4 Γρήγοροι τρόποι για να χάσετε βάρος εύκολα

Για να χάσετε βάρος εύκολα και να αποφύγετε την πιθανότητα να το αποκτήσετε και πάλι πρέπει να γυμνάζεστε και να υιοθετήσετε υγιεινούς τρόπους διατροφής, τους οποίους θα διατηρήσετε ακόμη και μετά το τέλος της δίαιτάς σας.
4 Γρήγοροι τρόποι για να χάσετε βάρος εύκολα
Karla Henríquez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Karla Henríquez.

Έχει γραφτεί από Okairy Zuñiga

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Για να χάσετε βάρος εύκολα και να αποφύγετε την πιθανότητα να το αποκτήσετε και πάλι πρέπει να γυμνάζεστε και να υιοθετήσετε υγιεινούς τρόπους διατροφής, τους οποίους θα διατηρήσετε ακόμη και μετά το τέλος της δίαιτάς σας.

Πόσες φορές έχετε προσπαθήσει να χάσετε βάρος χωρίς επιτυχία; Έχετε καταλάβει γιατί αποτυγχάνετε και προσπαθείτε ξανά και ξανά;

Σήμερα θα σας πούμε μερικές εύκολες και διασκεδαστικές επιλογές που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος εύκολα και γρήγορα.

Δεν το πιστεύετε;

Συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο, καθώς όλες οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να εφαρμοστούν από σήμερα.

1. Σταματήστε τη δίαιτα

δίαιτα και λαχανικά

Ξέρετε γιατί είναι δύσκολο να αποφασίσετε να ξεκινήσετε δίαιτα και να αποφασίσετε την ημέρα που θα ξεκινήσετε;

Αρχίζετε να βλέπετε τη δίαιτα ως μια απαιτητική τιμωρία. Από εκεί και πέρα το μόνο που σκέφτεστε είναι πότε θα τελειώσει αυτή η δοκιμασία.

Αντί να το κάνετε αυτό, καλό θα ήταν να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να μάθετε για τις συνήθειες υγιεινής διατροφής και τις επιπτώσεις που έχoυν στο σώμα σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι σας προσφέρει κάθε είδος φαγητού που επιλέγετε και θα είναι πιο εύκολο να αποφύγετε αυτά που σας βλάπτουν.

Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να μάθετε να αναγνωρίζετε τις μερίδες που είναι σωστές για εσάς.

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να πιστεύουν ότι όταν ξεκινάνε δίαιτα θα τρώνε μόνο λαχανικά και σαλάτες. Ωστόσο, μια δίαιτα προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας θα πρέπει να ενσωματώνει όλα τα είδη φαγητού και να σας δίνει μια περιστασιακή ένοχη ευχαρίστηση.

Αν δυσκολεύεστε να κατανοήσετε πώς λειτουργεί το φαγητό ή δεν ξέρετε τι είναι σωστό για εσάς, μιλήστε με έναν διατροφολόγο. Αυτός θα σας εξηγήσει όλα όσα χρειάζεται να μάθετε.

2. Γυμνάστε όλο σας το σώμα για να χάσετε βάρος εύκολα

δίαιτα και γυμναστική

Όταν σκέφτεστε να χάσετε βάρος, έχετε την τάση να ανησυχείτε για τις περιοχές που έχουν ορατά προβλήματα. Για αυτό το λόγο είναι συνηθισμένο να βλέπετε ανθρώπους να κάνουν ασκήσεις που στοχεύουν σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Αν βρίσκεστε κι εσείς μέσα σε αυτούς, τότε ήρθε η ώρα να αλλάξετε τη ρουτίνα σας.

Υπάρχουν περιοχές του σώματος που συγκεντρώνουν περισσότερο λίπος. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να ενδυναμώσετε όλους τους μύες σας εξίσου. Με αυτό τον τρόπο θα είστε σίγουροι ότι:

  • Ο ρυθμός της καρδιάς σας παραμένει σε εγρήγορση,
  • Η υγεία της καρδιάς σας βελτιώνεται,
  • Η αντοχή της καρδιάς σας θα αυξηθεί.

Εάν δεν έχετε χρόνο να γυμνάζεστε πολλές ώρες την ημέρα, προσπαθήστε να αφιερώσετε κάθε δεύτερη μέρα σε διαφορετικού τύπου ασκήσεις ποικίλλων εντάσεων.

3. Για να χάσετε βάρος εύκολα κρατήστε ημερολόγιο με το τι τρώτε

φαγητό-δίαιτα

Εάν δεν ξέρετε τι κάνετε λάθος ή δε γνωρίζετε τι τρώτε, είναι δύσκολο να γνωρίζετε αν σαμποτάρετε τις δικές σας προσπάθειες για να χάσετε βάρος.

Ο καλύτερος τρόπος να το ανακαλύψετε είναι να κρατήσετε ένα ακριβές ημερολόγιο με το τι τρώτε.

Δεν πειράζει εάν είναι ακόμη και μικρές ποσότητες. Αν το βάλετε στο στόμα σας, σημειώστε το. Κάντε το αυτό για 4 τουλάχιστον εβδομάδες και μετά δείτε…

  • Ποια φαγητά τρώτε πιο συχνά;
  • ….λιγότερο συχνά;
  • Ποια φαγητά τρώτε περισσότερο κάθε μέρα;
  • Ποια είναι η διάθεσή σας όλη τη διάρκεια της ημέρας;
  • Πότε λαχταράτε να φάτε ανθυγιεινά φαγητά;

Αυτές οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα πλάνο φαγητού και εκγύμνασης που θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε ή να ενισχύσετε συγκεκριμένες συνήθειες που έχετε, όπως πρέπει.

Εάν, για παράδειγμα, ανακαλύψετε ότι δε χάνετε βάρος επειδή λαχταράτε να φάτε γλυκά το απόγευμα ή νιώθετε απογοήτευση, ίσως θα μπορούσατε να κάνετε λίγο γυμναστική εκείνη την ώρα. Μετά πιείτε ένα smoothie που θα σας δώσει τη γλύκα που ψάχνετε.

4. Κοιμηθείτε σωστά

ύπνος για να χάσετε βάρος

Όλοι γνωρίζουν ότι πρέπει να κοιμόμαστε 6-8 ώρες την ημέρα. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς δεν το κάνουν αυτό. Ακόμη κι αν έχετε ένα πραγματικά γεμάτο πρόγραμμα ή απλά προτιμάτε να κοιμάστε λιγότερο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η επαρκής ξεκούραση είναι ζωτικής σημασίας αν θέλετε να χάσετε βάρος.

Όταν δεν κοιμάστε, ενεργοποιείται η ορμόνη της όρεξης. Γι’ αυτό το λόγο είναι συνηθισμένο να βλέπετε άτομα που ξενυχτάνε το βράδυ να τρώνε περισσότερο από όσο χρειάζεται.

Από εδώ και πέρα, πάρτε το πρόγραμμα του ύπνου στα σοβαρά και σεβαστείτε το. Αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε 8 ώρες, προσπαθήστε τουλάχιστον να κοιμηθείτε 6 ώρες χωρίς διακοπές.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.