Πώς να επιλέξετε το σωστό άρωμα. Εσείς ξέρετε;

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το pH του δέρματος διαφέρει από άτομο σε άτομο, επομένως κάθε άρωμα μπορεί να μυρίζει διαφορετικά ανάλογα με το άτομο που το φοράει.
Πώς να επιλέξετε το σωστό άρωμα. Εσείς ξέρετε;
Valeria Sabater

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από ψυχολόγο Valeria Sabater.

Τελευταία ενημέρωση: 30 Ιανουαρίου, 2023

Η επιλογή για το σωστό άρωμα είναι μια πολύ προσωπική εμπειρία. Αναμφίβολα σε περισσότερες από μία περιπτώσεις κάποιος σας χάρισε ένα άρωμα κάποιας συγκεκριμένης μάρκας, όμως όταν το δοκιμάσατε στο δικό σας δέρμα μύριζε περισσότερο ενοχλητικά παρά σαγηνευτικά.

Λίγα πράγματα είναι τόσο προσωπικά όσο η επιλογή του αρώματος. Λένε ότι πρέπει να ταιριάζει στην προσωπικότητά σας, όμως στην πραγματικότητα ο εγκέφαλός σας είναι αυτός που αποφασίζει ποιες μυρωδιές είναι αποδεκτές και ποιες απορριπτέες.

Μερικές φορές, κάποια συστατικά όπως το ξύλο ή τα εσπεριδοειδή δεν ταιριάζουν στο δέρμα σας και μπορεί να παρουσιαστεί κάποια αντίδραση.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα βρείτε τις απλές οδηγίες στο σημερινό άρθρο χρήσιμες και ενδιαφέρουσες και ότι θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό άρωμα.

Ταξινόμηση των αρωμάτων σύμφωνα με το πόσο δυνατά είναι

Αναμφίβολα γνωρίζετε ήδη αυτή την πληροφορία. Το πόσο δυνατό είναι ένα άρωμα δεν καθορίζει μόνο την τιμή του αλλά εξαρτάται και από τη συγκέντρωση της μυρωδιάς.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα πιο δυνατά αρώματα είναι τα καλύτερα. Σε καμία περίπτωση. Μερικοί άνθρωποι αντέχουν μια μέτρια προς μεγάλη συγκέντρωση για καθημερινή χρήση, αφήνοντας τις δυνατότερες μυρωδιές για τις ξεχωριστές περιστάσεις.

Αν και είναι γνωστές, αξίζει να θυμάστε τις παρακάτω ταξινομήσεις:

Σπρέι σώματος

Συνήθως έχουν συγκέντρωση γύρω στο 1%. Αν και δεν διαρκούν πολύ, δίνουν μια ωραία αίσθηση φρεσκάδας. Είναι πρακτικά για μετά τα αθλήματα ή τη σωματική δραστηριότητα.

Eau de cologne

Έχουν συγκέντρωση μεταξύ 3% και 6% και είναι τα πιο συνηθισμένα προϊόντα της αρωματοποιίας. Η μυρωδιά τους σχεδόν πάντα βασίζεται στο κίτρο και είναι ελαφριά. Είναι θαυμάσια για καθημερινή χρήση.

Eau de toilette

Έχουν λίγο μεγαλύτερη συγκέντρωση από το προηγούμενο είδος, μεταξύ 7% και 15%. Είναι επίσης κατάλληλα για χρήση όλη μέρα.

Eau de parfum

Είναι τα πιο δυνατά, με συγκέντρωση μεταξύ 15% και 40%.

Ανακαλύψτε πώς να αποφύγετε την υπερβολική εφίδρωση.

Επιλέγοντας το σωστό άρωμα για σας

σωστό άρωμα

Υπάρχουν μερικές σημαντικές πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη. Το ίδιο άρωμα δεν θα μυρίζει ποτέ το ίδιο σε δύο διαφορετικούς ανθρώπους. Όλα εξαρτώνται από τον τύπο του δέρματός σας, για παράδειγμα το αν είναι ξηρό ή λιπαρό.

Όμως κάτι που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι μόνο εσείς πρέπει να επιλέξετε το άρωμά σας. Γιατί; Αποτελεί μέρος της προσωπικότητάς σας και είναι επίσης κάτι που θέλετε οι άλλοι να προσέχουν σε σας.

Δεν είναι ασυνήθιστο να θυμόμαστε κάποιον από τη μυρωδιά του. Επομένως πρέπει να αναζητήσετε ένα άρωμα που όχι μόνο σας εκφράζει, μυρίζει ωραία πάνω στο δέρμα σας και δεν σας ενοχλεί, αλλά και αφήνει μια ωραία ανάμνηση σε εκείνους που αλληλεπιδρούν μαζί σας.

Είστε ένα άτομο δραστήριο και ευχάριστο;

Σε αυτό το είδος ατόμου συνήθως αρέσει ένα ωραίο, φρέσκο άρωμα εσπεριδοειδών. Οι μυρωδιές του πορτοκαλιού, του λεμονιού, της βερβένας… είναι συνήθως πολύ αναζωογονητικές και ευχάριστες.

Σε αυτά τα είδη μπορείτε να βρείτε πολύ ωραία unisex αρώματα.

Θέλετε να μεταδώσετε έναν αέρα κομψότητας;

Όλοι έχουμε πότε-πότε εκείνες τις στιγμές που θέλουμε να μεταδώσουμε ένα στοιχείο μυστηρίου, κομψότητας και γοητείας. Τότε είναι που πρέπει να αναζητήσουμε ένα πιο εξωτικό άρωμα με υψηλότερη συγκέντρωση.

Τα συγκεκριμένα αρώματα διαρκούν πολλές ώρες και αφήνουν πάνω στο δέρμα τις μυρωδιές λουλουδιών, τροπικών φρούτων και ξύλου.

Μια σέξι, νεανική προσωπικότητα- Βρείτε το σωστό άρωμα

Δεν έχει σημασία η ηλικία σας. Κάποια στιγμή όλοι θέλουν να εκφράσουν μια πιο ριψοκίνδυνη, ζωηρή και σέξι προσωπικότητα. Γιατί όχι;

Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να αναζητήσετε γλυκά αρώματα ή αρώματα που μυρίζουν καραμέλα, λουλούδια της ανατολής, μήλο, τριαντάφυλλο…

Μάθετε πώς να αρωματίσετε τα μαλλιά με φυσικό τρόπο.

Αρώματα που δεν αποτυγχάνουν σχεδόν ποτέ

Υπάρχουν δύο είδη αρωμάτων που έχουν σχεδόν πάντα επιτυχία. Είναι πολύ ωραία και μυρίζουν υπέροχα σε όλους τους τύπους δέρματος:

  • Φρέσκα αρώματα: είναι γνωστά ως πράσινα αρώματα. Η μυρωδιά του φρεσκοκομμένου γρασιδιού, τα εσπεριδοειδή…
  • Λουλουδάτα αρώματα: σε ποιον δεν αρέσει η μυρωδιά των λουλουδιών; Είναι υπέροχη και κάτι που δεν σας κουράζει ποτέ: τριαντάφυλλο, γιασεμί, γαρδένια, άνθος πορτοκαλιάς, κρινάκι της κοιλάδας…
σωστό άρωμα

Πάντα ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας

Αν το δέρμα σας τείνει προς το λιπαρό, ο ιδρώτας μπορεί να αλλάξει τη μυρωδιά του αρώματος. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό το καλοκαίρι. Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν…;

  • Επιλέξτε ένα πιο ελαφρύ άρωμα ή ένα άρωμα με βάση τα εσπεριδοειδή.
  • Το χειμώνα, ή αν έχετε πιο ξηρό δέρμα, τα λουλούδια της ανατολής έχουν πολύ ευχάριστη μυρωδιά που είναι λίγο πιο έντονη.

Όπως βλέπετε, η διαδικασία επιλογής ενός αρώματος δεν είναι τόσο εύκολη όσο μπορεί να πιστεύατε. Για το λόγο αυτό είναι καλή ιδέα να αφιερώσετε χρόνο όταν βρίσκεστε σε κάποιο κατάστημα και επιλέγετε. Θα αποφύγετε να αγοράσετε κάποιο άρωμα που αργότερα, όταν το φοράτε σε καθημερινή βάση, θα σας κάνει να αισθάνεστε περισσότερο άβολα από οτιδήποτε άλλο.

Σας έχει συμβεί ποτέ αυτό; Επιλέξτε και εσείς το σωστό άρωμα.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.