Χρήσιμες συμβουλές για να θεραπεύσετε τα τσάκρα σας

6 Φεβρουαρίου 2016
Μάθετε περισσότερα για το πώς να θεραπεύσετε τα τσάκρα σας στο παρακάτω άρθρο.

Τα τσάκρα είναι κανάλια ενέργειας που διατρέχουν το σώμα σας. Η ζωή και η υγεία ρέουν μέσα τους. Αν ένα ή περισσότερα από αυτά ασθενούν, αυτό γίνεται αισθητό σε ολόκληρο το σύστημα. Μάθετε περισσότερα για το πώς να θεραπεύσετε τα τσάκρα σας στο παρακάτω άρθρο.

Βασικά στοιχεία για τα τσάκρα

Για να αναπτύξουμε πλήρως το συγκεκριμένο θέμα, θα χρειαζόμασταν ώρες ολόκληρες, επομένως είναι καλό να σας πούμε τουλάχιστον τα σημαντικότερα για το πως θα θεραπεύσετε τα τσάκρα σας. Η λέξη «τσάκρα» προέρχεται από τα Σανσκριτικά και σημαίνει «τροχός ενέργειας» ή «τροχός φωτός». Τα κέντρα αυτά συνδέονται με ροές ενέργειας, επομένως ρυθμίζουν επίσης την επαφή σας με το σύμπαν.

Βάση ή ρίζα

Έχει σκούρο κόκκινο χρώμα και βρίσκεται στο σημείο του περινέου, ανάμεσα στον πρωκτό και τα γεννητικά όργανα. Μπλοκάρεται από το φόβο και, όταν συμβαίνει αυτό, προκαλείται ισχιαλγία, καρκίνος των ωοθηκών, της μήτρας ή του ορθού, δυσκοιλιότητα, προβλήματα στον προστάτη, κιρσοί, αιμορροΐδες και ασθένειες του ανοσοποιητικού. Προκαλείται επίσης απογοήτευση, συναισθηματική αστάθεια, κατάθλιψη και χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Σεξουαλικά όργανα ή σπλήνα

Είναι πορτοκαλί και βρίσκεται στα εσωτερικά γυναικεία όργανα, στην ουροδόχο κύστη, στη λεκάνη, στα έντερα και στους γλουτιαίους. Το μπλοκάρισμά του προκαλεί ένταση στη μέση και στη λεκάνη, ισχιαλγία, χρόνια κόπωση, ανικανότητα, διαβήτη, καρκίνο, ευερέθιστο έντερο και λοιμώξεις των νεφρών και της ουροδόχου κύστης. Από συναισθηματικής πλευράς, προκαλείται άγχος, φόβος, ζήλια, έλλειψη εμπιστοσύνης και ανησυχία.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο: Φυσική αποτοξίνωση της ουροδόχου κύστης

Ηλιακό πλέγμα

Είναι κίτρινο και βρίσκεται πάνω από τον αφαλό. Περιλαμβάνει επίσης το συκώτι, το πάγκρεας, την ουροδόχο κύστη, τα νεφρά, το στομάχι, το λεπτό έντερο και τη θωρακική κοιλότητα. Οι ανισορροπίες λόγω του μπλοκαρίσματός του ηλιακού πλέγματος προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα και προβλήματα στο ανοσοποιητικό, βουλιμία, ανορεξία, διαβήτη, οξέα στο στομάχι, έλκη, χολόλιθους, ηπατίτιδα, κίρρωση ήπατος και αρθρίτιδα. Όσον αφορά στα συναισθήματα, προκαλείται θυματοποίηση, άγχος, θυμός, απογοήτευση, ενοχή, αμφιβολία και ανάγκη για συνεχή έγκριση.

Καρδιά

Χρήσιμες συμβουλές για να θεραπεύσετε τα τσάκρα σας

Είναι πράσινο και μπλοκάρεται από τον πόνο και τη θλίψη. Περιλαμβάνει επίσης τους πνεύμονες, τη σπονδυλική στήλη, τους κροτάφους, τον οισοφάγο και το νευρικό σύστημα. Τα προβλήματα που προκύπτουν όταν μπλοκάρεται είναι καρδιακές και αναπνευστικές νόσοι, καρκίνος του μαστού, στηθάγχη, πνευμονία, υπέρταση και πόνος στη σπονδυλική στήλη. Από συναισθηματικής πλευράς, μπορεί να προκληθεί παθητικότητα, κατάθλιψη, αναισθησία και οδύνη.

Διαβάστε επίσης: 8 συνήθειες που προκαλούν κατάθλιψη

Λαιμός

Είναι γαλάζιο και περιλαμβάνει το στόμα, το λάρυγγα, τα ούλα, την τραχεία, τους θυρεοειδείς αδένες, τη σπονδυλική στήλη, τα δόντια και τους ώμους. Η ανισορροπία του προκαλεί πονόλαιμο, αιμορραγία των ούλων, απώλεια φωνής, αλλεργίες, γρίπη και χρόνιες λοιμώξεις. Από συναισθηματικής πλευράς, προκαλείται εμμονή, κατάθλιψη, φόβος, φοβίες, αναποφασιστικότητα και στασιμότητα.

Τρίτο μάτι ή μέτωπο

Είναι βαθύ μπλε και περιλαμβάνει τη μύτη, τα αφτιά, τα μάτια, την επίφυση και την υπόφυση, το νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο. Τα προβλήματα από το μπλοκάρισμά του περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, όγκους στον εγκέφαλο, τύφλωση, κώφωση, σπασμούς, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια και προβλήματα στη σπονδυλική στήλη. Οι συναισθηματικές συνέπειες του μπλοκαρίσματός του είναι ο φόβος, οι φοβίες, η σύγχυση, οι εφιάλτες, η σχιζοφρένεια, ο πανικός και η κατάθλιψη.

Κορυφή του κεφαλιού

Είναι βιολετί και περιλαμβάνει το πάνω μέρος του κεφαλιού. Οι συνέπειες του μπλοκαρίσματός του στο σώμα είναι η χρόνια κόπωση, η υπερευαισθησία στο φως και στον ήχο, τα δερματικά προβλήματα και τα μυοσκελετικά προβλήματα. Από συναισθηματικής πλευράς, προκαλείται απώλεια σκοπού, έλλειψη σύνδεσης με το θεϊκό στοιχείο, ανησυχία, κατάθλιψη, στενομυαλιά και δυστυχία.

Πως να θεραπεύσετε τα τσάκρα σας

Για να θεραπεύσετε τα τσάκρα σας ελέγξτε αν είναι μπλοκαρισμένα

Θα πρέπει να κάνετε κάποια τεστ για να διαπιστώσετε αν ένα από τα τσάκρα σας μπλοκάρει το πέρασμα της ενέργειας στα υπόλοιπα, καθώς και αν υπάρχουν περισσότερα από ένα μπλοκαρισμένα σημεία. Απλώς πρέπει να απαντήσετε σε κάποιες ερωτήσεις για κάθε τσάκρα. Αν οι περισσότερες από τις απαντήσεις σας είναι αρνητικές, το συγκεκριμένο τσάκρα ίσως να είναι εκείνο που πρέπει να ξεμπλοκαριστεί. Δείτε τις ερωτήσεις για να θεραπεύσετε τα τσάκρα σας.

Πρώτο τσάκρα (ρίζα)

Αισθάνεστε παλλόμενοι, υγιείς; Αισθάνεστε στο σπίτι σας; Έχετε ισχυρή επιθυμία να ζήσετε; Αγαπάτε το σώμα σας και πιστεύετε ότι είστε ένας εκπληκτικός θησαυρός; Είστε γεμάτοι ενέργεια και κίνηση; Είστε τολμηροί;

Δεύτερο τσάκρα (ιερό οστό)

Έχετε μια υγιή σεξουαλική επιθυμία; Αισθάνεστε σεξουαλικά ικανοποιημένοι; Μπορείτε να εκφραστείτε σεξουαλικά; Μπορείτε να δώσετε και να πάρετε ευχαρίστηση;

Τρίτο τσάκρα (ηλιακό πλέγμα)

Ξέρετε τι θέλετε και έχετε αυτοπεποίθηση; Μπορείτε να πάρετε αποφάσεις μόνοι σας; Έχετε επίγνωση των συναισθημάτων σας; Μπορείτε να ελέγχετε τα συναισθήματά σας; Αισθάνεστε συναισθηματικά ισορροπημένοι;

Διαλογισμός για να θεραπεύσετε τα τσάκρα σας

Τέταρτο τσάκρα (καρδιά)

Έχετε υγιείς σχέσεις; Αγαπάτε τον εαυτό σας; Αγαπάτε τους ανθρώπους γύρω σας; Αισθάνεστε συμπόνια για τα ανθρώπινα πλάσματα; Αποδέχεστε τους άλλους όπως είναι; Είστε καλοί στη συνεργασία; Είστε ικανοί να αφοσιώνεστε σε κάτι;

Πέμπτο τσάκρα (λαιμός)

Μπορείτε να εκφραστείτε εύκολα; Έχετε μια ευτυχισμένη ζωή; Αναλαμβάνετε την ευθύνη για τη ζωή σας; Λύνετε τα προβλήματά σας μόνοι σας; Αισθάνεστε ότι αξίζετε ανταμοιβή για τις προσπάθειές σας; Διαθέτετε αρκετή πίστη ώστε να παίρνετε ρίσκα; Σας αρέσουν οι προκλήσεις;

Έκτο τσάκρα (τρίτο μάτι)

Είστε διανοητικά δυνατοί; Μπορείτε να λύνετε προβλήματα; Έχετε δημιουργικές ιδέες; Κάνετε ό,τι μπορείτε για να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας; Οραματίζεστε τους στόχους σας;

Έβδομο τσάκρα (κορυφή του κεφαλιού)

Αισθάνεστε ότι υπάρχει κάτι μεγάλο και εκπληκτικό; Αισθάνεστε συνδεδεμένοι με το Θεό ή με το σύμπαν; Αισθάνεστε ότι η ζωή σας έχει σκοπό;

Θετικές δηλώσεις για να θεραπεύσετε τα τσάκρα σας

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας διαλογισμού, με στόχο να θεραπεύσετε τα τσάκρα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φράσεις ή μάντρα, κάποιες μονοσύλλαβες λέξεις που επαναλαμβάνετε μερικές φορές (η πιο γνωστή είναι το «ΟΜ»). Υπάρχει μία συγκεκριμένη θετική δήλωση και ένα μάντρα για κάθε τσάκρα.

  • Πρώτο τσάκρα: «Είμαι ένα με όλα, είμαι σίγουρος/η ότι αγαπιέμαι». Το μάντρα είναι «ΛΑΜ».
  • Δεύτερο τσάκρα: «Αγαπώ τον εαυτό μου, τιμώ τον εαυτό μου και όλη τη ζωή». Το μάντρα είναι «ΜΑΜ».
  • Τρίτο τσάκρα: «Είμαι ένας μεγάλος/μια μεγάλη δημιουργός στην πραγματικότητά μου και αυτό με εμπνέει». Το μάντρα είναι «ΡΑΜ».
  • Τέταρτο τσάκρα: «Είμαι αγάπη και αποδοχή χωρίς όρους». Το μάντρα είναι «ΙΑΜ».
  • Πέμπτο τσάκρα: «Είμαι το όχημα της ζωής μου. Η δύναμη της επιλογής είναι δική μου». Το μάντρα είναι «ΓΙΑΜ».
  • Έκτο τσάκρα: «Είμαι σίγουρος/η ότι μπορώ να δω την αλήθεια». Το μάντρα είναι «ΟΜ» (ή «ΑΟΥΜ»).
  • Έβδομο τσάκρα: «Είμαι ένα με αυτή τη στιγμή». Εδώ δεν χρησιμοποιείτε κανένα μάντρα, επειδή διαλογίζεστε σιωπηλά.