Press-on nails: Τι είναι, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα press-on nails είναι απλά στην εφαρμογή και σας επιτρέπουν να φοράτε διαφορετικά στυλ μανικιούρ σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν χρειάζεστε καμία βοήθεια για να τα εφαρμόσετε.
Press-on nails: Τι είναι, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Έχει γραφτεί από Luz Marina Carpio Hernández

Τελευταία ενημέρωση: 07 Ιουνίου, 2023

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν φορέσει ψεύτικα νύχια κάποια στιγμή. Ωστόσο, δεν είναι όλες εξοικειωμένες με τα νέα press-on nails. Αυτή η βελτιωμένη μορφή αλλάζει την εμφάνιση του μανικιούρ χωρίς να χρειάζεται να περάσετε ώρες σε ένα σαλόνι ομορφιάς.

Η ευκολία εφαρμογής και η μεγάλη ποικιλία σχεδίων είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα αυτών των εξελιγμένων νυχιών. Αλλά όταν πρόκειται να αναδείξουμε ένα κορυφαίο χαρακτηριστικό του συστήματος press-on, η ευκολία αφαίρεσής τους ξεχωρίζει.

Μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, πολλοί δημιουργοί περιεχομένου έχουν αποδείξει πόσο εύκολο είναι να τοποθετήσετε, να τα προσαρμόσετε στα ρούχα σας και να τα βγάλετε. Η υγεία των νυχιών σας δεν κινδυνεύει και θα έχετε χέρια περιοδικού, αρκεί να τοποθετήσετε σωστά τα ψεύτικα νύχια.

Τι είναι τα press-on nails;

Τα press-on nails προσκολλώνται στα νύχια σας πιέζοντας τα πάνω στη βάση. Χρειάζεται να πιέσετε το νύχι μόνο για λίγα δευτερόλεπτα για να το στερεώσετε. Δεν πρέπει να συσσωρεύεται αέρας μεταξύ των φυσικών και των ψεύτικων νυχιών. Απαιτούν κατάλληλη κόλλα, καθώς και προετοιμασία των νυχιών εκ των προτέρων, ώστε να είναι τέλεια. Έτσι μειώνεται ο κίνδυνος να πέσουν.

Η μέθοδος είναι ιδανική για την αλλαγή του μανικιούρ μέσα σε λίγα λεπτά. Επιτρέπουν διαφορετικά σχέδια και στυλ χωρίς να επηρεάζεται το αρχικό νύχι.

Η κατασκευή τους γίνεται με ακρυλική ρητίνη. Μπορείτε να τα αγοράσετε σε συσκευασίες, ενώ υπάρχουν και ποικιλίες που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Τα press-on nails δεν είναι ακριβά και είναι δυνατόν να βρείτε προσφορές που περιλαμβάνουν κόλλα και προστατευτικό σμάλτο.

Press-on nails: Τι είναι, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
Τα press-on nails είναι επαναχρησιμοποιήσιμα. Η διάρκειά τους εξαρτάται από την προηγούμενη προετοιμασία των νυχιών και τη μετέπειτα φροντίδα.

Πώς να βάζετε τα press-on nails

Υπάρχει ένα σημείο-κλειδί για την τοποθέτηση αυτοκόλλητων νυχιών και έχει να κάνει με τη σωστή επιλογή μεγέθους. Ελέγξτε ότι κάθε ένα από τα press-on nails αντιστοιχεί στις πραγματικές διαστάσεις των νυχιών σας. Οι περισσότερες μάρκες αναγράφουν τις διαστάσεις, ώστε να ξέρετε ποια είναι τα κατάλληλα για εσάς.

Με τη σωστή συσκευασία, το επόμενο βήμα είναι η εφαρμογή. Δείτε πώς θα το κάνετε:

 1. Καθαρίστε την περιοχή: Τα υπολείμματα και η βρωμιά στα νύχια σας εμποδίζουν την πρόσφυση των νυχιών. Συνήθως, μια συσκευασία με press-on nails συνοδεύεται από μαντηλάκια καθαρισμού. Διαφορετικά, λειτουργεί το οινόπνευμα ή το αφαιρετικό βερνικιού νυχιών.
 2. Περιποιηθείτε τα νύχια σας: Μετά την περιποίηση, στεγνώστε τα νύχια και περιποιηθείτε την επιδερμίδα. Αυτό το βήμα παρατείνει το μανικιούρ.
 3. Κολλήστε τα: Τα κιτ διατίθενται με τη δική τους κόλλα ή κόλλα διπλής όψης. Εάν πρόκειται για κόλλα, εφαρμόστε την με ένα πινέλο με τον ίδιο τρόπο που θα βάφατε το νύχι. Οι κόλλες συνιστώνται αν τα αλλάζετε συχνά.
 4. Ευθυγραμμίστε και πιέστε το νύχι: Για να στερεώσετε το νύχι στη θέση του, καλό είναι να περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα βάλετε την κόλλα. Ευθυγραμμίστε και πιέστε μερικά δευτερόλεπτα για να εξασφαλίσετε τη στερέωση.

Το σωστό μήκος το επιτυγχάνετε με τη λίμα. Για να τα αφαιρέσετε χρησιμοποιήστε προϊόντα για την αφαίρεση βερνικιού στις άκρες.

Ένα ακόμη εξαιρετικό άρθρο για εσάς: Στεγνωτήρες νυχιών: Τύποι, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των press-on nails

Τα press-on nails αποτελούν μια λύση για όσες προτιμούν να φτιάχνουν τα χέρια τους στο σπίτι, οι οποίες δεν είναι ειδικοί στο μανικιούρ και δεν τους αρέσει να ξοδεύουν πολύ χρόνο με τα ακρυλικά σχέδια. Άλλα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αναλύονται παρακάτω:

Τα πλεονεκτήματα των press-on νυχιών

 • Δεν χρειάζεται να περιμένετε να στεγνώσουν: Μόλις τα πατήσετε, μπορείτε να ξεκινήσετε να βάφετε με το βερνίκι της επιλογής σας, χωρίς να περιμένετε ώρες για να στεγνώσει η κόλλα. Με αυτόν τον τρόπο χρειάζεστε λιγότερο χρόνο για την περιποίηση των νυχιών σας.
 • Τα σχέδια με τζελ και polygel λειτουργούν στα press-on nails: Σχέδια όπως τα νύχια σε τζελ μπορούν να γίνουν σε αυτά τα νύχια, όπως ακριβώς θα τα εφαρμόζατε στα φυσικά νύχια. Επιτρέπονται τα γκλίτερ, τα αυτοκόλλητα και τα ανάγλυφα. Απλά ακολουθήστε τα σεμινάρια nail art και αποκτήστε εκπληκτικά αποτελέσματα.
 • Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σχεδίων και βερνικιών: Θα βρείτε άπειρο αριθμό μοντέλων όσον αφορά το χρώμα και τη διακόσμηση, για να δημιουργήσετε εμφανίσεις για το πρωί ή το βράδυ που κυμαίνονται από απλές έως πιο τολμηρές. Μπορείτε να τα προσαρμόσετε σε σχήμα ορθογώνιο ή αμυγδαλωτό.
 • Μπορείτε να αλλάζετε την εμφάνισή σας όποτε θέλετε: Μπορείτε ακόμη και να αλλάξετε τα νύχια σας ανάλογα με το ντύσιμό σας. Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των press-on nails, γιατί αν το επιθυμείτε, μπορείτε να έχετε διαφορετικό μανικιούρ κάθε μέρα.
 • Διαρκούν όσο καιρό θέλετε: Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως πλεονέκτημα ή μειονέκτημα. Ανάλογα με το πόσο καιρό θέλετε να τα φοράτε, μπορούν να διαρκέσουν έως και 4 εβδομάδες. Ο χρόνος καθορίζεται από την κόλλα, τη φροντίδα, τη μάρκα και το σκοπό για τον οποίο τοποθετήσατε αυτά τα νύχια. Εάν βραχούν, δεν διαρκούν τόσο πολύ.

Μειονεκτήματα

 • Μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη του νυχιού: Υπάρχει η πιθανότητα να βλάψετε τη φυσική ανάπτυξη των νυχιών όταν φοράτε πάρα πολλά press-on nails ή δεν τα χρησιμοποιείτε σωστά. Η Ισπανική Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας αναφέρει ως συνέπειες την ευθραυστότητα, τις λευκές γραμμές και άλλες αλλοιώσεις.
 • Έκθεση σε χημικές ουσίες: Η σύνθεση των κόλλας νυχιών συχνά απελευθερώνει έντονα αρώματα που είναι μερικές φορές επιβλαβή για την υγεία. Επιπλέον, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αναφέρουν ότι η παραγωγή τεχνητών νυχιών χρησιμοποιεί ευαίσθητες ουσίες που συνδέονται με αλλεργίες, άσθμα και δερματίτιδα.
 • Κίνδυνος μόλυνσης: Αυτό συμβαίνει επίσης με οποιοδήποτε σύστημα τεχνητών νυχιών. Η λανθασμένη συντήρηση και η ακατάλληλη τοποθέτηση μπορεί να οδηγήσουν σε μύκητες. Συνήθως εμφανίζεται εάν υπάρχει κενό μεταξύ των δύο νυχιών, το οποίο επιτρέπει στην υγρασία να περάσει. Η Mayo Clinic εξηγεί ότι αν η μυκητιασική λοίμωξη είναι βαθιά, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος αποχρωματισμού, πάχυνσης και φθοράς.
Press-on nails: Τι είναι, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
Τα press-on nails επιτρέπουν μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων και διακοσμήσεων. Ωστόσο, θα πρέπει να εφαρμόζονται σωστά, ώστε να μην προκαλούν προβλήματα.

Φροντίδα των νυχιών σας μετά τη χρήση press-on nails

Για να κάνετε τα τεχνητά νύχια να διαρκέσουν όσο θέλετε, φροντίστε να αποφεύγετε την περιττή πίεση με το άνοιγμα των κουτιών και το ξύσιμο του δέρματος. Είναι επίσης καλή ιδέα να τα μουλιάζετε σε κρύο νερό, καθώς το ζεστό νερό και το σαπούνι θα φθείρουν την κόλλα πιο γρήγορα. Όσον αφορά τη μεταγενέστερη φροντίδα, όταν τα αφαιρέσετε, ενυδατώστε τα φυσικά σας νύχια με βερνίκια που περιέχουν βιταμίνη Ε. Τα έλαια αργκάν, μύρου και λεβάντας ενισχύουν τα νύχια, διεγείρουν την ανάπτυξή τους και τα βοηθούν να αναγεννηθούν. Εσείς, λοιπόν, τι λέτε; Έχετε χρησιμοποιήσει αυτά τα νύχια; Πρόκειται να δοκιμάσετε αυτή την τάση;


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.