Πώς να τη βοηθήσετε να απολαύσει τον οργασμό

Η σεξουαλικότητα των γυναικών υπήρξε ένα θέμα ταμπού εδώ και χρόνια. Η προκατάληψη και η έλλειψη σωστής πληροφόρησης είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους μια γυναίκα δεν φτάνει στον οργασμό.
Πώς να τη βοηθήσετε να απολαύσει τον οργασμό
Isbelia Esther Farías López

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από απόφοιτο φιλοσοφικής Isbelia Esther Farías López.

Τελευταία ενημέρωση: 09 Αυγούστου, 2022

Πώς να τη βοηθήσετε να απολαύσει τον οργασμό. Γνωρίζατε ότι η ελληνική λέξη κλειτορίδα σημαίνει “μικρό βουνό”; Αυτό που γνωρίζουμε ως κλειτορίδα είναι ένα όργανο που μπορεί να φέρει τεράστια ευχαρίστηση σε μια γυναίκα. Ανακαλύψτε πώς να τη βοηθήσετε να απολαύσει τον οργασμό, ξεκλειδώνοντας όλους τους μύθους που επικρατούν γύρω από αυτό το θέμα.

Η κλειτορίδα αποτελείται από εκατοντάδες νευρικές απολήξεις και αιμοφόρα αγγεία που δεν σχετίζονται με το ουροποιητικό σύστημα.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι γυναίκες μπορούν να φτάσουν σε οργασμό μόνο με τη διέγερση της κλειτορίδας τους. Ολόκληρος ο οργανισμός παίζει πράγματι κάποιο ρόλο στη διαδικασία.

Οι οργασμοί απαιτούν εγκεφαλικές διεγέρσεις, φιλιά και μασάζ πριν από την κολπική διείσδυση.

Πώς ορίζεται ο γυναικείος οργασμός

απολαύσει τον οργασμό
Στην ιατρική ορολογία, ως οργασμός ορίζεται η αποκορυφωτική εκτόνωση μιας ακραίας και έντονης νευρομυϊκής κλιμάκωσης.

Ωστόσο, αν και πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι οργασμοί προκύπτουν μόνο από τη διέγερση των γεννητικών οργάνων, μπορούν επίσης να συμβούν και από μη γεννητική διέγερση.

Πώς μπορείτε να τη φέρετε στα σεξουαλικά όριά της; Πώς να την κάνετε να να απολαύσει τον οργασμό;

Πρώτον, αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι κάθε γυναίκα είναι διαφορετική. Υπάρχουν μερικές γυναίκες που θέλουν να δοκιμάσουν νέα πράγματα και υπάρχουν και άλλες που δεν τους αρέσει να εγκαταλείπουν όσα έχουν μάθει και τις κάνουν να αισθάνονται ασφαλείς.

Βασικά, μια ομαλή, απαλή προσέγγιση είναι εξίσου δόκιμη με μια πιο έντονη, ανάλογα με την περίπτωση. Υπάρχουν δύο είδη ερεθισμών:

 • Απευθείας: με πίεση απευθείας στον αδένα.
 • Έμμεση: παίζοντας γύρω από την περιοχή και κάνοντας μασάζ σε διαφορετικές περιοχές του σώματος.

Αυτό που συνιστούμε περισσότερο είναι να δοκιμάσετε έναν συνδυασμό των δύο ερεθισμών. Τόσο μια γυναίκα όσο και ο σύντροφός της πρέπει να γνωρίζουν και να εξερευνούν το σώμα της, διότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να υπολογίσουμε ποιες τεχνικές, θέσεις και επίπεδο έντασης λειτουργεί καλύτερα για την απόλαυσή της.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι οι γυναίκες χρειάζονται λίπανση για να αποφευχθούν ανεπιθύμητες συνέπειες. Για επιπλέον λίπανση, το σάλιο ή τα ειδικά λιπαντικά συνιστούν εξαιρετικές επιλογές.

Πρέπει να αποφύγετε το λάδι επειδή μπορεί να βλάψει το λάτεξ των προφυλακτικών.

Χρησιμοποιήστε τη δύναμη του εγκεφάλου

να απολαύσει τον οργασμό
Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να παίζουν διεγείροντας άλλα όργανα του σώματος μιας γυναίκας όπως ο εγκέφαλος. Δεν γνωρίζουν, φυσικά, ότι ο εγκέφαλος θεωρείται επίσης σεξουαλικό όργανο.

Οι ερωτικές φαντασιώσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να απογειώσετε τη σεξουαλικότητά της.

Με μεταφορικούς όρους, αυτό συνεπάγεται ότι το μυαλό μετατρέπεται σε μια ερωτογενή ζώνη στην οποία οι λέξεις λειτουργούν ως επιδέξιο ερωτικό χέρι.

Αναρωτιέστε το λόγο; Η αμυγδαλή αποτελεί ομάδα νευρώνων που ελέγχει τις ενστικτώδεις λειτουργίες και μπορεί να διεγερθεί. Είναι το μέρος όπου αποθηκεύονται οι φόβοι, τα συναισθήματα και εδράζει η ευχαρίστηση. Έτσι, αποδεικνύεται ότι το να ψιθυρίζει κανείς στον άλλον είναι συχνά πολύ αποτελεσματικό.

Τι συμβαίνει όταν βρίσκεται σε διέγερση μια γυναίκα;

Μόλις μια γυναίκα βρίσκεται σε κατάσταση διέγερσης, το αίμα εισέρχεται σε κάθε ιστό των στυτικών μορίων της κλειτορίδας.

Κατά συνέπεια, ο αδένας και η βάλανος της κλειτορίδας αυξάνονται σε μέγεθος. Τα εξωτερικά και τα εσωτερικά χείλη του αιδοίου σκληραίνουν και διαστέλλονται, έως ότου τα εξωτερικά γεννητικά όργανα και ο κόλπος λιπάνουν την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το αίμα μεταφέρει χημικές ουσίες στον εγκέφαλο, οι οποίες μεταδίδουν την αίσθηση της ευχαρίστησης.

Πώς μπορείτε να ξέρετε αν μια γυναίκα φτάνει σε οργασμό; Οι μύες στην πυελική χώρα συσπώνται, με αποτέλεσμα ακούσιες συσπάσεις. Επιπλέον, ο καρδιακός παλμός, η αναπνοή και η αρτηριακή πίεση επιταχύνονται.

Εκείνη τη στιγμή χιλιάδες ορμόνες και χημικές ουσίες απελευθερώνονται στη ροή του αίματος. Σε αντίθεση με τους άνδρες, οι γυναίκες μπορούν να διεγερθούν ακόμα και μετά, αλλά και να βιώσουν πολλαπλούς οργασμούς.

Βασικά κόλπα για να απολαύσει τον οργασμό

πώς να τη βοηθήσετε να απολαύσει τον οργασμό
 • Ποτέ μην ξεχνάτε τα προκαταρκτικά. Πρέπει πάντα να τους χαρίζετε τον σωστό χρόνο, στοχεύοντας να δείτε πώς αντιδρά κάθε ερωτογενής ζώνη σε διαφορετικούς τύπους διέγερσης.
 • Διάλειμμα από τη ρουτίνα. Ακόμα και η αλλαγή του μέρους όπου κάνετε σεξ μπορεί να αναβιώσει το πάθος.
 • Τα ερωτικά βοηθήματα είναι μια καλή ιδέα για να εξερευνήσετε το σώμα σας ενώ κάνετε σεξ.
 • Η χρήση λιπαντικών βοηθά στη διείσδυση.
 • Ποια είναι η φαντασίωση της συντρόφου σας; Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί; Είναι σημαντικό να συζητάτε γι ‘αυτά τα θέματα.

Για να ανακεφαλαιώσουμε, το θέμα σχετίζεται περισσότερο με την εξερεύνηση του σώματος μιας γυναίκας και δεν στοχεύει κατευθείαν στον ερεθισμό των γεννητικών οργάνων της. Περιηγηθείτε σε ολόκληρο το σώμα της, από τα πόδια μέχρι το κεφάλι, για να αυξήσετε τη ροή του αίματος και την ευαισθησία όλων των οργάνων που συμβάλλουν στην ερωτική της κορύφωση.

Το κλειδί είναι να αρχίσετε αργά και να αυξήσετε σταδιακά το ρυθμό. Κάντε τη γυναίκα να απολαύσει τον οργασμό!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Uribe Arcila, J. F., Quintero Tobón, M. T., & Gómez Gómez, M. (2015). Orgasmo femenino: Definición y fingimiento. Urologia Colombiana. https://doi.org/10.1016/j.uroco.2015.03.001
 • Valdés, M., Sapién, J., & Córdoba, D. (2004). Significados de satisfacción sexual en hombres y mujeres de la zona metropolitana. Psicología y Ciencia Social.
 • Guillem Salazar, F., & Pons Salvador, G. (2000). El orgasmo femenino, ¿adaptación o subproducto de la evolución? Gazeta de Antropología. https://doi.org/10.1111/j.1442-2042.2009.02405.x
 • Navarro Abal, Y., & Torrico Linares, E. (2005). Trastorno orgásmico femenino. FUENTE: PSIQUIATRÍA NOTICIAS.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.