Πέντε λάθη που κάνετε όταν πλένετε το πρόσωπό σας

Αν δεν πλένετε το πρόσωπό σας το πρωί που σηκώνεστε από το κρεβάτι, είναι πολύ πιθανό να αναπτυχθούν βακτήρια και να εμφανίσετε λιπαρότητα.
Πέντε λάθη που κάνετε όταν πλένετε το πρόσωπό σας
Karla Henríquez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Karla Henríquez.

Έχει γραφτεί από Okairy Zuñiga

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Λάθη που κάνετε όταν πλένετε το πρόσωπό σας. Η φροντίδα και περιποίηση της επιδερμίδας είναι μια εύκολη υπόθεση που εγγυάται νεανική όψη για πολλά χρόνια. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό ότι δεν δίνετε την απαραίτητη προσοχή, ότι κάνετε λάθη όταν πλένετε το πρόσωπό σας.

Στο άρθρο αυτό, θα μοιραστούμε μαζί σας τα κοινά λάθη στην περιποίηση του προσώπου, που κάνουν την επιδερμίδα να φαίνεται γερασμένη. Ίσως τότε καταλάβετε το λόγο που εμφανίζονται οι ρυτίδες και οι κηλίδες.

Είστε έτοιμοι μάθετε για τα λάθη που κάνετε όταν πλένετε το πρόσωπό σας;

1. Δεν ασχολείστε με τον σωστό καθαρισμό του προσώπου σας

όταν πλένετε το πρόσωπό σας

Το πιο απλό λάθος είναι ότι δεν καθαρίζετε το πρόσωπό σας. Μάλλον σκέφτεστε ότι δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα, να πάτε για ύπνο έτσι όπως είστε, όταν βρίσκεστε στο σπίτι. Εξάλλου, θα κάνετε ντους το επόμενο πρωί. Θα απαλλαγείτε από τη βρωμιά τότε, σωστά;

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι, αν οδηγηθείτε έτσι στο κρεβάτι, το make up, η μόλυνση και η βρωμιά συσσωρεύονται στο πρόσωπό σας και φράζουν τους πόρους. Αυτό διευκολύνει την εμφάνιση της ακμής. Επίσης, κάπως έτσι παρουσιάζονται οι πρώτες ρυτίδες, τα σημάδια και οι ατέλειες.

Συνιστάται να καθαρίζετε την επιδερμίδα σας, περίπου κάθε 10 ώρες. Κατά προσέγγιση, πρωί και βράδυ.

Δεν είναι απαραίτητο, να το ανάγετε σε επιστήμη! Το μόνο που χρειάζεται είναι να πλύνετε το πρόσωπό σας καλά, χρησιμοποιώντας ένα σαπούνι με ήπια σύσταση και νερό. Αν, όμως, θέλετε περισσότερη ενυδάτωση, δοκιμάστε αυτό το σπρέι:

Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνι χαμομήλι
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό με αγγούρι
  • 2 κουταλιές της σούπας τζελ αλόη βέρα

Οδηγίες

  • Αναμείξτε όλα τα υλικά και φυλάξτε τα μέσα σε ένα μπουκάλι σπρέι (ψεκασμού).
  • Όταν πρέπει να καθαρίσετε το πρόσωπό σας, ψεκάστε μια καλή δόση. Έπειτα, καθαρίστε με κυκλικές κινήσεις, χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι βαμβάκι.
  • Τελειώστε, ξεπλένοντας με λίγο τρεχούμενο νερό και οδηγηθείτε στο κρεβάτι. Το επόμενο πρωί, θα αισθανθείτε την επιδερμίδα σας πιο απαλή και υγιή.

2. Λάθη που κάνετε όταν πλένετε το πρόσωπό σας: δεν κάνετε ποτέ απολέπιση

Προηγούμενα αναφέραμε ότι ένα από τα συνηθέστερα λάθη είναι ότι αμελείτε να ξεβαφτείτε (ντεμακιγιάζ). Αλλά αυτό είναι ένα από τα λάθη. Τα προϊόντα απολέπισης απομακρύνουν τις τοξίνες και τη βρωμιά, που συσσωρεύονται στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος.

Ιδανικά, πρέπει να επιλέγετε ένα απολεπιστικό προϊόν ανάλογα με τον τύπο δέρματος, στον οποίο ανήκετε. Αυτό θα σας βοηθήσει στον καθαρισμό και στην καταπολέμηση των κοινών προβλημάτων της επιδερμίδας.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να ενυδατώσετε το δέρμα σας.

  • Για ευαίσθητο δέρμα, εφαρμόστε ήπια απολεπιστικά με ενυδατική δράση.
  • Για λιπαρό δέρμα, είναι απαραίτητη η χρήση απολεπιστικών που σας βοηθούν, χωρίς να αφυδατώνουν την επιδερμίδα σας.

Όσο για το πόσο συχνά πρέπει να κάνετε απολέπιση, σας συμβουλεύουμε μία φορά την εβδομάδα. Έτσι, θα πετύχετε ένα βαθύ καθαρισμό, με σεβασμό στη φυσική λιπαρότητα της επιδερμίδας. Σε εξαιρετικές και μόνο περιπτώσεις, χρειάζεται να κάνετε απολέπιση 2 φορές την εβδομάδα.

Τέλος, συνιστούμε να επιλέξετε ένα φυσικό απολεπιστικό για τον καθαρισμό του προσώπου σας.

3. Πλένετε το πρόσωπό σας μόνο μία φορά τη μέρα

όταν πλένετε το πρόσωπό σας

Ακόμη και αν ξεβαφτήκατε και δεν αφήσατε ίχνος make up, ακόμη και αν πλύνατε το πρόσωπό σας το προηγούμενο βράδυ, πρέπει και το επόμενο πρωί, να το πλύνετε. Και κάθε πρωί! Σκεφτείτε ότι, όσο κοιμάστε, βακτήρια αναπτύσσονται στην επιδερμίδα σας. Επίσης, αναλογιστείτε τα ακάρεα, τα υπολείμματα από το απορρυπαντικό στα σεντόνια σας καθώς και τους ρύπους στην ατμόσφαιρα του δωματίου.

Για να αποτρέψετε το ενδεχόμενο, τα παραπάνω να γίνουν πρόβλημα, πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας με σαπούνι και νερό, χρησιμοποιώντας συγχρόνως το σπρέι που αναφέραμε πιο πάνω.

Αν η επιδερμίδα σας είναι πολύ λιπαρή ή αν επιστρέψατε από το γυμναστήριο, πρέπει, επίσης, να πλύνετε το πρόσωπό σας, για να απαλλαγείτε από τη συσσώρευση υπολειμμάτων.

Αν η επιδερμίδα σας είναι ιδιαιτέρως ξηρή, απλώστε μια μικρή ποσότητα ενυδατικής κρέμας αντί να πλύνετε το πρόσωπό σας, για να μην κάνετε τα πράγματα χειρότερα.

4. Λάθη που κάνετε όταν πλένετε το πρόσωπό σας: αλλάζετε συχνά προϊόντα καθαρισμού

Αν απογοητεύεστε που κανένα από τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιείτε, δεν καθαρίζει το δέρμα και δεν βελτιώνει την όψη του, μάλλον πέφτετε σε ένα ακόμη σφάλμα.

Δυστυχώς, από απελπισία, συνήθως, θέλουμε να δείχνουμε άψογες μόλις σε λίγα λεπτά. Όμως, τόσο τα προϊόντα που βρίσκουμε στο εμπόριο, όσο και τα σπιτικά, απαιτούν αρκετές εφαρμογές, πριν το επιθυμητό αποτέλεσμα γίνει ορατό.

Το ελάχιστο χρονικό διάστημα που απαιτείται, για να φανούν οι αλλαγές, είναι 4 εβδομάδες. Ωστόσο, πραγματικές αλλαγές θα δείτε στις 6 εβδομάδες. Επίσης, μην παραγνωρίζετε τον παράγοντα της επανάληψης.

Αν για παράδειγμα, χρησιμοποιείτε ένα τζελ καθαρισμού για μια εβδομάδα, προκειμένου να μειώσετε το μέγεθος των πόρων και στη συνέχεια, αλλάξετε προϊόν, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα δείτε κανένα αποτέλεσμα. Δώστε το χρόνο στο δέρμα σας, να προσαρμοστεί στο προϊόν της επιλογής σας και τότε μόνο, θα επωφεληθείτε από αυτό.

5. Χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα συγχρόνως όταν πλένετε το πρόσωπό σας

όταν πλένετε το πρόσωπό σας

Ποια είναι η ρουτίνα ομορφιάς σας; Ίσως πιστεύετε ότι το να καθαρίζετε το πρόσωπό σας με διάφορα προϊόντα, θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα. Άλλη μια εσφαλμένη αντίληψη. Χρειάζεται να επιλέξετε ένα μόνο προϊόν για κάθε μια από τις ανάγκες σας.

Όταν χρησιμοποιείτε διάφορα προϊόντα για το ίδιο πρόβλημα, το μόνο που θα πετύχετε είναι να ερεθίσετε το δέρμα σας. Τα πράγματα, έτσι, γίνονται χειρότερα από ό,τι ήταν προηγουμένως και ανοίγετε νέα μέτωπα! Αν επιλέξετε ένα τονωτικό τζελ καθαρισμού, μη χρησιμοποιήσετε σαπούνι ή ενυδατική κρέμα.

Έτσι, εξοικονομείτε χρήματα και αγοράζετε τα δύο ή τρία προϊόντα, που πραγματικά χρειάζεστε.

Τώρα που ξέρετε, για πείτε μας, ποια είναι τα δικά σας λάθη, όταν πλένετε το πρόσωπό σας;


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.