Συμβουλές για την αντιμετώπιση των πλαδαρών μπράτσων

Αν βάλατε βάρος ή αν χάσατε αποτελούν επίσης βασικές αιτίες στο πρόβλημα αυτό. Είναι φυσιολογικό ενώ χάνετε βάρος τα πλαδαρά μπράτσα να παραμένουν.
Συμβουλές για την αντιμετώπιση των πλαδαρών μπράτσων

Τελευταία ενημέρωση: 17 Ιουνίου, 2019

Υπάρχει λύση για την αντιμετώπιση των πλαδαρών μπράτσων; Διαφορετικοί παράγοντες προκαλούν την απώλεια ελαστικότητας στο σώμα σας. Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα χάνει το κολλαγόνο, την ουσία που του προσφέρει αυτή την ελαστικότητα και αρχίζει να τεντώνεται ή να κρέμεται. Αν βάλατε βάρος ή αν χάσατε αποτελούν επίσης βασικές αιτίες στο πρόβλημα αυτό. Είναι φυσιολογικό ενώ χάνετε βάρος τα πλαδαρά μπράτσα να παραμένουν.

Τόνωση των πλαδαρών μπράτσων

Πρώτον και κύριον, πρέπει να είστε συνεπείς με την όποια στρατηγική αποφασίσετε να εφαρμόσετε. Δεν θα δείτε ποτέ αποτέλεσμα κατά των πλαδαρών μπράτσων εάν γυμναστείτε για μια εβδομάδα και μετά σταματήσετε. Για να αποκτήσετε δυνατά και σφιχτά μπράτσα, θα πρέπει να είστε συνεπείς, να πειθαρχήσετε και να γυμνάζεστε συχνά. Πάντα να προσέχετε να μην καταπονείτε το σώμα σας υπερβολικά. Επιπλέον, να θυμάστε ότι πάντα πρέπει να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας για να μάθετε εάν μπορείτε να κάνετε έναν συγκεκριμένο τύπο γυμναστικής.

Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή για την αντιμετώπιση των πλαδαρών μπράτσων

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη της απώλειας βάρους και της ισορροπημένης διατροφής. Μια υγιεινή διατροφή πηγαίνει περισσότερο με την γυμναστική, διότι θα νιώθετε λιγότερο φουσκωμένοι και ληθαργικοί. Προσπαθήστε να καταναλώνετε άπαχο κρέας (ψάρι, κοτόπουλο), φυτικές ίνες και υγιεινά λιπαρά (ελαιόλαδο, αμύγδαλα και αβοκάντο).

Δραστηριότητες που μπορείτε να ακολουθήσετε εκτός σπιτιού

Εκτός από το να πηγαίνετε γυμναστήριο, η κολύμβηση είναι μια εξίσου εξαιρετική επιλογή. Η λογική είναι απλή: στο νερό, η άσκηση είναι δύο φορές πιο δύσκολη. Επομένως, θα κάψετε περισσότερες θερμίδες και θα γυμνάσετε τους μύες σας πιο έντονα. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της γυμναστικής στο νερό είναι οι χαμηλές επιπτώσεις που έχει στα κόκαλα και στους μύες σας. Η πιθανότητα τραυματισμού σας μειώνεται δραστικά.

Γυμνάστε τους δικέφαλούς σας

Έχετε βαράκια; Όχι; Να βρείτε! Εάν δεν έχετε, δεν πειράζει. Μπορείτε επίσης να κάνετε ασκήσεις χωρίς βάρη καθώς το βάρος των χεριών σας θα έχει καλά αποτελέσματα. Μια άλλη οικονομική και πρακτική ιδέα είναι να γεμίσετε ένα μικρό μπουκάλι (των 500mL) με νερό και να το χρησιμοποιήσετε σαν βαράκι.

Αντιμετώπιση των πλαδαρών μπράτσων - Γυναίκα κάνει ασκήσεις με αλτήρες

Καθίστε κάτω και κάνετε κάμψεις βραχιόνων. Στηρίξτε τον αγκώνα σας στο γόνατο σας και φέρτε το χέρι σας, σηκώνοντας το βάρος, προς τον ώμο σας. Κάντε τρία σετ των 15 επαναλήψεων. Μπορείτε να κάνετε ένα δεύτερο γύρο των τριών σετ των 15 επαναλήψεων ανάλογα με την προσπάθεια που καταβάλετε.

Γυμνάστε τους τρικέφαλούς σας

Θα πρέπει να στέκεστε όρθιοι για να κάνετε αυτήν την άσκηση. Ανοίξτε τα πόδια σας τόσο ώστε τα πέλματα σας να είναι σε απόσταση ίση με το  πλάτος μεταξύ των ώμων σας. Κρατήστε ένα βαράκι και με τα δύο σας χέρια πίσω από το κεφάλι σας. Τα μπράτσα σας πρέπει να είναι λυγισμένα. Σηκώστε το βαράκι προς τα πάνω, ώστε να είναι πάνω από το κεφάλι σας και να δείχνει το ταβάνι. Πρέπει να τα τεντώσετε σχεδόν τελείως, χωρίς όμως να χρησιμοποιείτε τους αγκώνες σας. Να θυμάστε ότι είναι σημαντικό τα μπράτσα σας να μην τεντωθούν πολύ. Προσπαθήστε να διατηρήσετε την απόσταση μεταξύ τους, όχι μεγαλύτερη από αυτήν μεταξύ των ώμων σας. Κάντε τρία σετ των 15. Μπορείτε να τα επαναλάβετε. Μπορείτε, επίσης, να κάνετε αυτήν την άσκηση με το ένα χέρι κάθε φορά.

Μια άλλη άσκηση που μπορείτε να κάνετε γι’ αυτόν τον μυ είναι η “κλωτσιά γαϊδάρου”. Πρέπει να στέκεστε στα τέσσερα στο πάτωμα ή επάνω σε ένα κρεβάτι για να κάνετε αυτήν την άσκηση. Χρησιμοποιείστε το ένα χέρι σας για να στηριχτείτε, αυτό θα σας διευκολύνει. Τεντώστε το μπράτσο σας ώστε να είναι παράλληλα με το σώμα σας. Ύστερα λυγίστε τον αγκώνα σας ώστε το χέρι σας με το βάρος να δείχνει κάτω προς το πάτωμα και να είναι κάθετο με το σώμα σας. Επαναλάβετε αυτήν την άσκηση, ξεχωριστά για κάθε χέρι, με τρία σετ των 15 επαναλήψεων.

Βυθίσεις χεριών για την αντιμετώπιση των πλαδαρών μπράτσων

Ένας άλλος τρόπος να επιτύχετε την τόνωση των πλαδαρών μπράτσων είναι οι βυθίσεις χεριών. Η παρακάτω άσκηση σας δείχνει πως να τις πραγματοποιήσετε και να δείτε αποτέλεσμα χωρίς να δυσκολευτείτε όπως συμβαίνει με τις επιδαπέδιες ασκήσεις. Τοποθετείστε δύο καρέκλες με τις πλάτες τους στον τοίχο. Ακουμπήστε την παλάμη του κάθε χεριού σας σε καθεμία καρέκλα, κρατώντας τεντωμένη την πλάτη σας και τα χέρια σας. Τα πόδια σας πρέπει να είναι λυγισμένα σε θέση 45 μοιρών. Λυγίστε τα μπράτσα σας με τον θώρακα σας στη μέση και τα μπράτσα σας προς τα πίσω. Προσέχετε να μην ανοίξετε τους αγκώνες σας, προσπαθήστε να τους κρατήσετε παράλληλα με το σώμα σας. Κάντε τρία σετ των 15 επαναλήψεων.

Μην ξεχάσετε αυτές τις λεπτομέρειες

  •  Να θυμάστε να κάνετε διατάσεις πριν ξεκινήσετε το πρόγραμμα ασκήσεων σας και όταν το τελειώνετε. Οι μύες σας πρέπει να ζεσταίνονται για να μην τραυματιστείτε.
  • Προσπαθήστε να κάνετε και τις δύο ασκήσεις σε μια συνεδρία γυμναστικής. Ο λόγος αυτού είναι να γυμνάσετε έναν μυ και τον αντίθετο του. Μπορείτε να κάνετε έναν γύρο των 15 από την μία άσκηση και άλλον έναν από την άλλη και ύστερα να ξεκουραστείτε.
  • Εάν είστε αρχάριοι, μπορείτε να κάνετε αυτό το σετ ασκήσεων τρεις φορές την εβδομάδα και να αυξήσετε την συχνότητα όταν νιώσετε ότι μπορείτε.
  • Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε πολύ βαριά βαράκια γι αυτές τις ασκήσεις. Σκοπός σας είναι να τονώσετε και όχι να αναπτύξετε τους μύες. Το κλειδί για την απόκτηση τονωμένων μπράτσων είναι η επανάληψη.
  • Συμπληρώστε τις ασκήσεις με μια υγιεινή διατροφή, πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη.
  • Συνοδεύστε αυτές τις ασκήσεις με αεροβικές ασκήσεις, όπως περπάτημα για μισή ώρα καθημερινά. Αυτό θα σας επιτρέψει να είστε περισσότερο οξυγονωμένοι, να νιώθετε γεμάτοι ενέργεια και να έχετε μεγαλύτερη θέληση να κάνετε τις ασκήσεις για τα μπράτσα σας.
  • Δεν πρέπει να ασκήστε περισσότερο από αυτό που σας επιτρέπει το σώμα σας. Αυτό θα τραυματίσει τους μύες σας και θα σας εξαντλήσει. Είναι πολύ πιο εύκολο να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα ασκήσεων για περισσότερο από μια εβδομάδα εάν δεν νιώθετε κούραση κάθε φορά που τις κάνετε.
  • Να είστε ρεαλιστές όσον αφορά τους στόχους σας. Μην περιμένετε να δείτε αποτελέσματα σε μια εβδομάδα. Συνεχίστε. Η επιμονή είναι το κλειδί εδώ.
  • Να θυμάστε να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας ή έναν επαγγελματία γυμναστή εάν νιώθετε ενοχλήσεις ή έχετε ερωτήσεις σχετικά με τις ασκήσεις.

Τι πιστεύετε γι αυτές τις ασκήσεις για την αντιμετώπιση των πλαδαρών μπράτσων; Πανεύκολες, έτσι δεν είναι; Τώρα ήρθε η ώρα να τις κάνετε. Εάν είστε συνεπείς, θα δείτε αποτελέσματα εκεί που δεν το περιμένατε. Τέρμα πλέον το πρόβλημα των πλαδαρών μπράτσων!


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.