Γιατί η αλόη βέρα είναι ιδανική για το διαβήτη;

30 Νοεμβρίου 2018
Σήμερα θα μιλήσουμε για 7 λόγους που η αλόη βέρα είναι ιδανική για το διαβήτη.

Γιατί η αλόη βέρα είναι ιδανική για το διαβήτη; Η αλόη βέρα είναι ένα φαρμακευτικό φυτό με πολλαπλές χρήσεις τόσο στην υγεία όσο και στην ομορφιά. Η αλόη βέρα έχει αποκτήσει παγκοσμίως φήμη και βρίσκεται πλέον στα περισσότερα νοικοκυριά καθώς οι άνθρωποι τη χρησιμοποιούν για την αντιμετώπιση αναρίθμητων δερματικών και όχι μόνο προβλημάτων.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της αλόης βέρα είναι η ικανότητά της να ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να καταπολεμά το διαβήτη. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για το συγκεκριμένο σκοπό και οι επιστημονικές έρευνες έχουν πλέον επιβεβαιώσει την ικανότητά της αυτή. Σήμερα θα μιλήσουμε για 7 λόγους που η αλόη βέρα είναι ιδανική για το διαβήτη.

Υπάρχουν δυο τύποι διαβήτη, οι οποίοι διαφέρουν ως προς τη σοβαρότητα και ο καθένας θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με διαφορετικό τρόπο. Σε αυτήν την περίπτωση, η αλόη βέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2 και βοηθά τον ασθενή να μην εξαρτάται από τις καθημερινές ενέσεις ινσουλίνης. Σήμερα θα μάθετε γιατί η η αλόη βέρα είναι ιδανική για το διαβήτη!

Τύποι του διαβήτη

 • Διαβήτης τύπου 1: Ο διαβήτης τύπου 1 παρουσιάζεται όταν το σώμα του ασθενή δεν παράγει την ανάλογη ποσότητα ινσουλίνης που χρειάζεται, με αποτέλεσμα να εξαρτάται άμεσα από τη λήψη ενέσεων ινσουλίνης.
 • Διαβήτης τύπου 2: Αυτό το είδος διαβήτη είναι περισσότερο κοινό στους ενήλικες και παρουσιάζεται όταν τα κύτταρα του ασθενή δεν χρησιμοποιούν σωστά την ινσουλίνη που παράγει το σώμα τους.

Γιατί η αλόη βέρα είναι ιδανική για το διαβήτη;

Η αλόη διαθέτει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και με αυτό το τρόπο βοηθά τους ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2. Για να επωφεληθείτε από την αλόη είναι σημαντικό να γνωρίζετε πρώτα ποιος είναι ο βέλτιστος τρόπος χρήσης αυτού του φυτού και πώς να το καταναλώνετε σε τακτική βάση. Αυτό το άρθρο θα σας προσφέρει όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες.

Μάθετε περισσότερα σχετικά την πρόωρη ανίχνευση του διαβήτη

Τι σχέση έχει η αλόη με το διαβήτη;

Λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής και άλλων αναρίθμητων παραγόντων, ο διαβήτης έχει γίνει μια από τις πιο συνηθισμένες ασθένειες που επηρεάζουν τον ανθρώπινο πληθυσμό σήμερα. Η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται ανησυχητική για τους ειδικούς σε θέματα υγείας καθώς ο αριθμός των ανθρώπων με υψηλά επίπεδα σακχάρου συνεχίζει να αυξάνεται ενώ ο τρόπος ζωής μας δεν αλλάζει.

Επειδή η συγκεκριμένη ασθένεια εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, οι ειδικοί σε θέματα υγείας προτείνουν τη βελτίωση του τρόπου ζωής σας και ιδιαίτερα της διατροφής σας. Επιπλέον, μια πολύ καλή ιδέα είναι να λάβετε υπόψη σας ορισμένες σπιτικές θεραπείες και εκεί έρχεται η αλόη για να βοηθήσει την κατάσταση. Περισσότερες πληροφορίες στην έρευνα των Δρ. Tanaka et. al εδώ.

 • Η αλόη μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας με φυσικό τρόπο. Το ζελέ αυτού του φυτού ελέγχει τη γλυκόζη στην κυκλοφορία του αίματος συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής εκείνων που πάσχουν από διαβήτη.
 • Η τακτική κατανάλωση της αλόης μπορεί να βελτιώσει την υγεία των νεφρών και του παχέος εντέρου, δυο όργανα που επηρεάζονται σε μεγαλύτερο βαθμό από το διαβήτη.
 • Η τακτική κατανάλωση της αλόης σε συνδυασμό με μια διατροφή που περιλαμβάνει μικρή ποσότητα υδατανθράκων μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξέλιξης του διαβήτη με φυσικό τρόπο.
 • Η καθημερινή λήψη δυο δόσεων αλόης βέρα ή 5 με 15 ml μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

7 λόγοι που η αλόη είναι ιδανική για το διαβήτη

η αλόη βέρα είναι ιδανική για το διαβήτη

 1. Η αλόη περιέχει γλυκομανάννη, ένα βασικό συστατικό για τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα χάρη στις διαλυτές φυτικές ίνες που διαθέτει. Η ημικυτταρίνη μειώνει επίσης αποτελεσματικά το σάκχαρο.
 2. Άλλα σημαντικά συστατικά του ζελέ της αλόης όπως οι ανθρακινόνες, οι οργανικές φαινόλες και οι λεκτίνες αποτελούν βασικούς παράγοντες για τη διατήρηση των χαμηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
 3. Η αλόη μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας μέχρι και 50% σε δυο μήνες.
 4. Η αλόη προωθεί την αποβολή των τοξινών και των υπολειμμάτων που συγκεντρώνονται στο σώμα μειώνοντας ακόμη περισσότερο το περιττό σάκχαρο από την κυκλοφορία του αίματος.
 5. Η τακτική χρήση της αλόης ως θεραπεία για τον διαβήτη μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση άλλων σχετικών προβλημάτων όπως έλκη, πληγές, μολύνσεις και πολλά ακόμη χάρη στην υψηλή της περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.
 6. Η τακτική χρήση της αλόης προωθεί την έκκριση της ινσουλίνης, η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για ασθενείς με διαβήτη τύπου 2.
 7. Η αλόη είναι ένα φυσικό προϊόν το οποίο καταπολεμά το διαβήτη με ασφάλεια χωρίς να παρουσιάζει παρενέργειες. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις χρήσεις της αλόε βέρα μπορείτε να βρείτε στο άρθρο των Δρ. Baruah εδώ.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την αλόη βέρα και πώς να καθαρίσετε το παχύ σας έντερο

Πώς να συμπεριλάβετε την αλόη στη διατροφή σας;

 • Για να μειώσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας προσπαθήστε να καταναλώνετε μόνο αγνό ζελέ αλόης που είναι ακόμη φρέσκο. Για να το κάνετε αυτό πρέπει να αφαιρέσετε το ζελέ μέσα από τα φύλλα του φυτού και να καταναλώνετε καθημερινά ένα κουταλάκι του γλυκού. Όταν συνηθίσετε τη γεύση και την υφή του μπορείτε να αυξήσετε τη δόση σε τρία κουταλάκια του γλυκού την ημέρα για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.
 • Ακόμη μια καλή επιλογή είναι να προσθέτετε το ζελέ της αλόης σε χυμούς και smoothies. Συνδυάζετε εύκολα με άλλα υλικά και πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι αυτός είναι πιο γευστικός τρόπος για να το καταναλώνουν.

Τώρα ξέρετε γιατί η αλόη βέρα είναι ιδανική για το διαβήτη!

Tanaka, M., Misawa, E., Ito, Y., Habara, N., Nomaguchi, K., Yamada, M., … Higuchi, R. (2006). Identification of Five Phytosterols from Aloe Vera Gel as Anti-diabetic Compounds. Biological & Pharmaceutical Bulletin. https://doi.org/10.1248/bpb.29.1418

Baruah, A., Bordoloi, M., & Deka Baruah, H. P. (2016). Aloe vera: A multipurpose industrial crop. Industrial Crops and Products. https://doi.org/10.1016/j.indcrop.2016.08.034

Bunyapraphatsara, N., Yongchaiyudha, S., Rungpitarangsi, V., & Chokechaijaroenporn, O. (1996). Antidiabetic activity of Aloe vera L. juice II. Clinical trial in diabetes mellitus patients in combination with glibenclamide. Phytomedicine. https://doi.org/10.1016/S0944-7113(96)80061-4