Πώς να ξεφορτωθείτε τη μυρωδιά μούχλας από τα ρούχα

Μυρίζουν άσχημα τα ρούχα σας; Δεδομένου ότι αυτό το πρόβλημα είναι αρκετά κοινό, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μερικές προτάσεις για να εξαλείψουμε τη μυρωδιά μούχλας από τα ρούχα. Συνέχισε να διαβάζεις!
Πώς να ξεφορτωθείτε τη μυρωδιά μούχλας από τα ρούχα

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπτεμβρίου, 2022

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά μούχλας από τα ρούχα; Όπως γνωρίζουν πολλοί, αυτό είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα, ειδικά σε περιορισμένους ή χώρους με υγρασία. Εάν τα ρούχα δεν στεγνώσουν καλά ή αποθηκευτούν υγρά στη ντουλάπα, μπορεί να αρχίσουν να μυρίζουν μούχλα.

Σήμερα, υπάρχουν πολλές αρωματικές χημικές ουσίες που εξουδετερώνουν τις δυσάρεστες οσμές. Επίσης, υπάρχουν λύσεις για να απαλλαγείτε από τις ανεπιθύμητες μυρωδιές στις ντουλάπες. Ωστόσο, εάν προτιμάτε φυσικές εναλλακτικές, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω κόλπα.

Κόλπα για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά μούχλας από τα ρούχα

Για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά μούχλας από τα ρούχα, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε πρώτα ποια είναι η πηγή του προβλήματος. Τα καθαρά ρούχα δεν αρχίζουν να μυρίζουν ξαφνικά από μόνα τους. Οι δυσάρεστες οσμές είναι συχνά αποτέλεσμα κακού στεγνώματος, υγρασίας στα ντουλάπια ή στη ντουλάπα ή της χρήσης απορρυπαντικού πλυντηρίου ή μαλακτικού χαμηλής ποιότητας.

Έτσι, το πρώτο βήμα είναι να αξιολογήσετε γιατί τα ρούχα σας μυρίζουν μούχλα. Με βάση αυτό, μπορείτε να κάνετε κάποια βήματα για να αρχίσετε να την αποφεύγετε. Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, εφαρμόστε τα ακόλουθα κόλπα.

Καθαρίστε το πλυντήριο για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά μούχλας από τα ρούχα

καθάρισμα πλυντηρίου
Είναι σημαντικό να απολυμάνετε το πλυντήριο για να εξαλείψετε τους μικροοργανισμούς που είναι υπεύθυνοι για τις κακές οσμές.

Τα πλυντήρια διευκολύνουν το καθάρισμα των ρούχων. Ωστόσο, όταν δεν καθαρίζετε το πλυντήριο, μπορεί να φιλοξενήσει μούχλα και άλλους μικροοργανισμούς που παράγουν μια ανεπιθύμητη μυρωδιά στα ρούχα σας. Επομένως, το πρώτο βήμα για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά μούχλας από τα ρούχα είναι η απολύμανση αυτής της συσκευής.

Συμβουλές:

 • Μίσθωση επαγγελματία για τον καθαρισμό του πλυντηρίου σας.
 • Καθαρίζετέ το τακτικά, φροντίζοντας να απολυμάνετε όλα τα μέρη του πλυντηρίου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρό σαπούνι ή διάλυμα με λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα.
 • Αφήστε το πλυντήριο ανοιχτό μετά τη χρήση του.
 • Στεγνώστε τα λάστιχα και βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν μούχλα.

Χρησιμοποιήστε λευκό ξύδι για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά από τα ρούχα

Αν και η μυρωδιά του λευκού ξυδιού δεν είναι ευχάριστη, αυτό το προϊόν είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος για τη φροντίδα των ρούχων σας και για να αποφύγετε τη μυρωδιά μούχλας από τα ρούχα. Στην πραγματικότητα, συνιστάται ως εναλλακτική λύση στα συμβατικά μαλακτικά, επειδή εκπληρώνει την ίδια λειτουργία χωρίς να επηρεάζει αρνητικά το περιβάλλον.

Συμβουλές:

 • Ρίξτε ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι σε ένα από τα μέρη του πλυντηρίου και ξεκινήστε τον κύκλο ως συνήθως.
 • Εάν πλένετε στο χέρι, βυθίστε τα ρούχα σας σε νερό και διάλυμα λευκού ξυδιού για 20 λεπτά.
 • Η μυρωδιά θα εξαφανιστεί όταν στεγνώσει το ρούχο σας.

Στεγνώστε τα ρούχα σας σε εξωτερικούς χώρους

Γυναίκα που απλώνει ρούχα
Μια άλλη αιτία δυσάρεστων οσμών είναι η μέθοδος στεγνώματος γιατί, αν δεν είναι επαρκώς στεγνά, τα ρούχα συσσωρεύουν εύκολα οσμές.

Για να μυρίζουν τα ρούχα σας μούχλα, είναι σημαντικό να τα στεγνώνετε σε εξωτερικούς χώρους μετά το πλύσιμο. Μερικές φορές, όταν δεν μπορείτε να στεγνώσετε τα ρούχα, αυτά μπορούν να μυρίζουν άσχημα για μερικές ημέρες. Έτσι, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα σας είναι εντελώς στεγνά πριν τα βάλετε στην ντουλάπα σας.

Συμβουλές:

 • Κρεμάστε τα ρούχα σας για να στεγνώσουν αμέσως μετά τη διαδικασία πλύσης. Αποφύγετε να αφήνετε τα ρούχα σας μέσα στο πλυντήριο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Προσπαθήστε να στεγνώσετε τα ρούχα σας στον ήλιο (εφόσον δεν επηρεάζεται το ύφασμα).
 • Αφήστε τα σε εξωτερικούς χώρους μέχρι να στεγνώσουν καλά.

Καθαρίστε σχολαστικά τις ντουλάπες σας για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά μούχλας από τα ρούχα

Συχνά, το πρόβλημα δεν έγκειται στις διαδικασίες πλύσης ή στεγνώματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το πρόβλημα είναι όταν κρεμάτε τα ρούχα σας στην ντουλάπα σας.

Γιατί;

Τα προβλήματα υγρασίας είναι κοινά σε κλειστούς χώρους. Αν και δεν είναι πάντα αισθητή, η μούχλα μπορεί να αναπτυχθεί στο ξύλο και να επηρεάσει τα ρούχα σας.

Συμβουλές:

 • Ελέγξτε όλα τα μέρη της ντουλάπας σας για να ελέγξετε εάν έχετε πρόβλημα υγρασίας.
 • Εάν ναι, αγοράστε ένα προϊόν για να την εξαλείψετε και να αποτρέψετε την επανεμφάνισή της.
 • Καθαρίζετε τακτικά ολόκληρη τη ντουλάπα σας με νερό και διάλυμα λευκού ξυδιού. Αυτό το προϊόν απολυμαίνει και εξουδετερώνει τις οσμές.
 • Φροντίστε να αερίζετε τη ντουλάπα σας τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Για αυτό, αφήστε τις ντουλάπες ανοιχτές για αρκετές ώρες.
 • Εάν παρατηρήσετε μια ανεπιθύμητη μυρωδιά, βάλτε μερικούς κόκκους καφέ στις γωνίες της ντουλάπας σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μυρίζει καλά. Εάν δεν έχετε κόκκους καφέ, δοκιμάστε θαλασσινό αλάτι.

Είστε έτοιμοι να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά από τα ρούχα με απλά βήματα; Δοκιμάστε όλες τις συμβουλές που μοιραστήκαμε εδώ για να αποχαιρετήσετε αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.