Τρία σημάδια ότι το σώμα σας χρειάζεται βοήθεια

Μπορείτε να καταλάβετε πότε το σώμα σας χρειάζεται βοήθεια; Τα παρακάτω συμπτώματα μπορούν να λειτουργήσουν ως ενδείξεις για να σας ενημερώσουν ότι ήρθε η ώρα να επισκεφθείτε έναν γιατρό.
Τρία σημάδια ότι το σώμα σας χρειάζεται βοήθεια
Diego Pereira

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Diego Pereira.

Έχει γραφτεί από Katherine Flórez

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Μπορείτε να καταλάβετε πότε το σώμα σας χρειάζεται βοήθεια; Το σώμα είναι μια μηχανή και η μη πλήρης κατανόησή του μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές. Γι’ αυτό πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να το ακούτε για να το διατηρείτε σε καλή κατάσταση.

Οι αντισυμβατικοί τύποι ιατρικής που ασκούνται από την αρχαιότητα μιλούν για κάτι παρόμοιο. Πολλές αρχαίες ιατρικές πρακτικές βασίζονταν στα σήματα που έδινε το σώμα και στο πώς αυτά μπορούσαν να δείξουν τι του συμβαίνει.

Παρά το γεγονός ότι ήταν η πιο συνηθισμένη μέθοδος που χρησιμοποιούσαν οι γιατροί στο παρελθόν, πολλοί εξακολουθούν να τη χρησιμοποιούν, ακόμη και σήμερα.

Η κύρια λειτουργία αυτής της τεχνικής είναι να διαπιστωθούν οι ξαφνικές αλλαγές ή αλλοιώσεις που υπάρχουν στο σώμα τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά (για παράδειγμα, παρατηρώντας τα υγρά του σώματος όπως τα ούρα, ο ιδρώτας και τα δάκρυα).

Έχοντας αυτό κατά νου, παραθέτουμε μερικά σημάδια που δείχνουν ότι το σώμα σας χρειάζεται βοήθεια.

1. Οι απότομες αλλαγές στο βάρος είναι σημάδι ότι το σώμα σας χρειάζεται βοήθεια

Bebida natural para bajar de peso y eliminar las toxinas
Οι απότομες αλλαγές στο βάρος μπορεί να υποδηλώνουν ανισορροπία στον θυρεοειδή αδένα, στην καρδιά ή ακόμη και προβλήματα στα νεφρά.

Υπάρχει μια σύγχρονη ιατρική παράμετρος που ονομάζεται Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ). Αυτός περιλαμβάνει το μέγεθος και το βάρος του σώματος, προκειμένου να προσδιοριστεί η γενική υγεία του, ο υποσιτισμός, το ιδανικό βάρος, το υπερβολικό βάρος, η παχυσαρκία κ.ο.κ.

Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να τον χρησιμοποιήσετε για να παρατηρήσετε μια μείωση ή αύξηση του βάρους, πόσο μάλλον όταν αυτή είναι ξαφνική ή απότομη.

Όταν το σώμα κερδίζει ή χάνει βάρος απότομα, αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό στην εμφάνισή σας. Αυτές οι αλλαγές επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες, όπως η διατροφή ή ο τρόπος ζωής, μεταξύ άλλων, και εξαρτώνται από κάθε άτομο.

Ωστόσο, είναι απαραίτητο να δίνετε προσοχή σε άλλες παραλλαγές, όπως η αύξηση του βάρους, καθώς αυτό μπορεί να υποδηλώνει ανισορροπία στον θυρεοειδή αδένα, προβλήματα στην καρδιά ή στα νεφρά.

Από την άλλη πλευρά, αν χάσετε βάρος πολύ ξαφνικά, μπορεί να είναι ενδεικτικό καρκίνου. Και στις δύο περιπτώσεις, θα πρέπει να επισκεφθείτε το συντομότερο δυνατό το γιατρό σας.

2. Ο οργανισμός σας χρειάζεται βοήθεια αν έχετε προβλήματα συγκέντρωσης

Καθώς περνούν τα χρόνια, ο εγκέφαλος αρχίζει να φθείρεται. Ένα από τα κύρια συμπτώματα αυτής της φθοράς είναι η αδυναμία συγκέντρωσης. Ωστόσο, εάν αυτή η έλλειψη συγκέντρωσης είναι υπερβολική, είναι πιθανό να υπάρχει πρόβλημα που σχετίζεται με κάποια ασθένεια.

Ασθένειες όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, η απώλεια μνήμης ή η γεροντική άνοια, μεταξύ άλλων, μπορεί να σχετίζονται με την αδυναμία συγκέντρωσης. Για το λόγο αυτό, συνιστάται να επισκεφθείτε έναν γιατρό προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία του προβλήματος.

Μπορεί ακόμη και να μην πρόκειται για νευροεκφυλιστική ασθένεια, αλλά για ακραία κόπωση που προκαλείται από μια επίπονη ή αγχωτική καθημερινότητα. Ωστόσο, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αποκλείσετε τις πιο επικίνδυνες πιθανότητες για τον οργανισμό.

Μπορεί επίσης να βρείτε αυτό το άρθρο ενδιαφέρον: Υγιεινά και ελαφριά δείπνα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

Señales de la orina
Τα νεφρά είναι τα όργανα που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή ούρων, τα οποία στη συνέχεια αποβάλλονται μέσω της ουρήθρας.

3. Συμπτώματα από το ουροποιητικό σύστημα ότι το σώμα σας χρειάζεται βοήθεια

Τα ούρα είναι προϊόν μιας φυσικής διαδικασίας του σώματος. Παράγονται με φυσικό τρόπο για την αποβολή των αποβλήτων. Τα νεφρά είναι τα όργανα που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή των ούρων, τα οποία στη συνέχεια αποβάλλονται μέσω της ουρήθρας.

Όσον αφορά τη διαδικασία αυτή, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το χρώμα των ούρων (το οποίο πρέπει να είναι ανοιχτό κίτρινο, σχεδόν διαφανές) και η οσμή (η οποία πρέπει να είναι πολύ ήπια).

Εάν το χρώμα των ούρων σας έχει αλλάξει, μπορεί να υποδηλώνει προβλήματα στα νεφρά ή αφυδάτωση. Εκτός αυτού, μπορεί επίσης να ανιχνεύσει κανείς τον βαθμό ενυδάτωσης του οργανισμού. Αν το χρώμα των ούρων είναι ανοιχτό, τότε μάλλον είστε αρκετά υγιείς και καλά ενυδατωμένοι. Το αντίθετο ισχύει όταν γίνεται υπερβολικά σκούρο.

  • Εάν αισθάνεστε συνεχή ανάγκη για ούρηση, είναι πιθανό να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, όπως διαβήτης ή λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.
  • Το ίδιο συμβαίνει και όταν κάποιος καταναλώνει αλκοόλ σε υπερβολικές ποσότητες ή όταν μια γυναίκα είναι έγκυος.
  • Εάν η οσμή είναι σταθερά πολύ έντονη, καλό είναι να πάτε στο γιατρό το συντομότερο δυνατό, ειδικά εάν υπάρχουν και τα παραπάνω συμπτώματα.

Τέλος, αν τη στιγμή της ούρησης παρατηρήσετε ίχνη αίματος, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ένα σοβαρό πρόβλημα που απαιτεί άμεση ιατρική αντιμετώπιση. Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ακόμη και μια ασθένεια που υπάρχει στο ουροποιητικό ή το νεφρικό σύστημα. Αυτό είναι ένα συνηθισμένο σύμπτωμα σε όσους πάσχουν από πέτρες στα νεφρά ή στην ουροδόχο κύστη.

Συνολικά, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου αυτά τα συμπτώματα για να φροντίζετε την υγεία σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.