Πως θα μειώσετε την αρτηριακή πίεση με φυσικό τρόπο

Το φουντούκι, ειδικά το γάλα του, περιέχει υψηλά επίπεδα ασβεστίου, κάτι που σας βοηθάει να μειώσετε την αρτηριακή πίεση.
Πως θα μειώσετε την αρτηριακή πίεση με φυσικό τρόπο

Έχει γραφτεί από Ekhiñe Graell

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι μία από τις πιο συνηθισμένες παθήσεις στη σημερινή κοινωνία και μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνη αν δεν αντιμετωπιστεί. Γι αυτό στο παρόν άρθρο θα σας δείξουμε πώς να μειώσετε την αρτηριακή πίεση με φυσικό τρόπο.

Μεταξύ των παραγόντων που μπορούν να επηρεάσουν την αρτηριακή πίεση είναι τα επίπεδα νερού και αλατιού στο σώμα, η υγεία των νεφρών, των αιμοφόρων αγγείων και του νευρικού μας συστήματος καθώς και τα επίπεδα των ορμονών. Στην σχέση ηλικίας και αρτηριακής πίεσης εστιάζει άρθρο του Pinto, E.

Γλυκολέμονα

Χάρη στα υψηλά τους επίπεδα σε βιταμίνη C και φλαβονοειδή, τα γλυκολέμονα συμβάλλουν στην υγεία των αιμοφόρων αγγείων μας, ενισχύοντας την ελαστικότητά τους και προλαμβάνοντας τις διαρροές. Τα φρούτα αυτά συνεισφέρουν επίσης στην πρόληψη του σχηματισμού κιρσών.

Γκουάβα

Το φρούτο αυτό βοηθά στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερίνης ενώ επίσης αυξάνει την αποκαλούμενη καλή χοληστερίνη. Οι άνθρωποι με υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να βρουν κάποια ανακούφιση αν προσθέσουν την γκουάβα στη διατροφή τους.

Ιξός

Αυτό το φυσικό προϊόν συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς, σας βοηθάει να μειώσετε την αρτηριακή πίεση, όπως επίσης και στην αντιμετώπιση της αρτηριοσκλήρωσης, ενώ μειώνει και τη χοληστερίνη. Ο καλύτερος τρόπος να καταναλώσετε ιξό είναι σε μορφή τσαγιού.

Φουντούκι

Το φουντούκι, ειδικά το γάλα του, περιέχει υψηλά επίπεδα ασβεστίου, κάτι που σας βοηθάει να μειώσετε την αρτηριακή πίεση. Εκτός από αυτό, το περιεχόμενο του φουντουκιού σε μαγνήσιο επίσης βοηθάει στη ρύθμιση της σωστής λειτουργίας των αιμοφόρων αγγείων.

Σέλινο

Πως θα μειώσετε την αρτηριακή πίεση με φυσικό τρόπο

Το σέλινο είναι ένα από τα καλύτερα διουρητικά, έτσι βοηθάει το σώμα να αποβάλλει τις τοξίνες και προλαμβάνει την κατακράτηση υγρών -δύο από τους παράγοντες υψηλού κινδύνου για την υψηλή αρτηριακή πίεση. Το σέλινο είναι καλύτερο να καταναλώνεται σε μορφή χυμού.

Λεμόνι για να μειώσετε την αρτηριακή πίεση

Τα λεμόνια αποτελούν μια θαυμάσια φυσική θεραπεία για την υψηλή αρτηριακή πίεση. Μάλιστα, το φρούτο αυτό είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση πολλών ειδών ασθενειών, ειδικά εκείνων του αναπνευστικού συστήματος. Η υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C βοηθάει στην επισκευή των αιμοφόρων αγγείων και τα διατηρεί σε καλή κατάσταση, μειώνοντας την υπέρταση.

Δείτε επίσης: Η απίστευτη δίαιτα με λεμόνι και οι ωφέλειές της. Είναι τέλεια!

Βιολέτα

Η βιολέτα είναι ένα ιδιαίτερα διουρητικό φυτό που βοηθάει το σώμα να αποβάλλει τις τοξίνες μέσω των ούρων. Αυτή η απομάκρυνση του πλεονάζοντος υγρού είναι ένας θαυμάσιος τρόπος πρόληψης της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Άλλες ιδιότητες του φυτού έχουν υποτασική δράση, κάτι που βοηθάει στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης στα βέλτιστα επίπεδα.

Λεβάντα

Όπως η βιολέτα, η λεβάντα έχει διουρητικές ιδιότητες που βοηθούν το σώμα να αποβάλλει τις τοξίνες μέσω των ούρων, προλαμβάνοντας την κατακράτηση υγρών και μειώνοντας έτσι την αρτηριακή πίεση. Η λεβάντα βοηθάει επίσης στη μείωση του άγχους. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης λόγω προβλημάτων στο νευρικό σύστημα.

Ρύζι

Μερικοί ειδικοί συνιστούν μια διατροφή που περιλαμβάνει πολύ ρύζι, επειδή βοηθάει στη ρύθμιση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης και μειώνει τις πιθανότητες ξαφνικών κρίσεων υπέρτασης.

Διαβάστε σχετικά: Ποιος θεωρείται ο καλύτερος τρόπος να τρώτε ρύζι;

Καρότα

μειώσετε την αρτηριακή πίεση με καρότα

Τα καρότα είναι ακόμα μια τροφή που ωφελεί το σώμα, ειδικά στην περίπτωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και βήτα-καροτίνη συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης και στην προστασία των αρτηριών.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.