δέρμα.

Αν όμως τελικά δυσκολεύεται στην εκτέλεση των λειτουργιών του, αυτό οδηγεί σε τοξίνωση. Ολόκληρο το σώμα επηρεάζεται από αυτή και αναπτύσσεται μια σειρά διαταραχών οι οποίες θα μπορούσαν να μειώσουν την ποιότητα ζωής σας.

Ευτυχώς υπάρχουν μερικά φυσικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να καθαρίζει το συκώτι, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν και άλλες ωφέλειες στο σώμα.

Σήμερα θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας μια απίστευτη θεραπεία, το ελαιόλαδο με λεμόνι, η οποία έχει ιδιότητες που υποστηρίζουν τη λειτουργία του συκωτιού για τη βελτίωση της υγείας.

Επισκεφθείτε και αυτό το άρθρο: Carrulim: φυσική θεραπεία με απήγανο και λεμόνι

Το ελαιόλαδο με λεμόνι θεραπεύει και καθαρίζει το συκώτι σας

Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο συνιστάται εδώ και εκατοντάδες χρόνια ως υγιεινό λιπαρό και θα πρέπει να περιλαμβάνεται με μέτρο σε μια υγιεινή διατροφή.

Η υψηλή του περιεκτικότητα σε απαραίτητα λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικές ουσίες το καθιστούν μία από τις πιο ωφέλιμες τροφές για τη γενική σωματική υγεία. Συγκεκριμένα για το συκώτι ο Δρ. Soto-Alarcon SA αναφέρει πως αποτρέπει τις φλεγμονές.

Ωστόσο πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι σε συνδυασμό με το λεμόνι δημιουργεί ένα μείγμα με απίστευτες ωφέλειες για το σώμα. Παρακάτω θα σας εξηγήσουμε γιατί κάνει τόσο καλό.

Για την ισορροπία του συκωτιού και της χοληδόχου κύστης

Μείγμα για να καθαρίζει το συκώτι - Γιατρός και συκώτι

Πρόκειται για μία από τις πιο ξεχωριστές ιδιότητες αυτής της εκπληκτικής θεραπευτικής συνταγής. Χάρη στις καθαριστικές της ιδιότητες, έχει την ικανότητα να μειώνει την τοξίνωση του συκωτιού και της χοληδόχου κύστης, διευκολύνοντας τη λειτουργία τους προκειμένου να αποτραπεί η συσσώρευση άχρηστων ουσιών στα όργανα αυτά.

Πρόκειται για μια εξαιρετική θεραπεία σε περίπτωση που τα συγκεκριμένα όργανα βρίσκονται σε φλεγμονή και αισθάνεστε βάρος. Καθαρίζει το συκώτι από τις τοξίνες οι οποίες προκαλούν διάφορα είδη συμπτωμάτων.

Μπορεί επίσης να ενισχύσει την πέψη και να μειώσει τα επίπεδα των οξέων στο σώμα προλαμβάνοντας την εμφάνιση διαφόρων πόνων.

Συμβάλλει στην πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου

Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που εξασφαλίζει το ελαιόλαδο μαζί με τις αντιοξειδωτικές ουσίες στο λεμόνι έχουν ευεργετική δράση στο καρδιαγγειακό σύστημα μειώνοντας τα επίπεδα της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων.

Λόγω αυτής της σημαντικής δράσης του, η καθημερινή κατανάλωση του συγκεκριμένου μείγματος εγγυάται την καλή κυκλοφορία του αίματος και τη βέλτιστη λειτουργία της καρδιάς. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών παθήσεων όπως η αρτηριοσκλήρωση, οι καρδιακές προσβολές και τα εγκεφαλικά.

Φροντίζει το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια

Μείγμα για να καθαρίζει το συκώτι - Γυναίκα εφαρμόζει έλαιο με σταγονόμετρο

Η υψηλή περιεκτικότητα του ελαιόλαδου και του λεμονιού σε αντιοξειδωτικές ουσίες λειτουργεί ως εξαιρετική προστασία απέναντι στην οξειδωτική βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Αυτή είναι η πρωταρχική αιτία της πρόωρης γήρανσης του δέρματος και των μαλλιών.

Και τα δύο αυτά συστατικά περιέχουν συγκεντρωμένες ποσότητες απαραίτητων θρεπτικών ουσιών που δυναμώνουν τα εύθραυστα νύχια για την ενίσχυση της ανάπτυξής τους.

Χάρη στις αντισηπτικές και στις στυπτικές τους ιδιότητες, λειτουργούν επίσης ως αποτελεσματική θεραπεία κατά των προβλημάτων του δέρματος και της πιτυρίδας.

Πώς φτιάχνετε τη συνταγή με ελαιόλαδο και λεμόνι

Μείγμα για να καθαρίζει το συκώτι - Λεμόνια και ελαιόλαδο σε μπουκάλι

Αυτή η συνταγή με ελαιόλαδο και λεμόνι δεν απαιτεί άλλα συστατικά. Ο απλός συνδυασμός αυτών των δύο συστατικών δημιουργεί ένα ισχυρό μείγμα για ένα πιο υγιές σώμα με πιο νεανική όψη.

Υλικά

  • 1 κουταλάκι του τσαγιού λεμόνι (5 ml)
  • 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο (16 γραμμάρια)

Οδηγίες

  • Κάθε μέρα πριν το πρωινό αναμείξτε το χυμό του λεμονιού και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και πιείτε το αμέσως.
  • Περιμένετε τουλάχιστον μισή ώρα πριν φάτε το πρωινό σας.
  • Για να αποτοξινώσετε το συκώτι, λαμβάνετε αυτό το μείγμα κάθε μέρα για ένα συνεχόμενο μήνα.
  • Το μείγμα αυτό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της πέψης και τη μείωση της χοληστερίνης.
  • Αυτό μπορεί να γίνεται αρκετές φορές το χρόνο, όσο συχνά χρειάζεται.

Αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για την περιποίηση της ομορφιάς, απλώς χρησιμοποιήστε το όπως είναι. Μπορεί να χρειάζεται να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα, ανάλογα με τη χρήση.

Να θυμάστε ότι θα πρέπει να λαμβάνετε μονάχα τη συνιστώμενη δόση για να καθαρίζει το συκώτι σας με αυτό το μείγμα. Η υπερβολή μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Μετά τον ένα μήνα της θεραπείας, θα αισθανθείτε τις θετικές επιδράσεις στην υγεία σας. Στο εξής, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή για να προλάβετε μελλοντικές δυσκολίες στην ηπατική λειτουργία.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Cicerale, S., Conlan, X. A., Sinclair, A. J., & Keast, R. S. J. (2009). Chemistry and health of olive oil phenolics. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408390701856223
  • González-Molina, E., Domínguez-Perles, R., Moreno, D. A., & García-Viguera, C. (2010). Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis. https://doi.org/10.1016/j.jpba.2009.07.027

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.