Πώς να φτιάξετε έναν οργανωτικό πίνακα για την κουζίνα

Οι καθημερινές δουλειές μπορούν να συσσωρευτούν εύκολα και είναι εύκολο να ξεχαστούν. Ωστόσο, με τη βοήθεια ενός οργανωτικού πίνακα, εσείς και η οικογένειά σας θα έχετε επιτέλους ένα μέρος για να γράφετε τα πάντα!
Πώς να φτιάξετε έναν οργανωτικό πίνακα για την κουζίνα

Έχει γραφτεί από Elena Martínez Blasco

Τελευταία ενημέρωση: 30 Ιανουαρίου, 2023

Θα θέλατε να θυμάστε εάν ένας από τους λογαριασμούς λήγει σήμερα; Θέλετε να έχετε ένα μέρος όπου μπορείτε να γράφετε τις δραστηριότητες των παιδιών σας; Τι γίνεται με όλες αυτές τις συναντήσεις ή τα ραντεβού που έχετε; Εάν συνήθως ξεχνάτε κάτι από αυτά, η ιδέα για έναν οργανωτικό πίνακα μπορεί να βοηθήσει.

Ο οργανωτικός πίνακας είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να γράψετε και να προγραμματίσετε κάθε είδους πράγματα.

Όσο πιο οργανωμένοι είστε, τόσο περισσότερη τάξη θα υπάρχει στο σπίτι. Αυτό, με τη σειρά του, θα επηρεάσει θετικά τη διάθεσή σας και την ποιότητα ζωής σας. Για όλους αυτούς τους λόγους, πιστεύουμε ότι μπορεί να θέλετε να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε το δικό σας οργανωτικό πίνακα.

Θα σας πούμε πώς στο σημερινό άρθρο.

Πώς να φτιάξετε έναν οργανωτικό πίνακα για την κουζίνα σας

Υπάρχουν στιγμές που η κουζίνα σας μπορεί να είναι χάος με κάθε είδους δραστηριότητα και άτομα να μπαινοβγαίνουν. Μπορεί να έχετε πολλές εργασίες να ολοκληρώσετε και πολύ λίγο χρόνο για να τις κάνετε. Πώς θα μπορούσατε να τα οργανώσετε όλα σε ένα μέρος;

Ευτυχώς, μπορείτε!

Θα θέλαμε να σας προτείνουμε μια απλή, πρακτική και φθηνή λύση: δημιουργήστε έναν οργανωτικό πίνακα! Ίσως έχετε δει ήδη έναν κάπου.

Σήμερα, μάθετε πώς να φτιάξετε το δικό σας και επωφεληθείτε από ό, τι μπορεί να φέρει στην καθημερινή σας ζωή.

Μην χάνετε χρόνο και χρήμα

Πώς να φτιάξετε έναν οργανωτικό πίνακα
Οι καθημερινές εργασίες σας θα είναι ευκολότερες εάν τις οργανώσετε σε έναν πίνακα

Ένας από τους λόγους για να τοποθετήσετε έναν οργανωτικό πίνακα στην κουζίνα σας είναι να φέρετε τάξη και οργάνωση στο σπίτι σας. Λάβετε υπόψη ότι είναι σημαντικό να τον τοποθετήσετε σε ένα μέρος που θα φαίνεται έντονα.

Η ενημέρωση πρέπει να είναι ένα καθημερινό, λειτουργικό και πολύ προσιτό εργαλείο για όλα τα μέλη του νοικοκυριού. Επωφεληθείτε από αυτήν τη γωνία που δεν χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας ή, ακόμη καλύτερα, χρησιμοποιήστε τη σαν δικαιολογία για να αφαιρέσετε τον άσχημο πίνακα που κληρονομήσατε (για παράδειγμα).

Ο οργανωτικός πίνακας δεν χρειάζεται να είναι τεράστιος και δεν χρειάζεται να τον βάλετε στον καλύτερο τοίχο σας.  Κοιτάξτε τριγύρω και βρείτε μια επιφάνεια που μπορεί να ταιριάζει ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες σας για χώρο και αισθητική.

Η αξιοποίηση του χώρου σας για να ταιριάζει με το γούστο σας θα κάνει τον πίνακα τόσο σημαντικό όσο και τα υπόλοιπα έπιπλά σας.

Τι μπορείτε να κάνετε με έναν οργανωτικό πίνακα;

Πριν πάμε σε περισσότερες λεπτομέρειες, ας δούμε τι ακριβώς είναι ένας οργανωτικός πίνακας.

Βασικά, είναι μια ξύλινη σανίδα όπου μπορείτε να γράψετε και / ή να κρεμάσετε τις σημειώσεις και τα χαρτιά σας.

Για να δημιουργήσετε έναν, δεν χρειάζεται να επενδύσετε πάρα πολλά χρήματα. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν από τα υλικά που έχετε και θα είναι είναι τέλειος για εσάς και το χώρο σας.

Μία ιδέα είναι να επιλέξετε μια περιοχή και να την καλύψετε με πίνακα για κιμωλίες. Εκτός αυτού, μπορείτε να καλύψετε μέρος του με ένα φύλλο φελλού για να καρφιτσώσετε τις σημειώσεις σας. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέτετε ένα ράφι με άγκιστρα για τα κλειδιά, τις φωτογραφίες, το λουρί σκύλου κ.λπ.

Δεν υπάρχει όριο όσον αφορά τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τον οργανωτικό πίνακα, οπότε σχεδιάστε γρήγορα τον δικό σας. Δεν χρειάζεστε ξυλουργό!

Πώς θα κάνετε τον οργανωτικό πίνακα χρήσιμο;

Οργανωμένη κουζίνα
Δημιουργήστε έναν μοναδικό χώρο που προσφέρει αξία στην κουζίνα και την οικογένειά σας.

Ο οργανωτικός πίνακας δεν χρειάζεται μόνο να εξυπηρετεί μια πρακτική λειτουργία. Θα μπορούσε επίσης να είναι ένα έργο τέχνης!

Μπορείτε να φτιάξετε ένα πρωτότυπο κομμάτι χρησιμοποιώντας λίγη από την έμφυτη δημιουργικότητά σας (ναι, είστε δημιουργικοί – όλοι είναι!). Κάντε το!

Οι πίνακες αυτοί είναι συνήθως μέρη γεμάτα διασκέδαση και δημιουργικότητα. Ολόκληρη η οικογένεια μπορεί να συνεισφέρει με σχέδια, ιδέες, ακόμη και παραγγελίες, όπως: «Μην ξεχάσετε να ταΐσετε το σκυλί», «Χρειαζόμαστε ψωμί και γάλα» ή «Καθαρίστε την κουζίνα» και τα λοιπά.

Τέλος, να θυμάστε πάντα να διαγράφετε και να ενημερώνετε τις πληροφορίες στον πίνακα και μην προσπαθείτε να στοιβάζετε όλα τα χαρτιά και τους λογαριασμούς σας εκεί. Να τον καθαρίζετε συχνά για να απαλλαγείτε από οτιδήποτε δεν χρειάζεστε πλέον.

Επίσης, μην αφήνετε τίποτα πολύ σημαντικό στο ταμπλό (ειδικά κάτι που δεν θέλετε να χάσετε). Είναι πολύ συνηθισμένο για τους ανθρώπους να μετακινούν πράγματα σε έναν πίνακα και έτσι να χάσετε κάτι που χρειάζεστε.

Εάν έχετε μικρά παιδιά, λάβετε υπόψη το ύψος τους όταν σχεδιάζετε τον οργανωτικό πίνακα, ώστε να τον φτάνουν και αυτά. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να τους προσκαλέσετε να συμμετάσχουν στις καθημερινές σας εργασίες και ευθύνες.

Ένα καθαρό, οργανωμένο σπίτι με σαφείς ευθύνες και ρόλους θα σας βοηθήσει να είστε πιο αποτελεσματικοί και θα καταλήξετε με περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να οργανώσετε τη ζωή σας!


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.