5 ψυχολογικά κόλπα για να προσελκύσετε άλλους ανθρώπους

Γνωρίζατε πως υπάρχουν κάποια ψυχολογικά κόλπα που σας κάνουν να είστε περισσότερο ελκυστικοί; Μάθετε γι' αυτά στο άρθρο που ακολουθεί!
5 ψυχολογικά κόλπα για να προσελκύσετε άλλους ανθρώπους

Τελευταία ενημέρωση: 28 Ιανουαρίου, 2020

Πώς θα προσελκύσετε άλλους ανθρώπους; Η αληθινή έλξη δημιουργείται στο μυαλό μας. Μας κεντρίζει, μας εξάπτει το ενδιαφέρον και μας γεμίζει με περιέργεια. Ξεπερνά τις απλές φυσικές πτυχές της ζωής μας όπως το πρόσωπο, τα μάτια και το σώμα μας.

Υπάρχει μια πολιτισμική προκατάληψη κατά την οποία πιστεύουμε πως οτιδήποτε όμορφο είναι καλό και πως όταν κάποιος είναι πολύ ελκυστικός εμφανισιακά, κρύβει έναν εκπληκτικό άνθρωπο.

Όμως, όσο μεγαλώνουμε και αποκτούμε περισσότερη εμπειρία, συνειδητοποιούμε ότι αυτός ο συσχετισμός δεν είναι πάντα αληθινός. Επιπλέον, συνειδητοποιούμε πως στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιο έντονο και σημαντικό να μπορέσουμε να βιώσουμε το άλλο είδος έλξης, όπου δύο πνεύματα εναρμονίζονται στην απόλαυση, τις αξίες και σε σχέδια.

Στο σημερινό μας άρθρο, θα μείνουμε στην περιοχή που περιλαμβάνει την περισσότερη “δύναμη της έλξης”. Μπορείτε να εξασκήσετε πρακτικές για να προσελκύσετε άλλους ανθρώπους μέσα από μια σειρά ενδιαφέρουσων στρατηγικών τις οποίες μπορούμε όλοι να αναπτύξουμε.

Εδώ είναι πέντε ψυχολογικά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας.

1. Η αληθινή έλξη βρίσκεται στην αυτοπεποίθηση. Να είστε αυθεντικοί!

5 ψυχολογικά κόλπα για να προσελκύσετε άλλους ανθρώπους, να είστε αυθεντικοί

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση σαγηνεύουν και προσελκύουν. Όμως, αυτή η ασφάλεια και η αυτοπεποίθηση δε θα πρέπει ποτέ να φτάσει στα όρια της υπεροψίας ή του ναρκισσισμού.

Αληθινή αυτοπεποίθηση είναι όταν γνωρίζετε τον εαυτό σας και τις δυνάμεις σας. Ωστόσο, γνωρίζετε και τα όρια σας. Επιπροσθέτως, έχετε την ικανότητα να τα αναγνωρίζετε και να δοκιμάζετε να βελτιώνεστε καθημερινά πάνω σε αυτά.

Ακόμη περισσότερο, η αυτοπεποίθηση τροφοδοτείται μαζί με άλλες βασικές και σημαντικές διαστάσεις.

Μεταξύ αυτών είναι η αυτοεκτίμηση, μια καλή αυτο-αντίληψη και ένας συνδυασμός ο οποίος περιλαμβάνει ένα συγκεκριμένο είδος ταπεινότητας που θα μας επιτρέψει να είμαστε πιο ανοικτοί και πιο κοντά στους άλλους.

Η αληθινή μαγεία βρίσκεται στην ισορροπία αυτών των διαστάσεων.

2. Δημιουργήστε τη δική σας μόδα

Σ’ ένα κόσμο με ανθρώπους που είναι αρκετά ίδιοι, η διαφορετικότητα είναι ελκυστική. Όμως, κατά καιρούς, πολλοί από εμάς σκεφτόμαστε πως η διαφορετικότητα θα μας αναγκάσει να αποκοπούμε, να δεχθούμε κριτική, ακόμη και να χωριστούμε από την ίδια την κοινωνία.

Το να έχετε μια γαμψή μύτη σαν ράμφος ή να είσαστε υπέρβαροι, για παράδειγμα, φαίνονται σαν αληθινά εμπόδια για να προσελκύσετε άλλους ανθρώπους. Όπως και ένα ασύμμετρο πρόσωπο ή να είστε πολύ ψηλοί ή πολύ κοντοί.

Ωστόσο, όλες αυτές οι μικρές διαφορές θα πρέπει να συνοδεύονται από αυτοπεποίθηση.

Δείξτε στον κόσμο πως είστε μοναδικοί, πως έχετε τη δική σας μόδα και ότι είστε ευτυχισμένοι με το ποιοι είστε.

Ας μάθουμε να εκμεταλλευόμαστε τις ιδιαιτερότητές μας.

3. Η δύναμη της επικοινωνίας χωρίς λόγια

5 ψυχολογικά κόλπα για να προσελκύσετε άλλους ανθρώπους, επικοινωνία

Η έλξη ξεκινά με ένα βλέμμα και γνωρίζοντας πώς να συνδεθούμε με τους άλλους μέσω αυτού.

Κατ’ επέκταση, θα χρειαστεί να μάθετε να σκέφτεστε για τη στάση του σώματός σας: τα σταυρωμένα πόδια και σταυρωμένα χέρια είναι σαν τοίχοι όταν πρόκειται να παράγετε αυτοπεποίθηση.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ανοιχτή γλώσσα του σώματος για να δείξετε ότι είστε ήρεμοι και άνετοι. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για χειρονομίες, χαμογελάστε για να σαγηνεύσετε, χρησιμοποιήστε το κεφάλι σας για να γνέψετε και να δείξετε ενδιαφέρον και το σώμα σας για να δείξετε αυτοπεποίθηση και οικειότητα.

4. Ενσυναισθητική επικοινωνία για να προσελκύσετε άλλους ανθρώπους

Τα άτομα που μπορούν να δείξουν ότι μπορείτε να τα πλησιάσετε, που ξέρουν πώς ν’ ακούσουν και είναι δυνατό να εδραιώσουν μια συναισθηματική και γνωστική ενσυναισθητική επικοινωνία, γίνονται περισσότερο ελκυστικά σταδιακά.

Από την άλλη, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν τη συνήθεια να μιλούν πάντα για τον εαυτό τους με τη λογική πως “πλασάρουν τον εαυτό τους” για να δείχνονται. Εκθειάζουν τις υποτιθέμενες αρετές και ικανότητές τους, όπως και τα υπέροχα προσόντα τους, αλλά αυτό που προκαλούν στην πραγματικότητα είναι δυσφορία και απόσταση.

Θα πρέπει, γι’ αυτό, να μάθετε πώς να εδραιώσετε ένα στενό δεσμό με τους άλλους. Υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν πώς να το κάνουν αυτό όντας αυθεντικοί, με ειλικρινές ενδιαφέρον γι’ αυτούς που έχουν μπροστά τους και δεν παύουν ποτέ να είναι ταπεινοί. Αυτό τους κάνει πολύ ελκυστικούς.

5. Κάτι ασυνήθιστο για να προσελκύσετε άλλους ανθρώπους

5 ψυχολογικά κόλπα για να προσελκύσετε άλλους ανθρώπους, να μην είστε συνηθισμένοι

Όπως επισημάναμε, αν έχετε εμμονή με το να “ταιριάζετε” και να έχετε παρόμοια χαρακτηριστικά με άλλους ανθρώπους, καταφέρνετε μονάχα να χαθείτε στον ωκεανό με τα συνηθισμένα άτομα χωρίς να ξεχωρίσετε ποτέ.

Θέλετε να προσελκύσετε άλλους ανθρώπους, να είστε διαφορετικοί και να συγκεντρώσετε τα βλέμματα όλων όσων παρευρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο; Τότε πρέπει να τονίσετε τη μοναδική πτυχή που σας χαρακτηρίζει. Αυτό είναι κάτι που θα θυμούνται οι υπόλοιποι ή θα τους κάνει να σας αναγνωρίζουν.

Μπορείτε να είστε εκείνη στην οποία αρέσει το “pin-up” στυλ, τα αυθεντικά μαλλιά ή τα κλασσικά παπούτσια. Είτε εκείνος ο άνδρας με το κομψό μουστάκι, που φοράει παπιγιόν ή που έχει πάντα άνετο ντύσιμο.

Το να είστε αυθεντικοί πρέπει να έρχεται σε αρμονία με την εμφάνιση και τη ζωή σας. Δε θα πρέπει να προσπαθήσετε ποτέ να δείξετε κάτι που δεν ταιριάζει στη λογική σας ή που σας απομακρύνει από την ταυτότητά σας.

Η ομορφιά είναι μια δουλειά εν εξελίξει

Πάνω απ’ όλα, αυτές οι διαστάσεις μπορούν και πρέπει να εξασκηθούν.

Οι περισσότερες διεγείρουν την αυτογνωσία. Μόνο όταν γνωρίζουμε τον εαυτό μας θα μπορέσουμε να καταλάβουμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε.

Θα έχουμε επίσης επίγνωση των δυνατών μας σημείων. Επιπλέον, θα μπορέσουμε να γνωρίσουμε πού βρίσκεται αυτή η μαγεία η οποία σαγηνεύει και κάνει τους άλλους να μας κοιτούν.

Τέλος, μη ξεχνάτε: μόλις προσελκύσετε κάποιον, πρέπει να διατηρήσετε την έλξη.

Αν πιστεύετε πάντα στον εαυτό σας, θα αποκτήσετε αναμφίβολα σχέσεις που διαρκούν και αποφέρουν καρπούς με φίλους, ρομαντικούς συντρόφους και συνεργάτες.

Η κεντρική εικόνα είναι ευγενική χορηγία του © wikiHow.com


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Ferreras, E. (2007). La autoestima. Anales de Mecánica y Electricidad.
  • Atienza, F. L., Moreno, Y., Balaguer, I., & Rosenberg, M. (2004). Escala de autoestima de
  • Rosenberg. Apuntes de Psicologia. https://doi.org/http://dx.doi.org/10.1016/j.biochi.2007.09.002
  • Branden, N. (1989). Cómo mejorar su autoestima. Círculo de Lectores. https://doi.org/10.1186/cc1474
  • Berntsson, E. (2004). Los seis pilares de la Autoestima. Atención Primaria. https://doi.org/10.1157/13068212

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.