5 φυσικές θεραπείες για την αντιμετώπιση του HPV

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε κάποιες φυσικές μεθόδους για τη θεραπεία του ιού του ανθρώπινου κονδυλώματος. Αυτές οι θεραπείες συμβάλλουν στην εξάλειψη της μόλυνσης που προκάλεσε τον ιό (HPV) πιο εύκολα.
5 φυσικές θεραπείες για την αντιμετώπιση του HPV

Έχει γραφτεί από Yamila Papa Pintor

Τελευταία ενημέρωση: 05 Νοεμβρίου, 2022

5 φυσικές θεραπείες για την αντιμετώπιση του HPV. Ο ιός του ανθρώπινου θηλώματος (HPV) είναι μια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη λοίμωξη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε μια καλή θεραπεία για να μην επιστρέψει.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε μερικές φυσικές θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε για να βοηθήσετε στην αντιμετώπιση του HPV.

Τι πρέπει να ξέρω για τον ιό HPV;

Πρώτον, είναι πολύ σημαντικό να ενημερωθείτε σχετικά με αυτόν τον παθογόνο παράγοντα. Ο καλύτερος στόχος που θα είναι καλό να έχετε είναι να αποφευχθεί η μετάδοσή του και η ανάπτυξή του.

Ο ιός HPV είναι μια από τις πιο κοινές σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις . Το χειρότερο είναι ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που το έχουν δεν γνωρίζουν ότι το έχουν, επειδή σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν συμπτώματα.

Συνολικά, στην ομάδα αυτή υπάρχουν περίπου 100 τύποι ιών. Ωστόσο, κάποιοι παρουσιάζουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τους άλλους και μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία.

Ο HPV προκαλεί λοιμώξεις στον βλεννογόνο και στο δέρμα με τη μορφή κονδυλωμάτων ή θηλωμάτων, κυρίως στα αρσενικά και θηλυκά αναπαραγωγικά όργανα.

Αυτές οι μολύνσεις είναι προσωρινές και έχουν σχετικά μικρή σημασία μακροπρόθεσμα. Με τη σωστή θεραπεία, θα εξαφανιστούν μέσα σε ένα χρόνο.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να κάνετε τακτικές γυναικολογικές εξετάσεις: τόσο το τεστ ΠΑΠ όσο και η κολποσκόπηση μπορούν να καθορίσουν αν μια γυναίκα έχει ανώμαλες επιφάνειες στον τράχηλό της.

 

Πρόληψη και αντιμετώπιση του HPV
γυναίκα, ιός -αντιμετώπιση του HPV

Σύμφωνα με το Περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, το HPV σχετίζεται άμεσα με την ηλικία και τη σεξουαλική δραστηριότητα. Έτσι, το εύρος της ηλικίας των 20-24 ετών είναι το πιο επηρεασμένο από αυτή τη μόλυνση.

Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, ο αριθμός των περιπτώσεων μειώνεται. Οι γιατροί πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι σχέσεις τους είναι πιο σταθερές και μονογαμικές.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόληψη είναι πολύ σημαντική. Ως εκ τούτου, οι γιατροί συνιστούν να χρησιμοποιείτε προστασία κατά τη διάρκεια του σεξ και να κάνετε τα απαραίτητα τεστ σε τακτά χρονικά διαστήματα (άνδρες και γυναίκες).

Υπάρχει ένα εμβόλιο που χορηγείται στα κορίτσια που είναι στην εφηβεία. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα αν είναι αποτελεσματικό δεδομένου ότι οι μελέτες δεν είναι 100% οριστικές.

Δεδομένου ότι οι γυναίκες δεν είναι οι μόνοι φορείς του ιού, πολλές επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι τα αγόρια πρέπει επίσης να κάνουν την ένεση.

Όταν εμφανίζονται τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων, οι γυναικολόγοι μπορούν να επιλέξουν να τα εξαλείψουν με ειδικά οξέα, κρυοθεραπεία (κατάψυξη της περιοχής) ή ηλεκτροχειρουργική τομή (με ηλεκτρισμό υψηλής τάσης).

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει ειδική θεραπεία που να εξαλείφει πλήρως τον HPV. Ωστόσο, υπάρχουν διαφορετικές φυσικές μέθοδοι που εμποδίζουν την επιστροφή των λοιμώξεων και των κονδυλωμάτων.

Για διαφορετικούς λόγους (όπως είναι ορμονικές και οι συναισθηματικές αλλαγές), ο HPV επανέρχεται και παράγει τις βλάβες. Το όφελος αυτών των φυσικών συνταγών είναι ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα ενισχύεται και με τη βοήθειά τους ο ιός δεν έχει την ευκαιρία να βγει από τη λανθάνουσα κατάσταση στην οποία βρίσκεται:


1. Σκόρδο

σκόρδο - αντιμετώπιση του HPV

Υπάρχει ένας άπειρος αριθμός ιδιοτήτων που το σκόρδο έχει ώστε να ωφελήσει την υγεία σας.

Το πιο σημαντικό είναι ότι είναι αντιμικροβιακό χάρη στη δράση της αλικίνης, ένα από τα κύρια συστατικά του.

 • Μπορείτε να πάρετε επεξεργασμένες κάψουλες σκόρδου (που βρίσκονται στα καταστήματα υγιεινής διατροφής) ή να αυξήσετε την ποσότητα ωμού σκόρδου που τρώτε στις τροφές σας. Διαβάστε σχετική έρευνα των Δρ. Chatuverdi et al. εδώ.

2. Αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου

λάδι, μπουκαλάκια- αντιμετώπιση του HPV

Αυτό είναι ένα από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται πιο συχνά για τη θεραπεία των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων.

Εξάλλου, το έλαιο τεϊόδεντρου είναι αντιικό, αντιμυκητιακό και αντιβακτηριακό. Απολυμαίνει τις πληγές, αντιμετωπίζει τις λοιμώξεις και δεν προκαλεί επιβλαβείς αντιδράσεις στο δέρμα (χωρίς αραίωση).

 • Η θεραπεία είναι απλή: μουλιάστε μια μπάλα από βαμβάκι στο έλαιο τεϊόδεντρου και εφαρμόστε την στην πληγείσα περιοχή ακριβώς πριν πέσετε για ύπνο. Μάθετε περισσότερα εδώ σχετικά με τον συγκεκριμένο ιό.

3. Καστορέλαιο για την αντιμετώπιση του HPV

καστορέλαιο, σπόροι- αντιμετώπιση του HPV

Σε αυτή την περίπτωση, η θεραπεία είναι τοπική και η συνταγή απαιτεί επίσης τη χρήση μαγειρικής σόδας. Και τα δύο αυτά συστατικά έχουν τη δυνατότητα να εξαλείψουν σταδιακά τα κονδυλώματα.

Ωστόσο, να έχετε κατά νου ότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει τσούξιμο ή κάψιμο και δεν θα θεραπεύσει τον ιό HPV, βοηθά μόνο τη θεραπεία των κονδυλωμάτων.

 • Απλά πρέπει να αναμείξετε δύο ή τρεις σταγόνες καστορέλαιο με μια κουταλιά μαγειρική σόδα.
 • Ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα και την εφαρμόζετε στην πληγείσα περιοχή.

4. Μέλι και Πρόπολη

Τα προϊόντα που προέρχονται από τις μέλισσες είναι εξαιρετικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Επομένως, αν έχετε διαγνωστεί με HPV, θα πρέπει να τα καταναλώσετε έτσι ώστε ο ιός να μην ενισχύεται.

 • Είναι απλό: καταναλώστε μόνο μία κουταλιά της πρόπολης ή μελιού κάθε πρωί (πριν το πρωινό) ή βάλτε το σε ένα μπισκότο ή σε ένα τοστ.
 • Μερικοί άνθρωποι το προσθέτουν στο τσάι, αν και το βράσιμο αφαιρεί πολλές από τις ιδιότητές του.

5. Χυμός για την αντιμετώπιση του HPV

χυμός, πορτοκάλια- αντιμετώπιση του HPV

Ένας άλλος τρόπος για να ενισχύσετε την άμυνα του σώματός σας και να αντιμετωπίσετε με αυτό τον ιό του ανθρώπινου θηλώματος είναι μέσω του χυμού και των καρπών εν γένει, ειδικά των εσπεριδοειδών.

Η βιταμίνη C στα πορτοκάλια, στα γκρέιπφρουτ και τα λάιμ είναι η καλύτερη λύση για την πρόληψη της ασθένειας από βακτήρια ή ιούς. Πίνετε χυμό φρούτων κάθε μέρα και να ξέρετε ότι το καλύτερο είναι να τον καταναλώνετε πριν το πρωινό και να είναι φτιαγμένος από τα χέρια σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Baleka Mutombo A, Tozin R, Kanyiki H, Van Geertruyden JP, Jacquemyn Y. Impact of antiviral AV2 in the topical treatment of HPV-associated lesions of the cervix: Results of a phase III randomized placebo-controlled trial. Contemp Clin Trials Commun. 2019 May 16;15:100377.
 • Braaten KP, Laufer MR. Human Papillomavirus (HPV), HPV-Related Disease, and the HPV Vaccine. Rev Obstet Gynecol. 2008 Winter;1(1):2-10.
 • Massa S, Pagliarello R, Paolini F, Venuti A. Natural Bioactives: Back to the Future in the Fight against Human Papillomavirus? A Narrative Review. J Clin Med. 2022 Mar 7;11(5):1465.
 • Markum E, Baillie J. Combination of essential oil of Melaleuca alternifolia and iodine in the treatment of molluscum contagiosum in children. J Drugs Dermatol. 2012 Mar;11(3):349-54.
 • Meloni G, Milani M. Efficacy and Tolerability of Topical Green Tea Extract (Polyphenon E) Application in a “Therapy-Resistant” Plantar Wart. Case Rep Dermatol. 2018 May 18;10(2):127-132.
 • Millar BC, Moore JE. Successful topical treatment of hand warts in a paediatric patient with tea tree oil (Melaleuca alternifolia). Complement Ther Clin Pract. 2008 Nov;14(4):225-7.
 • Mousavi, Z. B., Mehrabian, A., Golfakhrabadi, F., & Namjoyan, F. (2018). A clinical study of efficacy of garlic extract versus cryotherapy in the treatment of male genital wart. Dermatologica sinica36(4), 196-199.
 • Soheili M, Keyvani H, Soheili M, Nasseri S. Human papilloma virus: A review study of epidemiology, carcinogenesis, diagnostic methods, and treatment of all HPV-related cancers. Med J Islam Repub Iran. 2021 May 22;35:65.
 • Theisen, L. L., Erdelmeier, C. A., Spoden, G. A., Boukhallouk, F., Sausy, A., Florin, L., & Muller, C. P. Tannins from Hamamelis virginiana bark extract: characterization and improvement of the antiviral efficacy against influenza A virus and human papillomavirus. PloS one. 2014; 9(1): e88062.
 • Mutombo, Alex, Et al. (2019).Impacto del antiviral AV2 en el tratamiento tópico de las lesiones del cuello uterino asociadas al VPH: resultados de un ensayo aleatorizado controlado con placebo de fase III. Contemp Clin Trials Commun. DOI: 10.1016/j.conctc.2019.100377
 • González-Martínez, Gerardo & Núñez-Troconis, José. (2010). Tratamiento de las verrugas genitales: una actualización. Revista chilena de obstetricia y ginecología. Disponible en: https://scielo.conicyt.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0717-75262015000100012
 • Gomes Martins, L., Et al. (2010). Examen de papanicolaou: factores que influyen a las mujeres a no recibir el resultado. Enfermería Global. Disponible en: https://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1695-61412010000300007

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.