Θεραπεία που βοηθά στην αντιμετώπιση του καρκίνου

Μια από τις εναλλακτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση του καρκίνου είναι το ταπεινό ραδίκι.
Θεραπεία που βοηθά στην αντιμετώπιση του καρκίνου

Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιανουαρίου, 2019

Ο καρκίνος αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες θανάτου στον κόσμο και πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των ανθρώπων που διαγιγνώσκονται με διάφορα είδη όγκων συνεχίζει να αυξάνεται. Τις τελευταίες δεκαετίες, η ιατρική έχει αναπτυχθεί και πλέον υπάρχουν πολλές θεραπείες για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν αποκρίνονται καλά σε αυτές τις θεραπείες και στο τέλος παραδίνονται στη νόσο.

Αν και η χημειοθεραπεία είναι μια από τις πλέον χρησιμοποιούμενες θεραπείες για την αντιμετώπιση του καρκίνου, υπάρχουν επίσης εναλλακτικές θεραπείες που προσφέρουν πολλά ελπιδοφόρα αποτελέσματα. Καθώς αυτές οι θεραπείες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατες των τυπικών ιατρικών θεραπειών, μπορούν να θεωρηθούν ως συμπληρωματικές της συνήθους θεραπείας.

Να θυμάστε επίσης ότι αυτές οι θεραπείες δεν έχουν τα ίδια αποτελέσματα για όλους τους ασθενείς με καρκίνο. Και είναι σημαντικό να ξέρετε ότι κυρίως εξαρτώνται από την εξέλιξη της νόσου.

Τσάι ραδικιού για την αντιμετώπιση του καρκίνου

Θεραπεία που βοηθά στην αντιμετώπιση του καρκίνου

Μια από τις εναλλακτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση του καρκίνου είναι το ταπεινό ραδίκι. Αυτό το βότανο, το οποίο είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο για τα πολλαπλά υγιεινά του οφέλη, αποτελεί μια πανίσχυρη συμπληρωματική θεραπεία για τον καρκίνο που είναι 100 φορές πιο αποδοτική από τη χημειοθεραπεία. Το τσάι ραδικιού διασπά τα καρκινικά κύτταρα σε λιγότερο από 48 ώρες.

Αυτό το φυτό είναι περιφρονημένο εδώ και χρόνια αλλά πλέον είναι γνωστό για τις ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες που διαθέτει. Είναι ένα φυτό που σίγουρα αξίζει να το έχετε στο σπίτι σας. Στην αρχαιότητα, τα ραδίκια χρησιμοποιούνταν για την προετοιμασία σιροπιών και εγχυμάτων για τη θεραπεία διαφόρων προβλημάτων υγείας. Αυτό που είναι πλέον γνωστό, είναι ότι τα οφέλη του είναι ακόμη μεγαλύτερα από αυτά που γνωρίζαμε παλαιότερα. Για παράδειγμα, η ρίζα του διαθέτει φαρμακευτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο.

Δείτε επίσης: 8 βότανα για πιο υγιείς πνεύμονες. Μάθετε περισσότερα

Οι επιστήμονες που μελέτησαν το φυτό ανακάλυψαν ότι η ρίζα του ραδικιού είναι ακόμη πιο αποτελεσματική από τη χημειοθεραπεία όσον αφορά στη θεραπεία του καρκίνου. Σε αντίθεση με τη χημειοθεραπεία, στοχεύει μόνο στα καρκινικά κύτταρα αφήνοντας άθικτα τα υγιή κύτταρα.

Τα ραδίκια διαθέτουν διουρητικές ιδιότητες, προωθούν την έκκριση της χολής, καθαρίζουν το συκώτι. Επίσης, καταπολεμούν τα συμπτώματα των αλλεργιών και μειώνουν τη χοληστερόλη. Περιέχουν βιταμίνη Β6, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη C, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο και φολικό οξύ. Περιέχουν επίσης μέχρι και 535% της απαιτούμενης ημερήσιας πρόσληψης της βιταμίνης Κ. Επίσης, περίπου 110% της συνιστώμενης ημερήσιας αξίας της βιταμίνης Α. Ενδιαφέροντα στοιχεία για την αντιφλεγμονώδη δράση του ραδικιού παραθέτουν σε μελέτη τους οι Jeon, H.-J., Kang, H.-J., Jung, H.-J., Kang, Y.-S., Lim, C.-J., Kim, Y.-M., & Park, E.-H.

Το θαύμα του τσαγιού με ραδίκι

Τσάι ραδικιού για την αντιμετώπιση του καρκίνου

Μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Γουίντσορ (Καναδάς) έδειξε ότι η ρίζα του ραδικιού μπορεί να καταστρέψει αποτελεσματικά τα καρκινικά κύτταρα χωρίς όμως να καταστρέφει τα υγιή κύτταρα.

Αυτή η μελέτη είναι εξαιρετικά νέα για την ιατρική καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, το τσάι από τη ρίζα αυτού του φυτού επηρεάζει μόνο τα καρκινικά κύτταρα προκαλώντας τη διάσπασή τους σε 48 ώρες και αφήνοντας άθικτα τα υγιή κύτταρα. Η μελέτη συμπέρανε ότι η συνεχής χρήση του τσαγιού από τη ρίζα ραδικιού είναι μια αποτελεσματική θεραπεία κατά του καρκίνου. Μπορεί να καταστρέψει τα περισσότερα από  τα καρκινικά κύτταρα στους πάσχοντες ασθενείς, δίνοντας ελπίδα σε αυτούς που νοσούν.

Δείτε το άρθρο: Τέσσερα ροφήματα για να αποβάλλετε τις τοξίνες

Με αυτά τα υποσχόμενα αποτελέσματα, η ερευνητική ομάδα έχει ήδη λάβει πρόσθετη χρηματοδότηση. Έτσι θα συνεχίσει την έρευνα αυτού του θαυματουργού φυτού.

Η περίπτωση του John di Carlo

Ο John di Carlo, ένας 72χρονος ασθενής είναι πεπεισμένος για τις θεραπευτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες του ραδικιού και ορκίζεται ότι έχει πραγματικά αποτελέσματα. Ο ασθενής υποβλήθηκε σε μια έντονη και επιθετική χημειοθεραπεία που διήρκησε τρία χρόνια. Στο διάστημα αυτό πολεμούσε για την υγεία του προκειμένου να θεραπευτεί από αυτή τη νόσο. Μετά, οι γιατροί του πρότειναν να πάει σπίτι του, να περάσει τις τελευταίες μέρες της ζωής του με αγαπημένα του πρόσωπα.

Λόγω της ελπίδας και της επιθυμίας του να ζήσει, ο di Carlo στράφηκε σε εναλλακτικές θεραπείες. Έψαχνε να βρει κάτι που θα τον βοηθούσε και τότε ανακάλυψε το τσάι από τη ρίζα του ραδικιού. Σύμφωνα με τη Natural News, μετά από τέσσερις μήνες το επίπεδο της ανάπτυξης του όγκου μειώθηκε. Ο ασθενής βίωσε μια μερική ή ολοκληρωτική ύφεση της νόσου .


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Jeon, H.-J., Kang, H.-J., Jung, H.-J., Kang, Y.-S., Lim, C.-J., Kim, Y.-M., & Park, E.-H. (2008). Anti-inflammatory activity of Taraxacum officinale. Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.jep.2007.09.006
  • Yarnell, E., & Abascal, K. (2009). Dandelion (Taraxacum officinale and T mongolicum). Integrative Medicine. https://doi.org/10.1016/j.jep.2011.02.027
  • Clare, B. A., Conroy, R. S., & Spelman, K. (2009). The diuretic effect in human subjects of an extract of Taraxacum officinale folium over a single day. Journal of Alternative and Complementary Medicine (New York, N.Y.). https://doi.org/10.1089/acm.2008.0152

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.