Θα βρείτε τις απαντήσεις που ψάχνετε στο υποσυνείδητο

Αισθάνεστε έλλειψη κινητοποίησης; Βρίσκεστε σε μια τοξική σχέση; Αισθάνεστε μοναξιά; Φοβάστε; Μάθετε να εξετάζετε και να διερευνάτε το υποσυνείδητο και να εξερευνάτε τα βάθη του.
Θα βρείτε τις απαντήσεις που ψάχνετε στο υποσυνείδητο

Έχει γραφτεί από Raquel Lemos Rodríguez

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Πόσα προβλήματα προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε τελευταία; Ένα; Αρκετά; Δεκάδες; Μερικές φορές μπορείτε να βρείτε τη λύση εύκολα αν ψάχνετε στο υποσυνείδητο.

Πρέπει απλώς να μάθετε να το ακούτε και να ερμηνεύετε όσα σας λέει. Ωστόσο η πρόσβαση στο υποσυνείδητο δεν είναι εύκολη και απαιτεί πολλή ενδοσκόπηση.

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να στραφούν σε κάποιον ψυχολόγο που ειδικεύεται στην ύπνωση προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό το κομμάτι της ψυχής τους. Άλλοι προσπαθούν μόνοι τους, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του “περπατήματος μέσα στο σπίτι”.

Το υποσυνείδητο σάς μιλάει

Ψάχνετε στο υποσυνείδητο - Θλιμμένη γυναίκα

Πάθατε ποτέ κρίση πανικού; Δεν πρόκειται για τίποτε άλλο παρά για ένα μήνυμα που σας στέλνει ο νους σας για σας αφυπνίσει.

Μπορεί να μη γνωρίζετε γιατί εμφανίζεται αυτό το άστοχο άγχος. Είναι επίσης πιθανό ότι μεταφέρετε στην πλάτη σας κάποια προβλήματα εδώ και πολύ καιρό.

Όταν περιμένετε υπερβολικά για να λύσετε κάποιο πρόβλημα, γίνεται εμπόδιο.

Γνωρίζετε ότι το να αγνοείτε τα προβλήματά σας δεν είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, όμως εξακολουθείτε να περιμένετε μέχρι αυτά να γίνουν οριστική πραγματικότητα.

Αν το σώμα σας σάς μιλάει με κάποιον τρόπο, πρέπει να το ακούσετε.

Η μηχανή της σκέψης

Ψάχνετε στο υποσυνείδητο - Σύννεφα στο κεφάλι

Όπως λέει ο Bruce Lipton, γιατρός και ερευνητής:

“Το υποσυνείδητο είναι εκατομμύρια φορές πιο ισχυρό και πιο σημαντικό από τον συνειδητό νου. Χρησιμοποιείτε το υποσυνείδητό σας το 95% του χρόνου αλλά δεν μπορείτε να το ελέγξετε”.

Αυτό συμβαίνει επειδή πρόκειται για ένα μέρος του νου σας με πολύ υψηλό επίπεδο σπουδαιότητας αναφορικά με τις διεργασίες της σκέψης.

Σκεφτείτε μερικές απαντήσεις που έρχονται αυτόματα στο νου μετά από κάποιες ερωτήσεις. Για παράδειγμα:

“Πού βρίσκεται ο Πύργος του Άιφελ;”

“Στο Παρίσι”.

Το λέτε χωρίς να σκεφτείτε επειδή έχει εσωτερικευτεί από το υποσυνείδητό σας.

Το ίδιο πράγμα συμβαίνει όταν κινείτε τα δάχτυλα του χεριού σας ή όταν βγαίνετε για μια βόλτα. Δεν χρειάζεται να έχετε επίγνωσης της κίνησης για να την κάνετε.

Περιέργως μπορεί να συμβεί και το αντίθετο.

Υπάρχουν πολλά ζητήματα τα οποία πιθανώς δεν συνειδητοποιείτε πλήρως. Ίσως επειδή δεν θέλετε να τους δώσετε προσοχή ή επειδή επιθυμείτε να τακτοποιηθούν από μόνα τους.

Υποσυνείδητο και ένστικτο

Ψάχνετε στο υποσυνείδητο - Γυναίκα γέρνει το κεφάλι προς τα πίσω

Το ένστικτό σας σχετίζεται στενά με το υποσυνείδητο. Έχετε ποτέ ξανασκεφτεί κάποια απόφαση επειδή η διαίσθησή σας σάς είπε ότι δεν ήταν η καλύτερη επιλογή;

Αν και μπορεί να το ονομάζετε αυτό “προαίσθημα”, στην πραγματικότητα αποτελεί αντανάκλαση του υποσυνειδήτου σας.

Σας ενθαρρύνει να κάνετε τη σωστή επιλογή, εκείνη που γνωρίζει ότι θα σας ωφελήσει, δίνοντάς σας μια σιωπηλή εντολή.

Γι’αυτό είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι να το ακούσετε. Αυτό το μέρος του εαυτού σας θα σας βοηθήσει σε διάφορες πτυχές της ζωής σας.

Πώς το πετυχαίνετε αυτό;

  • Δώστε προσοχή στα συναισθήματά σας: η καταπίεση όσων αισθάνεστε είναι μια μάταιη προσπάθεια να κάνετε το υποσυνείδητό σας να σωπάσει.
  • Μη φοβάστε να ανακαλύψετε τον εαυτό σας: όταν ψάχνετε στο υποσυνείδητο, μπορεί να βρείτε μέρη του εαυτού σας που δεν σας αρέσουν.
  • Αποδεχτείτε την κατάσταση: δεν οφείλονται τα πάντα σε κακή τύχη και δεν κατευθύνονται εναντίον σας όλα τα αρνητικά. Τα άσχημα πράγματα δεν επιλέγουν σε ποιους συμβαίνουν.
  • Περάστε λίγο χρόνο μόνοι σας: το να φοβάστε να μείνετε μόνοι σας σάς κάνει να αναζητάτε πολυσύχναστα μέρη για να αποφύγετε να δώσετε προσοχή στον εαυτό σας.

Μην παραλείψετε να διαβάσετε το άρθρο: Λογική ή διαίσθηση; Τι σας χαρακτηρίζει περισσότερο;

Συνδεθείτε με τον βαθύτερο εαυτό σας – Ψάχνετε στο υποσυνείδητο

Ψάχνετε στο υποσυνείδητο - Γυναίκα γράφει σε τετράδιο

Η ενσυνειδητότητα, που είναι επίσης γνωστή ως πλήρης συνείδηση, είναι μία πρακτική που θα σας βοηθήσει να συνδεθείτε με τον βαθύτερο εαυτό σας.

Ο διαλογισμός, μία από τις τεχνικές της, θα σας επιτρέψει να το πετύχετε.

Αν όμως θέλετε να ξεκινήσετε με τον εαυτό σας, πρέπει να αρχίσετε να δίνετε από την αρχή προσοχή στα όνειρά σας.

Ακόμα και αν δεν πιστεύετε ότι έχει και πολύ νόημα, η καταγραφή τους ώστε να τα αναλύσετε αργότερα αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα για να ανοίξετε τις γραμμές επικοινωνίας με το υποσυνείδητό σας.

Μόλις αυτό συμβεί, είναι σημαντικό να κάνετε κάποια αλλαγή. Πρέπει να αλλάξετε ό,τι σας πληγώνει και σας καταπιέζει καθώς και να θεραπεύσετε τις πληγές που δεν κλείνουν.

Το να συνεχίσετε όπως πριν πάνω στο ίδιο μονοπάτι σημαίνει ότι στρέφετε την πλάτη σας στα ένστικτά σας.

Η αλλαγή της συμπεριφοράς σας είναι κάτι δύσκολο, όπως και η επίλυση προβλημάτων -όμως ακόμα και αν δεν κάνετε τίποτα, το υποσυνείδητό σας δουλεύει.

Δεν θα κουραστεί ποτέ να σας στέλνει σήματα που λένε ότι πρέπει να αλλάξετε μονοπάτι και να δώσετε προσοχή στις λύσεις που βρίσκονται μπροστά σας.

Αισθάνεστε έλλειψη κινητοποίησης; Βρίσκεστε σε μια τοξική σχέση; Αισθάνεστε μοναξιά; Φοβάστε; Τι πράγμα;

Πρέπει εξετάστε και να ψάχνετε στο υποσυνείδητο ώστε να εξερευνήστε τα βάθη του.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.