Πώς να προετοιμάσετε το γάλα τίγρης

Θα σας πούμε πώς να ετοιμάσετε ένα εξαίσιο σπιτικό γάλα τίγρης, ένα εξωτικό ρόφημα με συγκεκριμένες ιδιότητες με πολλά οφέλη για την υγεία.
Πώς να προετοιμάσετε το γάλα τίγρης
Saúl Sánchez Arias

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από διατροφολόγο Saúl Sánchez Arias.

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Το γάλα τίγρης ή leche de tigre είναι ένα ρόφημα υψηλής ποιότητας που μπορεί να προσφέρει πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό. Μπορεί να παρασκευαστεί εύκολα στο σπίτι με λίγα μόνο υλικά.

Θα σας εξηγήσουμε όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε και θα επιτύχετε ένα ποιοτικό τελικό αποτέλεσμα που μπορεί να ενταχθεί στο πλαίσιο μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής.

Συνταγή για το γάλα τίγρης

Η ένταξη του γάλακτος τίγρης στο πλαίσιο μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής μπορεί να δημιουργήσει πολλά οφέλη για την υγεία. Το ρόφημα αυτό περιέχει διάφορους τύπους βασικών θρεπτικών συστατικών, όπως οι πρωτεΐνες.

Αυτές είναι υψηλής βιολογικής αξίας και διαθέτουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και καλή βαθμολογία όσον αφορά την πεπτικότητα. Θα σας δείξουμε πώς να το παρασκευάσετε στο σπίτι σας!

A fish recipe.
Το γάλα τίγρης περιλαμβάνει ωμό μπακαλιάρο ή άλλα ψάρια- ως εκ τούτου, δεν συνιστάται για έγκυες γυναίκες.

Συστατικά

Αν θέλετε να ετοιμάσετε ένα εξαίσιο γάλα τίγρης, θα χρειαστείτε τα παρακάτω προϊόντα:

 • 100 γραμμάρια μερλούκι ή λαβράκι
 • 100 ml ζωμό ψαριού
 • 150 ml χυμό λεμονιού ή λάιμ
 • 50 γραμμάρια κόκκινο κρεμμύδι
 • 1 κλωνάρι φρέσκο κόλιανδρο
 • 10 γραμμάρια αλάτι
 • 3 γραμμάρια φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 • 15 γραμμάρια σέλινο
 • Λίγο τσίλι

Οδηγίες βήμα προς βήμα

 1. Αρχικά, στύψτε το χυμό του λεμονιού και στραγγίξτε τον για να αφαιρέσετε τυχόν σπόρους ή υπολείμματα που μπορεί να έχουν κολλήσει πάνω στο σκεύος.
 2. Στη συνέχεια, τον τοποθετείτε στο ποτήρι του μπλέντερ μαζί με το ψάρι και το ζωμό.
 3. Για να συνεχίσετε, καθαρίστε το σέλινο, αφαιρώντας τα νήματα και ψιλοκόψτε το.
 4. Κάντε το ίδιο με το κρεμμύδι, στην περίπτωση αυτή κόβοντάς το σε λωρίδες ζουλιέν.
 5. Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ: αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο και λίγο πάγο.
 6. Χτυπήστε το μείγμα στη μέγιστη ισχύ μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Η υφή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το προσωπικό γούστο, και μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ή λιγότερο ζωμό για να το κάνετε πιο πηχτό.
 7. Για το τέλος, προσθέστε από πάνω λίγο τσίλι, δίνοντάς του μια πολύ ελκυστική πικάντικη πινελιά.
 8. Διατηρήστε το στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν το καταναλώσετε, καθώς πρέπει να είναι κρύο για να το απολαύσετε με τον καλύτερο τρόπο.

Οφέλη

Tiger's milk.
Το γάλα τίγρης είναι ένα τυπικό περουβιανό τρόφιμο που μπορεί να προσφέρει βιταμίνες και πρωτεΐνες στη διατροφή.

Το γάλα τίγρης είναι πηγή υψηλής ποιότητας μετάλλων, όπως ασβέστιο ή ακόμη και μαγνήσιο. Το τελευταίο έχει αποδειχθεί ότι συνδέεται στενά με την υποβοήθηση της ανάπαυσης. Βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, προωθώντας έτσι τις διαδικασίες ανάκαμψης και συμβάλλοντας στην επίτευξη εσωτερικής ισορροπίας.

Τέλος, πρέπει να γίνει αναφορά στην περιεκτικότητα του γάλακτος τίγρης σε καψαϊκίνη, όταν συνοδεύεται από μια πινελιά καυτερής πιπεριάς. Το στοιχείο αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού, αυξάνοντας ελαφρώς τη θερμοκρασία του σώματος. Από αυτό το σημείο και μετά, η ενεργειακή δαπάνη ηρεμίας θα αυξηθεί, γεγονός που μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην απώλεια βάρους. Αυτό αποδεικνύεται από μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Food Sciences and Nutrition.

Ετοιμάστε γάλα τίγρης στο σπίτι

Όπως είδατε, είναι πραγματικά εύκολο να ετοιμάσετε ένα εξαίσιο γάλα τίγρης στο σπίτι. Με αυτή τη συνταγή, μπορείτε να εξασφαλίσετε την κατανάλωση ορισμένων βασικών θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και μετάλλων που θα βοηθήσουν στην εξασφάλιση της σωστής λειτουργίας του οργανισμού. Φυσικά, θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης και ποικίλης διατροφής.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μπορεί να μην είναι κατάλληλο για όλους. Εξάλλου, παρασκευάζεται από ωμό ψάρι, οπότε ενέχει κάποιο μικροβιολογικό κίνδυνο και, για το λόγο αυτό, δεν συνιστάται σε έγκυες γυναίκες.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Anton, S. D., Hida, A., Mankowski, R., Layne, A., Solberg, L. M., Mainous, A. G., & Buford, T. (2018). Nutrition and Exercise in Sarcopenia. Current protein & peptide science19(7), 649–667. https://doi.org/10.2174/1389203717666161227144349
 • Cao, Y., Zhen, S., Taylor, A. W., Appleton, S., Atlantis, E., & Shi, Z. (2018). Magnesium Intake and Sleep Disorder Symptoms: Findings from the Jiangsu Nutrition Study of Chinese Adults at Five-Year Follow-Up. Nutrients10(10), 1354. https://doi.org/10.3390/nu10101354
 • Varghese, S., Kubatka, P., Rodrigo, L., Gazdikova, K., Caprnda, M., Fedotova, J., Zulli, A., Kruzliak, P., & Büsselberg, D. (2017). Chili pepper as a body weight-loss food. International journal of food sciences and nutrition68(4), 392–401. https://doi.org/10.1080/09637486.2016.1258044

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.