Τρεις αποτοξινωτικές δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά

Αυτές οι αποτοξινωτικές δίαιτες θα βοηθήσουν στην πεπτική διαδικασία και θα μειώσουν το φούσκωμα. Θα πρέπει να τις ακολουθήσετε μόνο για τη συνιστώμενη χρονική περίοδο για να αποφύγετε τυχόν ανεπιθύμητα αποτελέσματα.
Τρεις αποτοξινωτικές δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
Elisa Morales Lupayante

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: παιδαγωγο και διατροφολόγο Elisa Morales Lupayante.

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Οι αποτοξινωτικές δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά έχουν γίνει το καλύτερο στοίχημα για εμάς για την “επανεκκίνηση” ή την ανανέωση των οργάνων του σώματος που διαδραματίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο. Αυτές οι δίαιτες έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και, χάρη στον συνδυασμό των συστατικών που χρησιμοποιούν, καθαρίζουν το σώμα σας.

Υπάρχουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για αποτοξινωτικές δίαιτες, ειδικά αφού καταναλώσουν πολύ μεγάλες ποσότητες ή βιώνοντας συμπτώματα όπως κοιλιακό φούσκωμα, αέρια και την αίσθηση βάρους.

Ενώ δεν πρέπει να ακολουθείτε αυτές τις δίαιτες για μεγάλο χρονικό διάστημα, η χρήση τους βοηθά προσωρινά το σώμα να εξαλείψει τις τοξίνες του, να μειωθεί η δυσκοιλιότητα και να βελτιωθεί ο μεταβολισμός για ευκολότερη απώλεια βάρους.

Θέλετε να τις δοκιμάσετε; Στο σημερινό κείμενο, θα θέλαμε να μοιραστούμε 3 τύπους αποτοξινωτικής δίαιτας που μπορείτε να προσθέσετε στην καθημερινότητά σας για να τις δοκιμάσετε ως βοήθημα για την απώλεια βάρους ή για ενίσχυση της υγείας σας.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε αποτοξίνωση;

Οι αποτοξινωτικές δίαιτες είναι διατροφικά πλάνα που έχουν διάφορους στόχους. Πρώτα απ ‘όλα, στοχεύουν στο να καθαρίσουν και να εξαγνίσουν τα εκκρινόμενα όργανα του σώματος (ήπαρ, νεφρά και κόλον) προκειμένου να τα βοηθήσουν να δουλέψουν ακόμα καλύτερα όταν έρχονται αντιμέτωπα με τις τοξίνες.

Αυτές οι δίαιτες βασίζονται σε ελαφριά, εύπεπτα τρόφιμα, τα οποία είναι ιδανικά για τη ρύθμιση της πέψης και τη μείωση της αίσθησης φουσκώματος. Μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων, ενισχύουν την αντίσταση του σώματος ενάντια στις ασθένειες και αφήνουν πίσω τους ένα αξιοσημείωτο συναίσθημα γενικής ευημερίας.

Αυτά τα σχέδια διατροφής δεν προορίζονται για πάντα, καθώς είναι ελαφρώς περιοριστικά. Θα πρέπει να επιδιώξετε την υλοποίησή τους για ένα μέγιστο διάστημα 7 ημερών, μόνο τρεις ή τέσσερις φορές το χρόνο.

 

Τρόφιμα που είναι απαγορευμένα στις αποτοξινωτικές δίαιτες

αποτοξινωτικές δίαιτες

Πολλά καθημερινά τρόφιμα έχουν κοινά χαρακτηριστικά που δεν είναι κατάλληλα για τις αποτοξινωτικές δίαιτες. Αν και δεν είναι όλα αυτά τα τρόφιμα “επιβλαβή”, μερικά έχουν ιδιότητες που περιπλέκουν τη διαδικασία καθαρισμού.

Τα πιο συνηθισμένα είναι:

 • Επεξεργασμένα ή κονσερβοποιημένα κρέατα
 • Το κόκκινο κρέας
 • Επεξεργασμένα ή συσκευασμένα τρόφιμα
 • Κονσερβοποιημένα προϊόντα
 • Εμπορικά τρόφιμα που πωλούνται έτοιμα
 • Συσκευασμένα τηγανητά τρόφιμα ή σνακ
 • Κορεσμένα έλαια και βούτυρο
 • Το γρήγορο φαγητό
 • Ποτά και ανθρακούχα ποτά
 • Καφές και σοκολάτα

3 αποτοξινωτικές δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά που πρέπει να δοκιμάσετε

Τα τελευταία χρόνια, το ενδιαφέρον για αποτοξίνωση έχει αυξηθεί τόσο πολύ που πολλά πλάνα διατροφής έχουν σχεδιαστεί με βάση τα χαρακτηριστικά τους. Οι εναλλακτικοί τρόποι αποτοξίνωσης, ακόμη και αυτοί που προσαρμόζονται σε ορισμένες ανάγκες, είναι ένα κοινό εύρημα.

Παρακάτω, υπάρχουν 3 δείγματα μενού χαμηλών λιπαρών, τα οποία, εκτός από την αποτοξίνωση του σώματος, βοηθούν να καίτε θερμίδες ώστε να χάσετε βάρος πιο εύκολα. Μετά την ολοκλήρωση της δίαιτας, αφού την ακολουθήσετε για ένα μέγιστο διάστημα έξι ημερών, θα πρέπει να συνεχίσετε με μια ισορροπημένη διατροφή.


Αποτοξινωτική δίαιτα με αγκινάρα

αγκιναρα σε παγκο

Όταν πρόκειται για αποτοξινωτικές δίαιτες, η διατροφή με αγκινάρα είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές. Βελτιώνει την πέψη, βοηθά το σώμα να εξαλείψει τα περιττά υγρά και να χαθούν τα κιλά γρήγορα.

 • Πρωινό: Ένα φλιτζάνι τσαγιού αγκινάρα με λεμόνι, φρουτοσαλάτα και δύο φέτες ψωμιού ολικής αλέσεως.
 • Πρόγευμα: Ένα φλιτζάνι φυτικό γάλα ή φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού.
 • Μεσημεριανό: Καστανό ρύζι με αγκινάρες ή σαλάτα αγκινάρας με ντομάτα και σέλινο.
 • Σνακ: Λαχανικά και δύο κάψουλες αγκινάρας (μπορείτε να τις βρείτε σε φαρμακείο ή σε κατάστημα φυσικών τροφίμων).
 • Δείπνο: Ψητές αγκινάρες με μια μερίδα κοτόπουλου.

Σημείωση: Δεν θα πρέπει να παραμείνετε σε αυτή τη δίαιτα για περισσότερο από τρεις ημέρες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη δίαιτα πριν ξεκινήσετε μια ισορροπημένη διατροφή για απώλεια βάρους.

Αποτοξινωτική δίαιτα με βρώμη

Από θρεπτική άποψη, η βρώμη είναι ένα από τα πιο πλήρη σε ουσίες σιτηρά. Ήταν ανέκαθεν ένα μέρος μιας αποτοξινωτικής δίαιτας εξαιτίας των φυτικών ινών και των αντιοξειδωτικών που περιέχει και είναι το κλειδί για να βοηθηθεί το σώμα να εξαλειφθούν τα απόβλητα.

 • Πρωινό: Τρεις κουταλιές της σούπας βρώμης με γάλα και τέσσερις φράουλες.
 • Πρόγευμα: Μια μερίδα φρούτων ή ένα φλιτζάνι σούπα λαχανικών.
 • Μεσημεριανό: Τρεις κουταλιές της σούπας βρώμης με νερό ή γάλα, μεικτή σαλάτα και μια μερίδα ψημένου στήθους κοτόπουλου.
 • Σνακ: Χυμός φρούτων ή τσάι.
 • Δείπνο: Τρεις κουταλιές της σούπας βρώμης με νερό ή γάλα, σαλάτα με σπαράγγια με ελαιόλαδο και μια πρέζα αλατιού.

Σημείωση: Το μέγιστο χρονικό διάστημα που θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτή τη δίαιτα είναι για πέντε ημέρες. Μπορείτε να αλλάζετε μεταξύ τους τα τρόφιμα σε κάθε γεύμα για εναλλακτικές λύσεις, αλλά πάντα να συμπεριλάβετε τη βρώμη σύμφωνα με τις οδηγίες.

Αποτοξινωτική δίαιτα με ντομάτα

αποτοξινωτικές δίαιτες

Χάρη στις θρεπτικές τους ιδιότητες, οι ντομάτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά των διατροφικών πλάνων. Σε αυτή την περίπτωση, παίζει το κεντρικό ρόλο για μια από τις πιο γνωστές διατροφές αποτοξίνωσης στον κόσμο.

 • Με άδειο στομάχι: Ένα ποτήρι φρέσκο ​​χυμό ντομάτας.
 • Πρωινό: Δύο βραστές ντομάτες, καρυκευμένες με ρίγανη, ελαιόλαδο και αλάτι.
 • Πρόγευμα: Ένα ποτήρι φρέσκο ​​χυμό ντομάτας.
 • Μεσημεριανό: Σαλάτα ντομάτας με λαχανάκια ή φύτρα φασολιών. Μπορείτε να προσθέσετε μια μερίδα ψητό στήθος κοτόπουλου ή σολομού.
 • Σνακ: Ένα ποτήρι φρέσκου ντοματοχυμού.
 • Δείπνο: Σαλάτα ντομάτας με αγκινάρα, πιπεριά και μια μερίδα ψαριών.
 • Πριν πάτε για ύπνο: Στο τέλος της ημέρας πιείτε ένα άλλο ποτήρι με χυμό ντομάτας.

Σημείωση: Θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτή τη δίαιτα μόνο για τρεις ημέρες. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με λιγούρες, μπορείτε να προσθέσετε τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και χαμηλών θερμίδων στη διατροφή σας, όπως είναι τα φρούτα ή τρόφιμα ολικής αλέσεως.

Αισθάνεστε την πέψη σας λίγο υποτονική; Νιώθετε να έχετε φούσκωμα; Εάν έχετε αυτά τα συμπτώματα, ίσως είναι μια καλή στιγμή για να δοκιμάσετε μία από αυτές τις δίαιτες αποτοξίνωσης. Ακολουθήστε τις παραπάνω προτάσεις και επωφεληθείτε από τις ιδιότητές τους.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Klein AV., Kiat H., Détox diets for toxin elimination and weight management: a critical review of the evidence. J Hum Nutr Diet, 2015. 28 (6): 675-86.
 • De Souza RJ., Mente A., Maroleanu A., Cozma AI., Ha V., et al., Intake of saturated and trans unsaturated fatty acids and risk of all cause mortality, cardiovascular disease, and type 2 diabetes: systematic review and meta analysis of observational studies. BMJ, 2015.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.