Πώς να καθαρίσετε το στρώμα και το μαξιλάρι σας

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα μαξιλάρια και το στρώμα σας γίνονται τόσο κίτρινα με τον καιρό; Μάθετε τον λόγο σε αυτό το άρθρο! Στη συνέχεια, μάθετε πώς να τα λευκάνετε για να τα κρατήσετε καθαρά και όμορφα και να αποτρέψετε τα ακάρεα της σκόνης.
Πώς να καθαρίσετε το στρώμα και το μαξιλάρι σας

Τελευταία ενημέρωση: 05 Μαΐου, 2020

Θέλετε να καθαρίσετε το στρώμα σας εύκολα και φυσικά; Τα πάντα στο σπίτι σας πρέπει να διατηρηθούν ή, τουλάχιστον, τα περισσότερα πράγματα πρέπει να καθαριστούν. Τα μαξιλάρια και το στρώμα σας δεν είναι εξαίρεση. Τα μαξιλάρια και τα στρώματά σας είναι ίσως το καταφύγιο για κάποιους πολύ εμφανείς λεκέδες και κηλίδες. Μπορούν ακόμη να αποτελέσουν έδαφος αναπαραγωγής για ακάρεα και κακές οσμές.

Θα θέλατε να απαλλαγείτε από τους λεκέδες και να αποκτήσετε όμορφο και καθαρό λευκό ύφασμα; Φυσικά! Μάθετε πώς να λευκάνετε τα μαξιλάρια και να καθαρίσετε το στρώμα σας σήμερα.

Γιατί τα μαξιλάρια μου είναι τόσο κίτρινα;

καθαρίσετε το στρώμα και τα μαξιλάρια

Ίσως αναρωτιέστε γιατί τα μαξιλάρια σας ξεθωριάζουν με τον καιρό. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μία από τις κύριες αιτίες είναι ο ιδρώτας.

Μερικές φορές, όταν κοιμόμαστε, το σώμα μας ιδρώνει. Αναλόγως το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το μαξιλάρι σας, ο ιδρώτας σας απορροφάται από αυτό. Όταν στεγνώνει, ο ιδρώτας σας αρχίζει να αφήνει κίτρινα σημάδια στο μαξιλάρι σας.

Μερικές φορές, δεν έχει σημασία τι είδους κάλυψη βάζετε στο μαξιλάρι. Ο ιδρώτας σας μπορεί ακόμα να απορροφηθεί από το ίδιο το μαξιλάρι. Αυτό μπορεί να προκαλέσει το κίτρινο χρώμα και να δημιουργήσει ένα έδαφος αναπαραγωγής για ακάρεα.

Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή ο ιδρώτας αρχίζει να δημιουργεί υγρασία, ένα τέλειο περιβάλλον για τα ακάρεα. Αυτά τα παράσιτα μπορούν στη συνέχεια να προκαλέσουν αναπνευστικές και δερματικές αλλεργικές αντιδράσεις.

Γι ‘αυτό είναι ζωτικής σημασίας να καθαρίζετε τα μαξιλάρια καλά.

Ο καθαρισμός των μαξιλαριών είναι πιο σημαντικός από όσο νομίζετε. Ελέγξτε σε τι κατάσταση είναι τα μαξιλάρια σας για να αποφύγετε πιθανά μελλοντικά προβλήματα.

Προσέξτε με την έκθεση στον ήλιο

Ένας άλλος λόγος που τα μαξιλάρια σας μπορεί να αλλάξουν χρώμα είναι λόγω της έκθεσής τους στον ήλιο. Αυτό συμβαίνει όταν τα μαξιλάρια εκτίθενται σε ηλιακό φως για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτό επίσης μπορεί να κάνει τα μαξιλάρια σας να κιτρινίζουν.

Το πρόβλημα είναι οι παράγοντες λεύκανσης, που χρησιμοποιούνται για να κάνουν τα μαξιλάρια λευκά. Όταν εκτίθενται στο ηλιακό φως, αρχίζουν να καταστρέφονται και το χρώμα του μαξιλαριού σας αλλάζει σταδιακά.

Προσέξτε με την έκθεση των μαξιλαριών σας στο ηλιακό φως!

Πώς να λευκάνετε το μαξιλάρι σας

μαξιλάρι, η γυναίκα που κοιμάται - καθαρίσετε το στρώμα

Τα μαξιλάρια σας πρέπει να πλένονται τρεις φορές το χρόνο. Το συχνό πλύσιμο είναι αρκετό για να φαίνονται φανταστικά.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο τρόπο με τον οποίο τα πλένουμε.

Πρώτον, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το μαξιλάρι σας δεν έχει πια κίτρινα σημάδια ή βεβαιωθείτε ότι είναι σχεδόν λευκά. Διαφορετικά, δεν θα έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε.

Στη συνέχεια, ετοιμάστε ένα σπιτικό λευκαντικό.

Συστατικά για να καθαρίσετε το στρώμα

 • 3 λίτρα νερό
 • 1/4 φλιτζάνι (62 ml) χυμό λεμονιού
 • 1 φλιτζάνι (250 ml) υπεροξειδίου του υδρογόνου

Παρασκευή

 • Ανακατέψτε όλα τα συστατικά.
 • Στη συνέχεια, αφήστε το στην άκρη για να λευκάνετε το μαξιλάρι σας.
 • Τώρα ας ρίξουμε μια ματιά σε όλη τη διαδικασία λεύκανσης.

Συστατικά για να καθαρίσετε το στρώμα

 • Ζεστό ή βραστό νερό
 • 1 φλιτζάνι (200 g) απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων (καλύτερα να είναι βιολογικό)
 • 1 φλιτζάνι (200 g) βιολογικό απορρυπαντικό πιάτων
 • 1 φλιτζάνι (250 ml) σπιτικό λευκαντικό (βλ. παραπάνω)
 • 1/2 φλιτζάνι (125 g) βόρακα

Παρασκευή

 • Πρώτα, ελέγξτε τις ετικέτες και βεβαιωθείτε ότι το μαξιλάρι σας μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο ρούχων.
 • Στη συνέχεια, βγάλτε το κάλυμμα μαξιλαριού.
 • Βάλτε το πλυντήριο σας σε πρόγραμμα με ζεστό νερό ή σε πρόγραμμα για λευκά. Μπορείτε να προσθέσετε δυο κούπες βραστό νερό αν επιλέξετε να το κάνετε. Εάν μπορείτε, προγραμματίστε το για δύο κύκλους ξεβγάλματος.
 • Προσθέστε τα συστατικά στο πλυντήριο.
 • Στη συνέχεια, ξεκινήστε τον κύκλο πλύσης. Αφήστε το νερό να τρέξει για λίγα λεπτά, έτσι ώστε όλο το απορρυπαντικό να διαλυθεί.
 • Βάλτε μέσα τα μαξιλάρια σας και αφήστε το πλυντήριο να συνεχίσει τον κύκλο πλύσης. Με αυτόν τον τρόπο, το σπιτικό σας λευκαντικό μπορεί να λειτουργήσει στα μαξιλάρια σας.

Πώς να καθαρίσετε το στρώμα σας

περιποίηση στρώματος- καθαρίσετε το στρώμα

Αυτό που συμβαίνει στα μαξιλάρια σας μπορεί επίσης να συμβεί και στο στρώμα σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να το προστατεύετε με σεντόνια. Φυσικά, και αυτά θα πρέπει επίσης να καθαρίζονται τακτικά.

Είναι επίσης σημαντικό να αερίζετε το στρώμα σας κάθε εβδομάδα. Θα πρέπει επίσης να το πλένετε κάθε τόσο για να το διατηρήσετε σε καλή κατάσταση.

 • Για να καθαρίσετε σωστά το στρώμα σας, πρέπει πρώτα να καθαρίσετε και τις δύο πλευρές του με την ηλεκτρική σκούπα. Αυτό σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από κάθε είδους σκόνης. Στη συνέχεια, μπορείτε να το πλύνετε ακολουθώντας τα επόμενα βήματα.
 • Αν υπάρχουν λεκέδες, μπορείτε να τους καθαρίσετε με ένα μείγμα νερού και μαγειρικής σόδας. Αφού βάλετε αυτό το μείγμα πάνω στον λεκέ, τρίψτε το με ξύδι και το υπεροξείδιο του υδρογόνου αραιωμένο σε νερό.
 • Τέλος, απλά πρέπει να το αφήσετε να αεριστεί.
 • Εάν υπάρχει μια κακή μυρωδιά που δεν εξαφανίζεται, μπορείτε πάντα να το ψεκάσετε ελαφρά με ένα αποσμητικό χώρου. Ωστόσο, αυτό είναι ένα προσωπικό ζήτημα που εξαρτάται από το τι προτιμάτε εσείς και η οικογένειά σας.

Τώρα ξέρετε πώς να καθαρίσετε το στρώμα σας!

Η χαρακτηριστική εικόνα είναι μια ευγενική προσφορά του © wikiHow.com


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Kells, S. A. (2006). Nonchemical control of bed bugs. American Entomologist52(2), 109-110.
 • Tzanov, T., Basto, C., Gübitz, G. M., & Cavaco‐Paulo, A. (2003). Laccases to improve the whiteness in a conventional bleaching of cotton. Macromolecular materials and engineering288(10), 807-810.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.