Συμβουλές για να μια ευτυχισμένη, υγιή εμμηνόπαυση

Το να παραμείνετε υγιείς και ευτυχισμένοι κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης προϋποθέτει να φροντίζετε τον εαυτό σας, αλλά και να ακούτε το σώμα σας. Μόνο τότε θα συνειδητοποιήσετε ότι παραμένετε αυτή που ήσασταν και πριν, μόνο με περισσότερες εμπειρίες ζωής.
Συμβουλές για να μια ευτυχισμένη, υγιή εμμηνόπαυση

Έχει γραφτεί από Ángela Aragón

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Συμβουλές για να μια ευτυχισμένη, υγιή εμμηνόπαυση! Η εμμηνόπαυση αποτελεί ένα φυσιολογικό φαινόμενο στον γυναικείο κύκλο ζωής, που πολλοί παρεξηγούν. Τελικά, υπάρχουν πολλές προκαταλήψεις σχετικά με αυτή την ορμονική μεταβολή, σε τέτοιο σημείο μάλιστα που κάποιες γυναίκες πιστεύουν ότι μετά από αυτό το ορόσημο επέρχεται η παρακμή της ζωής τους. Πέρα από όλα αυτά, είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως είναι απόλυτα εφικτό να έχετε μια ευτυχισμένη, υγιή εμμηνόπαυση.

Όπως και στην αρχή της εφηβείας, αυτή η φάση επιφέρει εύλογες αλλαγές στο σώμα αλλά και στη διάθεσή σας. Αλλαγές που δεν είναι πάντοτε ευχάριστες.

Ωστόσο, στις μέρες μας οι αλλαγές αυτής της φάσης γίνονται όλο και πιο εύκολα κατανοητές, ενώ διακρίνονται όλο και περισσότεροι τρόποι που μπορούν να ελέγξουν τις επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης. Το αποτέλεσμα είναι η επίτευξη τόσο μιας καλής σωματικής αλλά και συναισθηματικής υγείας.

Αξίζει να δώσετε μια ευκαιρία στις παρακάτω συμβουλές και να παραμείνετε πιστοί σε αυτές.

Συμβουλές για μια υγιή εμμηνόπαυση

1. Φροντίστε τα οστά σας

διέλθετε μια ευτυχισμένη, υγιή εμμηνόπαυση
Είναι συχνό φαινόμενο τα οστά να αρχίσουν να φθείρονται κατά την εμμηνόπαυση. Ως εκ τούτου, είναι καλή ιδέα να προσθέσετε τρόφιμα στη διατροφή σας με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και άλλα μέταλλα. Έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και τη δύναμη να επιβραδύνουν τη γήρανση των οστών σας.

Συνοδεύστε αυτά τα τρόφιμα με άσκηση για να ενισχύσετε τις ιδιότητές τους. Μια από τις πιο καλύτερες προτεινόμενες ασκήσεις είναι το περπάτημα. Θα σας βοηθήσει επίσης στο κάψιμο του λίπους που αρχίζει να συσσωρεύεται, αλλά και στη βελτίωση της κυκλοφορίας σας.

2. Καθίστε για 20 λεπτά στον ήλιο καθημερινά

διέλθετε μια ευτυχισμένη, υγιή εμμηνόπαυση
Η έκθεση στον ήλιο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνθέσει ο οργανισμός σας βιταμίνη D. Το χαρακτηριστικό που κάνει αυτή τη βιταμίνη τόσο σημαντική είναι το ότι βοηθάει στην απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό. Το φως του ήλιου βοηθά επίσης στο να βελτιωθεί η διάθεσή σας. Έτσι έχετε με έναν σμπάρο δύο τρυγόνια.

Ωστόσο, επιλέξτε την κατάλληλη στιγμή για να εκτεθείτε στον ήλιο. Οι πρώτες ώρες του ήλιου το πρωί και οι τελευταίες το απόγευμα είναι καλύτερες.

Θυμηθείτε ότι οι ακτίνες UV μπορούν να βλάψουν το δέρμα σας, οπότε λάβετε προφυλάξεις.

3. Πίνετε πολύ νερό για μια υγιή εμμηνόπαυση

διέλθετε μια ευτυχισμένη, υγιή εμμηνόπαυση
Είτε διαβάζετε αυτή τη συμβουλή επειδή θέλετε να αποφύγετε το εν λόγω σύμπτωμα, είτε το νιώθετε αυτή τη στιγμή, σίγουρα έχετε ακούσει για τις εξάψεις. Πρόκειται για ένα ξαφνικό, έντονο αίσθημα θερμότητας που συχνά προκαλεί πολλή εφίδρωση.

Για να αποφύγετε την αφυδάτωση, είναι καλύτερο να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Αυτή η συμβουλή ισχύει για όλους, αλλά είναι ιδιαίτερης σημασίας αν διέρχεστε εμμηνόπαυση.

Η ποιότητα του δέρματός σας αλλά και το αν το σώμα σας λειτουργεί καλά εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο νερό πίνετε. Χωρίς νερό, θα έχετε περισσότερες ρυτίδες, το δέρμα σας θα είναι πιο σκούρο και τα όργανα σας δεν θα είναι σε θέση να λειτουργούν όπως θα έπρεπε.

4. Βγείτε έξω με τους φίλους σας

διέλθετε μια ευτυχισμένη, υγιή εμμηνόπαυση
Οι φίλοι θα σας βοηθήσουν να μείνετε ευτυχισμένοι και υγιείς κατά την εμμηνόπαυση.

Πάνω, συγκρίναμε την εμμηνόπαυση με την εφηβεία. Και οι δύο φάσεις ανάπτυξης μοιάζουν με μια απρόβλεπτη συναισθηματική περιπέτεια.

Επομένως, πρέπει να βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας. Η έξοδος με τους φίλους σας είναι πολύ σημαντική. Η συζήτηση και η αλληλεπίδραση με άλλα άτομα έχουν εξαιρετικά θετικό πρόσημο στον εγκέφαλό σας.

Παρέχει επίσης μια ασφάλεια που χρειάζεστε. Θα περάσετε ευχάριστα μαζί, αλλά θα έχετε επίσης και κάποιον για να μοιραστείτε τα προβλήματά σας. Η εξωτερίκευση των συναισθημάτων κάνει καλό και δυναμώνει τη συναισθηματική και ψυχική υγεία μας.

5. Διαλογιστείτε για μια υγιή εμμηνόπαυση

διέλθετε μια ευτυχισμένη, υγιή εμμηνόπαυση
Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, είναι το να αφιερώσετε χρόνο για την ανασυγκρότηση και την ενδοσκόπησή σας. Όπως γνωρίζετε, ο διαλογισμός σηματοδοτεί τη σύνδεση με τον εαυτό σας, με την ύπαρξή σας και με το ποιοι είστε πραγματικά. Δεν τον δεσμεύουν οι υποχρεώσεις και η έλλειψη χρόνου.

Να έχετε στο μυαλό πως τα χρόνια που περνούν δεν μπορούν να σας το στερήσουν αυτό. Θα έχετε πάντα την ίδια αύρα. Τελικά, είστε απλώς μια νέα εκδοχή του παιδιού που ήσασταν κάποτε. Ο διαλογισμός αφαιρεί όλες εκείνες τις μάσκες που έχετε φορέσει κατά καιρούς και σας κάνει να ξαναβρείτε τον αληθινό σας εαυτό.

Ο διαλογισμός μπορεί να σας δώσει τη γαλήνη που αναζητάτε αυτή τη στιγμή της ζωής σας. Θα συνειδητοποιήσετε ότι το σώμα σας μπορεί να αλλάξει, αλλά η ύπαρξή σας παραμένει άθικτη.

Θα σας κάνει ικανές να απολαύσετε τον εαυτό σας και να αγαπήσετε τις αλλαγές του.

Οι αλλαγές που φέρνει η εμμηνόπαυση μπορούν στην πραγματικότητα να μετατραπούν σε έναν τρόπο να κοιτάξετε και να ανακαλύψετε ποιοι πραγματικά είστε. Να σκεφτείτε τι θέλετε και τι είναι καλό για σας.

Προσέξτε τον εαυτό σας και απαλλαγείτε από όλα τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.