5 συμβουλές για να διατηρήσετε τη σχέση σας. Δοκιμάστε τες

Μία από τις καλύτερες στρατηγικές για τη διατήρηση της σχέσης σας είναι να διατηρήσετε την ατομικότητά σας: να βγαίνετε με φίλους, να κάνετε δραστηριότητες με τον δικό σας τρόπο... με αυτόν τον τρόπο, θα νιώθετε ο εαυτός σας και θα έχετε πράγματα να μοιραστείτε.
5 συμβουλές για να διατηρήσετε τη σχέση σας. Δοκιμάστε τες

Έχει γραφτεί από Ángela Aragón

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσετε τη σχέση σας; Υπάρχουν δύσκολες στιγμές σε μία σχέση. Η οικογενειακή ζωή γίνεται όλο και πολυπλοκότερη, η δουλειά γίνεται όλο και πιο απορροφητική και υπάρχουν τεράστιες διαφορές από το πώς μεγαλώσατε και το ποιοί είστε σήμερα ή τι περιμένατε και τι βρήκατε.

Κάθε ημέρα είναι ταυτόχρονα μια πρόκληση και μια ευκαιρία να βελτιώσετε τον εαυτό και τη σχέση σας.

Παρότι είναι αλήθεια ότι κάθε ζευγάρι είναι ξεχωριστό, είναι επίσης αλήθεια πως όλα ψάχνουν ένα ευτυχισμένο σπίτι και τη γαλήνη του να είναι αυτοί που είναι. Εκεί είναι που πέφτει η αυλαία και κανείς δεν χρειάζεται να προσποιείται παίζοντας κάποιον ρόλο.

Αυτή η ασφαλής καθημερινή συνύπαρξη ωστόσο, χρειάζεται να εμπλουτίζεται από την προσοχή σας για τον άλλο καθώς και να τους κάνετε να αισθάνονται ότι είναι η προτεραιότητά σας.

Είναι κάτι πολύ σημαντικό. Ο σύντροφός σας μπορεί να δαπανήσει ώρες ή μέρες από τη ζωή του, προετοιμάζοντας μια έκπληξη για εσάς με μόνο σκοπό να σας κάνει να νιώσετε ξεχωριστοί.

Παρά τη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνουν, τις υποχρεώσεις τους και τις ευθύνες, αυτό σημαίνει: “σε σκέφτομαι επειδή είσαι ό,τι σημαντικότερο για μένα.”

Επειδή γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να συνδυάσετε αυτά τα δύο πράγματα, θέλουμε να σας δώσουμε μερικές συμβουλές για τη διατήρηση της σχέσης με τον σύντροφό σας.

5 συμβουλές για να διατηρήσετε τη σχέση σας

1. Μιλήστε μεταξύ σας και όχι στο τηλέφωνο

διατηρήσετε τη σχέση

Μπορεί να δείχνει προφανές, αλλά είναι πολύ πιο θεμελιώδες. Δεν είναι μόνο θέμα του να μιλήσετε για κάτι τετριμμένο ή τη ρουτίνα σας.

Αντίθετα, εννοούμε πως πρέπει να μιλήσετε για θέματα που σας ανησυχούν ή σας γεμίζουν χαρά.

Πρέπει να γνωρίζετε και οι δύο που βρίσκεται ο άλλος κάθε στιγμή και δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από μια καλή συζήτηση για να το ανακαλύψετε. Μην περιμένετε για κάποια ειδική περίσταση: ένα γεύμα ή δείπνο είναι ιδανικά. Οποιαδήποτε στιγμή είναι καλή.

Μην ξεχάσετε να κλείσετε το κινητό σας και να χρησιμοποιήσετε και τις πέντε αισθήσεις σας για ν’ ακούσετε και να καταλάβετε. Είναι ευκολότερο έτσι.

Δείτε επίσης: Σημάδια ότι βρίσκεστε σε μια τοξική σχέση

2. Φέρτε πίσω το φιλί για να διατηρήσετε τη σχέση

Μπορείτε να επικοινωνήσετε όλα σας τα συναισθήματα με ένα φιλί, χωρίς να πείτε λέξη. Δείχνετε την οικειότητά σας με τα χείλη σας. Όσο όμως περνάει ο καιρός, οι άνθρωποι τείνουν να το παραμερίζουν.

Έτσι εγκαταλείπουμε μια στιγμή αμοιβαίας παράδοσης. Από την άλλη πλευρά, είναι η αρχή μιας σεξουαλικής σχέσης, κάτι βασικό για να διατηρήσετε τη σχέση σας.

Όπως και ένα φιλί, το σεξ είναι ένας χώρος απερίγραπτου, βαθύ διαλόγου και επειδή βασίζεται στην απόλαυση, θα μπορούσατε να ελπίζετε σε κάτι παραπάνω;

3. Κάντε πράγματα μαζί

διατηρήσετε τη σχέση Κάνοντας ποδήλατο μαζί

Η ιδανική δραστηριότητα είναι να ξεκινήσετε να κάνετε κάτι μαζί, με το οποίο δεν είναι κανείς σας εξοικειωμένος αλλά σας ενδιαφέρει και τους δύο. Η διαδικασία της εκμάθησης και της ανακάλυψης θα σας διασκεδάσει και θα σας φέρει πιο κοντά.

Θα σας βοηθήσει επίσης να ξεφύγετε από τη ρουτίνα και τις υποχρεώσεις. Χωρίς αυτά, είστε πιο ελεύθεροι και έτοιμοι να χαρείτε με κάτι καινούργιο.

Έτσι, γίνεστε καλύτερη παρέα για τον σύντροφό σας επειδή είστε θετικοί και αισιόδοξοι. Αυτό σας κάνει να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό.

4. Μην γυρνάτε την πλάτη στην προσωπική σας ζωή για να διατηρήσετε τη σχέση

διατηρήσετε τη σχέση Γυναίκα διαβάζει

Το να είστε κομμάτι ενός ζευγαριού σημαίνει να μοιράζεστε τον εαυτό σας, και για να το κάνετε αυτό θα πρέπει ν’ αναπτύξετε τον εαυτό σας. Τι σημαίνει αυτό; Θα πρέπει να διατηρήσετε το ποιοι είστε.

Συνεχίστε να κάνετε τις αγαπημένες σας δραστηριότητες και φροντίστε τους φίλους σας. Βγείτε μαζί τους έξω μόνοι σας.

Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε αυτό το περίεργο συναίσθημα του να μην ξέρετε πού ξεκινούν τα πράγματα ή πού σταματούν, επειδή όταν συμβεί αυτό όλα αρχίζουν να ξεθωριάζουν.

Από την άλλη μεριά, το να έχετε να πείτε μια ιστορία όταν γυρίσετε σπίτι είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τη διατήρηση της σχέσης σας.

Μπορεί να πυροδοτήσει μια συζήτηση που θα οδηγήσει σε μία άλλη, έτσι ώστε η σχέση σας να γίνει πιο ρευστή, ελεύθερη και φυσική όταν βρίσκεστε μαζί.

Επισκεφθείτε αυτό το άρθρο: Ο καφές με φίλους κάνει καλό

5. Δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες για να διατηρήσετε τη σχέση

Τον περισσότερο καιρό πιθανόν να σκέφτεστε τον χρηστικό σκοπό των πραγμάτων, τι είναι πρακτικό. Αυτό μπορεί να σας οδηγήσει να αναβάλετε την πρόοδο, κάτι που είναι λάθος.

Δε χρειάζεται ν’ αγοράζετε ακριβά δώρα: μπορείτε να γράψετε ένα γράμμα, ένα ποίημα, να πάρετε λίγα λουλούδια ή να φτιάξετε κάτι μόνοι σας…

Το κλειδί είναι να λάβει ο σύντροφός σας το ακόλουθο μήνυμα: “Μ’ αυτό θέλω να είσαι ευτυχισμένος.” Μπορεί να μη φαίνεται αληθινό, αλλά το να δίνετε τον χρόνο σας για την αγάπη σήμερα είναι πραγματικά πολύτιμο.

Ο σκοπός, κατ’ επέκταση, είναι να εμπλουτίσετε την επικοινωνία σας με τον σύντροφό σας. Αλλά να το κάνετε πάντα όντας ο εαυτός σας.

Μην ξεχνάτε ποτέ ποιοι είστε καθώς μονάχα τότε μπορείτε ν’ αγαπάτε τον άλλον με την ειλικρίνεια και την προσοχή που του αξίζει.

Όταν δεν το κάνετε αυτό, θα γεμίσετε αρνητικές σκέψεις που θα σαμποτάρουν τη σχέση σας, ακόμα και αν δεν ειπωθούν πραγματικά.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Healthline.com 13 Steps to Achieving Total Self-Love [Online] Available at: www.healthline.com/health/13-self-love-habits-every-woman-needs-to-have
  • Healthline.com Forget the Flowers: 19 Ways to Show Your S.O. Love Without the Gifts [Online] Available at: www.healthline.com/health/ideas-for-showing-love-on-valentines-day-without-gifts

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.