Το εκχύλισμα δεντρολίβανου καταπολεμά την κυτταρίτιδα

Για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε εκχύλισμα δεντρολίβανου τακτικά, να τηρείτε μια υγιεινή ρουτίνα άσκησης και να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.
Το εκχύλισμα δεντρολίβανου καταπολεμά την κυτταρίτιδα
Carlos Fabián Avila

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Carlos Fabián Avila.

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Ξέρατε ότι το εκχύλισμα δεντρολίβανου καταπολεμά την κυτταρίτιδα; Η κυτταρίτιδα, ή αλλιώς το δέρμα με όψη φλούδας πορτοκαλιού, αποτελεί ένα από τα αισθητικά προβλήματα που παρουσιάζεται σε δυσανάλογο ποσοστό στις γυναίκες, αν και μπορεί να εμφανιστεί και σε άνδρες σε μικρότερο βαθμό.

Αυτή η δερματική διαταραχή προκύπτει όταν ο μαλακός ιστός παθαίνει φλεγμονή εξαιτίας ενός προβλήματος με το κυκλοφορικό ή το λεμφικό σύστημα, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται μικρά λακκάκια ή εξογκώματα. Αυτά συνήθως εμφανίζονται στα σημεία όπου συσσωρεύεται λίπος, κάτω από τα βαθύτερα στρώματα του δέρματός σας, ως αποτέλεσμα της κατακράτησης υγρών. Περισσότερα για την κυτταρίτιδα αναφέρει σε μελέτη του ο Avram, M. M.

Μέχρι σήμερα, δεν γνωρίζουμε ποια ακριβώς είναι η αιτία της κυτταρίτιδας, όμως θεωρείται ότι οι καθημερινές συνήθειες και οι ορμονικές αλλαγές μπορεί να παίζουν κάποιο ρόλο. Ανεξάρτητα από την αιτία της, οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν κυτταρίτιδα προσπαθούν συνεχώς να βρουν έναν τρόπο να βελτιώσουν την εμφάνιση του δέρματός τους. Οι Luebberding, S., Krueger, N., & Sadick, N. S.  δίνουν περισσότερα στοιχεία για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας σε σχετικό άρθρο τους.

Υπάρχουν πολλά προϊόντα και θεραπείες σήμερα που στοχεύουν να μειώσουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας και να αποκαλύψουν ένα απαλότερο, ομορφότερο δέρμα. Υπάρχουν επίσης φυσικές εναλλακτικές, που εξασφαλίζουν καλά αποτελέσματα χωρίς να σας κοστίζουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σήμερα θα εξετάσουμε τις απίστευτες ιδιότητες του εκχυλίσματος δεντρολίβανου, που είναι δημοφιλές εδώ και κάποιον καιρό χάρη στην ικανότητά του να βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος με κυτταρίτιδα.

Το εκχύλισμα δεντρολίβανου καταπολεμά την κυτταρίτιδα

Το εκχύλισμα δεντρολίβανου χρησιμοποιείται ευρέως για τις πολλές ωφέλειές του τοπικά. Το δημοφιλές φαρμακευτικό φυτό απορροφάται εύκολα από το δέρμα όταν χρησιμοποιείται σε μορφή εκχυλίσματος.

Μία από τις καταπληκτικές ιδιότητές του είναι η ισχυρή δράση του κατά της φλεγμονής, αποτελώντας έτσι μια εξαιρετική επιλογή για την αντιμετώπιση μυϊκών προβλημάτων, τη βελτίωση της κυκλοφορίας, την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών, την ενίσχυση των ωφελειών του μασάζ και άλλα.

Λειτουργεί επίσης ως φυσικό τονωτικό του δέρματος, ιδανικό για τη διατήρηση της ελαστικότητας και την πρόληψη της χαλάρωσης.

Χάρη σε αυτές τις σημαντικές ιδιότητες, το εκχύλισμα δεντρολίβανου καταπολεμά την κυτταρίτιδα και βοηθάει στην πρόληψη της επανεμφάνισής της.

Ωστόσο, οι ωφέλειες θα είναι ορατές μονάχα αν το χρησιμοποιείτε τακτικά και συμπληρώνετε τη θεραπεία με καλές επιλογές στον τρόπο ζωής, συμπεριλαμβανομένων της υγιεινής διατροφής και της τακτικής άσκησης.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Διαβάστε το άρθρο: Η κανέλα βοηθάει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Πώς φτιάχνετε εκχύλισμα δεντρολίβανου στο σπίτι;

Το εκχύλισμα δεντρολίβανου καταπολεμά την κυτταρίτιδα

Αυτό το φυσικό προϊόν πωλείται σε φαρμακεία και σε καταστήματα υγιεινών τροφών. Όμως είναι επίσης πολύ εύκολο να το φτιάξετε στο σπίτι. Απλώς βεβαιωθείτε ότι τα συστατικά που χρησιμοποιείτε στη συγκεκριμένη συνταγή είναι 100% φυσικά.

Συστατικά

 • Ένα ματσάκι φρέσκα κλωνάρια δεντρολίβανο, μαζί με τα φύλλα και τα άνθη
 • 150 ml οινόπνευμα εντριβής
 • 1 μικρό γυάλινο μπουκάλι

Προετοιμασία

 • Βάλτε το δεντρολίβανο στο γυάλινο μπουκάλι, είτε ψιλοκομμένο είτε ολόκληρο.
 • Ρίξτε το οινόπνευμα εντριβής από πάνω. Πρόκειται για την αιθυλική αλκοόλη που συνήθως πωλείται για τον καθαρισμό και την απολύμανση τραυμάτων.
 • Κλείστε σφιχτά το μπουκάλι και αποθηκεύστε το σε δροσερό, σκοτεινό μέρος για τουλάχιστον δεκαπέντε μέρες.
 • Μετά από το διάστημα αυτό, στραγγίστε το εκχύλισμα, το οποίο είναι έτοιμο για χρήση.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε το άρθρο: Ροφήματα και συμβουλές για να μειώσετε την κυτταρίτιδα

Πώς το χρησιμοποιείτε

Πως χρησιμοποιείται το εκχύλισμα δεντρολίβανου
 • Πρώτα από όλα, θα πρέπει πάντα να κάνετε απολέπιση στο δέρμα σας πριν οποιαδήποτε θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας, για να βελτιωθεί η απορρόφηση.
 • Αφού κάνετε απολέπιση στους μηρούς ή σε όποια περιοχή θέλετε να φροντίσετε, απλώστε το έγχυμα δεντρολίβανου χρησιμοποιώντας λίγο βαμβάκι.
 • Κάντε μασάζ στην περιοχή από κάτω προς τα πάνω. Για παράδειγμα από τα γόνατα προς τους γοφούς, μέχρι να καλύψετε όλη την περιοχή.
 • Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο πίσω μέρος των ποδιών σας, ακριβώς κάτω από τους γλουτούς σας, επειδή αυτή είναι η περιοχή όπου συνήθως συσσωρεύεται περισσότερη κυτταρίτιδα από ό,τι κανονικά.
 • Αφήστε το εκχύλισμα να δράσει για δέκα λεπτά, ξεπλύντε με κρύο νερό και τέλος εφαρμόστε μια κρέμα σύσφιξης.

Ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζετε το εκχύλισμα είναι σημαντικός. Κι αυτό γιατί διεγείρει την κυκλοφορία και την αποβολή των υγρών που κατακρατούνται στην περιοχή.

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το εκχύλισμα κάθε μέρα σε συνδυασμό με μασάζ. Ιδιαίτερη προσοχή θα δωσετε στις περιοχές όπου έχετε την περισσότερη κυτταρίτιδα.

Συνδυάστε αυτή την απλή θεραπεία με μια καλή διατροφή και ασκήσεις για τους γλουτούς και τους μηρούς. Θα αρχίσετε οπωσδήποτε να βλέπετε αποτελέσματα πολύ σύντομα, καθώς το εκχύλισμα δεντρολίβανου καταπολεμά την κυτταρίτιδα.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.