Σπιτικό καθαριστικό προϊόν για το ξεσκόνισμα των επίπλων

7 Οκτωβρίου 2016
Τα σπιτικά καθαριστικά προϊόντα όχι μόνο απομακρύνουν τη σκόνη αλλά και απολυμαίνουν τις επιφάνειες προσθέτοντας ένα προστατευτικό στρώμα στα έπιπλά σας, κάνοντάς τα να λάμπουν.

Γιατί να ξοδεύετε χρήματα σε χημικά προϊόντα καθαρισμού ενώ θα μπορούσατε να κατασκευάσετε μόνοι σας ένα σπιτικό καθαριστικό προϊόν με την ίδια, αν όχι καλύτερη, δράση;

Η σκόνη είναι ένας συνδυασμός σωματιδίων χώματος, γύρης και άλλων ουσιών από το περιβάλλον, που μπαίνουν στο σπίτι από τις πόρτες, τα παράθυρα και τις σόλες των παπουτσιών.

Μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας επειδή η σκόνη περνάει εύκολα στις αεροφόρες οδούς σας και καταλήγει στους πνεύμονές σας, προκαλώντας ερεθισμό ή αλλεργικές αντιδράσεις.

Το πιο ενοχλητικό είναι ότι η σκόνη αναπόφευκτα εισβάλλει στο σπίτι σας και χρειάζεται τακτικό καθάρισμα για να αποφύγετε κάθε είδους αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

Η περισσότερη σκόνη τείνει να συσσωρεύεται στα έπιπλά σας, τα οποία με τον καιρό αρχίζουν να δείχνουν βρώμικα και μουντά.

Γνωρίζετε ήδη ότι χρειάζεται να καθαρίζετε τακτικά τα έπιπλά σας. Στο σημερινό άρθρο θέλουμε να μοιραστούμε μια συνταγή για ένα σπιτικό καθαριστικό προϊόν που θα απομακρύνει τη σκόνη από το σπίτι σας και θα το απολυμάνει.

Ας δούμε πώς φτιάχνεται!

 

Παρόμοιο άρθρο: 12 κόλπα για να απαλλάξετε το σπίτι σας από τη σκόνη

Σπιτικό καθαριστικό προϊόν για την απομάκρυνση της σκόνης από τα έπιπλα

σπιτικό καθαριστικό προϊόν με λεμόνι

Αυτό το σπιτικό καθαριστικό προϊόν είναι ένας συνδυασμός οργανικών συστατικών που θα απομακρύνουν τη σκόνη χωρίς να μεταβάλουν το φυσικό χρώμα των επίπλων σας, χαρίζοντάς τους ωραία γυαλάδα.

Αντίθετα με τα προϊόντα που πωλούνται στα καταστήματα για τον ίδιο σκοπό, αυτό δεν περιέχει σκληρές χημικές ουσίες, έτσι είναι καλύτερο και για το περιβάλλον και για την υγεία σας.

Είναι θαυμάσιο για την απομάκρυνση της ενοχλητικής σκόνης που συσσωρεύεται σταδιακά σε συγκεκριμένα σημεία όταν ξεχνάτε να τα καθαρίσετε.

Περιέχει ελαιόλαδο, ένα προϊόν ιδιαίτερα δημοφιλές στο σπίτι. Το ελαιόλαδο καλύπτει γρατζουνιές στα ξύλινα έπιπλα και προστατεύει επιφάνειες όπως το μπαμπού, το μέταλλο και το γυαλί.

Αφού δεν επιλέγετε ελαιόλαδο για διατροφικούς ή καλλυντικούς σκοπούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ραφιναρισμένο είδος ή ακόμα και το λάδι που έχει μείνει μετά την προετοιμασία του φαγητού.

σπιτικό καθαριστικό προϊόν για το γυάλισμα

Επίσης, θα τιθασεύσουμε τις υπέροχες ιδιότητες του αιθέριου ελαίου λεμονιού επειδή, εκτός από την ευχάριστη μυρωδιά του, είναι πλούσιο σε αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες που θα ενισχύσουν το καθάρισμα.

Η χρήση του θα καταστρέψει κάθε αλλεργιογόνο παράγοντα και θα διευκολύνει την απομάκρυνση των ακάρεων, των βακτηρίων και άλλων μικροοργανισμών.

Τέλος έχουμε το λευκό ξύδι, ένα συστατικό που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες ως οικολογικό καθαριστικό προϊόν.

Τα φυσικά οξέα στο ξύδι αφαιρούν τη σκόνη και καταστρέφουν το περιβάλλον που χρειάζονται οι παθογόνοι οργανισμοί για τον πολλαπλασιασμό τους.

Ως αποτέλεσμα τα έπιπλά σας θα είναι απαλλαγμένα από οσμές και θα γίνουν τόσο αστραφτερά που θα μοιάζουν σαν καινούργια.

Δείτε επίσης: Ακάρεα σκόνης; Ασφαλής και φυσικός τρόπος εξουδετέρωσής τους

Πώς φτιάχνεται αυτό το σπιτικό καθαριστικό προϊόν για τα έπιπλα;

σπιτικό καθαριστικό προϊόν spray από ελαιόλαδο

Τα συστατικά του βρίσκονται εύκολα και δεν θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του δέρματος ή του αναπνευστικού σας συστήματος. Αυτό ισχύει σαφώς για όλα τα φυσικά καθαριστικά προϊόντα.

Συνιστούμε να φτιάχνετε μικρή ποσότητα για κάθε χρήση έτσι ώστε το καθαριστικό να μη γίνει λιγότερο αποτελεσματικό με τον καιρό.

Υλικά

 • 2 κουταλάκια του τσαγιού ελαιόλαδο (15 γραμμάρια)
 • 1/2 κουταλάκι του τσαγιού αιθέριο έλαιο λεμονιού (3 γραμμάρια)
 • 1/4 φλιτζάνι λευκό ξύδι (62 ml)
 • 1 3/4 φλιτζάνι νερό (315 ml)
 • ένα σπρέι των 450 ml
 • 1 πανί από μικροΐνες

Οδηγίες

 • Αναμείξτε το ελαιόλαδο και το αιθέριο έλαιο του λεμονιού σε ένα μικρό μπολ.
 • Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι και προσθέστε το λευκό ξύδι και το νερό.
 • Όταν έχετε ένα ομοιογενές υγρό, αδειάστε το σε ένα σπρέι και είναι έτοιμο για χρήση.

Τρόπος χρήσης

 • Ψεκάστε τα έπιπλα με την κατάλληλη ποσότητα αυτού του καθαριστικού, περιμένετε λίγα λεπτά και έπειτα σκουπίστε με ένα πανί από μικροΐνες για να απομακρύνετε τη σκόνη.
 • Επαναλάβετε τη διαδικασία αν θεωρείτε ότι οι επιφάνειές σας εξακολουθούν να δείχνουν βρώμικες.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το καθαριστικό σε ξύλο, δέρμα και γυαλί.

Για το γυάλισμα των επίπλων

σπιτικό καθαριστικό προϊόν για τον δερμάτινο καναπέ

Αν τα έπιπλά σας δείχνουν βρώμικα ακόμα και αφού αφαιρέσετε τη σκόνη και τις ακαθαρσίες, δοκιμάστε το παρακάτω απλό κόλπο με ελαιόλαδο και λεμόνι.

Υλικά

 • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (65 γραμμάρια)
 • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού (10 ml)

Οδηγίες

 • Συνδυάστε το ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού και τρίψτε το μείγμα απευθείας πάνω στις επιφάνειες χρησιμοποιώντας ένα πανί.
 • Περιμένετε να στεγνώσει η επιφάνεια φυσικά πριν τοποθετήσετε αντικείμενα επάνω της.
 • Φτιάξτε μικρή ποσότητα από αυτό το σπιτικό καθαριστικό προϊόν, επειδή δεν διατηρείται πολύ.

Δοκιμάστε τις παραπάνω ιδέες και θα διαπιστώσετε ότι το καθάρισμα των επίπλων είναι λιγότερο περίπλοκο όταν έχετε τόσο εξαιρετικούς βοηθούς!