6 κανόνες για να διατηρήσετε το στήθος σας σφιχτό

Για να έχετε ωραίο και σφιχτό στήθος, χρειάζεται μια καλή διατροφή μαζί με κάποιες εξειδικευμένες ασκήσεις. Είναι επίσης πολύ καλή ιδέα να παρακολουθείτε τη στάση του σώματός σας.
6 κανόνες για να διατηρήσετε το στήθος σας σφιχτό

Τελευταία ενημέρωση: 03 Σεπτεμβρίου, 2019

Τι μπορείτε να κάνετε για να είναι το στήθος σας σφιχτό; Το στήθος είναι ένα από τα μέρη του σώματος για το οποίο οι γυναίκες ανησυχούν περισσότερο να φαίνεται υπέροχο. Μπορείτε να διατηρήσετε σφιχτό το στήθος σας χωρίς μεγάλη προσπάθεια μόνο ακολουθώντας αυτούς τους βασικούς κανόνες.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι η συνέπεια και αυτά τα απλά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου.

1.Κάντε ένα κρύο ντους

Διατηρήστε το στήθος σας σφιχτό - Γυναίκα κάνει κρύο ντους

Το ντους με κρύο νερό μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε, καθώς διατηρεί το δέρμα σας σφιχτό.

Ωστόσο, εάν είναι πολύ δύσκολο για σας να αποκτήσετε αυτή τη συνήθεια το χειμώνα, δοκιμάστε αυτό:

 • Λίγα παγάκια ή κρύα κομπρέσα που εφαρμόζονται στο στήθος σας επίσης θα λειτουργήσουν. Αυτό το κόλπο θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το κρύο νερό στο δέρμα σας.

2.Η στάση το σώματός σας είναι θεμελιώδης

Η στάση του σώματός σας είναι η βάση για τη σταθερή εμφάνιση του στήθους σας. Μην το ξεχνάτε!

Όταν χαλαρώνετε την πλάτη σας, εκτός από τη μείωση του μεγέθους του στήθους σας, χαλαρώνετε τους μύες της περιοχής και αποκτάτε αυτή την κακή συνήθεια.

Είναι καλύτερο να κρατήσετε τους ώμους σας πίσω. Αυτή είναι η καλύτερη στάση για τους μυς σας καθώς και για την εμφάνισή σας.

3.Φορέστε ένα σουτιέν που να ταιριάζει σωστά στο στήθος σας

Διατηρήστε το στήθος σας σφιχτό - Γυναίκα φορά σουτιέν

Δεν είναι ασυνήθιστο για τις γυναίκες να φορούν σουτιέν σε λάθος μέγεθος. Ωστόσο, είναι σημαντικό να βρείτε ένα που ταιριάζει απόλυτα στο στήθος σας και το υποστηρίζει χωρίς να είναι πολύ σφιχτό.

 • Να θυμάστε ότι ακόμα κι αν ένα σουτιέν ανυψώνει το στήθος σας και δημιουργεί μια σέξι γραμμή του μπούστου, αν είναι πολύ σφιχτό, είναι πραγματικά κακό για το στήθος σας.
 • Εκτός του ότι είναι άβολο, διακόπτει τη ροή του αίματος. Οπότε, μη το κάνετε.

4.Διατηρήστε καλύτερη στάση του σώματος όταν γυμνάζεστε

Η καλή στάση του σώματος όταν ασκείστε είναι επίσης πολύ σημαντική.

Οποιοδήποτε είδος άσκησης είναι καλό για την φιγούρα σας και τη γενική υγεία σας, αλλά μπορεί να είναι αντιπαραγωγική για το στήθος σας αν δεν την κάνετε σωστά.

 • Να έχετε κατά νου ότι οι απότομες κινήσεις προκαλούν βλάβη στον ευαίσθητο ιστό.
 • Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να φορέσετε τα κατάλληλα ρούχα άσκησης και φυσικά, μην πηγαίνετε ποτέ για  τρέξιμο χωρίς το σωστό αθλητικό σουτιέν.
 • Μην ξεχάσετε να παρακολουθήσετε και τη στάση του σώματός σας.

5.Να είστε προσεκτικές στον ήλιο για να για να διατηρήσετε το στήθος σας σφιχτό

Διατηρήστε το στήθος σας σφιχτό - Γυναίκα κάνει ηλιοθεραπεία

Ενώ η σχέση μεταξύ πολύωρης παραμονής στον ήλιο και της διατήρησης του στήθους σας σε καλή φόρμα μπορεί να μην είναι προφανής, όμως υπάρχει.

Η πολύωρη παραμονή στον ήλιο, ειδικά χωρίς τη χρήση αντηλιακών, μπορεί να προκαλέσει απώλεια ελαστικότητας και ξηροδερμία όπως αναφέρει στην έρευνά του το Πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνα.

Ως εκ τούτου, συνιστάται να χρησιμοποιείτε πάντοτε αντηλιακή προστασία και να αποφύγετε το μαύρισμα τόπλες, εάν θέλετε να διατηρήσετε σταθερό το στήθος σας.

6.Κάνετε ασκήσεις

Υπάρχουν ορισμένες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε ή ακόμα και να αποκτήσετε ξανά σφιχτό στήθος. Εδώ είναι μερικές από αυτές:

Chakrasana για να διατηρήσετε το στήθος σας σφιχτό

Η «γέφυρα» είναι μια στάση στην γιόγκα που τεντώνει το στήθος, τη σπονδυλική στήλη και τον λαιμό σας.

Θα βοηθήσει με την κόπωση και την ανακούφιση των πονοκεφάλων.

Πώς τη κάνω;

 • Ξαπλώστε με το πρόσωπο προς τα επάνω και ανοίξτε τα πόδια σας έτσι ώστε τα πόδια σας να είναι στο πλάτος ώμων.
 • Κάντε εισπνοή και τεντώστε την πλάτη σας όσο μπορείτε ενώ ανοίγετε τα χέρια, τον λαιμό, το στήθος, την κοιλιά, τους γοφούς και τα πόδια.
 • Τοποθετήστε τα χέρια σας κάτω από το κεφάλι σας με τα δάχτυλά σας να δείχνουν στους γλουτούς σας. Όταν κάνετε εκπνοή, σηκώστε το στήθος και τους γοφούς σας όσο πιο ψηλά μπορείτε.
 • Προσπαθήστε να ισιώσετε τα χέρια σας και μείνετε σε αυτή τη στάση για 30 δευτερόλεπτα.

Ustrasana για να διατηρήσετε το στήθος σας σφιχτό

Επίσης γνωστή ως «καμήλα», αυτή η στάση βοηθά με παρόμοιο τρόπο στο τέντωμα της πλάτης και θα προσφέρει  μια μεγάλη βοήθεια για την ανακούφιση του πόνου στην πλάτη καθώς και την αύξηση της ικανότητας των πνευμόνων και την ενίσχυση του στήθους σας.

Πώς τη κάνω;

 • Στηριχτείτε στα γόνατά σας και ενώστε τα πόδια σας.
 • Λυγίστε την πλάτη σας και βάλτε τα χέρια σας στις φτέρνες σας. Κάντε αυτή τη κίνηση αργά για να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς.
 • Καθώς λυγίζετε την πλάτη σας, τεντώστε την περιοχή των πλευρών σας. Θυμηθείτε να κρατήσετε το κεφάλι σας στραμμένο προς τα κάτω.

• Για να είναι πιο αποτελεσματική αυτή η άσκηση, μείνετε σε αυτή τη στάση για 30 δευτερόλεπτα.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.