5 κόλπα για ν' αυξήσετε τη σεξουαλική επιθυμία

Αν κάποιος άνθρωπος, έχει έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας θα πρέπει να το πάρουμε στα σοβαρά, καθώς το σεξ είναι μέρος της ζωής, και ακόμα πιο σημαντικό, της ευχαρίστησης.
Isbelia Esther Farías López

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από απόφοιτο φιλοσοφικής Isbelia Esther Farías López.

Τελευταία ενημέρωση: 30 Ιανουαρίου, 2023

Έχετε ακούσει για τα σεξουαλικά συναισθήματα; Είναι λοιπόν, μέρος της καθημερινής ζωής. Για ν’ αυξήσετε τη σεξουαλική επιθυμία, απαιτούνται τα ακόλουθα: πάθος, έλξη, και έρωτας.

Είναι ξεκάθαρο πως το καθένα έχει το δικό του νόημα, αλλά όταν πρόκειται για σεξ, τότε ενώνονται όλα.

Ας τα πάρουμε ένα-ένα ξεχωριστά:

 • Πάθος: το πάθος είναι αυτό το οποίο σας οδηγεί στην αναζήτηση σεξουαλικής δράσης. Δεν είναι μονάχα ψυχολογικό, επειδή αυξάνεται μετά την εφηβική ηλικία ή όταν υπάρχουν ορμονικές αλλαγές.
 • Έλξη: όταν έχετε πάθος, κάτι συμβαίνει που σας τραβά σ’ ένα συγκεκριμένο άτομο, με έναν ανεξήγητο τρόπο.
 • Έρωτας: αυτή είναι η φάση κατά την οποία έρχονται όλα μαζί. Ερωτεύεστε όταν αισθάνεστε πάθος και έλξη για κάποιο πρόσωπο.

Ιδανικά, αυτό το πρόσωπο θα είναι κάποιος που καλύπτει τις ανάγκες σας.

Τι είναι η σεξουαλική επιθυμία;

Αυτή είναι επίσης γνωστή ως η μηχανή της σεξουαλικότητας. Με απλούς όρους, είναι η επιθυμία να βρίσκεστε με κάποιον σεξουαλικώς.

Ένα λάθος το οποίο κάνουν πολλοί, όμως, είναι ότι μπερδεύουν την σεξουαλική επιθυμία με τον ερεθισμό. Το τελευταίο είναι μια φυσιολογική αντίδραση, που σημαίνει ότι αναγνωρίζετε τον ενθουσιασμό σας όταν έχετε στύση ή νιώθετε υγρή.

Η επιθυμία από την άλλη, είναι απλώς η δύναμη που σας οδηγεί ν’ αναζητήσετε την ευχαρίστηση. Μπορεί να υπάρχει συχνά η επιθυμία, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχει κάτι που εμποδίζει τον ερεθισμό σας.

Γιατί μπορεί να μην πετύχετε σεξουαλικό ερεθισμό;

Σε κάποιες περιπτώσεις, οι σκέψεις δε σας αφήνουν να χαλαρώσετε κατά τη διάρκεια της πράξης. Μπορούν να συμβούν τα ακόλουθα:

 • Φόβος: Δε θέλετε να αισθανθείτε ντροπή ή έχετε τον φόβο της απόρριψης, εξαιτίας της ανασφάλειάς σας για το σώμα σας.
 • Αγωνία: Ανησυχείτε για το τι θα συμβεί, και έτσι δεν αφήνετε ελεύθερο τον εαυτό σας. Μάθετε πώς να χαλαρώνετε!
 • ΆγχοςΑυτό είναι ο εχθρός όλων των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων. Φυσικά, το άγχος μπορεί επίσης να εμποδίσει την σεξουαλική σας απόδοση.
 • Κριτική: Αυτό είναι δυσκολότερο να το ξεμάθουμε από το να το μάθουμε. Η κοινωνία είναι γεμάτη ταμπού, τα οποία σας κάνουν να αισθάνεστε ενοχές. Απελευθερωθείτε!
 • Επικοινωνία: Αυτό το στοιχείο είναι απαραίτητο σε μια σχέση. Είναι ο μόνος τρόπος για να εκφράσετε στον άλλον αυτό που πραγματικά σας αρέσει.
 • Πάθος: Σ’ αυτή την περίπτωση, δεν έχει να κάνει μόνο με τα σαρκικά ένστικτα. Έχοντας μια αρνητική στάση στη ζωή σας, δε θα μπορέσετε ν’ απολαύσετε ελεύθερα το σεξ.
 • Άγνοια: Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το ν’ ανακαλύπτουμε τι είναι ικανό να κάνει το ανθρώπινο σώμα. Κάποιες φορές ίσως να φοβάστε κάτι, αλλά αν είστε κατάλληλα πληροφορημένοι, τίποτα δε θα μπορέσει να σας τρομάξει.
 • Φάρμακα: Ορισμένα φάρμακα, όπως τα αντικαταθλιπτικά ή τα φάρμακα για την πίεση, έχουν παρενέργειες, ανάμεσα τους και η μείωση της λίμπιντο.

Υπάρχει λύση για την έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας;

Ευτυχώς, είναι δυνατόν ν’ αυξήσετε τη σεξουαλική επιθυμία σας, ανεξάρτητα απ’ το αν είστε άνδρας ή γυναίκα.

Το σεξ είναι στο DNA μας, αλλά ορισμένες φορές θα πρέπει να κοπιάσετε λίγο περισσότερο για να ξεπεράσετε το πρόβλημα. Βεβαίως, όπως αναφέρει και ο Δρ. Keith A. Montgomery στη μελέτη του υπάρχουν και ορισμένες διαταραχές αναφορικά με τη σεξουαλική επιθυμία για τις οποίες καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

Δώστε προσοχή στα ακόλουθα κόλπα για ν’ αυξήσετε τη σεξουαλική επιθυμία:

1. Φυσική επαφή

Η απόσταση από τον/ην σύντροφό σας, μπορεί να ξεκινήσει από ένα μικρό διάλειμμα. Και οι δύο θέλουν να πάρουν λίγο χρόνο, αλλά δε λένε τίποτα, απλώς αποστασιοποιούνται.

Αυτό προκαλεί και την εξαφάνιση της φυσικής επαφής. Η φροντίδα, οι αγκαλιές και τα φιλιά, ξεχνιούνται όλα.

Όσο δεν επιστρέφουν, θα περιμένει και το σεξ.

2. Μη φοβάστε τα ερωτικά παιχνίδια

Στην πραγματικότητα, το να έχετε μια ικανοποιητική βραδιά μόνο οι δυο σας δεν είναι τόσο δύσκολο. Δεν έχει να κάνει μόνο με ερωτικά παιχνίδια ή να δοκιμάζετε φετίχ που δε σας αρέσουν.

Το κλειδί είναι να ζητήσετε αυτό που θέλετε, και φυσικά να σέβεστε και τις επιθυμίες του/ης συντρόφου σας για να μπορέσετε ν’ αυξήσετε τη σεξουαλική επιθυμία.

3. Σπάστε τη ρουτίνα σας

Πότε ήταν η τελευταία φορά που σπάσατε τη ρουτίνα σας; Συνηθίζουμε τόσο πολύ αυτόν τον γρήγορο τρόπο ζωής, και συμμορφωνόμαστε με τους κανόνες και τα προγράμματα του, και έτσι η σεξουαλική μας ζωή γίνεται βαρετή.

Για την ακρίβεια, αν έπρεπε να το κάνετε με κλειστά μάτια, θα μπορούσατε.

Μια καλή ιδέα είναι ν’ αλλάξετε τον χώρο σας και να δίνετε μια ευχάριστη πινελιά σε κάθε συνεύρεση.

4. Διεγερτικές φράσεις

Με αυτό, είναι σημαντικό να θυμάστε τις αξίες και τις παραδώσεις, τόσο τις δικές σας όσο και του/ης συντρόφου σας, ώστε να μην πληγώσετε τα συναισθήματα του/ης. Οι σεξουαλικές φράσεις δεν είναι μόνο οι προσβλητικές φράσεις. Θα πρέπει να γνωρίζετε τον εαυτό σας ως ζευγάρι και να δείτε πόσο μπορείτε να το τραβήξετε.

5. Ν’ αγαπάτε τον εαυτό σας

Δεν έχουν όλοι το κουράγιο ν’ αγαπούν και να δέχονται τον εαυτό τους. Τα προηγούμενα βήματα είναι άχρηστα αν δεν αγαπάτε τον εαυτό σας. Ένα άτομο ευτυχισμένο, με αυτοπεποίθηση θα είναι πάντοτε ελκυστικό και καθόλου ντροπαλό στο κρεβάτι.

Ήρθε η ώρα ν’ ανακαλύψετε στην κυριολεξία τον εαυτό σας από την κορφή ως τα νύχια. Λάβετε υπόψη σας τα συναισθήματα και το φυσικό σας σώμα. Τι θέλετε; Υπάρχει κάτι που δε σας αρέσει;

Προσπαθήστε να διατηρείτε μια θετική και ενεργητική στάση, αλλά έχετε ανοιχτό το μυαλό σας.

Μη ξεχνάτε ότι δεν υπάρχουν όρια στην κρεβατοκάμαρα, μέχρι να διαφωνήσει ο ένας από τους δυο.

Βεβαίως, είναι απαραίτητο να φροντίζετε και την υγεία σας. Δε μιλάμε μόνο για μια ισορροπημένη διατροφή , αλλά και για άσκηση.

Φροντίζετε την εμφάνισή σας! Είναι ένας τρόπος ν’ αυξήσετε τη σεξουαλική επιθυμία του/ης συντρόφου σας, δείχνοντας πόσο πολύ αγαπάτε τον εαυτό σας και να ξυπνήσετε τις φαντασιώσεις τους.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Echeverría-Lozano, A. (2017). Deseo sexual en jóvenes de la Ciudad de México: amor vs. placer. Journal of Behavior, Health & Social Issues, 9 (2), 45–53. https://doi.org/10.1016/j.jbhsi.2017.10.001
 • Ferreira, LC, Narciso, I. y Novo, RF (2012). Intimidad, deseo sexual y diferenciación en la pareja: una revisión teórica y metodológica. Revista de terapia sexual y marital, 38 (3), 263–280. https://doi.org/10.1080/0092623x.2011.606885
 • Lazar, Susan; Licthenberg, Joseph D. (2005). Placer sensual, excitación sexual y feminidad: apreciar la respuesta sexual femenina. Psychoanalytic Inquiry, vol. 23, No. 4, p. 592-614, 2003. Copyright 2003 The Analytic Press, Inc. Traducido y publicado con autorización de The Analytic Press, Inc. http://www.aperturas.org/articulo.php?articulo=347

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.