5 τρόποι για να αφαιρέσετε τα κονδυλώματα από τα δάχτυλά σας

9 Αυγούστου 2019
Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από κονδυλώματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συμβατικές μεθόδους μέσω ενός γιατρού ή χρησιμοποιώντας φυσικές θεραπείες που απαιτούν λίγο περισσότερη υπομονή.

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πέντε από τις καλύτερες φυσικές λύσεις για να αφαιρέσετε τα κονδυλώματα από τα δάχτυλά σας. Δεν θέλουν πολύ χρόνο για να απομακρυνθούν με τη χρήση χυμού από συκιά, σκόρδου, αρτεμισίας, μπανάνας ή μηλόξυδου.

Συνήθεις θεραπείες για να αφαιρέσετε τα κονδυλώματα από τα δάχτυλά σας

Συζητήστε με τον δερματολόγο σας εάν θέλετε να αφαιρέσετε αμέσως ένα κονδύλωμα. Οι τρεις πιο συνηθισμένοι τρόποι απομάκρυνσής τους: πάγωμα, καύση ή αφαίρεση με λέιζερ. Η μέθοδος αφαίρεσης θα εξαρτηθεί από τη θέση του κονδυλώματος. Τα πιο κοινά κονδυλώματα βρίσκονται στα δάχτυλα.

Είναι σημαντικό να τα αφαιρέσετε το συντομότερο δυνατό, ακόμη και αν δεν φαίνεται να είναι τόσο σοβαρά. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποτρέψετε την εξάπλωσή τους στο υπόλοιπο σώμα σας ή σε άλλο άτομο, ειδικά σε πολύ εκτεθειμένες περιοχές, όπως είναι τα δάχτυλα.

5 τρόποι για να αφαιρέσετε τα κονδυλώματα δαχτύλων

Διαβάστε επίσης αυτό το άρθρο: 8 Φυσικοί τρόποι να απαλύνετε τις πανάδες

Πώς θα αφαιρέσετε τα κονδυλώματα από τα δάχτυλά σας

1. Χυμός από συκιά

Ο χυμός από συκιά είναι μια πολύ αρχαία και αποτελεσματική θεραπεία. Και το καλύτερο; Είναι απολύτως δωρεάν. Ωστόσο, δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε κάποια συκιά. Μπορείτε να πάρετε το λευκό υγρό της συκιάς, κόβοντας ένα σύκο από το κλαδί ή ένα φύλλο συκιάς. Αυτό το λευκό και κολλώδες υγρό περιέχει λατέξ, μεταξύ άλλων ουσιών.

 • Εφαρμόστε μια σταγόνα από το χυμό πάνω στο πρόβλημα και καλύψτε το με μια γάζα χωρίς να το πιέσετε. Αφήστε το να δράσει για οκτώ ώρες και εφαρμόστε ξανά.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα καινούριο, φρεσκοκομμένο τμήμα του δέντρου κάθε φορά. Χρησιμοποιήστε αυτό το φάρμακο για μια εβδομάδα για να αφαιρέσετε τα κονδυλώματα από τα δάχτυλά σας.

2. Σκόρδο

σκόρδο

Το σκόρδο είναι μια από τις πιο κοινές φυσικές θεραπείες για την αφαίρεση των κονδυλωμάτων από τα δάχτυλά σας. Είναι εύκολο να βρείτε και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να αποφύγετε τις παρενέργειες που προέρχονται από άλλες θεραπείες. Το σκόρδο ενεργεί αποτελεσματικά ως ένα ισχυρό αντιβιοτικό και αντισηπτικό.

 • Κόψτε ένα μικρό κομμάτι σκόρδο που έχει το ίδιο μέγεθος με το κονδύλωμα, όχι μεγαλύτερο ή μικρότερο. Αυτή είναι μια σημαντική λεπτομέρεια: το σκόρδο είναι τόσο ισχυρό που μπορεί να ερεθίσει το υγιές δέρμα γύρω από το κονδύλωμα.
 • Εφαρμόστε το κομμάτι του σκόρδου πάνω στην περιοχή και κρατήστε το στη θέση του χρησιμοποιώντας έναν επίδεσμο. Αλλάξτε το κάθε 24 ώρες μέχρι το κονδύλωμα να πέσει.

3. Μηλόξυδο για να αφαιρέσετε τα κονδυλώματα των δαχτύλων

Το μηλόξυδο είναι ένα φάρμακο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα πάντα. Χρησιμοποιείται σε πολλές θεραπείες για την υγεία και την ομορφιά, εκτός του ότι είναι προϊόν οικιακής υγιεινής.

Οι καθαριστικές ιδιότητες των οξέων και των ενζύμων του μηλόξυδου μπορούν να σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε αποτελεσματικά τα κονδυλώματα που υπάρχουν στα δάχτυλά σας.

 • Βρέξτε λίγο βαμβάκι με μηλόξυδο και εφαρμόστε το στο κονδύλωμα πριν πάτε για ύπνο.
 • Καλύψτε το με έναν επίδεσμο για να μην το μετακινήσετε και αφήστε το να δράσει για ένα ολόκληρο βράδυ.
 • Το πρωί, αφαιρέστε το βαμβάκι και πλύνετε το δέρμα σας. Εφαρμόστε ξανά κάθε βράδυ μέχρι να εξαφανιστεί πλήρως το κονδύλωμα.

Δείτε επίσης αυτό το άρθρο: 9 τρόποι για την γρήγορη αφαίρεση των ρόζων του δέρματος

4. Φλούδα μπανάνας

Πρέπει να γνωρίζετε τις ιδιότητες της φλούδας μπανάνας πριν την πετάξετε. Η φυσική της περιεκτικότητα σε σαλικυλικό οξύ την καθιστά την τέλεια λύση για τα κονδυλώματα. Θα χρειαστείτε ένα κομμάτι φλούδας από μια μπανάνα που δεν είναι ούτε πολύ άγουρη ούτε πολύ ώριμη.

 • Τρίψτε το εσωτερικό τμήμα της φλούδας πάνω στο κονδύλωμα πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 • Τη νύχτα, στερεώστε την στην προβληματική περιοχή χρησιμοποιώντας έναν επίδεσμο.

Αυτή η θεραπεία θα σας δώσει θετικά αποτελέσματα μετά από μερικές ημέρες.

5. Αρτεμισία

Η κινεζική ιατρική χρησιμοποιεί μια αρχαία θεραπεία, γνωστή ως moxibustion ή moxa, για την αφαίρεση των κονδυλωμάτων. Με ένα είδος κυλίνδρου από αποξηραμένη αρτεμισία που εφαρμόζεται κοντά στο δέρμα, δημιουργείται μια τοπική και έντονη θερμότητα που δρα ενάντια στο πρόβλημα. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά άλλα ιατρικά προβλήματα .

Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται επίσης για την άμεση αφαίρεση των κονδυλωμάτων. Ωστόσο, μόνο ένας επαγγελματίας που ασκεί την συγκεκριμένη κινεζική μέθοδο θα πρέπει να διαχειρίζεται αυτή τη θεραπεία. Το πλεονέκτημα είναι ότι είναι πολύ λιγότερο επιθετική από τις συνήθεις ιατρικές μεθόδους.

Τώρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία: γνωρίζοντας όλες αυτές τις θεραπείες, θα πρέπει να αφαιρέσετε τα κονδυλώματα των δαχτύλων σας άμεσα!

 • Yun Y., Shin S., Kim KS., Ko SG., Choi I. Explore (NY). Republic of Korea. Three Cases of Cutaneous Warts Treated With Moxibustion. (2016).

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27234466

 • Pazyar N., Faily A. Dermatol Reports. Garlic in dermatology. (2011).

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4211483/

 • Bohlooli S., Mohebipoor A., Mohammadi S., Kouhnavard M., Pashapoor S. Int J Dermatol. Pharmacology Department, Ardabil University of Medical Sciences. Comparative study of fig tree efficacy in the treatment of common warts (Verruca vulgaris) vs. cryotherapy. (2007).

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17472688