5 σημεία πίεσης για να δοκιμάσετε στο πρόσωπό σας

Αν και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για νοσήματα, η πιεσοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πολύ καλύτερα και φυσικά να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε πολλών ειδών καταστάσεις που δημιουργούν δυσφορία.
5 σημεία πίεσης για να δοκιμάσετε στο πρόσωπό σας

Τελευταία ενημέρωση: 11 Μαΐου, 2020

Ξέρετε ποια είναι τα 5 σημαντικότερα σημεία πίεσης; Η πιεσοθεραπεία είναι μια τεχνική που προέρχεται από την παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Βασίζεται στην τόνωση ορισμένων σημείων πίεσης του σώματός μας για τη βελτίωση ορισμένων ζωνών ή τη γενική υγεία.

Αν δεν την έχετε δοκιμάσει ακόμα, δεν είναι ποτέ αργά να την εφαρμόσετε στην καθημερινή σας ζωή για να απολαύσετε τα οφέλη της.

Η πιεσοθεραπεία απελευθερώνει τη συσσωρευμένη ένταση, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει τον πόνο και επίσης σας βοηθά να χαλαρώνετε σωστά.

Υπό αυτό το πρίσμα, είναι κάτι που μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμο σε μια δεδομένη στιγμή, όταν, για παράδειγμα, αισθάνεστε ένταση και άγχος.

Μιλάμε για μια εναλλακτική θεραπεία. Η πιεσοθεραπεία δεν επιδιώκει ούτε στοχεύει στη θεραπεία οποιασδήποτε ασθένειας, αλλά μάλλον στο να βελτιώσει τη γενική σας υγεία και να προσφέρει μια θεραπεία πιο φυσική από τις συνήθεις ιατρικές διαδικασίες.

Εφόσον ειπώθηκε αυτό, σας ενθαρρύνουμε να δοκιμάσετε αυτά τα 5 σημεία πίεσης στον εαυτό σας.

Εάν σε οποιαδήποτε στιγμή έχετε έναν έντονο πονοκέφαλο, αισθανθείτε να σβήνετε μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά ή αν απλά θέλετε να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος, προχωρήστε και δοκιμάστε τα και ανακαλύψτε πώς μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε.

Ποια είναι τα σημεία πίεσης;
1. Σημείο πίεσης “Τρίτου ματιού”


τρίτο μάτι,πίεση- σημεία πίεσης

Αυτό το σημείο πίεσης, που ονομάζεται «Τρίτο μάτι», είναι ένα από τα πιο κοινά σημεία που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία πονοκεφάλων, συμπεριλαμβανομένων των ημικρανιών.

 • Αυτό το σημείο πίεσης βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια, πάνω από το ρινικό σας διάφραγμα.
 • Η άσκηση πίεσης σε αυτή την περιοχή σας επιτρέπει, για παράδειγμα, να διεγείρετε διάφορα αιμοφόρα αγγεία που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και την οξυγόνωση. Είναι ακόμα χρήσιμο για τη θεραπεία κάποιων δερματικών προβλημάτων.
 • Για να τονωθεί αυτό το σημείο πίεσης, μπορείτε να δοκιμάσετε μία από τις παρακάτω οδηγίες:
  • Ο πρώτος τρόπος για να εφαρμοστεί είναι απλός: θα πρέπει να ασκήσετε πίεση μόνο με το δείκτη για 60 δευτερόλεπτα.
  • Ο δεύτερος τρόπος είναι πιο χαλαρωτικός: χωρίς να σηκώσετε το δάκτυλο από το “Τρίτο μάτι”, κάντε κυκλικές κινήσεις. Είναι τόσο απλό.

2. Το σημείο πίεσης “Μπαμπού”

ρινικό διάφραγμα- σημεία πίεσης

Το σημείο πίεσης “Μπαμπού” ανταποκρίνεται στα ρινικά σας περάσματα, λειτουργεί για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, να ανακουφιστείτε από το στρες και επιπλέον σας επιτρέπει να καθαρίσετε τη ρινική κοιλότητα.

 • Για να εντοπίσετε το σημείο πίεσης του μπαμπού, θα πρέπει να τοποθετήσετε τους δείκτες σας στις εσωτερικές γωνίες των ματιών σας.
 • Είναι το οστό που περιβάλλει τα μάτια μας. Είναι μια ευαίσθητη περιοχή που μιμείται πολλαπλές αισθήσεις που σας επιτρέπουν να νιώσετε καλά πιο γρήγορα.

Για να αξιοποιήσετε αυτό το σημείο πίεσης, χρειάζεται μόνο να ασκείτε πίεση με τα δάκτυλά σας στα σημεία πίεσης για ένα λεπτό.

(Θα πρέπει πάντα να αποφεύγετε να ασκείτε υπερβολική πίεση. Η υπερβολική πίεση μπορεί να σας οδηγήσει να αισθανθείτε πόνο ή ακόμα και να έχετε κάποια οπτική ψευδαίσθηση, όπως σημάδια ή φως).

3. Το σημείο πίεσης “Οι πύλες της συνείδησης”

πίεση, κεφάλι- σημεία πίεσης

 

Αυτό το σημείο πίεσης βρίσκεται στο πίσω μέρος του λαιμού, ακριβώς στη βάση του κρανίου. Αντιστοιχεί σε δύο βασικούς μύες σε αυτήν την περιοχή του σώματός μας: τον τραπεζοειδή και τον στερνοκλειδομαστοειδή.

 • Υπάρχουν διάφορα οφέλη από την εφαρμογή της πιεσοθεραπείας σε αυτήν την περιοχή του σώματός σας και αξίζει να το δοκιμάσετε (αν και για αυτό το σημείο πίεσης θα ήταν χρήσιμο να έχετε κάποιον να σας βοηθήσει).
 • Η τόνωση του σημείου πίεσης “Οι πύλες της συνείδησης” σας ανακουφίζει από τους πονοκεφάλους και την ακαμψία του αυχένα.
 • Είναι επίσης εξαιρετικό για τη μείωση του ίλιγγου, τη ζάλη, τον πόνο στα μάτια και ακόμη και τις εμβοές.

Το άτομο που θα εφαρμόσει πίεση σε αυτά τα σημεία στο πίσω μέρος του λαιμού σας θα πρέπει πρώτα να τα εντοπίσει στη βάση του κρανίου σας.

 • Θα πρέπει να ασκηθεί πίεση για 5 δευτερόλεπτα, χρησιμοποιώντας τα άκρα των δακτύλων, και μετά, να γίνει μασάζ στις αρθρώσεις του σημείου για 3 λεπτά.

Συνιστάται να είστε ξαπλωμένοι ενώ ασκείται πίεση σε αυτά τα σημεία.

4. Το ‘άρωμα του καλωσορίσματος’

πρόσωπο, γυναίκα- σημεία πίεσης

 

Αυτό το σημείο πίεσης, με την ποιητική ονομασία το “Άρωμα του καλωσορίσματος”, βρίσκεται στις δύο περιοχές που βρίσκονται δίπλα στα ρινικά σας περάσματα.

Τα οφέλη από την εφαρμογή αυτής της ακουστικής πίεσης σε αυτές τις περιοχές είναι περιορισμένα, αλλά παρ ‘όλα αυτά, ενδιαφέροντα: ανακούφιση από ημικρανίες και δυσάρεστες παρενέργειες που σχετίζονται με την ιγμορίτιδα.

Για να το εφαρμόσετε, χρειάζεται μόνο να τοποθετήσετε τα δάχτυλά σας σε αυτές τις περιοχές και να κάνετε μασάζ για ένα λεπτό. Είναι απίστευτα χαλαρωτικό!

5. Σημεία πίεσης “Η κατοικία των ανέμων” ή Gv16 Fengfu

πίεση,λαιμός- σημεία πίεσης

 

Ένα νέο όνομα, γεμάτο μαγεία, για να απευθυνθεί σε μια πολύ συγκεκριμένη περιοχή: το πίσω μέρος του λαιμού σας.

Το Gv16 Fengfu βρίσκεται ανάμεσα στο σημείο συνάντησης του κεφαλιού και του λαιμού. Ακριβώς όπως και με το σημείο με την ονομασία FYI, μοιραζόμαστε μαζί σας ένα από τα πιο γνωστά σημεία πίεσης επειδή προσφέρει θεραπευτικά οφέλη σε πολλαπλά όργανα στο σώμα σας.

Τα παρακάτω είναι μερικά από τα προαναφερθέντα πλεονεκτήματα:

 • Βελτίωση του ύπνου.
 • Βοηθά στην πέψη.
 • Μείωση πονοκεφάλων, πονόδοντων και πόνων αρθρίτιδας.
 • Αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος.

Για να εφαρμόσετε το σημείο πίεσης “Η κατοικία των ανέμων”, θα χρειαστείτε έναν κύβο πάγου. Εφαρμόστε πίεση ανά διαστήματα των 3 δευτερολέπτων για 1 λεπτό.

Μπορείτε να νιώσετε τα αποτελέσματά του σχεδόν αμέσως.

Η κύρια εικόνα αποτελεί ευγενική χορηγία του © wikiHow.com.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.