Πώς να καλλιεργήσετε καρότα στο σπίτι. Είναι εύκολο

Για να καλλιεργήσετε καρότα στο σπίτι σας, κρατήστε το πάνω μέρος τους και βάλτε τα στο νερό για να βλαστήσουν. Αργότερα θα μπορέσετε να τα φυτέψετε σε μια γλάστρα.
Πώς να καλλιεργήσετε καρότα στο σπίτι. Είναι εύκολο

Τελευταία ενημέρωση: 01 Μαΐου, 2019

Θέλετε να μάθετε πώς να καλλιεργήσετε καρότα στο σπίτι; Ίσως να μη διαθέτετε αρκετό χώρο στο σπίτι σας ή να μην έχετε ένα μικρό λαχανόκηπο για να καλλιεργήσετε καρότα, τομάτες, κρεμμύδια και άλλα λαχανικά.

Μην ανησυχείτε: όταν υπάρχει έλλειψη πόρων, οι άνθρωποι γίνονται πάντα πολύ εφευρετικοί. Το ότι δεν έχουμε πόρους δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες για μια πιο υγιεινή διατροφή. Αρχίζουμε ακόμα και να απολαμβάνουμε τη διαδικασία της φύτευσης, της ανάπτυξης και της συγκομιδής της σοδειάς μας.

Εδώ θα θέλαμε να σας εξηγήσουμε πώς μπορείτε να καλλιεργήσετε καρότα χωρίς σπόρους στο σπίτι ή σε κάποιο εξωτερικό χώρο. Αρκεί ένα μπαλκόνι ή μια βεράντα, λίγο χώμα και πολλή φροντίδα για τα φυτά.

Είστε έτοιμοι;

Μάθετε πώς να καλλιεργήσετε καρότα στο σπίτι με έναν απλό τρόπο

Πώς να καλλιεργήσετε καρότα στο σπίτι - Γλάστρα με καρότα

Το καλό με τα καρότα είναι ότι μπορείτε να τα καλλιεργείτε όλο το χρόνο και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση. Μεγαλώνουν γρήγορα, κάτι που προσφέρει ικανοποίηση, ενώ η καλλιέργειά τους είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα την οποία μπορείτε να μοιραστείτε με παιδιά.

Οι αστικοί κήποι είναι πολύ δημοφιλείς και, τελευταία, πολλά μπαλκόνια έχουν μετατραπεί σε μικρογραφίες λαχανόκηπων, οι οποίοι συμβάλλουν στη μείωση του άγχους. Μας δίνουν επίσης χαρά και μας προσφέρουν τροφή υψηλής ποιότητας και βιολογικής καλλιέργειας.

 • Τα καρότα είναι πλούσια σε καροτένιο, μια αντιοξειδωτική ουσία που εξασφαλίζει προβιταμίνες ιδιαίτερα απαραίτητες για τη γενική μας υγεία. Σύμφωνα με τον καθηγητή Tilman Grune είναι τόσο σημαντικό όσο η βιταμίνη Α.
 • Πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι το λαχανικό αυτό περιέχει επαρκή ποσότητα καλίου, βιταμίνης Ε και βιταμινών του συμπλέγματος Β.
 • Τα καρότα από αστικούς κήπους τείνουν να είναι πιο μικρά, επομένως είναι ιδανικά για σαλάτες.

Τώρα θα μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να καλλιεργήσετε καρότα χωρίς σπόρους.

Υλικά

Πώς να καλλιεργήσετε καρότα στο σπίτι - Κομμένα καρότα
 • 5 καρότα
 • μια γλάστρα με βάθος 30 εκατοστά και μήκος 50 εκατοστά
 • χώμα εμπλουτισμένο με κομπόστ
 • υγρό λίπασμα

Οδηγίες

 • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε τα λαχανικά και να κόψτε το πάνω μέρος τους.
 • Είναι πολύ απλό: όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε καρότα για μαγείρεμα, απλώς θυμηθείτε να κρατήσετε το πάνω μέρος τους για να ξεκινήσετε την καλλιέργεια, αντί να τα πετάξετε στο σωρό με το κομπόστ.
 • Βάζετε το πάνω μέρος από πέντε καρότα σε ένα δοχείο με νερό (δείτε την παραπάνω φωτογραφία) για να φυτρώσουν.
 • Μόλις φυτρώσουν, θα μπορέσετε να τα φυτέψετε στη γλάστρα.
 • Να θυμάστε να επιτρέπετε την επαρκή παροχέτευση του νερού από τη γλάστρα χρησιμοποιώντας μικρές πέτρες ή χαλίκι.
 • Μπορείτε να καλλιεργήσετε καρότα οποιαδήποτε στιγμή του έτους.
 • Αγαπούν τον ήλιο, έτσι μη φοβάστε να τα αφήνετε έξω όλη τη μέρα.
 • Μπορείτε να τα ποτίζετε λίγο, όμως μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Να θυμάστε να προσθέτετε λίγο υγρό λίπασμα στο νερό. Έτσι θα γίνουν γερά και υγιεινά.

Η συγκομιδή

Πώς να καλλιεργήσετε καρότα στο σπίτι - Καρότα που μεγαλώνουν

Πώς ξέρετε ότι τα καρότα που εμφανίζονται στις γλάστρες σας είναι έτοιμα για συγκομιδή; Για να μεγαλώσουν, χρειάζονται περίπου δύο εβδομάδες.

Επομένως, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα φροντίζετε και να περιμένετε να φτάσουν σε ύψος τα πέντε με εφτάμισι εκατοστά.

Μερικές φορές δεν θα έχουν το γνωστό στενόμακρο σχήμα, αλλά μπορεί να είναι πιο στρογγυλά ή να έχουν παράξενη μορφή. Πρόκειται για μια εμπειρία που αξίζει να δοκιμάσετε.

Μη διστάσετε να καλλιεργήσετε και μοβ καρότα.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.