Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα νύχια με τζελ

Τα νύχια με τζελ φαίνονται πολύ πιο φυσικά από τα ακρυλικά νύχια, γι' αυτό και είναι από τα αγαπημένα των μανικιουρίστ. Μάθετε ποια άλλα πλεονεκτήματα έχει αυτή η επιλογή εδώ!
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα νύχια με τζελ
Leonardo Biolatto

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Leonardo Biolatto.

Έχει γραφτεί από Luz Marina Carpio Hernández

Τελευταία ενημέρωση: 14 Οκτωβρίου, 2022

Ένα όμορφο και κομψό μανικιούρ είναι εφικτό αν χρησιμοποιήσετε νύχια με τζελ, μια τεχνική που είναι της μόδας στο nail art. Με ένα ευρύ φάσμα εναλλακτικών επιλογών για διακόσμηση ή την επιλογή ενός απλού φινιρίσματος, πρόκειται για μια τεχνική που προσδίδει δύναμη και κομψότητα στα νύχια.

Επίσης, το βάψιμο αυτού του μέρους των χεριών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκφραστείτε ή να συμπληρώσετε το ντύσιμό σας. Επίσης, μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ακόμη και βερνίκι νυχιών για να συγκαλύψουν ορισμένες παθήσεις των νυχιών.

Ωστόσο, να έχετε υπόψη σας ότι το βάψιμο των νυχιών σας δεν είναι πάντα ο σωστός τρόπος για να κρύψετε προβλήματα, όπως αυτά που απαριθμούνται από την Ισπανική Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (AEDV).

Τι είναι τα νύχια με τζελ;

Τα νύχια με τζελ κατασκευάζονται με ένα είδος ημιμόνιμου τζελ ή φινιρίσματος που σκληραίνει κάτω από μια ειδική λάμπα. Η ουσία μπαίνει απευθείας στη βάση του νυχιού. Υπάρχουν διάφορες στρώσεις ανάλογα με το επιθυμητό πάχος.

Η ακτινοβολία LED εγγυάται ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με ένα κανονικό μανικιούρ, με τη διαφορά ότι το τζελ παρατείνει την περιποίηση για 3 έως 5 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το φυσικό νύχι εξακολουθεί να αναπτύσσεται κάτω από αυτό.

Εάν δεν θέλετε να επεκτείνετε τα νύχια σας, χρησιμοποιείται ένα μαλακό τζελ. Από την άλλη πλευρά, για να τα μεγαλώσετε, το τζελ που ενδείκνυται είναι το σκληρό. Μπορείτε να το αφαιρέσετε με ασετόν, αλλά βγαίνει καλύτερα με λίμα.

Για τη συντήρηση, η επαγγελματίας απλώς γεμίζει το νέο μέρος μέχρι να είναι ομοιόμορφο.

Τι χρειάζεστε για να φτιάξετε τα νύχια με τζελ

Για την εφαρμογή του τζελ απαιτείται κάποιος βασικός εξοπλισμός: πινέλα, χονδρόκοκκες λίμες, μπλοκ, ωθητής επιδερμίδας και λάμπα. Επιπλέον, η επαγγελματίας διαθέτει τα ακόλουθα:

  • Απολυμαντικό ή αντισηπτικό: Αυτό χρησιμοποιείται για να αποτρέψει την εγκατάσταση βακτηρίων.
  • Ένα συνδετικό υλικό ή μια προ-βάση: Καθαρίζει και μαλακώνει την κρούστα στην οποία προσκολλάται το τζελ.
  • Τζελ: Υπάρχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και η υφή εξαρτάται από τη μάρκα.
  • Επάνω στρώση: Αυτό είναι το προστατευτικό στρώμα που εφαρμόζεται μετά το τζελ. Λειτουργεί ως ασπίδα κατά των κραδασμών και δίνει λάμψη.
Gel nails
Η επαγγελματική εργασία για την εφαρμογή αυτών των νυχιών κάνει χρήση διαφόρων εργαλείων.

Πώς να εφαρμόσετε τα νύχια με τζελ

Αν και θα μπορούσαν να γίνουν κατανοητά ως πέντε απλά βήματα, μόνο η εκτέλεση από ειδικούς εγγυάται ένα πρώτης τάξεως φινίρισμα. Έχοντας αυτό κατά νου, ας ρίξουμε μια ματιά στα βήματα.

1. Καθαρισμός και γυάλισμα

Αυτή είναι η φάση προετοιμασίας. Μετά τον καθαρισμό με αντισηπτικό, οι επιφάνειες λιμάρονται και γυαλίζονται κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης. Με αυτόν τον τρόπο, τα νύχια είναι έτοιμα να δεχτούν το τζελ.

2. Σπρώξιμο της επιδερμίδας προς τα πίσω

Στο τέλος του γυαλίσματος, απομακρύνεται όλη η σκόνη. Τα πετσάκια παραμερίζονται με ένα νυχοκόπτη. Είναι πάντα προτιμότερο να μετακινείτε παρά να κόβετε, καθώς η επιδερμίδα σφραγίζει το δέρμα με το νύχι και αν αφαιρεθεί, υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης, όπως εξηγεί ένα άρθρο από την Mayo Clinic.

3. Εφαρμόζεται το τζελ

Ένα λεπτό στρώμα τζελ εφαρμόζεται νύχι προς νύχι μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό πάχος. Κάθε στρώση σκληραίνει κάτω από την ακτινοβολία της λάμπας για λίγα λεπτά. Μόνο η θερμότητα και το φως εξασφαλίζουν τη σταθεροποίηση.

4. Χρωματισμός

Ορισμένοι θεωρούν αυτό το βήμα προαιρετικό, καθώς προτιμούν μια φυσική εμφάνιση. Οι ροζ και οι διαφανείς τύποι τζελ είναι οι καλύτεροι για το σκοπό αυτό αλλά συχνά προστίθεται και το λευκό, αν αναζητάτε ένα γαλλικό μανικιούρ. Αν το nail art είναι το φόρτε σας, μπορείτε επίσης να παίξετε με τους τόνους και τις ιδέες.

5. Ενυδατώστε τα χέρια σας

Τέλος, ενυδατώστε τα χέρια και τα πετσάκια με ειδικά έλαια. Το αμυγδαλέλαιο, το λάδι κακάο, το ηλιέλαιο και το λάδι καρύδας είναι εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις.

Τα οφέλη από τα νύχια με τζελ

Το κύριο πλεονέκτημα του να φοράτε νύχια με τζελ αποτελεί το γεγονός ότι μπορούν να διαρκέσουν για αρκετές εβδομάδες όταν φροντίζετε σωστά τα νύχια σας. Όσον αφορά την ευελιξία, η μέθοδος αφομοιώνει επίσης οποιοδήποτε σχήμα, διακόσμηση και μήκος. Ποια είναι λοιπόν κάποια άλλα πλεονεκτήματα;

  • Είναι άνετα και δεν σπάνε.
  • Τα νύχια με τζελ κοστίζουν λιγότερο από άλλες τεχνικές.
  • Δεν χρειάζεται να πηγαίνετε στη μανικιουρίστα κάθε εβδομάδα.
  • Τα νύχια με τζελ φαίνονται πιο φυσικά από τα ψεύτικα νύχια.
  • Επιτρέπουν διορθώσεις κατά τη διαδικασία του μανικιούρ.
  • Λειτουργούν ως προέκταση που καμουφλάρει τα δαγκωμένα ή κοντά νύχια.
taking off gel nails
Υπάρχουν κάποιες τεχνικές για το σπίτι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αφαίρεση των νυχιών με τζελ, όπως αυτή που χρησιμοποιεί αλουμινόχαρτο, αν και είναι καλύτερο να επισκεφθείτε έναν επαγγελματία για να τα αφαιρέσει.

Υπάρχουν αντενδείξεις;

Όπως με κάθε επιλογή βερνικιού, η κατάχρηση του τζελ αποδυναμώνει τα νύχια. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αφήνετε να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα μεταξύ των συνεδριών για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν σεμινάρια για το πώς να φτιάχνετε τα νύχια σας χωρίς βοήθεια. Ωστόσο, σε περίπτωση πιθανών κινδύνων από τη χρήση σπιτικών μεθόδων, είναι προτιμότερο να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες. Το περιοδικό Actas Dermo-Sifilográficas προσθέτει ότι η κυκλοφορία στην αγορά προϊόντων για τα νύχια που περιέχουν ακρυλικές ενώσεις θα μπορούσε να επισπεύσει περιπτώσεις αλλεργικής δερματίτιδας. Και όσον αφορά τους μύκητες των νυχιών ως αποτέλεσμα του μανικιούρ, μια προφύλαξη είναι να φέρετε τα δικά σας εργαλεία ή να βεβαιωθείτε ότι αποστειρώνουν τα εργαλεία του χώρου.

Φροντίδα για τα νύχια σας

Η σχολαστική φροντίδα έρχεται μόλις αφαιρέσετε το τζελ, καθώς το νύχι κάτω από αυτό είναι μαλακό. Ρωτήστε τη μανικιουρίστα σας ποια προϊόντα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να περιποιηθείτε τα νύχια σας μετά την αφαίρεση του τζελ. Μερικές επιπλέον συμβουλές είναι να λιμάρετε και να περιποιηθείτε τα νύχια σας, να τα ενυδατώνετε με έλαια ή βαζελίνη και να χρησιμοποιείτε ένα σκληρυντικό βερνίκι. Τέλος, φροντίστε να αφήσετε τα νύχια σας να ξεκουραστούν για λίγο από το βερνίκι ή χρησιμοποιήστε απλώς ένα βασικό βερνίκι για να τα δυναμώσετε.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.