Οι εκπληκτικές ωφέλειες του νερού καρύδας

Χωρίς αμφιβολία, πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ήδη τις θεραπευτικές ιδιότητες του ελαίου καρύδας, όμως τώρα το νερό καρύδας μπορεί να πάρει τη θέση του στο φαρμακείο του σπιτιού, επειδή οι καρύδες έχουν ιδιότητες κατά των μυκήτων, των μικροβίων και των ιών.
Οι εκπληκτικές ωφέλειες του νερού καρύδας

Τελευταία ενημέρωση: 27 Οκτωβρίου, 2022

Γνωρίζετε τα οφέλη του νερού καρύδας ; Το νερό καρύδας περιέχει φυσικό νερό, σάκχαρα και ελαφρούς υδατάνθρακες. Περιέχει επίσης κι άλλα οργανικά συστατικά που είναι ωφέλιμα για την υγεία μας και που το καθιστούν ένα ιδανικό ρόφημα για μετά την άσκηση. Έχει αποδειχτεί ότι το νερό καρύδας είναι πιο ωφέλιμο από το γάλα και από τα περισσότερα αθλητικά ποτά, αφού περιέχει ακόμα περισσότερο κάλιο από τις μπανάνες και χαμηλά επίπεδα λιπαρών, θερμίδων και χοληστερίνης .

Χωρίς αμφιβολία, πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ήδη τις θεραπευτικές ιδιότητες του ελαίου καρύδας, όμως τώρα το νερό καρύδας μπορεί να πάρει τη θέση του στο φαρμακείο του σπιτιού, επειδή οι καρύδες έχουν ιδιότητες κατά των μυκήτων, των μικροβίων και των ιών.

Οι ωφέλειες του νερού καρύδας για την υγεία

Πέρα από τις πολυάριθμες ωφέλειές του για την υγεία, το νερό καρύδας:

 • Περιέχει βιταμίνη Α, που είναι ουσιαστική για τη λειτουργία των ματιών. Η κατανάλωση νερού καρύδας μπορεί να βοηθήσει τα μάτια να παραμείνουν υγιή.
 • Περιέχει πολλά μέταλλα όπως χαλκό, ψευδάργυρο, σίδηρο, φολικό οξύ, φώσφορο και κάλιο.
 • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες, λόγω της παρουσίας κυτοκινών. Έχει επίσης αντιγηραντική δράση και συμβάλλει στην πρόληψη του εκφυλισμού των αιμοπεταλίων και της οξείδωσης.
 • Είναι πλούσιο σε ίνες, έτσι ενισχύει την καλή εντερική λειτουργία βοηθώντας στην αποβολή των εμποδίων ή του υπερβολικού υλικού από τα έντερα, που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία.
 • Συνεισφέρει στην περιεκτικότητα των οστών, των νυχιών και των δοντιών μας σε μέταλλα -για το λόγο αυτό το νερό καρύδας συνιστάται για παιδιά στην ανάπτυξη, για μητέρες που θηλάζουν και για έγκυες γυναίκες.
 • Μπορεί επίσης να βοηθήσει ανθρώπους που πάσχουν από κολίτιδα, έλκη στομάχου και δυσκοιλιότητα.
 • Συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών. Επειδή περιέχει υψηλή ποσότητα καλίου, αποτελεί σημαντικό ρυθμιστή των ηλεκτρολυτών, βοηθώντας μας να αποβάλουμε τις τοξίνες με φυσικό τρόπο.
 • Βοηθάει στον έλεγχο των επιπέδων των υγρών στο σώμα, γεγονός που συνεισφέρει στη διατήρηση μιας υγιούς αρτηριακής πίεσης και προάγει την καλή κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου.
 • Έχετε πανάδες λόγω του ήλιου στο πρόσωπό σας; Τρίψτε τις με λίγο νερό καρύδας κάθε βράδυ μετά το μπάνιο. Θα βοηθήσει στη λεύκανσή τους.
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο ξέβγαλμα των μαλλιών, καθώς συμβάλλει στην πρόληψη και στη μείωση της πιτυρίδας.
 • Βοηθάει στην καταπράυνση του στρες στο πάγκρεας και στο σύστημα των ενζύμων. Το νερό καρύδας μπορεί επίσης να βοηθήσει στις παθήσεις της χοληδόχου κύστης  και να ενισχύσει την απαλότητα και την ομαλότητα του δέρματος.
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην αντιμετώπιση της ακμής, της ροδόχρου νόσου, των ουλών, των ραγάδων και των εκζεμάτων.
 • Απομακρύνει το σμήγμα από το δέρμα, πέρα από το ότι αποτελεί έναν καλό παράγοντα καλλωπισμού και τόνωσης ενώ προάγει την αναζωογόνηση των κυττάρων του δέρματος.
 • Η περιεκτικότητά του σε άλατα και σε αλβουμίνη το καθιστά ένα εξαιρετικό ρόφημα για ασθενείς με χολέρα.
 • Μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των παρασίτων.
 • Προάγει το επίπεδο της διανοητικής συγκέντρωσης και μπορεί επίσης να αποτρέψει τους πονοκεφάλους, καθώς διατηρεί τα υγρά στο σώμα σε υγιή επίπεδα και μας κρατάει ενυδατωμένους.

Να θυμάστε…

Για να εξασφαλίσετε όλες αυτές τις ωφέλειες από το νερό καρύδας, είναι καλύτερο να το πίνετε από το φρέσκο φρούτο. Η καρύδα λειτουργεί ως φυσικό φίλτρο για το νερό, το οποίο περνάει από την κορυφή του φοίνικα στο κέντρο του καρπού. Το νερό της βροχής φιλτράρεται από τις πολλές εξωτερικές ίνες, που διυλίζουν αυτό το ρόφημα και το καθιστούν πλούσιο από τη φύση του σε βιταμίνες και μέταλλα.

Ελπίζουμε να ωφεληθήκατε από την ανάγνωση αυτού του άρθρου πάνω στις ωφέλειες του νερού καρύδας για την υγεία!


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.