Πείτε αντίο στην κακοσμία των παπουτσιών με 6 κόλπα

Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα όταν πρόκειται για τον καθαρισμό των παπουτσιών μας και την εξάλειψη αυτών των ενοχλητικών κακών οσμών, είναι σημαντικό να αφήσουμε αυτά τα απλά συστατικά να κάνουν τα μαγικά τους για αρκετές ώρες.
Πείτε αντίο στην κακοσμία των παπουτσιών με 6 κόλπα

Τελευταία ενημέρωση: 20 Ιανουαρίου, 2020

Πείτε αντίο στην κακοσμία των παπουτσιών!

Η κακοσμία των παπουτσιών είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα. Τις περισσότερες φορές προκαλείται από την έλλειψη επαρκούς προσοχής στην υγιεινή των ποδιών.

Η συνεχής έκθεση σε βακτηρίδια, ο ιδρώτας και η στενή επαφή με συνθετικά υφάσματα μπορεί συχνά να καταστήσει αυτήν την δυσάρεστη κατάσταση χειρότερη.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί άνθρωποι προτιμούν να αγνοούν το πρόβλημα και τα απλά βήματα που μπορούν να κάνουν για να το αποφύγουν. Έτσι, οι μυρωδιές συσσωρεύονται και γίνονται όλο και πιο δύσκολο να εξαλειφθούν εντελώς.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικά συστατικά με αποσμητικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες που, όταν εφαρμοστούν, δρουν σκληρά για να καθαρίσουν τα παπούτσια σας και να εξουδετερώσουν αυτή την δυσάρεστη οσμή.

Σε αυτό το άρθρο, θέλουμε να μοιραστούμε 6 σπιτικές συνταγές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμέσως προτού σκεφτείτε να σπαταλήσετε χρήματα για ακριβά εμπορικά προϊόντα που κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά. Πείτε αντίο στην κακοσμία των παπουτσιών με φυσικό τρόπο.

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε;

Κόλπα για την κακοσμία των παπουτσιών

1.Φλούδα λεμονιού

αθλητικά παπούτσια, κακοσμία των παπουτσιών με λεμόνι

Η φλούδα των εσπεριδοειδών έχει ευχάριστη αλλά ισχυρή οσμή, καθώς έχουν ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες. Αυτά τα καθιστούν το τέλειο εργαλείο για να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από επίμονες μυρωδιές που έχουν εγκατασταθεί στα αγαπημένα σας αθλητικά σαν ανεπιθύμητοι επισκέπτες.

Η χρήση της φλούδας του λεμονιού αρκετές φορές την εβδομάδα απομακρύνει τις οσμές και απολυμαίνει το εσωτερικό μέρος των υποδημάτων. Βοηθά, επίσης, στην αναστολή της ανάπτυξης των επιβλαβών βακτηρίων και μυκήτων που προκαλούν οσμές.

Πώς να τη χρησιμοποιήσετε

 • Πάρτε τη φλούδα από αρκετά λεμόνια, πορτοκάλια ή άλλα εσπεριδοειδή και κόψτε την σε μερικά κομμάτια.
 • Στη συνέχεια, απλά τοποθετήστε τα μέσα στα παπούτσια που θέλετε να απολυμάνετε και αφήστε τα όλη τη νύχτα για να δράσουν.
 • Επαναλάβετε αυτό αρκετές φορές την εβδομάδα μέχρι να εξαλειφθεί πλήρως η οσμή.

2.Αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου για την κακοσμία των παπουτσιών

Στη συνέχεια, το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου είναι ένα ισχυρό αντιμυκητιακό και αντιβακτηριακό προϊόν. Όταν χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σας βοηθήσει να πείτε αντίο στις ενοχλητικές οσμές που επηρεάζουν τα υποδήματα κατά διαστήματα.

Επιπλέον, βοηθά στην αποδυνάμωση των επιβλαβών μικροβίων που δημιουργούνται στα παπούτσια σας. Το καλύτερο είναι ότι αποκαθιστά το σωστό επίπεδο pH, το οποίο μπορεί να εξισορροπηθεί εξαιτίας της υπερβολικής εφίδρωσης των ποδιών.

Πως να το χρησιμοποιήσετε

 • Εφαρμόστε 5 με 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου στο εσωτερικό των παπουτσιών σας και αφήστε το για μια νύχτα για να απορροφηθεί στο υλικό.
 • Εάν η κακή οσμή επιμένει την επόμενη μέρα, επαναλάβετε τη διαδικασία.
 • Εάν έχετε να αντιμετωπίσετε μια εξαιρετικά δυνατή οσμή, συνδυάστε το αιθέριο έλαιο με λίγη μαγειρική σόδα.

3.Μαγειρική σόδα

κακοσμία των παπουτσιών με μαγειρική σοδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα από τα ισχυρότερα, πιο αποτελεσματικά και πιο δημοφιλή φυσικά αποσμητικά.

Λόγω των αντιμικροβιακών και αντιμυκητιακών ιδιοτήτων της, βοηθά στην εξάλειψη των βακτηρίων και των μυκήτων που συνήθως ευθύνονται για τις δυσάρεστες οσμές που προέρχονται από τα παπούτσια μας.

Πώς να την χρησιμοποιήσετε

 • Πάρτε μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας και απλά τοποθετήστε τη σκόνη μέσα σε κάθε παπούτσι.
 • Αφήστε την όλη τη νύχτα για να απορροφήσει την υγρασία και τα μικρόβια που προκαλούν ενοχλητικές οσμές.
 • Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κάθε μέρα μέχρι να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές εντελώς.

4.Αιθέριο έλαιο λεβάντας

Οι αντιμικροβιακές ενώσεις που βρίσκονται σε υψηλές συγκεντρώσεις στο αιθέριο έλαιο του φυτού της λεβάντας είναι ένας πολύ αποτελεσματικός σύμμαχος στον αγώνα για να απαλλαγείτε από τις έντονες οσμές που συγκρατούνται τόσο εύκολα στα είδη υποδημάτων.

Για να μην αναφέρουμε και τις γνωστές αρωματικές ιδιότητες της λεβάντας. Σε γενικές γραμμές, η χρήση της λεβάντας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών και την πρόληψη της υπερβολικής εφίδρωσης.

Πώς να την χρησιμοποιήσετε

 • Βάλτε 5 ή 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας μέσα σε κάθε παπούτσι και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα .
 • Επαναλάβετε την διαδικασία 2 ή 3 φορές την εβδομάδα για να διατηρήσετε τα παπούτσια σας καθαρά και χωρίς μικρόβια.

5.Μηλόξυδο για την κακοσμία των παπουτσιών

μηλοξυδο για την κακοσμία των παπουτσιών

Αυτό το φυσικό προϊόν περιέχει μια ουσία που ονομάζεται μηλικό οξύ. Λόγω της ικανότητάς του να ρυθμίζει το pH, καταπολεμά τα βακτήρια και τους μύκητες που προκαλούν άσχημες οσμές.

Αυτές οι ενώσεις αναστέλλουν τις έντονες μυρωδιές μέσα στα υποδήματα. Παρεμπιπτόντως, συμβάλλουν στην πρόληψη λοιμώξεων που μπορεί να επηρεάσουν τα πόδια σας.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

 • Προμηθευτείτε κάποιο βιολογικό μηλόξυδο, το οποίο θα πρέπει να είναι διαθέσιμο σε πολλά καταστήματα στην περιοχή σας.
 • Στη συνέχεια, εφαρμόστε το στο εσωτερικό των παπουτσιών σας με ένα κομμάτι βαμβάκι.
 • Αφήστε το να δράσει για 10 έως 12 ώρες και επαναλάβετε εάν η μυρωδιά επιμένει.

6.Χυμός λεμονιού για την κακοσμία των παπουτσιών

Ενώ η φλούδα λεμονιού είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να εξουδετερωθούν οι άσχημες μυρωδιές, ο φυσικός χυμός του ίδιου ισχυρού φρούτου μπορεί επίσης να είναι ένας φανταστικός σύμμαχος στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Αυτό οφείλεται στην αντιβακτηριακή και αντιμυκητιακή δράση του. Ο χυμός έχει την ικανότητα να εμποδίζει την ανάπτυξη των μικροοργανισμών που κρύβονται πίσω από τις κακές οσμές.

Πώς να τον χρησιμοποιήσετε

 • Στύψτε λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού και εφαρμόστε τον στο εσωτερικό των παπουτσιών που θέλετε να καθαρίσετε.
 • Αφήστε τα να στεγνώσουν τελείως. Συνεχίστε να το κάνετε σε καθημερινή βάση μέχρι να εξαφανιστεί η οσμή.

Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε αυτά τα εύχρηστα και απλά κόλπα; Αν η άσχημη μυρωδιά των αγαπημένων σας παπουτσιών αρχίζει να σας κάνει να κοκκινίζετε, απλά στραφείτε σε αυτά τα παραδοσιακά κόλπα. Μπορείτε να απαλλαγείτε εύκολα από το πρόβλημα χωρίς να χαλάτε λεφτά!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Rouseff, R. L., Perez-Cacho, P. R., & Jabalpurwala, F. (2009). Historical review of citrus flavor research during the past 100 years. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf900112y
 • Viuda-Martos, M., Ruiz-Navajas, Y., Fernández-López, J., & Perez-Álvarez, J. (2008). Antibacterial activity of lemon (Citrus lemon L.), mandarin (Citrus reticulata L.), grapefruit (Citrus paradisi L.) and orange (Citrus sinensis L.) essential oils. Journal of Food Safety. https://doi.org/10.1111/j.1745-4565.2008.00131.x
 • Larson, D., & Jacob, S. E. (2012). Tea tree oil. Dermatitis. https://doi.org/10.1097/DER.0b013e31823e202d
 • Cavanagh, H. M. A., & Wilkinson, J. M. (2002). Biological activities of lavender essential oil. Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.1103
 • Budak, N. H., Aykin, E., Seydim, A. C., Greene, A. K., & Guzel-Seydim, Z. B. (2014). Functional Properties of Vinegar. Journal of Food Science. https://doi.org/10.1111/1750-3841.12434
 • Dhanavade, M., Jalkute, C., … J. G.-B. J. of, & 2011, U. (2011). Study antimicrobial activity of lemon (Citrus lemon L.) peel extract. British Journal of Pharmacology and Toxicology. https://doi.org/10.1002/ajp.21003

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.