Σπιτικές φανταστικές θεραπείες για τον συριγμό

Εάν ο συριγμός δεν προκαλείται από ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας, μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε με σπιτικές θεραπείες, οι οποίες θα βελτιώσουν τα συμπτώματα και θα διευκολύνουν την αναπνοή χάρη στις αποσυμφορητικές τους ιδιότητες.
Σπιτικές φανταστικές θεραπείες για τον συριγμό
Nelton Abdon Ramos Rojas

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Nelton Abdon Ramos Rojas.

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Μερικές φορές οι άνθρωποι παράγουν θορύβους ή ήχους σφυρίσματος όταν ο αέρας διέρχεται από τις αναπνευστικές οδούς. Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό ως «συριγμός», που δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα σε αυτήν την περιοχή. Για να το ανακουφίσετε, δοκιμάστε αυτές τις σπιτικές θεραπείες για τον συριγμό που μπορεί να είναι αρκετά αποτελεσματικές.

Ο συριγμός είναι ένα σημάδι που χαρακτηρίζει μια αναπνευστική πάθηση, όπως το άσθμα ή η βρογχίτιδα. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτές οι καταστάσεις έχουν την προέλευσή τους στις αναπνευστικές οδούς που βρίσκονται στο στήθος. Ομοίως, μπορεί να συνοδεύονται από νυχτερινό βήχα, ρίγη, κρύα αναπνοή, ρινική βλέννα, ερεθισμένα μάτια, πυρετό και ιγμορίτιδα, μεταξύ άλλων.

Για να ξεκινήσει μια επαρκής θεραπεία, απαιτείται διάγνωση για τον προσδιορισμό των αιτιών του προβλήματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει πάντα να πηγαίνετε στο γιατρό.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για μια πολύ ήπια κατάσταση, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιες σπιτικές θεραπείες για τον συριγμό που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση των συμπτωμάτων με αρκετά γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο.

Ατμοί με φασκόμηλο για τον συριγμό

Σπιτικές φανταστικές θεραπείες για τον συριγμό

Το φασκόμηλο είναι ένα από τα πιο γνωστά φαρμακευτικά φυτά για τη θεραπεία αναπνευστικών προβλημάτων. Λόγω των αντιφλεγμονωδών και αποχρεμπτικών ιδιοτήτων του, μπορεί να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των προσβεβλημένων διόδων σχεδόν αμέσως, ανακουφίζοντας έτσι από αυτή την κατάσταση.

Οι ατμοί μπορούν να παρασκευαστούν με μερικά φύλλα φασκόμηλου σε ένα μπολ με νερό. Απλά αφήστε τα φύλλα να βράσουν για περίπου είκοσι λεπτά και μετά σκεπάστε το κεφάλι με μια πετσέτα για να δεχτούν τους ατμούς.

Κουρκουμάς

Λίγο κουρκουμά.

Αυτό είναι ένα μπαχαρικό από την Ινδία που φέρνει πολλά οφέλη για την υγεία. Μεταξύ των ιδιοτήτων του είναι η μεγάλη αντιφλεγμονώδης του δύναμη, γι’ αυτό χρησιμοποιείται ευρέως εδώ και πολλά χρόνια για τη θεραπεία παθήσεων του αναπνευστικού. Αυτό οφείλεται στην περιεκτικότητά του σε κορτικοστεροειδή, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Ο σωστός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη φυσική θεραπεία στο σπίτι είναι να φτιάξετε ένα είδος πάστας για να το εφαρμόσετε στο στήθος ως κατάπλασμα. Για να επιτύχετε εκατό τοις εκατό αποτελεσματικότητα, είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε σε ένα ζεστό πανί για δέκα λεπτά.

Ωστόσο, η κατανάλωσή του θα πρέπει να ελέγχεται, αφού περιέχει μυκοτοξίνες. Αυτό το συστατικό σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις.

Η χρήση του δεν συνιστάται εάν είστε έγκυος ή εάν έχετε προβλήματα με τη χοληδόχο κύστη ή το συκώτι. Είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό πριν αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε σε τακτική βάση.

Σπόροι μουστάρδας

Σπόροι μουστάρδας.

Οι αλεσμένοι σπόροι μουστάρδας είναι μια σπιτική θεραπεία που μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική στην ανακούφιση των αναπνευστικών παθήσεων. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν μεγάλες αποσυμφορητικές δυνάμεις.

Αυτή η θεραπεία μπορεί να παρασκευαστεί πολύ απλά αλέθοντας τους σπόρους σε λεπτή σκόνη. Στη συνέχεια, μπορείτε να ετοιμάσετε μια πάστα για να «αλείψετε» στο στήθος σας και στη συνέχεια να τοποθετήσετε ένα ζεστό βρεγμένο πανί από πάνω για δέκα ή δεκαπέντε λεπτά.

Φυσικά, πριν την απλώσετε απευθείας στο σώμα, συνιστάται να απλώσετε μια στρώση βαζελίνη ή προστατευτική κρέμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να κάψει το δέρμα εάν παραμείνει για ώρα. Είναι καλύτερο να παρακολουθούμε την κατάσταση του δέρματός μας όσο το εφαρμόζουμε.

Κρεμμύδια για τον συριγμό

Κόβουμε το κρεμμύδι.

Τα κρεμμύδια είναι μια από τις πιο δημοφιλείς σπιτικές θεραπείες για τον συριγμό. Μπορεί να θεραπεύσει και να ανακουφίσει αναπνευστικά προβλήματα, καθώς διεγείρει την αποσυμφόρηση και την απόχρεμψη. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να μας βοηθήσει να καθαρίσουμε τους αεραγωγούς για να αναπνέουμε καλύτερα.

Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό για την καταπολέμηση της πάθησης που μας προκαλεί συριγμό.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους:

  • Κόβουμε ένα κρεμμύδι και εισπνέουμε απευθείας
  • Σιρόπι – παρασκευάζεται κόβοντας ένα κρεμμύδι σε φέτες και προσθέτοντας μια κουταλιά μέλι

Τώρα που γνωρίζετε τα οφέλη αυτών των θεραπειών, σας ενθαρρύνουμε να τα χρησιμοποιήσετε για να ανακουφίσετε τον συριγμό. Αυτές μπορεί να είναι ένα καλό συμπλήρωμα στη θεραπεία που ακολουθείτε. Σίγουρα θα παρατηρήσετε τη διαφορά!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.