Οι 5 καλύτερες πρωινές συνήθειες που πρέπει να ακολουθείτε κάθε μέρα

Αν αρχίσετε να αξιοποιείτε αυτές τις πρωινές συνήθειες, η μέρα σας θα είναι πολύ καλύτερη.
Οι 5 καλύτερες πρωινές συνήθειες που πρέπει να ακολουθείτε κάθε μέρα
Karla Henríquez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Karla Henríquez.

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Οι πρωινές συνήθειες είναι πιο σημαντικές από όσο νομίζετε. Δίνουν το ρυθμό και θέτουν τις προδιαγραφές σύμφωνα με τις οποίες θα κυλήσει το υπόλοιπο της ημέρας σας. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή σε όσα κάνετε στο ξεκίνημα της μέρας.

Όταν ξυπνάτε, πρέπει να ενεργοποιήσετε το σώμα σας ώστε να μπορεί να εκτελέσει όλα όσα έχετε προγραμματίσει μέσα στην ημέρα. Μπορεί να νομίζετε ότι η μέρα σας ξεκινά με την πρώτη γουλιά καφέ, στην πραγματικότητα όμως αρχίζει ήδη από όταν βρίσκεστε στο κρεβάτι.

Ναι, η πρώτη συνήθεια το πρωί που θα σας δώσει δύναμη και ενέργεια για την ημέρα είναι στο κρεβάτι. Όταν τεντώνεστε προτού σηκωθείτε, είναι σαν να λέτε στο σώμα σας ότι πρέπει να μπει σε ενεργή λειτουργία. Το τέντωμα αυτό απελευθερώνει επίσης την ένταση των μυών και μειώνει τη δυσάρεστη αίσθηση από πιθανά μουδιάσματα.

Ας δούμε τις πέντε καλύτερες πρωινές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την ημέρα σας σωστά. Θα διαπιστώσετε ότι είναι τόσο αναζωογονητικές όσο και ευεργετικές για την υγεία σας.

Πρωινές συνήθειες

1. Ωτικές μαλάξεις

Πρωινές συνήθειες
Τα αυτιά σας περιλαμβάνουν μεγάλο αριθμό νευρικών απολήξεων που συνδέονται με το υπόλοιπο σώμα σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα μασάζ τα αυτιά είναι μια από τις καλύτερες πρωινές συνήθειες.

Ένα απλό μασάζ στην περιοχή αυτή, όταν ξυπνάτε, μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να προετοιμαστεί για τις δραστηριότητες της ημέρας. Αν το κάνετε αρκετά γρήγορα, θα επιταχύνει την κυκλοφορία του αίματος και θα σας βοηθήσει να ξυπνήσετε.

2. Υγιεινές πρωινές συνήθειες – Ένα ποτήρι νερό με λεμόνι

Μια από τις πρωινές συνήθειες που σας παρέχει ενέργεια είναι η ενυδάτωση. Ο βραδινός ύπνος σάς έχει κάνει να περάσετε αρκετές ώρες χωρίς να πιείτε υγρά, γι’ αυτό το σώμα σας χρειάζεται να ενυδατωθεί για να ξεκινήσει ξανά τις λειτουργίες του.

Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό το πρωί είναι να αντικαταστήσετε το καθιερωμένο φλιτζάνι καφέ με ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι. Αυτό θα βελτιώσει τη λειτουργία του πεπτικού σας συστήματος. Βοηθά επίσης το συκώτι και τα έντερά σας με την οικοδόμηση της καλής εντερικής χλωρίδας.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του ζεστού νερού και του λεμονιού είναι ότι αυτός ο συνδυασμός εξαλείφει τις τοξίνες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, το οποίο βελτιώνει πραγματικά την υγεία σας.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αποχυμώσετε το μισό ή το ένα τέταρτο ενός λεμονιού και να το συνδυάσετε με ζεστό νερό. Πιείτε το 20 με 30 λεπτά πριν το πρωινό σας, καθημερινά.

3. Καθαρίστε τη γλώσσα σας

Καθαρή γλώσσα
Όλοι μάθαμε από μικροί πόσο σημαντικό είναι να βουρτσίζουμε τα δόντια μας δύο έως τρεις φορές την ημέρα, για να διατηρήσετε μια καλή στοματική υγεία. Αυτό είναι ένα ακόμα κομμάτι των πρωινών συνηθειών που θέτουν καλές βάσεις για τη μέρα σας.

Όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας το πρωί, ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε τη γλώσσα.

Γιατί;

Το όργανο αυτό συσσωρεύει πολλά βακτήρια τη νύχτα που μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστες οσμές. Εκτός από την οδοντική πλάκα, μπορεί να οδηγήσει σε φθορά των δοντιών και σε ποικίλες ασθένειες των ούλων.

4. Υγιεινές πρωινές συνήθειες – Μια κουταλιά της σούπας μέλι

Το μέλι έχει πολλές ωφέλιμες ιδιότητες. Μια από αυτές είναι ότι βοηθά στην τόνωση της μνήμης σας, χάρη στις βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχει. Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι το μέλι είναι εξαιρετικό στην ανακούφιση των συμπτωμάτων από κρυολογήματα, βήχα ή ακόμα και αλλεργίες.

Για να ενισχυθεί η μνήμη σας, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να καταναλώνετε μια κουταλιά μελιού κάθε μέρα. Προσπαθήστε να το κάνετε αυτό 10 και 15 λεπτά πριν από το πρωινό.

Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε μέλι φρέσκο ​​και βιολογικό. Εάν η πολύ γλυκιά γεύση δεν σας αρέσει, μπορείτε να το αναμείξετε με λίγο ζεστό νερό ή γάλα. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Πολλοί άνθρωποι, άλλωστε, επιλέγουν να γλυκάνουν το πρώτο τους φλιτζάνι καφέ με μια κουταλιά της σούπας μέλι.

5. Στοματικές πλύσεις με υπεροξείδιο του υδρογόνου

Σταγόνα υπεροξειδίου του υδρογόνου σε νερό
Εκτός από το βούρτσισμα των δοντιών και της γλώσσας σας, μια άλλη καλή συνήθεια για τη στοματική υγεία σας είναι να ξεπλένετε το στόμα σας με διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου.

Απλά προσθέστε πέντε έως επτά σταγόνες σε ένα φλιτζάνι νερό και ξεπλύνετε το στόμα σας κάθε πρωί για να βοηθήσετε τα δόντια σας να γίνουν λευκότερα. Αυτό θα εξαλείψει επίσης την κακοσμία και θα αποτρέψει ορισμένες ασθένειες των ούλων.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.