Μυστικά για επίπεδη κοιλιά. Δοκιμάστε τα κι εσείς

Ξεκινήστε με λίγες επαναλήψεις και προσπαθήστε να συνεχίσετε τη γυμναστική επί 20 λεπτά κάθε φορά. Αυξήστε το χρόνο σταδιακά.
Μυστικά για επίπεδη κοιλιά. Δοκιμάστε τα κι εσείς
Carlos Fabián Avila

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Carlos Fabián Avila.

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Πολλοί ονειρεύονται επίπεδη κοιλιά και επίπεδο στομάχι. Δεν είναι μόνο σημαντικό για την εμφάνισή μας αλλά και για την υγεία μας. Παρόλα αυτά, είναι ένας δύσκολος στόχος για πολλά άτομα διότι θέλουν τα αποτελέσματα χωρίς να θέλουν να προσπαθήσουν ή χωρίς να κάνουν γυμναστική, κάτι χωρίς αμφιβολία αδύνατο.

Για να καταφέρουμε να αποκτήσουμε τους κοιλιακούς των ονείρων μας, χρειαζόμαστε πολλή αφοσίωση και υπομονή. Χρειάζεται να κάνετε ασκήσεις για ολόκληρο το σώμα, με γυμναστική όπως η αεροβική για να καταφέρετε να αποτρέψετε τη συσσώρευση του λίπους στο ευαίσθητο αυτό σημείο του σώματός σας.

Όταν ξεκινήσετε τις ασκήσεις κοιλιακών, σιγουρευτείτε ότι γυμνάζετε κάθε ομάδα μυών και δεν αφιερώνετε τον χρόνο σας σε μία μόνο. Αν θέλουμε να καταφέρουμε το στόχο μας, η λέξη-κλειδί είναι συνέπεια. Ξεκινήστε με λίγες επαναλήψεις και προσπαθήστε να συνεχίσετε τη γυμναστική επί 20 λεπτά κάθε φορά. Αυξήστε το χρόνο σταδιακά.

Γιατί συσσωρεύεται το λίπος στην κοιλιά;

Το λίπος συνήθως συσσωρεύεται στην κοιλιά σαν αποτέλεσμα κακών διατροφικών επιλογών που κάνουμε, όπως το να τρώμε τροφές με πολλά λιπαρά. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι απουσία σωστής ποσότητας φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην καθημερινή μας διατροφή. Τέλος, παράγοντες όπως το άγχος, οι ορμόνες και η καθιστική ζωή μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε συσσώρευση λίπους στην κοιλιακή χώρα.

Για να βοηθήσετε το σώμα μας να αποβάλλει τα παχάκια της κοιλιάς, σας ετοιμάσαμε  μερικά μυστικά για να ξεκινήσετε δυναμικά την προσπάθεια για επίπεδη κοιλιά και να φτάσετε στον στόχο σας γρήγορα.

Μυστικά για επίπεδη κοιλιά

επίπεδη κοιλιά
  • Σταματήστε εντελώς την κατανάλωση όλων των τροφών με πολλά λιπαρά και προσπαθήστε να διαλέγετε πάντα πιο υγιεινές τροφές όπως φρούτα και λαχανικά.
  • Η συχνή σωματική άσκηση θα σας βοηθήσει να αδυνατίσετε ή τουλάχιστον να περιορίσετε την ποσότητα λίπους στην περιοχή.
  • Αποφύγετε τα μεγάλα γεύματα. Είναι πολύ καλύτερο για την υγεία και για την εμφάνισή σας να τρώτε μικρότερα γεύματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Να θυμάστε να επιλέγετε τροφές θρεπτικές και χαμηλές σε θερμίδες.
  • Πίνετε έξι με οχτώ ποτήρια νερό την ημέρα για να παραμείνετε ενυδατωμένοι.
  • Αποφύγετε τροφές όπως σάλτσες, μαγιονέζα, σοκολάτα και παγωτά, αφού έχουν πολλά λιπαρά. Αντ’ αυτού προτιμήστε ξηρούς καρπούς, ψάρι και ελαιόλαδο.
  • Μειώστε την κατανάλωση ζαχαρούχων τροφών και αναψυκτικών.
  • Το τελευταίο γεύμα της ημέρας πρέπει να καταναλώνεται το λιγότερο δύο ώρες προτού πέσετε για ύπνο. Πρέπει επίσης να είναι ελαφρύ, ιδανικά λαχανικά. Επιλέξτε, για παράδειγμα, μια λαχταριστή σαλάτα.

Μην ξεχνάτε!

επίπεδη κοιλιά

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το συσσωρευμένο λίπος μπορεί να επανέλθει εάν παραμελήσετε τη γυμναστική σας και επανέλθετε στις παλιές, κακές σας συνήθειες. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να είστε συνεπής και να αποβάλλετε τη τεμπελιά – το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.