Συνταγή αποτοξίνωσης με λεμόνι, πιπερόριζα και αγγούρι

Το λεμόνι, η πιπερόριζα και το αγγούρι συμβάλλουν στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών και προσφέρουν στο σώμα μας βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Επιπλέον, η πιπερόριζα ενισχύει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.
Συνταγή αποτοξίνωσης με λεμόνι, πιπερόριζα και αγγούρι
Elisa Morales Lupayante

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: παιδαγωγο και διατροφολόγο Elisa Morales Lupayante.

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Αν θέλετε και εσείς μια γευστική συνταγή αποτοξίνωσης μην ψάχνετε άλλο. Εδώ σας έχουμε μία από τις καλύτερες.

Η καλή σωματική και συναισθηματική υγεία είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες της καλής ποιότητας ζωής ανεξάρτητα από την πάροδο του χρόνου. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την υγεία μας και να εμποδίσουμε ένα μεγάλο αριθμό ασθενειών που μπορεί να εμφανιστούν λόγω ηλικίας. Ένα από τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας είναι να ακολουθούμε τακτικά μια διατροφή αποτοξίνωσης και καθαρισμού για την εξάλειψη των άχρηστων ουσιών.

Το σώμα μας συγκεντρώνει ένα μεγάλο αριθμό τοξινών και άχρηστων ουσιών που μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία διαφόρων ζωτικών οργάνων και μακροπρόθεσμα μπορούν να επηρεάσουν την υγεία. Αυτές οι τοξίνες προέρχονται από την κακή διατροφή, τη μόλυνση του περιβάλλοντος, τη χρήση χημικών προϊόντων ή ακόμη και από την καθιστική ζωή.

Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να αποτοξινώνουμε και να καθαρίζουμε τακτικά το σώμα μας προκειμένου να προωθήσουμε την εξάλειψη όλων αυτών των άχρηστων προϊόντων.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για την αποτοξίνωση και τον καθαρισμό του σώματος με φυσικό τρόπο με στόχο τη βελτίωση της υγείας. Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστούμε μαζί σας μια συνταγή καθαρισμού και αποτοξίνωσης με λεμόνι, πιπερόριζα και αγγούρι που θα σας βοηθήσει να αποτοξινώσετε το σώμα σας και να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας.

Τι περιέχει αυτή η συνταγή αποτοξίνωσης και καθαρισμού;

Αυτή η συνταγή αποτοξίνωσης είναι ένα ρόφημα με λεμόνι, πιπερόριζα και αγγούρι, τρία φυσικά συστατικά με καθαριστικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες. Αυτό το ρόφημα θα πρέπει να καταναλώνεται κάθε πρωί με άδειο στομάχι και άλλα δυο λίτρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της δίαιτας είναι σημαντικό να εξαλείψετε από τη διατροφή σας επεξεργασμένες τροφές, σάκχαρα, λιπαρά, γαλακτοκομικά προϊόντα και το αλάτι. Η κατανάλωση αυτού του ροφήματος θα πρέπει να συνοδεύεται από μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και άπαχα κρέατα.

Νερό με λεμόνι, αγγούρι και πιπερόριζα

Η προετοιμασία αυτού του ροφήματος είναι πολύ εύκολη και θα προσφέρει απίστευτα οφέλη στην υγεία σας. Το λεμόνι, η πιπερόριζα και το αγγούρι δρουν ως βοηθήματα για την εξάλειψη τοξινών από το σώμα και σας βοηθούν να χάσετε ακόμη και κιλά.

Υλικά

 • 1 λεμόνι ή λάιμ
 • 1/2 αγγούρι
 • 1/2 πιπερόριζα
 • 1 κλωναράκι φρέσκο δυόσμο
 • 1 ποτήρι νερό (200 ml)

Προετοιμασία

Για να φτιάξετε αυτό το ρόφημα αποτοξίνωσης και καθαρισμού απλώς πλένετε και απολυμαίνετε το λεμόνι, το αγγούρι και την πιπερόριζα όπως επίσης και τα φύλλα του δυόσμου. Κόβετε όλα τα υλικά σε φέτες χωρίς να αφαιρέσετε τη φλούδα τους και στη συνέχεια τα τοποθετείτε στο ποτήρι με το νερό. Αφήνετε το μείγμα να σταθεί όλο το βράδυ και μπορείτε να το πιείτε το επόμενο πρωί. Μπορείτε να προσθέσετε παγάκια και μέλι για επιπλέον γεύση.

Ποια τα οφέλη αυτού του καθαριστικού ροφήματος;

Συνταγή αποτοξίνωσης - Νερό με λεμόνι και αγγούρι σε κανάτα

Καθένα από τα υλικά αυτού του ροφήματος προσφέρει ξεχωριστά και βασικά οφέλη στο σώμα σας.

 • Το λεμόνι είναι ένα εσπεριδοειδές, γνωστό για τις αποτοξινωτικές και καθαριστικές ιδιότητες που διαθέτει, οι οποίες βοηθούν στην εξάλειψη των άχρηστων ουσιών από το σώμα και προωθούν τον καθαρισμό του. Αυτό το παγκοσμίως γνωστό φρούτο είναι πολύ θεραπευτικό χάρη στην περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά που ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών. Το λεμόνι συμβάλλει στη βελτίωση της πέψης, προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα, εμποδίζει το πρήξιμο του στομάχου, προωθεί την αποβολή υγρών και χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες με τη μορφή πηκτίνης βοηθά στη μείωση της απορρόφησης λιπαρών.
 • Η πιπερόριζα δρα ως φυσικό αντιφλεγμονώδες, βελτιώνει την υγεία του πεπτικού συστήματος και επηρεάζει με θετικό τρόπο το νευρικό σύστημα. Ένα από τα κύρια ενεργά συστατικά της είναι η τζιντζερόλη η οποία σύμφωνα με ειδικούς όταν αποθηκεύεται και αποξηραίνεται μετατρέπεται σε μια ουσία γνωστή ως σογκαόλη, η οποία προσφέρει στην πιπερόριζα τις καταπληκτικές της ιδιότητες. Η πιπερόριζα προωθεί τα γαστρικά υγρά και συμβάλλει στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τις τροφές. Βοηθά στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού με στόχο την καύση του λίπους ενώ παράλληλα προωθεί την εξάλειψη της κατακράτησης υγρών.
 • Το αγγούρι είναι ένα ιδιαίτερα ισχυρό διουρητικό που προωθεί την εξάλειψη υγρών που αποθηκεύονται στο σώμα. Επιπλέον, βοηθά στη βελτίωση της πέψης και προωθεί την απομάκρυνση άχρηστων ουσιών από το σώμα με στόχο τη βελτίωση της υγείας. Αυτό το λαχανικό έχει λίγες θερμίδες, υψηλή περιεκτικότητα σε νερό όπως αναφέρει στη μελέτη του ο καθηγητής Mukherjee PK και θρεπτικά συστατικά τα οποία ωφελούν την υγεία. Περιέχει μόνο 13 kcal ανά 100 γραμμάρια, μια μικρή ποσότητα βιταμίνης Α και βιταμινών Β, C και Ε. Επιπλέον, περιέχει μεταλλικά στοιχεία όπως κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο και σίδηρο.

Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Akinyemi AJ, Oboh G, Ademiluyi AO, Boligon AA, Athayde ML. (2016). Effect of Two Ginger Varieties on Arginase Activity in Hypercholesterolemic Rats. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27079229.
 • Defraigne, J. O., & Pincemail, J. (2008). Oxydation stress and antioxydants: Legend and realities. Revue Medicale de Liege.
 • Jeong CH, Bode AM, Pugliese A, Cho YY, Kim HG, Shim JH, Jeon YJ, Li H, Jiang H, Dong Z. Gingerol suppresses colon cancer growth by targeting leukotriene A4 hydrolase.  The Hormel Institute, University of Minnesota, Austin, Minnesota, USA.(2009). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19531649.
 • Kaczmarczyk MM1, Miller MJ, Freund GG. The health benefits of dietary fiber: beyond the usual suspects of type 2 diabetes mellitus, cardiovascular disease and colon cancer.
  Division of Nutritional Sciences, College of Medicine, University of Illinois at Urbana-Champaign, Urbana, IL. (2012). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22401879.
 • Mahmoud MF1, Diaai AA, Ahmed F. Evaluation of the efficacy of ginger, Arabic gum, and Boswellia in acute and chronic renal failure. Department of Pharmacology, Faculty of Pharmacy, Zagazig University, Zagazig, Egypt. (2012). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22017619
 • Mittler, R. (2002). [Antioxidants and oxidative stress]. TRENDS in Plant S Cience.
 • Nafiseh Khandouzi, Farzad Shidfar,* Asadollah Rajab, Tayebeh Rahideh,d Payam Hosseini, and Mohsen Mir Taherif. (2015). The Effects of Ginger on Fasting Blood Sugar, Hemoglobin A1c, Apolipoprotein B, Apolipoprotein A-I and Malondialdehyde in Type 2 Diabetic Patients.  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4277626/.
 • Nakada SY, Holmes RP, Assimos DG. Quantitative assessment of citric acid in lemon juice, lime juice, and commercially-available fruit juice products. Penniston KL1, . Department of Surgery, Division of Urology, University of Wisconsin School of Medicine and Public Health, Madison, Wisconsin. (2008). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18290732/.
 • Sepahpour, S., Selamat, J., Manap, M. Y. A., Khatib, A., & Razis, A. F. A. (2018). Comparative analysis of chemical composition, antioxidant activity and quantitative characterization of some phenolic compounds in selected herbs and spices in different solvent extraction systems. Molecules. https://doi.org/10.3390/molecules23020402.
 • Yokoyama T, Date C, Kokubo Y, Yoshiike N, Matsumura Y, Tanaka H. Serum vitamin C concentration was inversely associated with subsequent 20-year incidence of stroke in a Japanese rural community. The Shibata study. Department of Epidemiology, Medical Research Institute, Tokyo Medical and Dental University, Tokyo, Japan. (200). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11022052.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.