2 συστατικά για την καταπολέμηση της παλινδρόμησης

2 συστατικά για την καταπολέμηση της παλινδρόμησης. Σε κάποιο σημείο της ζωής τους, πολλοί άνθρωποι θα βιώσουν μια δυσάρεστη αίσθηση καψίματος στο σημείο που ο οισοφάγος συναντά το στομάχι.
2 συστατικά για την καταπολέμηση της παλινδρόμησης

Τελευταία ενημέρωση: 25 Ιανουαρίου, 2019

2 συστατικά για την καταπολέμηση της παλινδρόμησης. Σε κάποιο σημείο της ζωής τους, πολλοί άνθρωποι θα βιώσουν μια δυσάρεστη αίσθηση καψίματος στο σημείο που ο οισοφάγος συναντά το στομάχι.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι απλά μια αντίδραση σε ορισμένα τρόφιμα, ενώ για άλλους είναι ένα σύμπτωμα μιας χρόνιας και δύσκολα θεραπεύσιμης διαταραχής.

Αυτή η διαταραχή είναι γνωστή ως γαστρίτιδα και τα συμπτώματα προκαλούνται από μια φλεγμονή της βλεννογόνου του στομάχου, η οποία προστατεύει το σώμα από τα πολύ όξινα γαστρικά υγρά.

Αυτή η αποδυνάμωση της βλεννογόνου του στομάχου αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ελκών και πεπτικών προβλημάτων όπως πόνο, φλεγμονή και παλινδρόμηση οξέος.

Εκείνοι που έχουν διαγνωστεί με αυτή τη διαταραχή πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους και να βελτιώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες.

Ενώ στις μέρες μας υπάρχουν πολλά φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν στην ελάττωση πολλών από αυτά τα συμπτώματα, είναι πάντα καλύτερο να επιλέγετε φυσικές εναλλακτικές λύσεις για να αποφύγετε τον κίνδυνο αρνητικών παρενεργειών.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά φυσικά συστατικά που είναι γεμάτα ιδιότητες ικανές να επιταχύνουν την αποκατάσταση του προβλήματος.

Ένα τέτοιο φάρμακο συνδυάζει την καταπραϋντική αλόη βέρα με τις θεραπευτικές ιδιότητες του μελιού για να σας ανακουφίσει γρήγορα από την ταλαιπωρία.


Θεραπεία με α
λόη και μέλι για την καταπολέμηση της παλινδρόμησης

Ο συνδυασμός της αλόης με το μέλι έχει σαν αποτέλεσμα μια φυσική θεραπεία που είναι αποτελεσματική ενάντια στα συμπτώματα της γαστρίτιδας.

Θα σας δώσουμε μια εικόνα για όλα τα οφέλη αυτών των δύο θεραπευτικών συστατικών παρακάτω.

Οφέλη από την αλόη βέρα

καταπολέμηση της παλινδρόμησης με αλοη

Το φυτό αλόη βέρα, ειδικά το τζελ που βρίσκεται μέσα στους μίσχους του, έχει την ικανότητα να μειώνει τη φλεγμονή και να ρυθμίζει την πέψη.

Περιέχει μια ουσία που ονομάζεται αλωεϊνη, η οποία διαθέτει ισχυρό καθαρτικό αποτέλεσμα, το οποίο διευκολύνει την απομάκρυνση των συσσωρευμένων αποβλήτων στο έντερο.

Η βλέννα της, μια δραστική ουσία της αλόη, καλύπτει και προστατεύει την γαστρική βλεννογόνο για να απαλύνει τα έλκη, τη φλεγμονή και το οξύ.

Η θεραπευτική της δράση δεν ενδεικνύεται μόνο για το δέρμα, αλλά επίσης διεγείρει την αναγέννηση της κατεστραμμένης βλεννογόνου.

Έχει αλκαλικές ιδιότητες που ρυθμίζουν το pH του στομάχου και καταπραΰνουν την παλινδρόμηση οξέος και την αίσθηση καύσου που τη συνοδεύει.


Οφέλη από το μέλι για την καταπολέμηση της παλινδρόμησης

καταπολέμηση της παλινδρόμησης με μελι

Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που αποτιμάται για τις πολλές εφαρμογές του στην ιατρική.

Είναι πλούσιο σε φρουκτόζη και γλυκόζη, δύο μονοσακχαρίτες που απορροφώνται εύκολα από τη εντερική βλεννογόνο ώστε να παρέχουν στο σώμα ενέργεια.

Είναι μια φυσική πηγή ινών, βιταμινών και ανόργανων ουσιών που υποστηρίζουν την πέψη και μειώνουν το φούσκωμα.

Δεν είναι γνωστό ποια από τις δραστικές ενώσεις του καταπραΰνουν τη γαστρίτιδα, αλλά ορισμένοι ειδικοί θεωρούν ότι θα μπορούσε να οφείλεται στην ικανότητά του να καταστρέφει τους παθογόνους παράγοντες που προκαλούν την ασθένεια.

 

Πώς προετοιμάζετε αυτό το φυσικό φάρμακο για την  καταπολέμηση της παλινδρόμησης

καταπολέμηση της παλινδρόμησης με αλοη

Ο συνδυασμός της αλόης βέρα και του μελιού είναι μια φυσική εναλλακτική λύση στα συμβατικά φάρμακα, που καταπραΰνει τη γαστρίτιδα και τη φλεγμονή χωρίς τον κίνδυνο αρνητικών παρενεργειών.

Αυτό το φάρμακο όχι μόνο θα μειώσει το δυσάρεστο αίσθημα καύσου, αλλά επιπλέον θα ρυθμίσει το pH του στομάχου και θα αποτρέψει τις βλάβες που προκαλούνται από την περίσσεια των γαστρικών υγρών.


Συστατικά

  • 1½ φλιτζάνι νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας ζελέ αλόης βέρα
  • 1 κουταλιά μέλι

Οδηγίες

  • Ξεπλύνετε το μίσχο με το νερό και κόψτε τον ώστε να βγάλετε το τζελ της αλόη βέρα.
  • Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση του τζελ από το εσωτερικό του μίσχου.
  • Όταν είναι έτοιμο, ανακατέψτε το τζελ αλόης με το μέλι και το νερό σε ένα μπλέντερ.
  • Μπορεί να χωριστεί σε δύο έως τρεις δόσεις.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

  • Κατά τα πρώτα συμπτώματα της γαστρίτιδας, πείτε μισό ποτήρι υγρό, μέχρι δύο φορές την ημέρα.
  • Ως προληπτικό μέτρο πίνετε μισό ποτήρι μετά από ένα πλήρες γεύμα.
  • Λάβετε υπόψη ότι δεν πρέπει να λαμβάνετε περισσότερο από τη συνιστώμενη ποσότητα, επειδή το καθαρτικό της αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Εάν πίνετε αυτό το φάρμακο και υιοθετήσετε μια ισορροπημένη διατροφή, θα παρατηρήσετε μια βελτίωση μέσα σε μόλις λίγες εβδομάδες.

Προσπαθήστε να διατηρήσετε τις υγιεινές σας συνήθειες για να αποφύγετε να εξελιχθεί σε μια επαναλαμβανόμενη διαταραχή.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.