8 εύκολα κόλπα για να φύγει η μυρωδιά των παπουτσιών!

Αυτά τα μυστικά είναι χρήσιμα στο να διώχνουν και να εμποδίζουν την άσχημη μυρωδιά των παπουτσιών. Είναι σημαντικό, ωστόσο, να αλλάζετε τακτικά τους εσωτερικούς πάτους, ώστε να μη γίνονται εστία μικροβίων.
8 εύκολα κόλπα για να φύγει η μυρωδιά των παπουτσιών!

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Η άσχημη μυρωδιά των παπουτσιών είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο.

Εξαιτίας των πολυάσχολων ρυθμών της ζωής, πολλοί άνθρωποι δίνουν όλο και λιγότερη σημασία στα πόδια τους. Συνεπώς, δεν συνειδητοποιούν πως αυτά μυρίζουν άσχημα.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι τα πόδια μας ιδρώνουν πολύ, γεγονός που δημιουργεί ένα υγρό περιβάλλον, ιδανικό για την ανάπτυξη μικροβίων.

Ως συνέπεια, δημιουργούνται άσχημες μυρωδιές και μολύνσεις που μπορεί να αποτελούν ενδείξεις της γενικότερης κακής υγιεινής που επικρατεί στην περιοχή.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά αντιβακτηριδιακά προϊόντα που έχουν το ρόλο των αποσμητικών. Βοηθούν επίσης στον καθαρισμό των παπουτσιών, εξουδετερώνοντας την άσχημη μυρωδιά.

Πως θα απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά των παπουτσιών

Σε αυτό το άρθρο, θέλουμε να μοιραστούμε 8 κόλπα, που μπορείτε να φτιάξετε με φυσικά συστατικά και να χρησιμοποιείτε για να ξεφορτωθείτε την άσχημη μυρωδιά των παπουτσιών. Επιπλέον, αν τα εφαρμόσετε δεν θα χρειαστεί να καταφύγετε στην αγορά δαπανηρών λύσεων.

Κρατήστε σημειώσεις!

1. Ανθρακικό νάτριο (κρυσταλλική σόδα)

η σόδα εξαφανίζει τη μυρωδιά των παπουτσιών
Το ανθρακικό νάτριο (αλλιώς κρυσταλλική σόδα) είναι θαυμάσιο στο να εξουδετερώνει την άσχημη μυρωδιά των παπουτσιών.
Οι αντισηπτικές του ιδιότητες εξαφανίζουν τα βακτήρια και απορροφούν την έξτρα υγρασία που επιτρέπει την εξάπλωση των βακτηρίων.

Τρόπος χρήσης

 • Βάλτε λίγη σόδα στο εσωτερικό των παπουτσιών και αφήστε τα έτσι για ένα ολόκληρο βράδυ.
 • Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για τρία συνεχόμενα βράδια, μέχρι να εξαφανιστεί τελείως η μυρωδιά.

 

 

2. Άμμος για γάτες

Λίγοι γνωρίζουν αυτό το κόλπο για την εξαφάνιση της μυρωδιάς των παπουτσιών.

Είναι, ωστόσο, πολύ αποτελεσματικό και λειτουργεί πολύ γρήγορα. Αυτό συμβαίνει διότι η άμμος απορροφά όλη την υγρασία του παπουτσιού, με αποτέλεσμα να μυρίζει όπως ένα ολοκαίνουριο παπούτσι.

Τρόπος χρήσης

 • Γεμίστε δύο κάλτσες με λίγη άμμο και τοποθετήστε τες μέσα στα παπούτσια.
 • Αφήστε τις κάλτσες μέσα στα παπούτσια όλο το βράδυ και επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές αν το κρίνετε απαραίτητο.

3. Βρεφική πούδρα

πούδρα εξαλείφει τη μυρωδιά των παπουτσιών
Η βρεφική πούδρα εξαφανίζει την υγρασία και μεταβάλλει το περιβάλλον μέσα στο οποίο αναπτύσσονται οι μικροοργανισμοί.

Επιπλέον, το γλυκό και απαλό της άρωμα εξουδετερώνει τη δυσάρεστη μυρωδιά των παπουτσιών και την παραπανίσια υγρασία.

Τρόπος χρήσης

 • Απλώστε μια γενναία ποσότητα βρεφικής πούδρας στα πέλματά σας, αμέσως πριν φορέσετε τα παπούτσια σας.
 • Επίσης, μπορείτε να ρίξετε και λίγη πούδρα μέσα στα παπούτσια που μυρίζουν.

4. Φλούδες από εσπεριδοειδή

Οι φλούδες από εσπεριδοειδή έχουν αντιμικροβιακές και αρωματικές ιδιότητες που εύκολα απομακρύνουν τη μυρωδιά των παπουτσιών.

Τρόπος χρήσης

 • Κόψτε φλούδες από λεμόνι, μοσχολέμονο ή πορτοκάλι σε κομματάκια και βάλτε τα μέσα στο βρόμικο παπούτσι για τέσσερις ώρες.
 • Αφού περάσουν οι τέσσερις ώρες, βγάλτε τις φλούδες και ελέγξτε αν έχει φύγει η μυρωδιά.

5. Άνθη λεβάντας

λεβάντα για τη μυρωδιά των παπουτσιών
Τα άνθη λεβάντας είναι εξαιρετικά δημοφιλή χάρη στις αναζωογονητικές και κατευναστικές τους ιδιότητες. Μπορείτε να βρείτε αυτό το είδος λουλουδιού σε πολλά σπίτια, καθώς είναι πολύ διαδεδομένο πως εξουδετερώνουν τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι είναι πως τα άνθη λεβάντας έχουν τόσο δυνατό άρωμα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εξίσου στην εξουδετέρωση των άσχημων μυρωδιών που αναδύονται από τα παπούτσια.

Τρόπος χρήσης

 • Κόψτε μερικά άνθη λεβάντας και βάλτε τα μέσα στα παπούτσια από τα οποία θέλετε να απομακρύνετε την άσχημη μυρωδιά.
 • Αφήστε να κάνουν δουλειά ένα ολόκληρο βράδυ και επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φορές ακόμα μέσα στην εβδομάδα.

6. Αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου

Η αντιμικροβιακή και αντιμυκητιακή δράση του αιθέριου ελαίου από τεϊόδεντρο εξαφανίζει τις άσχημες οσμές και εξουδετερώνει τα βακτήρια που προκαλούν μολύνσεις στα πόδια.

Όταν προστίθεται στα παπούτσια, εξουδετερώνει το pH τους, αφήνοντας ένα ευχάριστο και φρέσκο άρωμα.

Τρόπος χρήσης

 • Ρίξτε μερικές σταγόνες του αιθέριου ελαίου μέσα στο παπούτσι και αφήστε να το διαποτίσουν. Έπειτα φορέστε τα παπούτσια σας ως συνήθως.
 • Αν η οσμή είναι πολύ δυνατή, συνδυάστε το έλαιο με λίγο δικαρβονικό νάτριο και αφήστε το όλο το βράδυ.

 

 

7. Μηλόξυδο

μηλόξυδο για τη μυρωδιά των παπουτσιών
Το μηλικό και οξικό οξύ του μηλόξυδουτροποποιούν το περιβάλλον που ζουν οι μικροοργανισμοί που έχουν γεννηθεί από την οσμή, βοηθώντας παράλληλα στην εξάλειψή τους.

Χάρη σε αυτή την ιδιότητα, η εφαρμογή μηλόξυδου σε παπούτσια που μυρίζουν άσχημα επιβραδύνει την εξάπλωση της οσμής και τη βακτηριακή ανάπτυξη.

Τρόπος χρήσης

 • Εμποτίστε δύο μεγάλα κομμάτια βαμβάκι με αρκετό μηλόξυδο και βάλτε τα μέσα στα παπούτσια.
 • Αφήστε τα μέσα στο παπούτσι για δύο ώρες και έπειτα ελέγξτε αν έχει φύγει η μυρωδιά.

8. Αλλαγή εσωτερικών πάτων

Ένας λόγος που ενδέχεται να μυρίζουν τα παπούτσια σας είναι επειδή οι εσωτερικοί τους πάτοι έχουν φθαρεί και λόγω αυτού έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται βακτήρια.

Ο υπερβολικός ιδρώτας, η σκόνη και οποιαδήποτε άλλη βρομιά φυλακίζεται στο εσωτερικό τους μπορούν να αποτελέσουν πηγή άσχημων οσμών.

Τι πρέπει να κάνετε

 • Πλένετε τακτικά τους εσωτερικούς πάτους και αλλάζετέ τους όποτε παρατηρείτε πως έχουν αρχίσει να φθείρονται.

Γενικά, κάθε φορά πρέπει να διαλέγετε έναν από τους τρόπους που περιγράφηκαν πιο πάνω και με αυτόν να προσπαθείτε να διώξετε την άσχημη μυρωδιά μια και καλή. Αποφύγετε να αναμειγνύετε τα συστατικά αυτά μεταξύ τους, καθώς μπορεί να προκύψουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

 

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Buronzo, A. (2011). Las increíbles propiedades del bicarbonato de sodio. Obelisco1(4), 118.
 • Cavanagh, H. M. A., & Wilkinson, J. M. (2002). Biological activities of lavender essential oil. Phytotherapy Research.
 • Cox, S. D., Mann, C. M., Markham, J. L., Bell, H. C., Gustafson, J. E., Warmington, J. R., & Wyllie, S. G. (2000). The mode of antimicrobial action of the essential oil of Melaleuca alternifolia (Tea tree oil). Journal of Applied Microbiology88(1), 170–175.
 • Dhanavade, M. J., Jalkute, C. B., Ghosh, J. S., & Sonawane, K. D. (2011). Study Antimicrobial Activity of Lemon (Citrus lemon L.) Peel Extract. British Journal of Pharmacology and Toxicology2(3), 119–122.
 • Schelz, Z., Molnar, J., & Hohmann, J. (2006). Antimicrobial and antiplasmid activities of essential oils. Fitoterapia77(4), 279–285.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.