Διαταραχές που θεραπεύονται πίνοντας περισσότερο νερό κάθε μέρα

Είναι σημαντικό να δώσουμε έμφαση στο γεγονός πως πίνοντας νερό με άδειο στομάχι θα επωφεληθούμε περισσότερο από το να το κάνουμε κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Έτσι, δε θα επέμβει στην πεπτική διαδικασία.
Διαταραχές που θεραπεύονται πίνοντας περισσότερο νερό κάθε μέρα

Τελευταία ενημέρωση: 06 Δεκεμβρίου, 2018

Γνωρίζατε ότι θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε ή να θεραπεύσουμε αρκετές διαταραχές της υγείας πίνοντας περισσότερο νερό κάθε μέρα;

Μας έχουν πει πολλές φορές ότι θα πρέπει να το κάνουμε, γιατροί, διατροφολόγοι, φίλοι ή συγγενείς. Ωστόσο, συνεχίζει να μας φαίνεται δύσκολο να είμαστε συνεπείς.

Σ’ αυτό το άρθρο, θα σας αναφέρουμε όλα τα προβλήματα υγείας τα οποία θα έβγαιναν απ’ τη ζωή μας αν πίναμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα.

Θα εκπλαγείτε!

Τι μπορούμε να θεραπεύσουμε πίνοντας περισσότερο νερό κάθε μέρα;

Εδώ, θα ρίξουμε μια ματιά στις διαταραχές που μπορούμε να βελτιώσουμε ή ακόμη και να θεραπεύσουμε πίνοντας περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δυσκοιλιότητα

Σε πολλές περιπτώσεις, η δυσκοιλιότητα μπορεί να σχετίζεται με την έλλειψη ενυδάτωσης. Αυτό ισχύει κυρίως αν η διατροφή μας είναι πλούσια σε ίνες.

  • Πίνοντας περισσότερο νερό, διευκολύνουμε την εντερική κινητικότητα.
  • Αν τα κόπρανά σας είναι στρογγυλά, στεγνά και μικρά, είναι πιθανό πίνοντας περισσότερο νερό να μπορούσατε να ξεπεράσετε τη δυσκοιλιότητα χωρίς την ανάγκη χρήσης καθαρτικών.

Προβλήματα με το δέρμα

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα δερματολογικά προβλήματα όπως είναι η ακμή, οι ακαθαρσίες, το έκζεμα ή η ξηρότητα απλά πίνοντας περισσότερο νερό πέραν απ’ όταν γευματίζετε.

Το νερό βοηθά να εξάγετε τις τοξίνες που συσσωρεύονται στο σώμα. Εξαρτώμενοι από τη γενετική σας προδιάθεση και άλλους παράγοντες, οι τοξίνες αυτές μπορούν να φύγουν από το σώμα σας μέσω των πόρων του δέρματός σας.

Πίνοντας νερό, διευκολύνουμε την αποβολή τοξινών μέσω των ούρων.

Πέτρες στα νεφρά

 πίνοντας περισσότερο νερό κάθε μέρα

Η πρώτη συμβουλή που δίνουν οι γιατροί για την αποτροπή εμφάνισης πετρών στα νεφρά είναι να πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερού, χαμηλό σε νάτριο, καθημερινά.

Έτσι, μπορείτε ν’ αυξήσετε τη διαδικασία της ούρησης. Επιπλέον, αποτρέπετε την σταδιακή κρυσταλλοποίηση των πετρών. Κατ’ επέκταση, τις εξουδετερώνετε σταδιακά και με φυσικό τρόπο.

Όσοι έχουν την προδιάθεση να υποφέρουν από πέτρες στα νεφρά εξαιτίας οικογενειακού ιστορικού ή προσωπικού ιστορικού θα πρέπει να πάρουν στα σοβαρά αυτή τη συμβουλή.

Παραπανίσιο βάρος

Το νερό σας βοηθά να χάσετε κιλά για πολλούς λόγους:

  • Πρώτα απ’ όλα, σας βοηθά να εξουδετερώσετε τα κατακρατούμενα υγρά τα οποία συσσωρεύονται στο σώμα σας και προκαλούν την αύξηση βάρους.
  • Επίσης, επιταχύνει τον μεταβολισμό σας και αυξάνει τον ρυθμό με τον οποίο καίτε θερμίδες.
  • Επιπροσθέτως, βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης και την αφομοίωση των θρεπτικών ουσιών.
  • Σας διευκολύνει επίσης να καθαρίσετε το έντερό σας.
  • Μειώνει την όρεξή σας και το “άγχος” να τσιμπολογάτε.
  • Τέλος, αυξάνει την εφίδρωση και έτσι την αποβολή τοξινών και υγρών.

Υψηλή πίεση

Οι διαταραχές που μπορούμε να θεραπεύσουμε πίνοντας περισσότερο νερό κάθε μέρα, πίεση

Όσοι ανησυχούν επειδή υποφέρουν από υψηλή πίεση θα πρέπει να γνωρίζουν κάτι σημαντικό. Αν συνηθίσουν στο να πίνουν νερό, σε μικρές ποσότητες, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μπορέσουν να ρυθμίσουν την πίεσή τους χωρίς να χρειάζεται να παίρνουν φάρμακα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως αυξάνεται η συχνότητα ούρησης.

Όμως, θα πρέπει να θυμάστε πάντα ότι είναι εξίσου σημαντικό να διατηρείτε μια ισορροπημένη διατροφή χαμηλή σε νάτριο, όπως επίσης και ν’ αποφεύγετε το άγχος και τη νευρικότητα.

Γήρανση

Η γήρανση είναι αποτέλεσμα της ζημιάς που προκαλούν στο σώμα οι ελεύθερες ρίζες. Ωστόσο, μεταξύ άλλων παραγόντων, χαρακτηρίζεται και από μια σταδιακή απώλεια νερού από το σώμα.

Τα νεογέννητα μωρά έχουν έως και 80% νερό, ενώ στην εφηβεία πέφτει στο 70% και στους ηλικιωμένους μπορεί να φτάσει ακόμη και το 60%.

Έτσι, το να πίνετε νερό βοηθά στην επιβράδυνση της αφυδάτωσης και της διαδικασίας της γήρανσης.

Αρχικά, αυτό γίνεται εξωτερικά αποτρέποντας την εμφάνιση ρυτίδων και τη χαλάρωση του δέρματος. Επιπλέον, γίνεται και εσωτερικά αποτρέποντας τη γήρανση των κυττάρων. Η γήρανση είναι εκείνη η οποία μας προδιαθέτει να υποφέρουμε από χρόνιες και εκφυλιστικές ασθένειες.

Πώς και πότε να πίνετε νερό;

Για να μπορέσει το νερό να εκπληρώσει τις θεραπευτικές του υποχρεώσεις στο σώμα σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως είναι απαραίτητο να πίνετε νερό με άδειο στομάχι. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πίνετε νερό πέραν της ώρας που γευματίζετε.

Αλλιώς, δε θα είναι τόσο ωφέλιμο και μπορεί να παρεμποδίσει την πεπτική διαδικασία.

Η καλύτερη στιγμή να πίνετε νερό είναι με άδειο στομάχι. Μπορείτε να πίνετε νερό κατά τη διάρκεια του πρωινού και του απογεύματος. Πρέπει όμως, να πίνετε νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε μικρές ποσότητες.

Αν όμως, έχετε πρόβλημα στο να κοιμηθείτε, θα ήταν καλό να μην πίνετε νερό μετά το απόγευμα.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.