Μη ελκυστικές συνήθειες που ίσως έχετε ασυναίσθητα

Το να είστε μη ελκυστικοί δεν έχει να κάνει μόνο με την εμφάνιση. Μπορεί να έχετε τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά αλλά η συμπεριφορά σας να σας κάνει μη ελκυστικούς.
Μη ελκυστικές συνήθειες που ίσως έχετε ασυναίσθητα

Τελευταία ενημέρωση: 12 Δεκεμβρίου, 2018

Οι περισσότεροι από μας συνήθως προσπαθούμε να είμαστε καλοί άνθρωποι και να δείχνουμε ενδιαφέρον και συμπόνοια για τους άλλους. Όμως ίσως να έχουμε κάποιες μη ελκυστικές συνήθειες.

Μερικές συμπεριφορές μπορεί να σας κάνουν να φαίνεστε μη ελκυστικοί, ενοχλητικοί ή απρόσιτοι.

Αν φροντίσετε να τις βελτιώσετε, η ομάδα των φίλων σας θα διευρυνθεί καθώς θα εξελίσσεστε ως άτομο.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποιες είναι μερικές από αυτές τις μη ελκυστικές συνήθειες.

Σκέφτεστε μόνο τον εαυτό σας

Είναι φυσιολογικό οι άνθρωποι να το κάνουν αυτό χωρίς να το καταλαβαίνουν. Αυτό συμβαίνει όταν εστιάζετε μόνο στον εαυτό σας, μιλάτε μόνο για τον εαυτό σας και δεν σταματάτε για να λάβετε υπόψη σας εκείνους γύρω σας που έχουν κάτι να πουν.

Πιστεύετε πραγματικά ότι μόνο εσείς είστε σημαντικοί; Αν ισχύει κάτι τέτοιο, είναι καιρός να κάνετε μερικές αλλαγές. Κανένας δεν θέλει να έχει για φίλους του ανθρώπους που ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους.

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο: 7 συνήθειες που έχουν οι καλοί φίλοι.

 

Εστιάζετε στην εξωτερική ομορφιά και αγνοείτε την εσωτερική ομορφιά

Ασυναίσθητες μη ελκυστικές συνήθειες που ίσως έχετε

Η πραγματική ομορφιά έρχεται από την καρδιά σας, πέρα από το σώμα και την ψυχή σας. Η σωματική σας εμφάνιση δεν είναι ό,τι πιο σημαντικό.

Αν είστε κάποιος που έχει μη ελκυστικές συνήθειες, οι άλλοι δεν σας θεωρούν ως το είδος του ανθρώπου με το οποίο θέλουν να περάσουν χρόνο.

Αν πιστεύετε ότι το μόνο που χρειάζεστε είναι η ομορφιά, είναι καιρός να κοιταχτείτε στον καθρέφτη και να δείτε πέρα από τη σωματική εμφάνιση.

Είστε υπερβολικά ανταγωνιστικοί

Ανήκετε στους ανθρώπους που θεωρούν ότι πρέπει να είναι καλύτεροι από τους άλλους; Αν ναι, επιτρέψτε μας να σας πούμε ότι αυτό είναι μία από τις μη ελκυστικές συνήθειες.

Όταν νοιάζεστε για τους φίλους σας, τους επιτρέπετε να έχουν τις δικές τους στιγμές για να ξεχωρίσουν.

Αποφύγετε να είστε ο τύπος του ανθρώπου που υποτιμά τα επιτεύγματα των άλλων απλώς επειδή θέλει να ξεχωρίσει ο ίδιος. Το να δίνετε αξία στις ικανότητες των άλλων σας κάνει ένα πιο ευχάριστο άτομο.

Θα αισθάνεστε επίσης καλύτερα για τον εαυτό σας όταν δίνετε αξία στους άλλους, επειδή δείχνετε καλό χαρακτήρα.

Μιλάτε στους φίλους σας σαν να ήταν εχθροί σας

Ένα από τα πράγματα που μπορούν να σας κάνουν μη ελκυστικούς είναι οι συχνοί τσακωμοί με τους φίλους σας. Αντί αυτού, προσπαθείτε να λύνετε ή να σέβεστε τις διαφορές σας.

Έτσι νοιάζεστε περισσότερο για τους άλλους. Αν βλέπετε τους φίλους σας σαν να ήταν εχθροί σας, πιθανώς το να τους προδώσετε δεν θα σας πειράξει.

Να θυμάστε ότι είστε φίλοι για να προστατεύετε ο ένας τον άλλο. Γι’αυτό θα πρέπει να βλέπετε τους φίλους σας σαν να είναι πάντα με το μέρος σας, παρά τις διαφορές σας.

Αμφισβητείτε τη σημασία που έχετε για τους άλλους για ασήμαντους λόγους

Ασυναίσθητες μη ελκυστικές συνήθειες - αμφισβήτηση

Αυτό σας κάνει αναμφίβολα μη ελκυστικούς. Όταν συνεχώς αμφισβητείτε το πόσο σας εκτιμούν οι άλλοι, προδίδετε την ανασφάλειά σας, κάτι που συχνά αποξενώνει τους ανθρώπους.

Για παράδειγμα, όταν δύο φίλοι σας αποφασίζουν να πάνε κάπου χωρίς εσάς, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αμφισβητήσετε τη φιλία τους. Παραμένουν φίλοι σας και η ζωή τους δεν σταματάει όταν δεν είστε μαζί τους.

Δεν χρειάζεται να έχετε πάντα δίκιο.

Είστε υπερβολικά κυριαρχικοί

Ιδανικά τα μέλη μιας ομάδας φίλων πρέπει να είναι ίσα.

Είστε συνήθως εκείνοι που αποφασίζουν; Αισθάνεστε τη μόνιμη ανάγκη να ηγείστε κάθε κατάστασης; Προσπαθείτε να ελέγχετε αυτά που κάνουν οι άλλοι;

Αν ισχύει για σας οποιαδήποτε από τις παραπάνω τρεις περιπτώσεις , αυτό ίσως σας κάνει λιγότερο ελκυστικούς. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να επιτρέπετε στους άλλους να εκφράζουν τις απόψεις τους και να αναλαμβάνετε την ευθύνη μόνο περιστασιακά.

Αυτό, πέρα από το ότι θα σας κάνει περισσότερο ελκυστικούς, θα σας επιτρέψει να ξεκουράζεστε και να μη φέρετε πάντα την ευθύνη στους ώμους σας.

Είστε ανειλικρινείς

Το να λέτε ψέματα για τα πάντα ή το να δίνετε περιττές δικαιολογίες δεν είναι κάτι που οι άλλοι εκτιμούν στους φίλους τους. Όταν έχετε μια τέτοια συμπεριφορά, είναι πιθανό να γίνετε ένα άτομο που δεν εμπιστεύεται τους άλλους και αισθάνεται την ανάγκη να κρίνει τις πράξεις των ανθρώπων γύρω του.

Η ανειλικρίνεια δεν θα σας οδηγήσει πουθενά. Να θυμάστε ότι οι φίλοι σας είναι εκεί για να σας καταλάβουν και να σας στηρίξουν, επομένως να είστε ειλικρινείς.

Είστε αγενείς

Όταν είστε αγενείς, προσβλητικοί, ή σας αρέσει να φέρνετε τους φίλους σας σε αμηχανία, είστε μη ελκυστικοί. Αναμφισβήτητα πολύ λίγοι άνθρωποι θα σας θέλουν κοντά τους.

Είναι ενοχλητικό να είναι κανείς με κάποιον που δεν ξέρει πώς να φέρεται.

Κάτι τόσο απλό όσο το να αποφασίσουν κάποιοι άνθρωποι να κάνουν κάτι μαζί μπορεί να γίνει κάτι στο οποίο κανένας δεν θέλει να συμμετάσχει, αν πρέπει να αντιμετωπίσει κάποιον που είναι αγενής.

Αν και δεν πρέπει να προσποιείστε ότι είστε κάποιος που δεν είστε, το να βελτιώσετε τη στάση και τη συμπεριφορά σας θα σας κάνει ένα πιο κοινωνικό άτομο.

 

Σας προτείνουμε να διαβάστε το άρθρο: Γιατί η ευγένεια είναι σημαντική.

 

Μη ελκυστικές συνήθειες: Είστε αρνητικοί

Ασυναίσθητες μη ελκυστικές συνήθειες - ψέμματα

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που σας κάνουν μη ελκυστικούς είναι η αρνητικότητα. Αυτή επικρατεί όταν συνεχώς αναζητάτε τη σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων, φαντάζεστε τις χειρότερες πιθανές καταστάσεις ή εγκαταλείπετε κάτι πριν καν το προσπαθήσετε.

Κανένας δεν θέλει να είναι κοντά σε κάποιον που αποτελεί πηγή αποθάρρυνσης αντί υποστήριξης.

Όταν είστε θετικοί, ενθαρρύνετε τους γύρω σας και σας συμβαίνουν πιο θετικά πράγματα.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.