Πώς θα βελτιώσετε τη στύση του ερωτικού σας συντρόφου

Γνωρίζατε ότι ο υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να επηρεάσει άμεσα τη σεξουαλική ζωή; Εκτός από τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα, μπορεί, επίσης, να απογειώσει τη λειτουργία της ανδρικής στύσης.
Πώς θα βελτιώσετε τη στύση του ερωτικού σας συντρόφου

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Πώς μπορείτε να βελτιώσετε τη στύση του ερωτικού σας συντρόφου; Η στυτική δυσλειτουργία είναι πιο συχνό φαινόμενο από ό,τι νομίζατε. Συχνά συνδέεται με τις φυσιολογικές αλλαγές στους μεγαλύτερους σε ηλικία άνδρες. Στην πραγματικότητα, μπορεί να επηρεάσει κάθε άνδρα, οποιασδήποτε ηλικίας. Στο σημερινό μας άρθρο, θα μάθετε πώς μπορείτε να βελτιώσετε τη στύση του ερωτικού σας συντρόφου.

Είναι πολύ συνηθισμένο, οι πιο νέοι σε ηλικία άνδρες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας, να νιώθουν ντροπή. Συγχρόνως, οι ερωτικοί τους σύντροφοι αδυνατούν να κάνουν κάτι γι’ αυτό.

Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να μάθετε περισσότερα για το πρόβλημα. Όχι μόνο για να είστε ενήμεροι ότι μπορεί να συμβεί, αλλά, επίσης, για να μπορέσετε να το επιλύσετε ως ζευγάρι. Μάθετε πώς να βελτιώσετε τη στύση του ερωτικού σας συντρόφου!

Τι ονομάζουμε στυτική δυσλειτουργία;

Η δυσλειτουργία στη στύση, γνωστή επίσης και ως ανικανότητα, είναι η ανδρική αδυναμία επίτευξης ή διατήρησης μιας στύσης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Εμποδίζει τον άντρα να βιώσει την ικανοποίηση της προσωπικής επαφής, να επιτύχει στις σεξουαλικές συνευρέσεις, προκαλώντας χαμηλή αυτοεκτίμηση και συναισθήματα κατάθλιψης.

Συμπτώματα στυτικής δυσλειτουργίας

στύση του ερωτικού σας συντρόφου - άνδρας σε κρεβάτι

Τα συμπτώματα που μπορεί να βιώσει ο άνδρας με στυτική δυσλειτουργία, περιλαμβάνουν:

 • Δυσκολία επίτευξης ή διατήρησης μιας στύσης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.
 • Περισσότερος χρόνος από το συνηθισμένο, για να έρθει το πέος σε πλήρη στύση ή δυσκολίες σε ορισμένες στάσεις.
 • Αδύναμη ή χαλαρή στύση.
 • Η διατήρηση της στύσης απαιτεί κόπο.
 • Πρόωρη εκσπερμάτιση από ό,τι συνήθως ή μια στύση όχι αρκετά σκληρή.

Ποιες είναι οι αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας;

Πολλοί παράγοντες μπορούν αθροιστικά να συμβάλλουν στην εμφάνιση της στυτικής δυσλειτουργίας.

 • Σε πρώτη φάση, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε τον ειδικό που θα καθορίσει τη φύση του προβλήματος. Αν πρόκειται, δηλαδή, για κάτι φυσιολογικό ή παθολογικό.
 • Μόλις κατασταλάξετε στην αιτία, καλό είναι να διερευνήσετε την ύπαρξη και άλλων ψυχοσωματικών παραγόντων που μπορεί να ευθύνονται.

Αν και οι περισσότεροι το παραβλέπουν, το στρες, τα νεύρα ή κάτι ενοχλητικό στη συμπεριφορά του ερωτικού μας συντρόφου κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, μπορεί να πυροδοτήσει το πρόβλημα αυτό.

Πώς μπορείτε να βελτιώσετε τη στύση του ερωτικού σας συντρόφου

στύση του ερωτικού σας συντρόφου - ζευγάρι στο κρεβατι

Αν υποπτεύεστε ότι ο ερωτικός σύντροφος αντιμετωπίζει πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας και θέλετε να τον βοηθήσετε, το πρώτο πράγμα που κάνετε, είναι να σιγουρευτείτε ότι κατανοεί ότι πρόκειται για μια εντελώς φυσιολογική κατάσταση, που μπορεί να συμβεί στον καθένα.

Ως γυναίκα, διατηρήστε μια ευαίσθητη και τρυφερή στάση. Μην οικτίρετε τον εαυτό σας και μη λυπάστε. Αν και μπορεί να περνά από το μυαλό σας, ότι δεν τον διεγείρετε επαρκώς, υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για μια εντελώς φυσιολογική κατάσταση, που μπορείτε, ως ζευγάρι, να λύσετε.

Βελτιώστε τη μεταξύ σας επικοινωνία

Η καλή επικοινωνία ανάμεσα σε εσάς και το σύντροφό σας, είναι το “κλειδί” επίλυσης του προβλήματος. Αν και οι δύο δείξετε επαρκή εμπιστοσύνη και μιλήσετε για το θέμα χωρίς ταμπού, τότε να είστε βέβαιοι ότι θα βρείτε την άκρη ευκολότερα.

Με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσετε να μιλήσετε για τις απογοητεύσεις σας, για όσα δεν σας αρέσουν, για το σύνολο των συναισθημάτων, που επηρεάζουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το επίπεδο του ενθουσιασμού και της επιθυμίας σας.

Επιπλέον, αν είστε σε θέση να επικοινωνήσετε ικανοποιητικά για τα ερωτικά ζητήματα, θα δεθείτε πιο εύκολα με το σύντροφό σας και θα δημιουργήσετε φαντασιώσεις από κοινού, βελτιώνοντας τις ερωτικές σας συνευρέσεις.

Διεγείρετε τις ερωτογενείς ζώνες

στύση του ερωτικού σας συντρόφου

Η σωστή διέγερση των ερωτογενών ζωνών , είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για καλή στύση, για πιο ικανοποιητικό και ευχάριστο σεξ.

Τα προκαταρκτικά, η σεξουαλική δραστηριότητα που προηγείται της επαφής, δεν έχουν σημασία μόνο για τη γυναίκα. Το φιλί, τα χάδια και το στοματικό σεξ πριν από τη διείσδυση, είναι εξαιρετικοί τρόποι να πετύχετε και να παρατείνετε τη στύση.

Διαβάστε περισσότερα για το πώς μπορείτε να κάνετε σεξ μέσα στο νερό.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τις αδυναμίες του συντρόφου σας, τις προτιμήσεις ή τα φετίχ του. Γνωρίζοντάς τα, αναμφίβολα, θα βοηθηθείτε στο να κρατήσετε το ερωτικό του ενδιαφέρον ζωηρό.

Συμβουλές

 • Αν ο σύντροφός δεν έχει επαρκή στύση ή τη χάνει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, δοκιμάστε μερικά σεξουαλικά παιχνίδια για να τον διεγείρετε περισσότερο.
 • Πριν παραιτηθεί από την ερωτική επαφή, δοκιμάστε να τον ερεθίσετε με αγγίγματα και χάδια, με φιλιά ή ψιθύρους στο αυτί.
 • Τρίψτε τα γεννητικά του όργανα και, εφόσον είναι δυνατόν, δοκιμάστε αιθέρια έλαια για να ξυπνήσετε τις αισθήσεις και τα σεξουαλικά του ένστικτα.

Υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής για να βελτιώσετε τη στύση του ερωτικού σας συντρόφου

στύση του ερωτικού σας συντρόφου

Αν και συχνά το παραβλέπουμε, ο υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην πρόληψη και αντιμετώπιση της ανδρικής ανικανότητας.

Τα ζευγάρια που αθλούνται και ακολουθούν σωστούς κανόνες διατροφής, τείνουν να έχουν πιο ικανοποιητικές και σταθερές σεξουαλικές συνευρέσεις.

Ο καθιστικός τρόπος ζωής, το κάπνισμα και οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες επηρεάζουν τη σωστή κυκλοφορία του αίματος, επομένως και τη στυτική ικανότητα.

Συμβουλές

 • Προτρέψτε το σύντροφό σας να καταναλώνει περισσότερες υγιεινές τροφές, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων τροφών που ευνοούν τη στύση.
 • Δοκιμάστε να οργανώσετε ένα πρόγραμμα ασκήσεων που μπορείτε μαζί να εκτελέσετε ή ενθαρρύνετε την εγγραφή του σε ένα γυμναστήριο.
 • Προσπαθήστε να τον κάνετε να ξεχάσει τα εργασιακά ή τα κοινωνικά προβλήματα και βοηθήστε τον να χαλαρώσει με διαλογισμό ή μασάζ.

Αν, ωστόσο, η στυτική δυσλειτουργία επιμένει ή δημιουργεί ρήγματα στη σχέση σας, καλό θα ήταν να επισκεφτείτε έναν ειδικό. Η υποστήριξη του συντρόφου σε όλα τα στάδια της διαδικασίας είναι ζωτικής σημασίας για να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια.

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και θα βελτιώσετε τη στύση του ερωτικού σας συντρόφου.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.